amigdas.com

Masina de slefuit pentru lemn: tipurile si descrierile acestora, criterii de selectie

Caracteristicile polizoruluiMașina de șlefuit este o unealtă specială de construcție concepută pentru șlefuirea diferitelor materiale. Echipamentul este special conceput pentru lucrul cu lemn. Toate mașinile de rectificat, la rândul lor, sunt împărțite în mai multe tipuri.

Ferma are adesea nevoie de ceva pentru a lustrui, curăța vechiul lac. Mai multe de lucru, de obicei, cu lemn. Puțini producători realizează plăci ideale. În cazul în care există plăci perfect prelucrate, în acest caz, costul acestora este de așa natură încât în ​​mod inevitabil încercați să le lustruiți. Prin urmare, o mașină de rectificat pentru lemn - unul dintre instrumentele care ar trebui să fie în stocul de origine.

Tipuri și caracteristici ale muncii

Există diferite tipuri de mașini de rectificat care realizează un tip de muncă, dar cu rezultate diferite.

Există mecanisme de șlefuire:

  • dur (preliminar).
  • mijloc (tranzitoriu).
  • subțire (finisaj). Elementul dispozitivului poate efectua chiar lustruire.

Pentru a ridica o mașină de scris pe lemn, în primul rând trebuie să decideți ce tip de muncă aveți nevoie. Pentru șlefuirea obișnuită obișnuită sau neregulile de nivelare, sare la înălțime - un tip este potrivit, pentru finisarea lustruire și aducerea la ideal va avea nevoie de un alt fel. În plus, aceste două probleme pot fi rezolvate utilizând echipamente de diferite tipuri.

Angrenator

Descrierea mașinii de măcinatToți bulgarii cunoscuți pot fi utilizați pentru măcinarea lemnului. Cu o măcinare aspră, se ocupă bine. Dintre toate instrumentele probabile, acesta este cel mai performant. În cazul în care este necesar să se așeze rapid suprafețe mari de lemn - prelucrarea podelei, a pereților, a bustenilor - este lucrarea pentru tehnica USM.

Dezavantaj - avionul iese foarte dur, netezind toate gropile și hambarii durează mult timp. În cazul în care este încă "trecut" pe jurnal, rezultatul este slab pentru diferite lucrări de tâmplărie. În cazul în care există doar o oportunitate de a cumpăra un alt mecanism, nu este nevoie să folosiți roata de șlefuit pentru a tăia copacul.

Pentru bulgari există duze specializate pentru șlefuirea lemnului. Cea mai bună formă este cercul de petale sau discuri cu granularitate diferită nazhdachkoy. Când sunt instalate, suprafața de lucru este sub carcasa de siguranță, este sigură de lucru, puteți să vă mișcați în orice direcție. Cu grijă, zonele cu unghii și șuruburile cu auto-filetare trebuie tratate. Mecanismul cade, se mișcă ușor. Cu o mișcare bruscă, roata de șlefuit este ușor ruptă, deci aveți grijă.

Schimbând granularitatea roților de șlefuire folosite, este posibil să se efectueze o măcinare brută și medie (tranzitorie). Timpul durează mai puțin timp decât în ​​cazul aplicării oricărei alte mașini de rectificat. Cu toate acestea, pentru a aduce la un plan neted Ar putea dura mai mult timp, deoarece, cu o lipsă de pricepere, vor exista mai multe defecte.

Când șlefuiește un copac, șmirghelul este înfundat, viteza de funcționare scade. În plus față de reducerea vitezei, există un alt indicator - mirosul lemnului ars. Nu trebuie să schimbați discul imediat, puteți să-l reluați. Pentru a face acest lucru, lustruiți metalul timp de câteva secunde. Toate fibrele aderente - rășină, fibre lemnoase, arsuri de praf, planul este curățat, viteza de procesare crește din nou. Această metodă poate fi utilizată și cu alte tipuri de mașini de șlefuit.

Dacă aveți nevoie să curățați și să schimbați frecvent cercuri, atașamentul de velcro este pus pe bulgară. Înlocuirea brodatelor cu nazhdachki este mult mai ușoară și mai devreme - acestea sunt bătut / blocate - de obicei este o chestiune de secunde. Cu toate acestea, este mai periculos să lucrați cu o duză. Datorită înălțimii, suprafața de măcinare se află peste nivelul carcasei de siguranță, nu își îndeplinește propriile funcții.

În timpul perioadei de lansare, se întâmplă, un cerc nesigur se zbate sau chiar duză în sine. Ei au o greutate mică, ei nu doare grav, dar sunt încă leziuni. Reducerea riscului de polizoare unghiulare poate ajuta cu o pornire lină, dar încă, aveți nevoie pentru a lucra cu mănuși, haine de protecție cu mâneci închise, cizme care acoperă picioarele ochelari de protecție.

bandă

Utilizează utilizarea unui polizorSe numește atât din cauza faptului că nazhdachka conține forma unei centuri care se mișcă continuu cu role. Deoarece o astfel de mașină este, de asemenea, numită "infinită".

Mașină de bandă proiectată pentru găurire și nivelare tranzitorie a planului. Prin așezarea hârtiei cu o granulație fină, puteți obține prelucrarea purității medii. Acest lucru este suficient pentru produsele din lemn care nu cad sub pictura. Pentru a aduce într-o stare impecabilă, aveți nevoie de o mașină de lemn de un fel diferit. În plus, pentru a elimina zgârieturile longitudinale lungi va fi necesar să se efectueze o șlefuire asemănătoare unei etape, de câteva ori schimbând granulația - zgârieturile rămân deprimate.

Mașina cu bandă are o eficiență excelentă. Banda în el este instalată astfel încât o parte, se pare, este șlefuită aproape de perete. Dezavantajul este că, din cauza instalării, nu este posibil să "se șteargă" toate locurile. De exemplu, colțuri, crestături complicate, caneluri și alte componente mici. Nu este întotdeauna posibilă "accesarea cu crawlere" între două elemente (de exemplu, la prelucrarea șinelor). Un alt dezavantaj - o mare parte a mașinilor de rectificat curea conține o masă solidă, care lucrează cu ele pe greutate, șlefuiește planurile verticale, este dificil. Cu toate acestea, în plan orizontal - acestea sunt cele mai utile.

Următoarele dezavantaje - un nivel ridicat de zgomot. Ea rattle într-o asemenea măsură încât este foarte inconfortabil de a lucra fără căști. Chiar și cu o lățime mare a benzii, se lustruiește numai în mijloc - partea din față și din spate nu este aplicată deoarece este ridicată pentru a alimenta rolele.

Aveți în exploatare caracteristicile mașinii cu bandă. Pentru a reduce adâncimea brazdei, Trebuie să-l conduci de-a lungul fibrelor. Apoi, finisarea durează mai puțin. Și totuși - dacă în timpul lucrului zazevatsya și o lungă perioadă de timp pentru a păstra mașina într-o zonă, va exista o "groapă" solidă.

Orbital (excentric)

Cum de a alege un polizorMasina orbitală pe un copac are o tălpică convexă cu Velcro, pe care sunt fixate discurile de hârtie. În talpa mașinii există găuri pentru îndepărtarea prafului care se deschide. Praful este colectat într-un pachet, un container de tip casetă, aproape toate modificările vă permit să conectați un aspirator de construcție.

Lucrarea polizorului excentric pe lemn se bazează pe rotația sincronă și pe mișcarea înainte și înapoi (mișcări cu mișcare alternativă). Aceasta atinge o viteză excelentă pentru tranziția și finisarea arborelui. Când lucrați cu un șlefuitor Acest tip de platformă face mișcarea într-o spirală sau un cerc.

mașini excentrice sunt excelente în tratarea suprafețelor curbe sau profilate - aparatul este mic în greutate, de zgomot nu este mult, este ușor și simplu de controlat, unghiul de disc poate ajunge la adâncituri, decupaje etc. În toate acestea, avionul mare este, în plus, .. procese în ritm normal. Când se instalează nazhdachki cu o granulă mare, se poate utiliza pentru măcinarea brută și tranzițională. Viteza este mai mică decât cea a mașinii cu bandă, însă este acceptabilă. Acceptați mașini similare cu o rază de călătorie diferită (excentricitate) - de la 3 la 8 milimetri. Alegeți acest parametru și setați direcția principală.

Dezavantajele acestui tip de mașină - inadmisibilitatea prelucrării în colțuri. O platformă convexă nu intră acolo. Totuși - pe margini există o zonă de șlefuire incertă și aproape de perete sau de planul vertical nu se va sparge.

vibrație

Care sunt parametrii pentru mașinăBaza polizorului vibrator pot fi dreptunghiulare sau triunghiulare. Când lucrează, face mișcări circulare cu o mică amplitudine - vibrează, care a dat numele acestui tip de echipament. Această mașină de rectificat pentru lemn este utilizată pentru finisare - pentru lăcuire sau vopsire, dar are o productivitate scăzută.

Vibrarea mașina de rectificat, cu o suprafață dreptunghiulară face posibilă pentru a fi prelucrate suprafață mare, cu toate acestea, cu sprijinul său nu merge cherestea complet nivel aproximativ un plan vertical și pereții - ea începe să bată pe obstacolele. Triunghiular în acest sens este mai potrivit pentru a lucra în colțuri și zone inaccesibile, dar este încă aproape de perete nu va eșua.

Un alt dezavantaj al mașinii vibratoare - așa-numitele "oi". În cazul în care un bob de nisip sau alt fragment tare cade sub planul, acesta lasă cercuri mici pe lemn - "miei". Este dificil să eliminați aceste amprente. Este necesar să se utilizeze un abraziv de dimensiuni mici, din ce în ce mai mici, eliminând în cele din urmă zgârieturile. Cu toate acestea, în cazul în care se întâmplă ceva în cadrul procedurii sub talpă, procedura se repetă. Datorită faptului că, înainte ca planul de lucru să fie bine curățat, de regulă, conectează aspiratorul - îndepărtează rapid și prompt părțile terțe.

oscilare

Cum sa alegi un model de polizorStrict vorbind, aceasta nu este o mașină de lustruit, dar poate fi lustruită. În plus, acele locuri care nu pot fi atinse pentru alte tipuri de mașini - colțuri (chiar și cele ascuțite), zone direct la pereții verticali. În scopul măcinării, în mecanism se introduce o platformă triunghiulară specială, în care șmirghelul este fixat pe o bază simplă.

Când se lucrează, platforma se mișcă într-un plan orizontal cu o amplitudine foarte mică - vârful triunghiului deviază cu aproximativ 1,7 grade (adică o medie de 2,5 milimetri). Datorită acestei deplasări minore, se efectuează procesarea. Acest tip de mașină poate fi lustruit În colțuri și aproape de planurile verticale. În plus, aveți posibilitatea să eliminați nu numai lemnul, ci, de asemenea, șterse, superglue uscate. În general, o mașină de oscilant este utilizat pentru măcinarea finisaj în zone inaccesibile - din cauza productivității scăzute și pete lustruite, manipulați-un plan mai mare nu poate fi o lungă perioadă de timp.

Criterii pentru selectarea tipului de instrument

Se poate observa că pentru lucrul la casă și clădiri sunt absolut necesare două mașini de șlefuit:

  • pentru finisaj brut;
  • finisare.

Cel mai frecvent utilizat este un parabolic și excentric. În cazul în care aveți de gând să faceți producția de mobilier, atunci nu puteți face fără oscilație.

Dacă nu vă place munca de bandă rezultată, puteți cumpăra 2 orbitali cu o excentricitate diferită.

Pentru măcinare va face:

  • dur, mecanism cu o excentricitate de 6-8 milimetri;
  • finisare și lustruire - 2-4 milimetri.

Cum funcționează polizorul?Singurul dezavantaj al acestei decizii - mașinile de rectificat excentric nu sunt ieftine.

În cazul în care bugetul este limitat și există, de obicei, o bulgară (USM), măcinarea grosieră se poate face cu sprijinul său, și pentru tratamentul tranzitoriu sau de finisare orbitale sau vibraționale. Nu uitați că mașina vibratoare este cea mai puțin productivă, dar și cea mai accesibilă. În cazul în care puteți, obțineți unul orbital - este mult mai multifuncțional și oferă cele mai bune rezultate.

Clippers, materiale de lustruire sunt adesea completate cu moduri de eliminare a prafului. Cu privire la costul echipamentelor, prezența unei astfel de funcții, ca regulă, nu are o influență foarte semnificativă. Cu toate acestea, în acest caz, tratarea materialului cu dispozitivul de colectare a prafului poate fi mult mai înaltă. În plus, și mașina în sine pe lemn, suplimentat de acest tip de sistem, poate dura mult mai mult (datorită răcirii prin orificiile de ventilație în timpul funcționării).

Atunci când alegeți un instrument, pe lângă toate celelalte, bineînțeles, trebuie să vă concentrați asupra mărcii. Sunt necesare numai mașini de la cei mai buni producători cu o reputație excelentă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționareMașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționare
Mașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblareMașină de șlefuit cu bandă abrazivă: auto-asamblare
Realizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lorRealizarea de mașini de tocat în mod automat, conform desenelor, cu mâinile lor
Mașina de ascuțit cu mânaMașina de ascuțit cu mâna
Cum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile taleCum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile tale
Lustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgarLustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgar
Caracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metaluluiCaracteristicile procesului de slefuire si lustruire a metalului
Unelte pentru ascuțirea corectă a cuțitelorUnelte pentru ascuțirea corectă a cuțitelor
» » Masina de slefuit pentru lemn: tipurile si descrierile acestora, criterii de selectie
© 2021 amigdas.com