amigdas.com

Pisiculă flycatcher: habitat, stil de viață, dietă

Descrierea unui flycatcher de păsăriFlycatchers, pikes de dimensiuni mici, aparțin ordinului de passerine. Toți reprezentanții acestor păsări au lungi, în comparație cu corpul, aripi și picioare slabe, care nu le permit să se miște activ pe orice suprafață. Ciocul lor este întotdeauna lat și puternic, pe care creștea superclustului este foarte vizibilă.

La margini și la baza ciocului, această pasăre are peri destul de rigide și elastice, care ajută la capturarea flycatchers în zbor chiar în zbor. Greutatea acestei păsări atinge de obicei 25 de grame.

Păsărică de pasăre

Acești pichugi nu sunt numiți în zadar numiți flycatchers - aceste insecte își fac mâncarea preferată pentru ei.

Absolut toate aceste păsări, indiferent de specie, preferă să locuiască în locuri cu spațiu deschis - poieni deschise forestiere, plantații, parcuri și piețe. Acești copii nu se tem de om, deci se pot vedea adesea în oraș.

Flycatchers - pasari care zboara, astfel încât, odată cu venirea vremea rece, preferă să zboare spre regiunile calde - fie către Asia de Sud, fie spre continentul african.

Mărimea tuturor flytraps-urilor sunt păsări mici, cum ar fi vrăbii mici. Dar, în ceea ce privește culoarea, există o mulțime de opțiuni - gri, negru și alb, portocaliu strălucitor, albastru bogat, lămâie și multe alte culori, neobișnuite și strălucitoare, pot fi găsite printre aceste păsări.

În total, există peste 300 de specii ale acestei păsări pe glob, dar în latitudinile noastre nu mai pot fi găsite mai mult de 20 dintre acestea.

Cele mai cunoscute în țara noastră au fost trei specii:

  • flytrap gri;
  • o fâșie mică;
  • Flycatcher pied.

Luați în considerare aceste cruste mai detaliate.

Flycatcherul Gray

Caracteristicile unui flycatcherFlycatcherul Gray se deosebește de frații săi într-o culoare mai puțin inconspicuoasă - după cum rezultă din numele păsării, are o culoare gri. Partea inferioară a corpului acestei păsări are o culoare gri deschis, iar partea superioară este ușor mai închisă - gri-brun. Aceste păsări rar cântă, dar mărimea este aceeași cu cea a vrăbilor.

Vânează flycatcherul gri așezat pe o ramură și așteptând pradă, arată cu atenție în jur. După ce a observat o potențială victimă, pasărea rupe rapid o ramură și urmărește pradă în aer.

Fluturașul gri, precum și rudele sale - pasăre migratoare, zboară până la iarnă în țări calde, cel mai adesea în Africa sau Asia de Sud.

În regiunea noastră, pasărea se întoarce până la jumătatea lunii mai și începe să construiască un cuib. În cuiburilor gri Flycatcher construite doar femele, masculi în acest proces nu au participat. Pentru construcții folosesc iarbă uscată, paie și materiale similare. Rase de cele mai multe ori aceste mici Birdie în păduri, grădini sau parcul orașului. Atentie la om, ele de obicei nu atrag din cauza, aspectul „gri“ în umbră, atât de liniștit coexistă și să crească progeniturile aproape de locuire umană.

Ei au pus ouăle aceste păsări mici aproape întotdeauna în iunie, iar zidările variază de la trei la șapte ouă mici, verzi.

Micul vrăjitor

Acest Birdie nu este pentru nimic numit mic, cantareste mai putin de 11 de grame și o lungime de 10 cm. Aparent, acest copil este diferit de gri patch-uri, de culoare roșie pe piept și pete albe pe coada. Dar cântatul ei este foarte diferit de cântatul primului. Aceasta este o melodie foarte tristă și dramatică, cu o fluieră alarmantă.

Micul vrăjitor preferă să cuibărească ochii umani și alege pentru aceste scopuri păduri de molid sau de molid, de mare și întunecată. Cuiburile acestui copil, în ciuda dimensiunilor sale modeste, sunt mult mai mari decât cele ale mărfurilor sale - mărimea medie a cuibului este de 300 de metri.

O dată pe an, în timpul verii, această pasăre stabilește aproximativ 3-6 oua, din care până la 2 săptămâni, puii apar acoperite cu puf gri. Ouăle într-o mână mică, cu o culoare albă, cu pete roșii mici.

Printre toate flycatchers enumerate aici, această pasăre este cel mai rar în regiunea noastră.

Pied Muscarul

Ce mănâncă flycatcherul?Acest tip de flycatcher, culoarea bărbaților și a femeilor este diferită cardinal. Femelele - neprimetlivogo gri-maroniu, masculii au, de asemenea, un contrast alb-alb: burta alb, spate negru și pete albe pe aripi și pene coada. Greutatea păsărilor din această specie variază de la 11 la 18 grame, iar lungimea corpului rar depășește 16 centimetri.

Cuiburile acestor păsări se găsesc adesea în piețe și parcuri urbane, deoarece pistilul are încredere în oameni, dar se pot așeza și în pășuni și o mare varietate de păduri.

De la iernare, varietatea se întoarce în primăvară - în aprilie, mai puțin în luna mai. În primul rând, masculul zboară mai întâi, alege un loc potrivit pentru cuiburi și începe să cânte. Cu cântatul său sonor, el anunță că locul ales este ocupat și femeia poate veni la el.

Cuiburi de vopsea sunt adesea construite din materiale improvizate - diverse ramuri, bucăți de coajă de copaci, frunze uscate. În condițiile urbane, puteți găsi cuiburi de ciuperci de zbor din hârtie, ziare vechi, bomboane de bomboane. Tot ce se găsește poate servi drept material de construcție pentru cuibul acestei păsări. Femeile și bărbații preferă să locuiască alături, dar în afară - nu mai aproape de 30 de metri unul de celălalt.

Când procesul de construire a "locuințelor" sa încheiat, Femelele plasează ouă, de obicei numărul acestora este de la 3 la 10 bucăți. Ouăle au o culoare albastru-albastru, expunându-și variegarea la ordinul a două săptămâni. În tot acest timp, masculul se hrănește și împinge femeia. După nașterea cuiburilor mici, ambii părinți sunt implicați în producția de hrană pentru puii lor - varietatea poate aduce până la 500 de ori pe zi pentru a hrăni copiii. După 15-17 zile, puii sunt deja capabili să zboare din cuib și să-și procureze în mod independent hrana. Independența finală și separarea de părinți, puii sunt dobândite la 4 săptămâni după naștere.

Și așa, cum înțelegeți că această pasăre v-a întâlnit?

  • Mărime mică - nu mai mult de 16 cm.
  • În regiunea noastră se găsește numai în sezonul cald.
  • Locuiește în zone cu spațiu deschis.
  • Așteptarea așteaptă în copaci, privind în pradă.
  • Greutatea nu este mai mare de 25 gr.

Asta e tot ce trebuie să știți pentru a recunoaște această pasăre mică, dar foarte interesantă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Păsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăieștePăsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăiește
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Care sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lorCare sunt tipurile de păsări: numele și descrierea lor
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
Păsări exotice: specie și descrierePăsări exotice: specie și descriere
Verzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducereVerzii ordinare, o pasăre de verdeață, modul de viață și reproducere
» » Pisiculă flycatcher: habitat, stil de viață, dietă
© 2021 amigdas.com