amigdas.com

Pe ce pastă de dinți alegeți fără fluor?

Pastă de dinți fără fluorLa utilizarea de paste de dinti fara fluor în primul rând să se gândească la locuitorii orașelor, satelor și cătune, în cazul în care apa locală conține niveluri foarte ridicate ale acestui element chimic. Pe planeta noastră există chiar locuri unde concentrația de fluorură atinge un nivel record de 1,0 mg / l. Dacă luăm în considerare situația cu acest element în general, atunci în fiecare regiune concentrația sa în mediul acvatic este semnificativ diferită.

În mod regulat producătorii de paste de dinți eliberează toate compozițiile noi pentru îngrijirea orală fără fluor. Pastele cu o concentrație mare de fluorură pot fi utilizate numai la persoanele din regiunile în care concentrația lor este inferioară celei normale.

Ce este inclus în pastele de dinți fără fluor?

Dacă într-o anumită regiune apa locală conține prea mult fluor, atunci persoana trebuie să aibă grijă ca corpul său să primească o cantitate suficientă de calciu. Cu acest element, vă puteți restabili cu ușurință dinții și puteți elimina excesul de element chimic. Aceasta explică prezența unui compus de calciu în pasta de dinți "Zhemchug" fără fluor. De asemenea, poate conține diferite produse de igienă pentru îngrijirea orală. și pot fi reprezentate în ele sub forma următoarelor conexiuni:

 • pantotenat;
 • glicerofosfat;
 • hidroxiapatită sintetică;
 • citrat;
 • lactat.

Cu toate acestea, trebuie să alegeți astfel de paste cu precauție. Este necesar să se observe că în compoziția lor nu există compuși de fluor, care sunt adesea utilizați de producători în fabricarea lor. Dacă știți majoritatea denumirilor componentelor, atunci o persoană poate determina cu ușurință care dintre pastele de pastă de dinți prezentate le conțin. Cele mai renumite dintre aceste componente sunt:

 • Pasta de dinti pentru copiifluorură de staniu;
 • Olaflur;
 • monofluorfosfat;
 • fluorură de aluminiu;
 • fluorură de sodiu.

Paste de dinți fără fluor pentru copii

Copiii au nevoie în mod special de îngrijire și atenție, astfel încât trebuie să li se ofere cele mai bune și cele mai utile. Nu mai puțin cu atenție trebuie să vă apropiați de alegerea pastei de dinți.

Printre produsele de îngrijire dentară oferite astăzi pentru copii, este un lider necondiționat paste-gel «PREZIDENT Baby». Majoritatea experților sunt de acord că această pastă de dinți fără fluor este cea mai bună alegere pentru îngrijirea dinților de lapte. Are un nivel minim de substanțe abrazive și se distinge printr-o aromă plină de culoare critică.

Această pastă conține o componentă utilă ca glicerofosfatul de calciu, care ajută la întărirea smalțului dinților. De asemenea, această pastă conține xilitol, care este util pentru dinți prin aceea că neutralizează acizii care apar în cavitatea bucală. În plus, are un efect carios-static. Pasta este complet sigură, astfel încât aceasta poate fi înghițită în siguranță și nu este îngrijorată de posibilele efecte asupra sănătății.

În al doilea rând, experții au pus gel «Weleda». Această pastă de dinți poate fi utilizată pentru îngrijirea dentară pentru copii sub 3 ani. Remedierea de la producătorul german, care conține compoziția de calendula, asigură o îngrijire excelentă pentru dinții mici de bebeluși. Substanțele din compoziția sa ajută la curățarea eficientă a smalțului dinților de atacul microbian. O componentă valoroasă este alginatul, care este un extract din alge, care în combinație cu uleiurile esențiale asigură un efect antiinflamator.

Fiecare ingredient din această pastă este complet sigur, chiar dacă copilul este gustat. Ca parte a acestui instrument, nu există fluor și calciu, prin urmare, se recomandă utilizarea periodică a gelului pentru îngrijirea dinților și a oricărei alte pastă care conține compoziția glicerofosfatului de calciu. O astfel de combinație de produse de îngrijire a dinților va stimula procesul de mineralizare a smalțului și îl va face mai rezistent la cariile dentare.

Se ia locul al treilea în clasamentul celor mai bune paste de dinți fără fluor pentru copii «Set sutienă dublă». Producătorul recomandă utilizarea acestuia, începând cu primul an de viață și până la 10 ani. Această pastă este produsă în Rusia și este recomandată pentru îngrijirea dentară pentru persoanele de toate vârstele. Conține hidroxiapatită sintetică, care este una dintre formele cele mai ușor digerabile de calciu.

Efectul pozitiv al utilizării sale se manifestă prin mineralizarea smalțului și prin creșterea rezistenței la microbi. Cu utilizarea regulată a medicamentului, rezistența dinților la stomatită și procesele inflamatorii din gingii crește.

Pastă de dinți fără fluor pentru adulți

Caracteristicile alegerii pastei de dințiAstăzi, puteți găsi o mulțime de paste de dinți pentru adulți, care nu conțin componenta specificată. Ele sunt complet sigure și foarte eficiente.

Primul loc merită în mod plăcut pasta "PRESIDENT Unic". Trăsătura sa principală este o compoziție unică, care conține trei compuși de calciu ușor asimilați. Acest lucru oferă superioritate agentului față de alte medicamente similare. Lipiți "PRESIDENT Unic" conține enzima xitite, care încetinește formarea unei noi plăci și, de asemenea, neutralizează mediul acid în cavitatea bucală. Datorită enzimei papaina conținută în pasta "PRESIDENT Unic", viteza de dizolvare a matricei proteice a plăcii crește, iar eliminarea acesteia este facilitată.

Pe locul al doilea au fost plasați experții pastă "SPLAT - Biocalcium" , produs în Rusia. Acesta conține un grup de componente de nivel înalt de calciu - hidroxiapatita si calciu lactat, precum și substanțe speciale - Polidon și papaina, care ajută să se dizolve rapid placa. Medicamentul este o opțiune ideală pentru adulți, nu numai în compoziție, ci și în costuri.

A treia poziție a ratingului este o altă pastă de dinți de la producătorul rus «SPLAT - Maximum». Acesta conține substanțe speciale care ajută la slăbirea și eliminarea rapidă a plăcii pigmentate. În plus, conține calciu ușor de digerat sub forma de hidroxiapatita ultrafine și citrat de zinc, care asigură o respirație proaspătă pe termen lung, precum și ajutând la eliminarea rapidă miros neplăcut.

De ce este important acest lucru?

Studiile repetate au confirmat faptul că este mult mai util pentru un organism dacă o persoană utilizează paste de dinți fără fluor. O dovadă suplimentară este lista de produse de îngrijire orală de mai sus, cu o descriere a proprietăților benefice pe care le posedă. Cu utilizarea obișnuită a oricăruia dintre mijloacele de mai sus, veți putea să vă mențineți un zâmbet frumos și sănătos pentru anii următori.

Care este pericolul excesului de fluor?

Pastrarea dintilor din cele mai bunePentru a selecta o pastă de dinți ar trebui să fie abordată cu mare atenție, deoarece în unele dintre ele cantitatea de fluor poate fi prea mare, ceea ce poate provoca vătămări grave pentru sănătatea copiilor. Acest lucru se datorează faptului că această componentă poate provoca dezvoltarea bolii de fluoroză. Știind care paste nu conțin fluor, puteți găsi cu ușurință dreptul de pastă de dinți pentru a preveni apariția acestei boli.

Fluoroza este una dintre acele boli care pot fi ușor recunoscute la domiciliu. De regulă, acest lucru este indicat de pete albe sau întunecate care apar pe smalțul dintelui, care după un timp se adâncesc și se transformă în brazde. Reamintim că fluoroza apare numai la copii. Cazurile diagnosticului său la adulți nu au fost înregistrate până acum.

Un fapt interesant

Nu toată lumea știe că sistemele de filtrare a apei utilizate în apartamente și case pot afecta serios la nivelul concentrației de fluor din lichid. Dacă casa are un sistem care funcționează pe principiul osmozelor inverse, atunci va elimina în mod regulat din apă până la 84% din acest element chimic. La fel de eficiente sunt și filtrele de cărbune, care pot purifica acest element de apă cu 81%. Toate aceste cifre sunt confirmate de cercetători în timpul cercetării, informații despre care au fost publicate în revista "Pediatr.Dent" în 1991.

Despre sănătatea dentară

Recent, în diferite țări, oamenii se apropie foarte atent de problema alegerii unei paste de dinți fără fluor. Mulți sunt preocupați de faptul că protecția dentară nu numai că protejează eficient smalțul, dar a provocat și daune minime. După ce ați făcut cunoștință cu evaluările menționate mai sus, puteți alege cu ușurință nu numai pentru dvs., ci și pentru copiii dvs., cele mai sigure și mai eficiente mijloace de îngrijire orală. Utilizarea lor obișnuită este o garanție că în viitor, voi și cei dragi nu veți avea boli dentare grave. Acest efect al pastelor de dinti fara fluor este explicat prin faptul ca pot preveni anumite boli ale gingiilor asociate cu igiena orala.

Pasta de dinți și beneficiile fluorurii

Ceea ce este periculos este excesul de fluor în pastăFolosind o pastă de dinți care conține fluorură de duce la smalțul dinților mai rezistente la acțiunea agresivă a acizilor, rezultând un risc de carie este redus aproape cu 40%. Fluorul este o componentă utilă pentru dinți, care are un efect antiseptic. Împiedică microbii să se dezvolte în mod activ în cavitatea bucală.

Și dacă nu este suficient, va crea condiții favorabile pentru creșterea microflorei cariogene. Pastele de dinți care nu conțin fluor sunt prezentate în primul rând locuitorilor din regiunile în care apa locală are un conținut excesiv al acestei componente.

Compuși fluorurați obișnuiți în pastele de dinți

Componenta în cauză poate fi conținută în pastele de dinți sub formă de diferiți compuși, dintre care cele mai frecvente sunt următoarele:

 • monofosfat de sodiu. Acest compus are o durată mare de degradare în ioni. Prin urmare, fluorul activ este îndepărtat din acesta pentru o perioadă foarte lungă de timp. Pasta de dinți care conține această substanță nu va fi capabilă să asigure o protecție adecvată pentru smaltul dentar, dacă o persoană petrece mai puțin de 3 minute la curățarea dentară.
 • Fluorură de sodiu. Se rupe rapid în ioni, promovează eliberarea rapidă a fluorurii active ionizate. Are un nivel ridicat de remineralizare, care îi permite să întărească rapid smalțul.
 • Aminoftorid. Compusul are un nivel ridicat de remineralizare, în care chiar și fluorura de sodiu depășește. Ca rezultat al impactului asupra suprafetei dintilor, se formeaza un film subtire, care nu se descompune chiar si dupa procedura de curatare a dintilor.
 • Fluorură de fier. Această componentă are, de asemenea, un nivel ridicat de remineralizare, deși este capabilă să coloreze zone de smalț demineralizate. Ca rezultat al impactului, ele încep să semene cu pete albe, care după un timp se întunecă. Acest efect face dinții mai puțin atractive.

concluzie

Care paste este mai bunăToată lumea știe că începând să aibă grijă de dinți este necesară de la o vârstă fragedă. Dar, din păcate, nu toată lumea urmează această recomandare. Pentru a vă menține dinții sănătoși, este necesar să alegeți pasta de dinți potrivită. Astăzi există un tip special de pastă de dinți - pastă fără fluor. Acestea sunt relevante în primul rând pentru rezidenții regiunilor în care apa locală are un conținut ridicat de fluor. Utilizarea unor astfel de medicamente poate ajuta nu numai să elimine impactul negativ al excesului de fluor, ci și să obțină alte "bonusuri", care sunt asociate cu prezența în compoziție a unor astfel de paste utile substanțelor dinților.

Trebuie să se înțeleagă că nu toate pastele pot fi folosite pentru îngrijirea adulților și a copiilor. Mijloacele pentru fiecare categorie trebuie selectate individual, ținând cont de specificul vârstei. În primul rând, trebuie să fii atent atunci când alegi o pastă de dinți cu calciu pentru copii. Nu toată lumea știe că un exces de fluorură poate avea un impact negativ asupra sănătății corpului copilului și poate provoca o astfel de boală neplăcută ca fluoroza.

Prin urmare, este necesar de la o vârstă fragedă pentru a acorda o atenție suficientă dinților. Cel mai bine este să fie ales de un dentist care poate determina cu ușurință un dispozitiv eficient și sigur de îngrijire orală, ținând cont de caracteristicile fiecărui pacient individual.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliuCum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliu
Pasta de dinti lakalut: preturi, comentariiPasta de dinti lakalut: preturi, comentarii
Pasta de dinți `colgate`. Componența remedierii și a variantelor salePasta de dinți `colgate`. Componența remedierii și a variantelor sale
Remineralizarea dinților la domiciliu: indicațiiRemineralizarea dinților la domiciliu: indicații
Îngrijirea orală: Reguli de bază și recomandăriÎngrijirea orală: Reguli de bază și recomandări
Pasta de dinți pentru copii: tipuri și descrierePasta de dinți pentru copii: tipuri și descriere
Cea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibiliCea mai bună pastă de dinți pentru dinții sensibili
Ce ingrediente ar trebui să facă parte din cea mai bună pastă de dințiCe ingrediente ar trebui să facă parte din cea mai bună pastă de dinți
Președinte pastă de dinți: tipuri și descrierePreședinte pastă de dinți: tipuri și descriere
Pastă de dinți cu fluorură: vătămare și beneficiiPastă de dinți cu fluorură: vătămare și beneficii
» » Pe ce pastă de dinți alegeți fără fluor?
© 2021 amigdas.com