amigdas.com

Alegerea unui fier pentru lipirea țevilor din polipropilenă

Fier pentru țevi de sudurăLa efectuarea instalării sistemelor de inginerie, din ce în ce mai mulți specialiști refuză să utilizeze țevi din metal și să facă alegerea lor în favoarea produselor din plastic. Pentru a asigura o conexiune strânsă, folosesc echipamente speciale - un fier pentru sudarea țevilor de polipropilenă. Tehnologia de utilizare a acestui instrument presupune preîncălzirea capetelor țevilor, care sunt ulterior conectate. Ca rezultat, se formează o cusătura sigură.

Tipuri de echipamente pentru conducte de sudare

Fiarele care sunt utilizate pentru conectarea țevilor din polipropilenă sunt de două tipuri: manuală și mecanică. Acesta din urmă este cel mai adesea ales de organizațiile de construcție, care desfășoară în mod constant lucrări de instalare și recondiționare a conductelor de comunicații inginerești. Un astfel de echipament aparține grupului staționar și este folosit în principal pentru a crea o conexiune fiabilă a țevilor cu diametru mare.

Pentru a rezolva cu succes problemele apărute în viața de zi cu zi și care au legătură directă cu instalarea conductelor și repararea lor, proprietarul locuinței trebuie doar să cumpere un fier pentru sudarea țevilor de polipropilenă. Acest instrument pentru lipirea țevilor din polipropilenă este compact, astfel încât poate fi ușor deplasat. Acest echipament are anumite caracteristici. Poate fi utilizat pentru structuri de țevi de sudură cu un diametru de maximum 50 mm.

În compoziția sa, fiarele de mână conțin:

 • sistem de control al temperaturii;
 • mânerul;
 • element de încălzire.

Sfaturi pentru alegerea unui fier de mână

Fier de fier pentru țeviDacă ați realizat pentru dvs. necesitatea acestui echipament, vă sfătuim să achiziționați un fier manual pentru conducte de sudură, deoarece pentru a fi utilizat în viața de zi cu zi, se potrivește în mod optim. În plus, este ieftin. Pentru a vă face alegerea corectă, trebuie să fiți ghidați de caracteristicile tehnice ale acestui echipament în timpul depozitării și examinarea modelelor.

Selectând pentru dvs. în magazin un model adecvat de fier, trebuie să aflați caracteristicile dispozitivului care vă interesează.

Dispozitivul de alimentare

Această caracteristică a echipamentului în cauză este una dintre cele mai importante, deoarece determină temperatura de încălzire care este creată în timpul sudării țevilor. Pentru conectarea fiabilă a structurilor care au un diametru de până la 100 mm, este cel mai des folosit un instrument cu o capacitate de 850 W. Cel mai adesea este achiziționat pentru utilizare în viața de zi cu zi. Grupul de echipamente profesionale include fiare de mână cu o putere de 2 kW. Acestea au un domeniu de utilizare mai restrâns. Destul de des sunt folosite în lucrările de construcție a canalizării autonome.

Limita temperaturii de funcționare

Valoarea acestui indicator nu trebuie să fie sub 230 de grade Celsius. Numai dacă această condiție este îndeplinită, va fi asigurată o sudură calitativă a țevilor și a fitingurilor. Specialiștii care asigură o etanșeitate sigură a țevilor care trebuie conectate recomandă sudarea la o temperatură de 260 de grade Celsius.

Conținutul pachetului

Selectarea unui fier pentru țevi de sudurăPoate fi diferit și depinde de producătorul instrumentului pe care vă decideți să îl cumpărați. Mai întâi de toate, trebuie să decideți în ce scop planificați să utilizați echipamentul. Cel mai simplu set pentru fier include o cheie de ambalare. Datorită acestui lucru este posibil să lucrați cu țevi de mai multe diametre. Pentru a fi utilizate în viața de zi cu zi, se folosesc cărămizi de dimensiuni medii. În valiză există 4-5 duze cu diametrul de 20-40 mm, care sunt adesea folosite.

Alegerea unui fier de uz casnic, trebuie să clarificați dacă este posibilă instalarea pe duzele de fier a altor dimensiuni. Dacă intenționați să utilizați echipamente pentru conectarea forței de muncăb diametre diferite, atunci, în acest caz, este mai rezonabil să cumpărați un kit profesional. În componența sa există un număr mare de momeli și există instrumente suplimentare:

 • tăietor;
 • foarfece;
 • nivelul.

Cât de înaltă calitate este instrumentul de lipire a structurilor de țevi din polipropilenă, depinde în mare măsură de producătorul ales.

Material de acoperire pentru bare

Acesta este un aspect important, care ar trebui, de asemenea, remarcat. Deși producătorii de astăzi oferă duze de diverse materiale, cel mai bine este acoperirea cu teflon.

Forma elementului de încălzire

În funcție de acesta, pe elementul de încălzire se poate instala un număr diferit de duze. Dacă există mai multe dintre ele, atunci devine posibil să lucrați simultan cu produse de diferite diametre.

Producător și preț

Modelul manual de fierÎnainte de a merge la magazinul de fier pentru țevi din polipropilenă este necesar să comunicați cu instalatorii care se specializează în efectuarea unor astfel de lucrări. Acestea vă vor oferi sfaturi importante și sfaturi cu privire la ce echipament este cel mai potrivit pentru sarcinile dumneavoastră. În fier, cel mai important punct este precizia setării temperaturii, precum și menținerea acesteia la 260 de grade Celsius. Vor fi asigurate condițiile de mai sus, în multe privințe depinde de producătorul țării pe care îl achiziționați.

Un alt aspect important care merită atenție este țara în care dispozitivul a fost asamblat, pe care ați decis să îl cumpărați. Trebuie remarcat faptul că dispozitivele de lipit de țevi care au fost asamblate în China sunt puțin probabil să fie de înaltă calitate. Multe astfel de produse sunt atrase de faptul că este ieftin.

De asemenea, trebuie să știți despre un punct important. Fiarele de lipit, care au fost produse în Regatul Mijlociu, în majoritatea cazurilor pot rezista doar la două cicluri de lucru. Cu toate acestea, datorită prețului scăzut, aceștia plătesc în întregime pentru aceasta.

Dacă pentru dvs. principalul lucru nu este prețul, dar munca calitativă a instrumentului, în acest caz ar trebui acordată atenție produselor fabricate în Republica Cehă. Aceste fiare de călcat pentru conducte de lipit sunt de înaltă calitate, ceea ce se reflectă în costul lor. Pe piață se găsesc și fiare de călcat pentru țevi de lipit de la producătorii turci. Acestea sunt clasate în categoria mijlocie în ceea ce privește calitatea, în timp ce costul lor este destul de acceptabil.

Având în vedere opțiunile potrivite pentru fierul pentru lipirea țevilor, nu aruncați imediat aparatul care a fost produs în Rusia. Experții spun că sunt capabili să concureze cu omologii străini pe indicatori precum durabilitatea și eficiența utilizării. Principalul lor avantaj este că, cu toate avantajele lor, au un preț mai accesibil.

În cazul în care fierul pentru lipirea țevilor trebuie să faceți o treabă unică, atunci în acest caz merită să nu-l cumpărați și să aflați, cât de mult te va costa ia un astfel de dispozitiv pentru inchiriere. Firmele individuale sunt gata să ofere un serviciu similar celor care au nevoie.

Costul unui fier variază, de asemenea, în funcție de grupul de care aparține echipamentul - profesionist sau gospodărie. Dacă vă decideți să achiziționați un dispozitiv de clasă bugetară, atunci costul achiziției va fi de 50 USD. O versiune scumpă a unui fier pentru sudarea țevilor din plastic va costa viitorul proprietar 200 de dolari.

Principiul de lucru cu un fier de lipit

După achiziționarea dispozitivului de care aveți nevoie, nu începeți imediat să lucrați cu utilizarea acestuia. Mai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție manualului de instrucțiuni care conține recomandări importante pentru utilizarea corectă a dispozitivului. Numai după ce ați luat cunoștință de informațiile importante, este posibil să treceți la utilizarea unui fier de lipit manual. Ar trebui să se aplice după cum urmează:

 • Selectarea unui fier de lipit sudatÎn primul rând, fierul trebuie încălzit la o temperatură de 260 grade;
 • după aceea, piesele care trebuie să fie conectate împreună sunt plasate în duză;
 • ar trebui să rezistați cu atenție perioadei de încălzire, concentrându-vă asupra recomandărilor conținute în instrucțiuni. După aceasta, este necesar să se alăture țevilor și să se răcească părțile, astfel încât să aibă loc întărirea finală a sudării.

Recomandări pentru utilizarea unui fier

Multe modele de fier de călcat, care sunt oferite pe piață, au un regulator de putere. Cu toate acestea, aceste echipamente pot fi achiziționate numai de utilizatori cu experiență. Dacă un începător nu știe cum să regleze dispozitivul pentru încălzire rapidă, acest lucru poate duce la topirea țevilor. În majoritatea cazurilor, atunci când alegeți un fier, acestea sunt ghidate de temperatura de încălzire, care nu trebuie să fie sub 260 de grade. De asemenea, se acordă atenție diametrului duzei înlocuibile.

Înainte de a utiliza echipamentul, amintiți-vă următoarele puncte:

 • Cum să lucrați cu fierulLa sudarea țevilor din plastic trebuie folosite mănuși de protecție;
 • specialiștii nu recomandă utilizarea ambelor perechi de duze în același timp, de atunci aparatul se poate supraîncălzi;
 • pentru a asigura lipirea de înaltă calitate, este necesar să se utilizeze țevi de polipropilenă ale aceluiași producător pentru conectare;
 • La efectuarea operațiunilor de sudare cu ajutorul unui fier pentru țevi din plastic, incrustațiile care apar pe suprafața lor trebuie îndepărtate numai după răcirea părților care trebuie răcite;
 • La sfârșitul lucrărilor de sudură este necesară efectuarea lucrărilor de curățare temeinică a suprafețelor de lucru ale dispozitivului.

Folosind un fier de lipitPentru conectarea sigură a țevilor din plastic Astăzi, se utilizează echipamente speciale - un fier pentru lipire. Puteți să-l cumpărați în magazine specializate. Pentru a nu fi confundat cu alegerea dispozitivului, este necesar să se consulte cu vânzătorul care vă va spune care echipament va fi optim pentru rezolvarea sarcinilor cu care vă confruntați.

Pentru a asigura o conexiune fiabilă a țevilor, este necesar să urmați instrucțiunile din instrucțiuni privind dispozitivul, precum și să respectați recomandările instalatorilor cu experiență. În acest caz, vor fi asigurate lucrări de instalare de înaltă calitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să lipiți țevi de polipropilenă: lecții de instruire și videoCum să lipiți țevi de polipropilenă: lecții de instruire și video
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?Cum de a alege fiare de lipit pentru țevi din polipropilenă?
Lipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuriLipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuri
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Parametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenăParametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenă
Montarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și videoMontarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și video
Cum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâiniCum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâini
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
Instalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și videoInstalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și video
» » Alegerea unui fier pentru lipirea țevilor din polipropilenă
© 2021 amigdas.com