amigdas.com

Caracteristicile și tipurile de chei pneumatice de impact

Gajkovert pneumaticȘurubelnița pneumatică este una dintre cele mai populare unelte pneumatice concepute pentru prelucrarea îmbinărilor filetate. Acestea asigură fiabilitatea lucrărilor de înșurubare sau dezlipire a piulițelor sau a șuruburilor, în special a celor situate în zone greu accesibile și sunt de asemenea bune pentru o precizie ridicată a asamblării tehnologice. Cu ajutorul unei astfel de șurubelnițe pneumatice, puteți deșuruba sau strângeți un bolț în câteva secunde

.

Domenii de aplicare

Instrumentele pneumatice de acest tip sunt utilizate pe scară largă în industrii precum construcțiile și ingineria. Și ele sunt de asemenea utilizate într-un atelier de mașini profesionale, împreună cu rețelele pneumatice ca scule electrice, oferind o muncă productivă a mecanicii.

Caracteristicile aplicației în SRT sunt următoarele:

 1. Cheile pneumatice cu șoc de impact sunt utilizate în mod activ pentru montarea anvelopei, precum și pentru asamblarea și demontarea vehiculelor. Unele tractoare de putere, precum și uneltele speciale au un astfel de design, datorită căruia pot fi utilizate simultan cu un șlefuitor pneumatic sau cu o cheie;
 2. Unele modele de scule profesionale au cuplu mare, construcție simplă și fiabilitate ridicată. Acestea pot fi folosite chiar și în condiții dure - în magazinele și serviciile de anvelope;
 3. Fiabilitatea este asigurată de utilizarea unor mecanisme de impact moderne și durabile;
 4. Cheile au parametri ergonomici excelenți, deoarece sunt realizați pe bază de aliaje de magneziu și sunt, de asemenea, foarte ușori;
 5. Opțiunile de marfă sunt foarte fiabile și pot fi utilizate pentru întreținerea transportului de mărfuri. Construcția robustă și greutatea redusă fac posibilă utilizarea cheilor de încărcare împreună cu modelele electrice.

Clasificarea modelelor

Diferitele modele de chei de impact pneumatice diferă în astfel de parametri:

 1. Plantarea pătratului axului;
 2. Consumul de aer;
 3. Parametrii tehnici;
 4. Momentul inhalării.

Cheile moderne sunt de trei tipuri principale:

 1. drepte;
 2. corner;
 3. Tip pistol.

Mai jos vor fi luate în considerare în detaliu.

Mecanisme de impact cu cheiDacă vorbim instrumente pneumatice directe, acestea sunt recomandate pentru a fi utilizate în cazurile în care este nevoie de eforturi mari pentru a deșuruba sau răsuci piulițele. O caracteristică cheie a acestor dispozitive este că au un cuplu mare, datorită căruia pot funcționa chiar și cu legături vechi.

În această modificare axa de rotație a axului corespunde axei de mișcare a motorului pneumatic, iar mecanismul de impact aplicat permite obținerea unor astfel de valori ale cuplului de strângere ca 3500-4500 Nm.

Construcțiile drepte cântăresc puțin și se utilizează pentru strângerea șuruburilor sau piulițelor cu un diametru de până la 42 mm.

Aplicarea unei chei pneumatice de impactCheile de tip unghiular au de obicei mecanism invers. Cuplul în astfel de dispozitive este de 100-120 Nm. Instrumentele unghiulare ale producției rusești au cel mai adesea un mecanism de șoc, dar modelele străine sunt echipate în principal cu mecanisme cu clichet.

Spre deosebire de rotoarele directe, axa arborelui în acest caz este plasată perpendicular pe corp.

Cel de-al treilea tip de structură pneumatică este cheia de pistol. În structură ele sunt identice cu cele directe. Cu toate acestea, spre deosebire de acestea, butonul de control asupra instrumentelor directe este pe suportul pe partea din spate, și modele de pistol ale suportului nu este disponibil, dar există un mâner comod, și care sunt toate butoanele de reglare și de control.

Caracteristicile uneltelor

Recenzii despre cheieCheile moderne sunt în majoritatea cazurilor echipate un comutator de direcție a arborelui și un regulator de cuplu. Și prin reglarea presiunii la intrare, puteți regla cuplul de strângere.

În multe modele, presiunea aerului este de aproximativ 6,3 atmosfere, dar debitul de aer este de la 500 la 1200 litri / minut.

Dar când se calculează fluxul de aer pentru acest echipament, trebuie să efectuați diferite măsurători:

 1. Având în vedere cantitatea de aer care trece prin instrument timp de un minut cu declanșatorul apăsat;
 2. Având în vedere cantitatea de pauze aer și tehnice.

Cheia pneumatică este inclusă în setul de sculeDe asemenea, modelele diferă una de cealaltă dimensiunile de aterizare ale axului pătrat și ale filetului de legătură. Firul este inch sau metric. Și dimensiunile diferite ale pătratului arborelui pot cauza dificultăți în furnizarea de capete înlocuibile ale unor dispozitive interne. Dar cu instrumentele străine lucrurile sunt diferite, deoarece în acest caz pătratele sunt unificate și au anumite dimensiuni.

Dar capetele de impact pentru chei de impact pot avea atat o lungime standard cat si o alungire. Capul de șoc de la obișnuit diferă în formă și grosime a pereților. Și pentru a distribui uniform forțele la cuplurile mari, ele sunt echipate cu depresiuni pe marginile interioare. Marginile pot fi patru, șase sau doisprezece.

Materialele pentru producerea capetelor sunt folosite pentru a alege două:

 1. Hromomolibden;
 2. Hromovanady.

Capetele bazate pe cromolibden sunt mai durabile.

Piuliță de impact pneumaticȘi unii producători oferă cumpărători și capete de tip special, concepute pentru proceduri complexe. Destul de populare sunt cele cu care poți răsuci nucile cu o strângere dată, deci este imposibil să spargeți firul.

Într-un număr de modele, axul poate fi simplu sau chiar alungit până la 150 mm. Și unele variante sunt completate pe lângă capete cu extensie și cardan, astfel încât să puteți lucra în zone greu accesibile.

Casele cu chei sunt realizate pe baza materialelor compozite cu greutate redusă.

Pro și contra

Principalul avantaj al dispozitivelor pneumatice este viteza mare și ușurința de funcționare. Cu ajutorul lor, un începător, o persoană de vârstă sau cu handicap poate funcționa.

Există, de asemenea, dezavantaje - faptul că componentele și componentele individuale au performanțe slabe de performanță, dar acest lucru se aplică la opțiunile extrem de ieftine.

Reguli de funcționare

Pentru ca instrumentul pneumatic să poată lucra mult timp, productiv și fără probleme, este necesar să se respecte un număr de reguli pentru utilizarea acestuia:

 1. Acest aer, care este alimentat la intrarea cheii, trebuie îmbogățit cu un ulei specializat. De asemenea, el trebuie să fie uscat. Pentru a îndepărta excesul de umiditate din acesta, aplicați filtre speciale și apoi îmbogățiți aerul cu ulei folosind lubrifianții. Dacă pentru munca dvs. trebuie să utilizați aerul care nu este îmbogățit cu ulei și nu este uscat, atunci durata de viață a sculei va fi redusă;
 2. Volumul de aer utilizat trebuie să corespundă exact datelor din pașaport ale dispozitivului;
 3. Indiferent de tipul de echipament pneumatic pe care îl utilizați, utilizați numai capete de impact. În caz contrar, arborele se va uza foarte repede și trebuie să fie reparate sau schimbate.

Doar dacă toate regulile sunt respectate, puteți folosi în mod confident instrumentul și nu vă faceți griji că se va rupe rapid.

Selectarea unei chei

Când alegeți una sau altă versiune a instrumentului pneumatic, asigurați-vă că aveți în vedere cât de intens va fi lucrarea. În special, dispozitivele de tip profesional sunt utilizate pentru o muncă obișnuită, dar nu lungă. Dar modelele mai ieftine pot fi folosite rar - nu mai mult de 1-2 ori pe saptamana.

Chiar și cu alegerea, asigurați-vă că luați în considerare un indicator cum ar fi diametrul maxim al piuliței sau șurubului pe care instrumentul dvs. poate funcționa. În special:

 1. Modelele bugetare care funcționează cu diametre de până la 25 mm sunt destinate în special pentru montarea anvelopei mici, precum și pentru vehiculele mici, de pasageri sau comerciale;
 2. Dispozitivele cu filet de până la 32 mm sunt potrivite pentru vehicule comerciale medii;
 3. Dispozitivele pentru filetare de până la 50 mm (în special pentru cele grele) sunt utilizate pentru industria grea, mașinile agricole și camioanele grele.

Dispozitivele pneumatice sunt aplicabile universal și sunt de diferite tipuri. Modul în care sunt aranjate și utilizate în mod corespunzător a fost luat în considerare în acest material.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci roti pentru motoblockCum sa faci roti pentru motoblock
Cum de a alege o pistol de pulverizare pentru vopsele pe bază de apăCum de a alege o pistol de pulverizare pentru vopsele pe bază de apă
Ce trebuie să știți despre un mufă gonflabilă bazată pe o pernă de aerCe trebuie să știți despre un mufă gonflabilă bazată pe o pernă de aer
Filtru furtun: design, principiu de funcționare și scopFiltru furtun: design, principiu de funcționare și scop
Mufă pneumatică: descriere, avantaje și sfaturi de alegereMufă pneumatică: descriere, avantaje și sfaturi de alegere
Stapler de mobilier: cum se utilizează și cum se alege cel potrivitStapler de mobilier: cum se utilizează și cum se alege cel potrivit
Pistoalele cu pistoale pentru pictarea peretilor si tavanelor cu mainile talePistoalele cu pistoale pentru pictarea peretilor si tavanelor cu mainile tale
Off-roaderul și mlaștina din masina cu mâinile lorOff-roaderul și mlaștina din masina cu mâinile lor
Caracteristicile de lucru cu un nit și făcându-l singurCaracteristicile de lucru cu un nit și făcându-l singur
Îndoirea și îndoirea foilor metaliceÎndoirea și îndoirea foilor metalice
» » Caracteristicile și tipurile de chei pneumatice de impact
© 2021 amigdas.com