amigdas.com

Unghi de baie: dimensiuni, caracteristici ale recomandării de alegere

Dimensiunile băii de colțO baie mică în apartament necesită utilizarea rațională a spațiului. O soluție excelentă va fi o baie de colț, mărimea produsului ajută la economisirea spațiului util. Ca un bonus - un element de design frumos în cameră.

Avantaje și dezavantaje

La baia de colț există avantaje:

 • Dimensiunile optime - se potrivesc în orice cameră de duș;
 • vizuală și utilă a zonei;
 • multifuncționalitate - în multe produse există dispozitive sub formă de masaj și alte părți;
 • designul original și o varietate de forme.

Aspecte negative utilizarea produselor:

 • costul este mai scump decât modelul obișnuit;
 • creșterea consumului de apă - capacitate medie de 400 litri de apă;
 • îngrijire intensivă - greu de spălat din cauza dimensiunii sale.

Forme de băi de colț

Cădițele unghiulare sunt fabricate în dimensiuni mici sau mari:

 • Forme de baie de colțtriunghiuri;
 • trapez;
 • asimetrice polyhedra.

Produsele cu colț rotunjit sau tivit au și băi de colț. Fotografia și descrierea modelelor pot fi vizionate întotdeauna în diferitele cataloage ale producătorilor și, înainte de a cumpăra, puteți consulta o consultație specializată.

Ele sunt produse în versiuni din dreapta și din stânga. Alegerea unui anumit model este determinată de geometria camerei sau de preferințele individuale.

În modelele triunghiulare și trapezoidale, dimensiunile din spate variază de la 140 cm la 190 cm Produse asimetrice - de la 75x140 cm la 135x195 cm.

Criteriul pentru capacitate include mai multe opțiuni: o baie mică de colț - un volum de 150-170 de litri sau un model spațios pentru 2-3 persoane cu un volum mai mare de 500 de litri.

Suprafața fațadei unei băi simetrice este o formă radială. Produsele asimetrice - diferite configurații și raze, chiar și sub forma unui romb cu colțuri rotunjite. Înălțimea de la 40 la 80 cm.

Băile de colț și avantajele acestora
Proiectare baieBăile de colț ca opțiune pentru economisirea spațiuluiBaie pentru băi miciMaterial pentru baieBaie confortabilăCadă micăBaie confortabilăBaie construită în podeaCum se instalează o cadă de baieCare sunt băile de colț bune

Materiale pentru fabricare

Băi de colț sunt fabricate din materiale diferite:

 • Cum sa alegi o baie de coltoțel - opțiune bugetară;
 • acril - ușurința produsului;
 • fonta - viata nelimitata.

Oțelul de baie se datorează ieftinității acestuia datorită costului materiilor prime și tehnologiei de fabricație. Metalul poate fi procesat perfect. Produsele din oțel sunt durabile, durata lor de viață este de până la 30 de ani. Dezavantajele includ o conductivitate termică ridicată - apa se răcește rapid.

Baie din fontă cu condiția respectării regulilor de serviciu este durabilă. Materialul păstrează perfect căldura. Din minus există o greutate mare de până la 120 kg, costul ridicat și dimensiunile băii de colț. Dimensiunea limitată a modelului se datorează procesării dificile a fontei.

Baie acrilică - un aliaj de polimeri și plasă de armare. Destul de ușor, le puteți instala singur, fără a recurge la ajutorul din afară. Materialul păstrează bine temperatura. Băile sunt fabricate în diverse forme și dimensiuni. Dar acrilicul este sensibil la detergenți, abrazivii și bureții nu sunt utilizați.

Caracteristici de băi de colț

Producătorii încearcă să maximizeze funcționalitatea băii de colț:

 • locația mixerului;
 • panou frontal diferit;
 • elemente suplimentare.

Mixerul cu diferite modele este instalat atât în ​​zona colțului cât și pe panoul lateral. Dacă instalația este instalată în prealabil pe perete, este mai bine să cumpărați o baie cu o suprafață ermetică întreagă.

Un kit standard include un produs și picioarele de montare. Panoul de transfer rar merge în compoziție - fațada este selectată fie de un anumit produs, fie poate fi schimbată cu ușurință independent. Colțurile băilor de colț sunt adesea echipate cu mânere cu acoperire cromată, protejând metalul de umiditatea excesivă.

O formă complexă - o baie de acril. Poate fi înăuntru locuri de ședere. Pentru a reduce riscul de alunecare, unele modele sunt fabricate cu fundul nervurat. Deasupra acestuia sunt prevăzute niște adâncituri pentru cotiere. În plus, există o oportunitate de a achiziționa suporturi de tip gel-rezistente la umiditate.

Unele modele de băi de colț sunt echipate cu rafturi pentru accesorii.

Caracteristici suplimentare

Cum să montați o baie de colțFuncția de hidromasaj este un atribut popular al băii de colț. Un amestec de apă și aer este alimentat prin injectorii încorporați, exercitând o refacere și efectul de îmbunătățire.

Duză de masaj este orientată spre tratarea zonei piciorului și spatelui. În unele modele, este posibil să se aplice simultan apă în ambele zone.

Sistemul de hidromasaj este controlat de panoul de control integrat în corpul cadă. Mecanismul este sigilat în mod fiabil împotriva pătrunderii apei. Cada de baie cu hidromasaj este programată pentru diferite moduri de funcționare, cu variații ale intensității pulverizării și periodicității.

Modele scumpe acoperite cu compuși antibacterieni și echipate cu un strat de auto-curățare. Singurul său negativ este sensibilitatea ridicată la jetoane și zgârieturi.

Gama de culori a băii de colț este de la alb la tonuri diferite. Panoul de baie este fabricat în culori, iar fitingurile sanitare pot fi alese cu un stil comun al băii.

Procesul de instalare

Montarea băii de colț o poți face singur, în special atunci când se utilizează un produs acrilic:

 • Cum sa alegi o baie dupa dimensiunePereții sunt pregătiți, unghiul trebuie să fie de 90 °. Dacă pereții nu se potrivesc cu parametrul, atunci suprafața este egalizată de materialele de construcție.
 • Podeaua este egalizată.
 • Este selectată metoda de instalare. Pe o bază pregătită cu picioare de odihnă. Sau montarea pe picioare și apoi reglarea înălțimii. Când este instalat pe bază, baia este pusă în locurile viitoare, se introduc mici balize, produsul este scos, iar fundația este așezată din cărămidă, umplută cu ciment.
 • Instalarea băii pe podium are loc la câteva zile după congelare a structurii.
 • Produsul este conectat la sistemul de canalizare și alimentare cu apă. Atasamentele sunt verificate pentru scurgeri. Între perete și baie se instalează o placă elastică specială, împiedicând umiditatea să ajungă pe podea. Produsul este atașat la bază prin paranteze.
 • Cusăturile, lumeniile și o margine de lângă perete sunt tratate cu un material de etanșare.

Recomandări pentru alegerea băii de colț, foto

Obținerea unei băi de colț este important să nu fugi într-o falsă. Atunci când cumpără un produs din oțel, luați în considerare grosimea pereților - de la 3,5 la 4 mm. Dar nu veți putea măsura singur parametrul. Prin urmare, este necesar să ridicați baia sau să o mutați. Dacă este simplu, producătorul a salvat pe un material. Greutatea băii de colț din oțel este de aproximativ 20 kg.

Produsul din oțel trebuie să fie cu suprafețe netede raționalizate. Emaila este omogenă și netedă.

Băile de colț de calitate din fontă se disting prin marginile netede netede. Acoperirea fără lovituri și alte defecte.

Atunci când alegeți produse acrilice, este mai bine să acordați atenție mărcilor testate în timp: V agnerplast, 1 Marka, Ravak, Alpen.

Băile durabile sunt fabricate din acrilice turnate în Germania, Anglia și Olanda. Parametrul trebuie să fie în pașaportul produsului.

produse sunt realizate din folii acrilice, grosime 6-8 mm, metoda de presare. Grosimea modelelor este redusă cu 4 mm. Cel de-al doilea strat este o rețea de rășini poliesterice ecologice. În cazul în care producătorul susține că peretele bazei de baie constă din acrilic pur în 8 mm, atunci aceasta este o farsă.

Pereții sunt verificați pentru clearance-ul - un produs de calitate nu are capacitatea. Dacă modelul este ușor translucid, atunci este realizat din plastic special cu acril.

Calitate slabă - miros chimic pronunțat.

Grijă de o baie de colț

Forme de baie de colțBaia din fontă necesită uscare. După fiecare utilizare, ștergeți produsul uscat cu o cârpă moale. O dată pe săptămână spălați suprafața cu o soluție de săpun de uz casnic.

Construcția oțelului nu necesită o atenție deosebită. Este suficient să-l spălați săptămânal cu orice agenți de curățare.

Baie acrilică de colț este solicitantă:

 • Formulări lichide utilizate pentru îngrijirea suprafețelor acrilice, preparatele nu conțin agenți abrazivi.
 • Se folosesc perii și bureți perii.
 • Shine restabilește un șervețel moale, înmuiat în lustruire pentru mobilier.
 • Impuritățile persistente sunt îndepărtate de produsele de uz casnic destinate suprafețelor netede.
 • Două, de trei ori pe lună, baia este curățată cu detergenți speciali.
 • La îmbăierea animalelor, pe fund este așezat un covor pentru a evita zgârierea.
 • Nu folosiți bazine și găleți din metal, obiectele sunt schimbate în plastic.
 • Nu utilizați clor, acetonă sau acizi.
 • Când pe suprafață există zgârieturi, acestea sunt sparte cu șmirghel fin și lustruite.
 • După utilizare, baia de colț de acrilic se spală cu o soluție de săpun și se șterge cu o cârpă moale.

Băile de colț sunt realizate în diferite variante. Dimensiunile, specificațiile și fotografiile sunt prezentate în cataloagele producătorului. Pe baza informațiilor primite, analiza comparativă a produselor și alegeți modelul dorit.

Băi de colț
Argumente pro și contra pentru băi de colțBeneficiile băilor din colțCum se instalează o baie în colțIdeea de amenajare a băiiCum sa alegi o baieDe ce sunt fabricate căzi de baie?Baie cu baie de colțTipuri de băi de colțCăzi multifuncționale pentru căziBaia este situată în colțul camerei

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Angle cornice pentru baie: caracteristicile barului în formă de LAngle cornice pentru baie: caracteristicile barului în formă de L
Băi moderne de înălțime: dimensiune și prețBăi moderne de înălțime: dimensiune și preț
Proiectați o baie mică fără toaletă: alegeți un stilProiectați o baie mică fără toaletă: alegeți un stil
Designul unei băi mici în apartament, fotografieDesignul unei băi mici în apartament, fotografie
Proiectarea de băi cu cabine de duș: modele și fotografiiProiectarea de băi cu cabine de duș: modele și fotografii
Cum sa alegi un model de bucatarie la colt pentru fotografia lui HrușciovCum sa alegi un model de bucatarie la colt pentru fotografia lui Hrușciov
Cabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografiiCabină de duș într-o baie mică: specificații și fotografii
Ce dimensiuni au băile acrilice: fotografii și prețuriCe dimensiuni au băile acrilice: fotografii și prețuri
Caracteristici de fonturi din plastic pentru o baie din polipropilenăCaracteristici de fonturi din plastic pentru o baie din polipropilenă
Câte litri de apă sunt plasate în baieCâte litri de apă sunt plasate în baie
» » Unghi de baie: dimensiuni, caracteristici ale recomandării de alegere
© 2021 amigdas.com