amigdas.com

Caracteristicile alegerii și funcționării receptorului de aer

Caracteristicile și nuanțele alegerii receptorului de aerReceptorul de aer este un recipient etanș, ermetic, cel mai adesea un recipient metalic, ale cărui funcții principale sunt colectarea și stocarea aerului comprimat și egalizarea presiunii în întregul sistem pneumatic.

Colectoarele de aer sunt adesea denumite echipamente suplimentare, însă, în practică, utilizarea lor afectează în mod pozitiv atât starea micilor gospodării cât și a unităților industriale mici.

Sarcinile utilizării rezervorului de aer

Sarcinile utilizării rezervorului de aerUna dintre problemele principale pe care receptorul de aer le hotărăște este curățarea mediului de lucru din condens, pentru a reduce coroziunea sistemului pneumatic. Dar dezumidificarea aerului comprimat este doar unul dintre motivele utilizării unității. Există și alte avantaje ale instalării rezervorului.

Crearea unei rezerve de aer comprimat. La instalarea receptorului de aer, un anumit volum al mediului de lucru este stocat pentru a acoperi nevoile acestuia în perioadele de debit maxim. Acestea din urmă pot apărea dacă un număr mare de consumatori lucrează simultan.

În alt mod, această problemă este rezolvată numai prin înlocuirea compresorului cu unul mai puternic. Cel mai adesea acest lucru nu este practic, deoarece unitățile productive sunt destul de scumpe.

Reducerea frecvenței de pornire și oprire a compresorului. Stația se oprește automat când se atinge presiunea specificată în sistemul pneumatic și se aprinde când presiunea scade. Diferența între oprire și pornire este nesemnificativă - doar două bare.

Fiecare pornire a motorului electric, deși mic, dar stresul pentru unitate. Aproape toate unitățile de compresoare prezintă în acest moment sarcini mari și uzură sporită. Prin urmare, ar trebui să încercați să evitați schimbările frecvente în modul de operare al unității.

Rezervorul mărește volumul pentru injecția aerului, ceea ce reduce frecvența între perioadele de funcționare și timpul de oprire al compresorului, ceea ce are un efect benefic asupra vieții compresorului.

Eliminarea pulsațiilor de presiune. Dacă un sistem pneumatic utilizează un compresor cu piston, aerul intră neuniform în conducte, are loc o rulare de presiune. Instalarea unui receptor de aer după unitatea de piston este foarte de dorit, aceasta va elimina impulsurile care apar.

Din ce constă receptorul de aer?

 • Descrierea designului receptoarelor de aerCarcasă metalică ermetică pentru colectarea și conservarea mediului de lucru;
 • supapa de siguranță care, dacă presiunea maximă permisă în interiorul rezervorului este depășită, duce la sângerări excesive de aer;
 • un manometru, cu ajutorul acestuia, presiunea în acumulator este monitorizată;
 • Robinetul de golire este situat în partea de jos a receptorului și servește la îndepărtarea condensului;
 • Duzele cu care este conectat rezervorul la compresor și la întregul sistem pneumatic.

Tipuri de receptoare de aer

Tipuri de receptoare de aer pe tip de conexiuneAcumulatorii de aer sunt împărțiți în orizontală și verticală. Rezervoarele verticale sunt utilizate mult mai des pe orizontală. Acest lucru se datorează faptului că colectorii de aer vertical ocupă un spațiu semnificativ mai mic, zonele de producție sunt utilizate mai rațional.

Dacă este necesar, acumulatorii de aer sunt combinați într-o singură rețea. Acest lucru se poate face în două moduri: prin combinarea lor în paralel sau secvențial. Fiecare dintre aceste opțiuni are avantajele și dezavantajele sale.

Conexiune paralelă. În plus, această metodă de andocare este că sistemul pneumatic rezultat are o întreținere ridicată. Dacă unul dintre rezervoare eșuează, poate fi foarte simplu oprit pentru reparare sau înlocuire. Această metodă de grupare permite utilizarea capacității rezervoarelor la maxim.

Conexiunea este în serie. Principalul avantaj al acestei metode de raliu este curățarea aerului comprimat din condensat și impuritățile de ulei. Mediul de lucru, care trece treptat prin toate unitățile de rețea, scapă de incluziunile nedorite. Dezavantajele acestei metode includ faptul că rezistența rezervoarelor individuale reduce în totalitate capacitatea totală a sistemului.

Ce trebuie să cauți atunci când alegi un receptor

 1. Factorii care trebuie luați în considerare la alegerea receptoarelor de aerVolumul rezervorului. Capacitatea lor variază foarte mult, de la câteva litri la 1000, și uneori mai mult. Selectați volumul unității necesare, în funcție de performanța compresorului instalat în sistem. Cu cât stația este mai puternică, cu atât este mai mare volumul receptorului utilizat. Pentru un calcul aproximativ: volumul rezervorului poate fi de la o treime la jumătate din capacitatea unității folosite.
 2. Presiune nominală. Pentru sistemele casnice cu compresoare de capacitate mică, sunt potrivite dispozitivele cu o presiune maximă admisă de 10 bari. Pentru sistemele mai productive utilizate în întreprinderile mici, este necesar să se selecteze echipamente cu o limită de până la șaisprezece bare.
 3. Lățimea de bandă a receptorului. Indică ce cantitate de aer în litri poate trece printr-o singură unitate într-un minut. Dacă alegeți acest parametru, este necesar să începeți cu nevoia de aer, cu cât este mai mare, cu atât mai multă lățime de bandă ar trebui să aibă unitatea.

Reguli de instalare și utilizare sigură

Reguli de instalare și utilizare sigurăReceptorul este instalat în camera de producție, dacă este staționară. Pentru o fixare sigură la bază, este construită o fundație solidă. La fixarea labei la amortizoare de cauciuc de beton sunt folosite.

Acumulatorul este necesar să se fixeze în mod fiabil, pentru a exclude posibilitatea răsturnării. Păstrați în aceeași cameră, substanțe care se pot aprinde, este inacceptabilă. Este necesar să se asigure accesul liber la rezervor pentru întreținere și inspecție.

Înainte de instalare, ar trebui controlul prezenței documentației, dacă receptorul este instalat pe receptor cu date despre caracteristicile sale. Verificați prezența și instalarea corespunzătoare a supapei de siguranță și a manometrului, a mamelor și a dispozitivelor de blocare. Unitatea de antrenare nu trebuie să aibă nicio deteriorare mecanică.

Trebuie să fie toate conexiunile Dispozitivele sunt funcționale. Operarea cu receptorul este interzisă în următoarele cazuri:

 • Când temperatura și presiunea sunt mai mari decât limitele specificate în pașaportul unității.
 • Dacă supapa este defectă, un manometru sau o supapă de siguranță.
 • Dacă există scurgeri de aer comprimat, garnituri deteriorate, deteriorate.
 • În cazul unui incendiu care a avut loc în imediata vecinătate a receptorului sub presiune.

Pentru a preveni o urgență, în cazul detectării acestor defecțiuni, alimentarea cu aer comprimat este oprită, iar presiunea din rezervor este redusă la presiunea atmosferică.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Aspiratoare de constructii pentru praf si praf: cum sa alegi cel mai bunAspiratoare de constructii pentru praf si praf: cum sa alegi cel mai bun
Cum se instalează televizorul pe pereteCum se instalează televizorul pe perete
Cum de a alege un compresor de aer pentru picturaCum de a alege un compresor de aer pentru pictura
Airless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicăriiAirless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicării
Paint Pulverizator: utilizări, beneficii și opțiuniPaint Pulverizator: utilizări, beneficii și opțiuni
Pompa de vid folosită pentru pomparea apei uzatePompa de vid folosită pentru pomparea apei uzate
Filtru furtun: design, principiu de funcționare și scopFiltru furtun: design, principiu de funcționare și scop
Alegerea unui rezervor de stocare pentru sistemele moderne de canalizareAlegerea unui rezervor de stocare pentru sistemele moderne de canalizare
Tăvi de duș din plastic și prețul produselorTăvi de duș din plastic și prețul produselor
Compensator de supapă: dispozitiv, scop, tipuriCompensator de supapă: dispozitiv, scop, tipuri
» » Caracteristicile alegerii și funcționării receptorului de aer
© 2021 amigdas.com