amigdas.com

Sigiliul harpului - câte inamici are animalul?

Fotografie a sigiliului harfeiNu fiecare animal este capabil să trăiască și să se reproducă în condiții grave arctice, unde temperatura critică este aproape întotdeauna sub zero. Cu toate acestea, astfel de condiții meteorologice nu sperie sigiliul harfei, care este cea mai comună și numeroasă specie de sigilii. Condiții de viață în condiții foarte dificile, animalul pentru o lungă perioadă de timp de evoluție, ar putea adapta perfect la îngheț arctic, se simte bine pe malul Oceanului Arctic și cu succes continuă să se înmulțească.

Harp seal - Specii și caracteristici

Țărmurile din nordul mării nu sunt lipsite de viață, așa cum pare, la prima vedere, pentru cineva care crede că o temperatură extrem de scăzută este motivul absenței vieții. Pământul este locuit de multe organisme care au reușit să se adapteze în cele mai fantastice condiții. O astfel de specie este sigiliul harpului, care a ales Arctica pentru ea însăși.

Animalul nordic sa adaptat perfect la viață la temperaturi scăzute și este una dintre cele mai numeroase specii. Astăzi se caracterizează prin trei populații de animale, fiecare având propria sa zonă:

 1. Specii care trăiesc pe coasta Mării Albului și Spitsbergen.
 2. Persoanele care au ales țărmurile vestic de Groenlanda, Labrador și Newfoundland.
 3. Animalele pentru care coasta de est a Groenlandei și a Jan Mayen sunt favorite.

Trebuie să spun că, pe lângă habitate, speciile diferă puțin și conduc un mod virtual de viață identic. Pentru vânătoare, unele locuri sunt mai potrivite, pentru sezonul de împerechere - altele, și este mai bine să se hrănească pușii în locuri foarte diferite. Sigiliile sunt patroni ai coastei de nord și se pot mișca în jurul râurilor de gheață, depășind distanțe foarte bune. Cu toate acestea, animalele nu părăsesc niciodată marea deschisă.

Aspectul individului groenlandez

Fotografie a aspectului sigiliului Sigiliul harpului, ca reprezentant tipic pentru lumea animală "nordică", are un aspect oarecum specific, permițându-i să se simtă confortabil în condiții climatice critice. În primul rând, merită observat un strat de grăsime destul de gros care acoperă întregul corp al animalului. Datorită lui, sigiliul nu se teme de înghețuri și de vânturi reci, care nu sunt neobișnuite pe coastele mărilor nordice.

Individul are o botă mică, cu ochi mici. Un mic număr de musturi rigide permite animalului să aibă un miros foarte decent de miros. Cu toate acestea, în vânătoare, un rol important îl au componente precum viteza înotului și acuitatea vizuală. Un adult poate ajunge până la doi metri și poate cântări peste 130 de kilograme. Cu toate acestea, există sigilii mai mici. Interesant este faptul că animalul de mai multe ori în viața sa schimbă culoarea caroseriei:

 • sigiliu alb - un semn de copilărie timpurie, pentru că doar la vârsta "tânără" animalele au o asemenea culoare. Cu toate acestea, un sigiliu alb poate apărea și la maturitate, dar un astfel de spectacol este extrem de rar;
 • Este interesant faptul că puiul, care tocmai a luat ființă, are o culoare verzui. Numai după un timp, devine alb frumos în jos;
 • În perioada în care puiul începe să refuze laptele matern, culoarea se schimbă gri cu pete întunecate, care poate acoperi capul și părțile laterale ale animalului;
 • la vârsta adultă, sigiliul harpului are o culoare galben-maronie, unde burta rămâne burta, iar spatele poate fi acoperit cu pete întunecate.

Fotografie a unui adult cu un copilEste important să se înțeleagă faptul că o astfel de scară luminoasă este rezultatul unei evoluții evolutive lungi și al adaptării speciei la anumite condiții. Combinația de culori albe și maro permite ca sigiliul să fie perfect mascat atât pe plăcuțele de gheață cât și în apă. Diferențele dintre femei și bărbați nu există. Acest lucru se aplică atât culorilor, cât și dimensiunilor.

Obiceiuri ale unui animal

În ciuda stângii sale externe, reprezentantul groenlandez este în mișcare constantă. Toată viața lui trece prin migrații de-a lungul coastelor de nord. Acest lucru se datorează faptului că fiecare specie are un loc clar definit în care este mai bine să vâneze, să îndure sezonul de mulație sau de reproducere sau să hrănească descendenții care au apărut. Condiționat, anul sigiliului poate fi împărțit în mai multe etape:

 1. De la mijlocul primăverii până la mijlocul verii, trece perioada de mulatire, când "se înlocuiește" nu numai acoperirea părului, ci și pielea. Acest proces este destul de neplăcut pentru animal. Persoanele fizice, de regulă, mănâncă foarte puțin și pierd o parte semnificativă din greutate, pe care apoi o recuperează.
 2. Lunile de toamnă sunt dedicate vânătorii. În această perioadă, sigiliul a câștigat o greutate maximă, astfel încât în ​​a doua jumătate a iernii se va ajunge la vier.
 3. Sfârșitul iernii se caracterizează prin începutul jocurilor de căsătorie, ceea ce poate duce la conflicte serioase între bărbați. De regulă, până la sfârșitul primei luni de primăvară se naște urmași.

Foto posteritate reproducerePentru reproducerea puii femelele aleg locuri izolate. De obicei, acestea sunt locuri acoperite de zăpadă printre blocurile mari de gheață, unde este extrem de dificil pentru bolnavii să ajungă. Lumina apare ca un sigiliu mic, a cărui greutate nu depășește 8 kilograme. Și două pui se pot naște, dar acest lucru se întâmplă foarte rar. Este important să rețineți câteva trăsături ale nașterii și perioadei de hrănire a descendenților:

 • perioada de sarcina dureaza 11 luni;
 • femeia nu recunoaște nimănui și este foarte gelos de pui;
 • întreaga săptămână femelele nu se separă de nou-născut prin hrănirea laptelui. Un astfel de proces duce la pierderea rapidă în greutate a femeii;
 • mai tarziu, femeia incepe sa vaneze si sa restabileasca repede greutatea, obtinand pana la doua kilograme pe zi;
 • Laptele unui sigiliu feminin se caracterizează printr-un procent foarte ridicat de conținut de grăsime.

În ciuda faptului că tânărul sigiliu începe rapid o viață independentă, maturitatea sexuală a bărbaților vine doar la cinci ani. Femelele pot aduce descendenți de la vârsta de patru ani. Capacitatea de a reproduce la femei este menținută până la 20 de ani. Speranța de viață a sigiliilor de harpă poate ajunge la 40 de ani.

Alimente și dușmani

Principala dietă a sigiliilor este peștele, care este destul de mult în mările nordice. În mod constant se deplasează de-a lungul coastei arctice permite animalelor să găsească o mai multe locuri „de pește“, care este extrem de important în timpul hrănirea puilor și în momentul în care aveți nevoie pentru a câștiga în greutate după molting. Cele mai preferate sunt astfel de specii de pești precum bas de mare, hering, saika și capelin. Animalele și crustaceele nu disprețuiesc, dar un astfel de "meniu" poate fi prezent în timpul "penurii" de pește preferat.

Vorbind despre cât de mult poate cântări un sigiliu, trebuie remarcat că masa animalului se schimbă în mod constant. În funcție de perioade, animalul poate ajunge de la 90 la 130 de kilograme. Greutatea optimă a unei garnituri adulte la harpă este de 110-130 kg.

Dacă pe pământ un animal creează impresia unui animal hulking, atunci pur și simplu nu îl recunoaște în apă. Sigiliul este un mare înotător și un excelent vânător:

 1. Speciile pot fi sub apă timp de 20 de minute sau mai mult.
 2. Vânătoare într-o stare la o adâncime de 200 de metri.
 3. Animalul înoată foarte repede, dezvoltând o viteză de până la 30 km / h.

Astfel de caracteristici nu numai că pot asigura o vânătoare reușită, dar, de asemenea, evită cu succes astfel de pradă formidabilă killer balena. În principiu, reprezentanții groenlandei se alăture destul de rar cu balenele ucigașe. Acest lucru se întâmplă într-un moment în care garniturile sunt în hornor. Până la sfârșitul iernii, balenele ucigașe sunt vânate în apele arctice, iar sigiliul este un fel de mâncare gustoasă pentru ei.

Vorbind despre un alt prădător arctic formidabil - ursul alb, este important să rețineți că acesta din urmă nu prea vrea să vâneze sigiliile. Faptul este că sigiliile sunt adesea "bazate" pe plutitoarele de gheață, ceea ce este extrem de incomod pentru un urs. Cu toate acestea, uneori, ursul nu va abandona un astfel de "farfurie" rafinat.

Fotografia vânătorilor de focăVorbind despre dușmanii sigiliului harpului, se poate ajunge la concluzia că aceste animale nu au în realitate dușmani evideni care ar putea amenința exterminarea unei specii întregi. Un astfel de dușman, așa cum nu este trist să recunoaștem, este un om care a reușit deja să extermine complet anumite specii de sigilii. Din fericire pentru sigiliile de harpă, astăzi ele sunt cele mai numeroase specii, care nu sunt amenințate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Australian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimenteAustralian echidna: în cazul în care trăiește, caracteristicile animalului, alimente
Cât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afecteazăCât durează vacă: durata vieții și ceea ce îi afectează
Cum trăiesc și trăiesc lemneleCum trăiesc și trăiesc lemnele
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Descrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitatDescrierea codului Atlantic și nord: stilul de viață și habitat
Lumea animală unică din AntarcticaLumea animală unică din Antarctica
Animale care trăiesc în deșertul rece al ArcticiiAnimale care trăiesc în deșertul rece al Arcticii
Ce iepuri sunt diferite de iepuriCe iepuri sunt diferite de iepuri
Flounder - pește de mare sau râu?Flounder - pește de mare sau râu?
» » Sigiliul harpului - câte inamici are animalul?
© 2021 amigdas.com