amigdas.com

Câini de dimensiuni medii: o descriere a raselor

Rase de câini mediiToată lumea alege un câine pentru gustul lor. Cineva îi plac câinii mari, cineva foarte mic. Rasele de mijloc sunt populare printre locuitorii orașului. Ele nu au dimensiuni mari, nu au nevoie de o grijă deosebită și, împreună cu ele, este mai ușor să facă față unei plimbări. Dar acum crescătorii de animale au multe astfel de rase, ce să aleagă? Apoi, toate rasele de câini de pe această listă vor fi descrise, puteți alege un animal de companie pentru dvs. și pentru familia dvs.

Rase australiene

 • Păstorul australianPăstorul australian. Această rasă a apărut în SUA în secolul XX. Îi place să meargă pe stradă, așa că este preferabil să o ții într-o casă de țară. Dacă vă decideți să aveți un astfel de câine în apartament, atunci fiți pregătit pentru plimbări zilnice lungi. În absența lor, animalul își schimbă comportamentul și starea de spirit nu în cel mai bun mod. De asemenea, nu lăsați acest câine de mult timp singur, nu-i place. Imaginea de mai jos prezintă reprezentanții rasei.
 • Păstorul ciobănesc australian. Numele spune că mai devreme a fost ajutorul păstorilor. Această rasă are mai multe soiuri de culoare: roșu, albastru și marmură. Interesant, culoarea blanii câinelui poate varia în funcție de ce se hrănește. Dacă un câine de marmură sau albastru este hrănit cu legume care conțin o mulțime de caroten, atunci stratul va începe să dobândească o tentă roșiatică. Și dacă sunteți proprietarul unui câine roșcat, atunci pentru a menține strălucirea hainei, ar trebui să-i hrăniți morcovii mai des. Hambarul australian este o rasă protejată. Acesta este unul dintre câinii cei mai inteligenți din lume, dar nu funcționează bine cu copii mici și cu alte animale.
 • Australian KelpieAustralian Kelpie. Această rasă de câini de dimensiuni medii este o rasă destul de ascultătoare și calmă, care se descurcă foarte bine cu copiii. De cele mai multe ori îndeplinește funcțiile de gardian, ghid sau salvator. Un câine trebuie să fie educat corespunzător, astfel încât acesta să răspundă pașnic pasagerilor. Aceasta este o rasa cu parul ras de caini de talie medie, asa ca necesita un minim de ingrijire pentru haina.

Rase americane

 • Indian american. Mai recent, această rasă ar fi putut să dispară complet, dar cineologii au reușit să restabilească populația. Are un caracter suficient de independent, astfel încât proprietarul ar trebui să muncească din greu pentru a-l educa corespunzător. Dar rasa nu va tolera cruzimea și pedeapsa fizică. Dacă faceți suficient efort pentru a educa, atunci acest câine va deveni un membru al familiei. Ea este înzestrată cu un intelect foarte înalt și se întâlnește bine cu copiii și alte animale care trăiesc cu ea pe același teritoriu.
 • American Cocker SpanielAmerican Cocker Spaniel. Această rasă este denumită vânătoare, dar este rareori vânată. Cel mai probabil acest lucru se datorează dimensiunii sale reduse. Acum acționează mai mult ca un prieten și un bun prieten. În acest animal de companie o mulțime de energie și veselie. Se descurcă foarte bine cu stăpânul ei, dar uneori tratează străinii cu prudență. Această rasă poate avea cu îndrăzneală familii cu copii. Ea se potrivește perfect formării, intră întotdeauna împreună cu proprietarul și găsește rapid un limbaj comun cu copiii. Ei bine, tolerează viața în apartament, dar necesită îngrijirea părului, pe care o are destul de mult timp.
 • American Pit Bull Terrier. Există o opinie că acești câini sunt foarte agresivi, pot ataca oamenii fără motiv. Cu o bună educație, acest câine nu va face niciodată rău oamenilor. Dacă au existat cazuri izolate de astfel de atacuri, atunci nu merită să judecăm întreaga rasă în acest fel. Dar proprietarul va necesita mult efort pentru a ridica acest câine, altfel poate aduce un pericol pentru societate. Pentru această rasă, nutriția adecvată și exercițiile zilnice sunt importante. În caz contrar, poate apărea obezitatea. Aceasta este o altă rasă netedă care poate fi păstrată într-un apartament sau casă.

 • Staffordshire TerrierTerrier american Staffordshire. Un câine de dimensiuni medii cu un aspect amstaff are un aspect formidabil, dar dacă îl cunoașteți mai bine, veți vedea că acesta este un câine foarte prietenos și agreabil. Dacă proprietarul se străduiește să-l aducă, el va deveni cel mai bun prieten al său. Agresive amstaffs devin în acele cazuri atunci când a fost incorect crescut sau folosit împotriva rezistenței sale fizice. Apoi este periculos nu numai pentru ceilalți, ci și pentru proprietarul însuși. Mersul pe jos ar trebui să fie întotdeauna în muzzles și nu lăsa du-te de lesa.
 • Foxhound american. Dacă sunteți un dogman novice și un antrenor de animale, este mai bine să alegeți o altă rasă pentru dvs. sau să aveți încredere în chestiunea educării unui cynologist. Aceasta este o rasă foarte independentă de dimensiuni medii. Adesea ignoră echipele și este greu de antrenat. La fel ca terrierul american pit bull, această rasă necesită eforturi fizice constante, poate deveni o gardă bună și este predispusă la obezitate. De aceea, ar trebui să acordăm o atenție deosebită nutriției sale.

Rasele englezești

 • Bulldog englezesc. Poate că acesta este unul dintre cei mai linistiți câini medii. Buldogii englezi sunt animalul ideal pentru un apartament. Ei nu suferă de singurătate, nu-i place să meargă mult timp, iar lîna lor este foarte scurtă. Ei își petrec cea mai mare parte a timpului liber într-un vis. Sunt oameni mari și leneși. În timp ce buldogii mănâncă cu ghinion, ei mănâncă și scaldă de multe ori, lăsându-i pe mobilier și alte obiecte.
 • Engleză Cocker Spaniel. Acesta este un excelent vânător care nu este disprețuit să meargă după pradă. Este ușor de antrenat, dar numai într-un aspect pozitiv. Rugozitatea și pedeapsa vor conduce la faptul că câinele își va pierde caracterul și va deveni o creatură supărată. Are nevoie de plimbări lungi pe stradă. Deci instinctul ei de vânătoare va fi satisfăcut. Rasa are o haină de lux, care necesită o îngrijire deosebită cu utilizarea cosmeticelor speciale. O imagine a unui cocker spaniel englez.Câine de munte AppenzellerAppenzeller Sennenhund. Acestea sunt animale de companie foarte loiali și loiali. Ei iubesc familia în care trăiesc și se supun întotdeauna stăpânului. Dar dacă îi dă slăbiciune în creșterea lui, atunci apendzlerul se așează fericit pe gât. Le puteți păstra în oraș și în casă. Desigur, ca orice altă rasă, Appenseller se va simți mai bine în afara orașului.
 • Arboreian-Norman Basset. Acesta este un alt vânător mare, care întotdeauna se orientează perfect pe teren. Rasa se distinge prin cea mai puternică devotament față de proprietar. El va apăra pentru apărarea sa în orice împrejurare și va fi credincios până la sfârșit. Dar, în absența oricărei amenințări pentru proprietar, se înțelege bine cu străini și alte animale. Arborean-Norman baset este rar bolnav, dar de multe ori există probleme cu coloana vertebrală. Motivul pentru aceasta este un corp lung.
 • Border Collie. Câini incredibil de rezistenți și energici. Ea are nevoie în mod constant de diferite tipuri de încărcături, altfel comportamentul lor se înrăutățește. Border Collie este un caine ciobanesc, deci raspunde "vocal" la alergare si la zgomot. Ea încearcă să calmeze și să sedimenteze neînțelegerea. Din acest motiv, problemele apar adesea în timpul plimbărilor sau în familii în care există copii prea mici.
 • Terrierul de frontieră. Aceasta este o rasă de vânătoare, care în orice vreme este pregătită pentru cursuri și plimbări. Proprietarul va trebui să petreacă mult timp plimbându-se în aerul proaspăt. Acest câine este foarte îndrăgit de comunicare, jocuri active. Bunul se alătură copiilor și animalelor care locuiesc împreună cu el pe același teritoriu. Nu ar trebui să plantați un collie de frontieră pe un lanț. Se rupe repede și iese din curtea dvs în căutarea aventurii.
 • Beat Collie. Rasa a primit numele din lână, care atârnă din bot, formează un gen de barbă. Corpul lor este complet acoperit cu păr foarte gros, care necesită o îngrijire specială. Collie cu barbă are nevoie de comunicare, iubește să se joace cu copiii.
 • Bull TerrierBull Terrier. Nu este cea mai bună alegere pentru familiile în care există copii mici. Câinele are un caracter deosebit, prin urmare, nu fiecare adult poate face față cu acesta. Este necesar să se ocupe serios de educația lor pentru a aduce un animal de companie loial și calm. În caz contrar, terrierul de taur poate manifesta agresiune chiar împotriva gazdei. Câine de cântăreț de mărime medie, care nu necesită îngrijire specială.
 • Vestul Siberian Laika. Această rasă nu este potrivită pentru întreținerea unui apartament, deoarece îi place libertatea și comunicarea cu proprietarul. Singur, câinii ăștia latră cu voce tare. Ei sunt veseli și întotdeauna gata să-i slujească pe stăpân, uneori chiar își pot prevedea starea de spirit și dorințele. Laika nu se supune stăpânului, dar dacă ea este crescută în mod corespunzător, ea va veni întotdeauna la salvare și va face totul exact așa cum este nevoie de ea.

Rezultatul

Aceasta este doar o mică parte a câinilor de dimensiuni medii. În lumea lor există zeci: terrierul albastru de kerry, spitzul german, spaniolul de vânătoare rus și multe altele. Ce câine de ales este de până la tine. Totul depinde de condițiile de viață și de dorințele câinelui, de ocuparea forței de muncă și de dorința de a ridica un câine. Alegeți tipul de rasă potrivită pentru întreaga familie și nu doar pentru dvs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Sfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradăSfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradă
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Geantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecțieGeantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecție
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Principalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstoriPrincipalii asistenți ai păstorilor: care sunt câinii de păstori
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
» » Câini de dimensiuni medii: o descriere a raselor
© 2021 amigdas.com