amigdas.com

Pinscher dwarf sau zwergpinscher: caracteristicile rasei

Ce arata un miniatur?În lista celor mai populare rase de câini care se găsesc în Europa, pinscherul cu pirghii ocupă un loc important. Acest animal de companie iese în evidență cu o energie deosebită, un aspect grațios și o rezistență excelentă. De-a lungul anilor, rasa a fost fascinată de mari scriitori și artiști, menționând un câine în miniatură în lucrările sale legendare.

De la pinscherul obișnuit cu părul neted, această rasă diferă numai în mărime. Caracteristicile caracterului principal sunt prietenia și deschiderea spre comunicare. Pinscherul dwarf se îmbogățește bine cu copiii sau cu alte animale domestice, dar are nevoie de o îngrijire adecvată, o atenție suficientă și o pregătire adecvată.

Pentru a aduce un prieten adevărat și un partener credincios, este important să înțelegeți inițial toate caracteristicile rasei și să vă asumați responsabilitatea în mod responsabil. Astăzi vom vorbi despre principalele caracteristici ale Dobermanului pitic, regulile conținutului său și ciclul de viață.

Fapte istorice: descriere

După cum spun unele surse, istoria originii zwergpinscher-ului a început în 1471 îndepărtat, iar locul de naștere al rasei a fost Germania. Acolo animalul de companie era folosit ca gardian de cai și cel mai bun escorta pentru un cărucior.

Există fapte că strămoșii pinscherului pitic au fost folosiți în mod regulat pentru scopuri de vânătoare și de supraveghere. În ciuda mărimii minuscule, aceste animale s-au confruntat excelent cu sarcinile, au reacționat rapid la comenzi și, dacă a fost necesar, au descurajat criminali.

A crescut reproducerea rasei de rasă pură a pincherului pitic în secolul al XIX-lea în Germania. Crescătorii au depus mult efort pentru a atinge standardul așteptat și a scoate la iveală un tip unic de câine. Primul standard a fost confirmat oficial în 1889 de către crescătorul Richard Strebel, notoriu. Deja la începutul secolului XX, animale de companie miniaturale au fost prezentate în întreaga lume, ca parte a expoziției din Stuttgart.

Creșterea popularității rasei se încadrează la mijlocul secolului al XX-lea. Curând câinii au început să fie folosiți nu numai în Germania, ci și în multe alte țări ale lumii. Din rasa de vânătoare și de paznic, pincherul pitice sa transformat rapid într-un animal de companie.

Zwengpinscher: caracteristicile rasei, caracteristicile externe

În prezent, există trei soiuri de pini:

 • pinscher pitic (zwergpinscher);
 • Pinscher german;
 • Doberman;

Rasă pisică pitic câineSpre deosebire de celelalte două rase, și anume dobermanii, zwergpinschers ies în evidență dimensiuni mici și greutate redusă. Un adult rareori ia 5 kilograme greutate, cu o creștere de 25-30 de centimetri.

Câinele se evidențiază cu o botă extinsă și cu fălcile musculare. Ochii sunt de culoare închisă și au o formă ovală. Un gât curbat frumos arăta grațios. Nu poate fi scurt sau gros. Un fizic subțire, cu o musculatură bine dezvoltată, este subliniat de un sâni larg, ușor oval. Toate extremitățile zwergpinscher sunt uniforme și proporționale cu lungimea trunchiului. Coada este oprită la nivelul celei de-a treia vertebre. Rasa se distinge printr-o haină netedă și scurtă, cu un luciu caracteristic.

Din cauza numeroaselor asemănări externe cu familia lor dobermann, zwergpinscher este adesea numit un pitic Dobermann sau mini Dobermann. Dar, de fapt, aceasta din urmă a apărut mult mai târziu decât aceste creaturi miniatură, iar rasa pitic a servit ca o excludere a tuturor celorlalte.

Descrierea pinscherului pitic de rasă. Particularitățile de culoare și caracter

În conformitate cu standardul stabilit, zwerpinscher poate avea fie monocrom sau bi-color.

 1. Culoare monocromă. Este reprezentată de o cerbă sau de culoare roșu maroniu. Se întâmplă destul de des.
 2. Culoare în două culori. Ei au persoane cu o nuanță de lână neagră și de bronz, dar pe gât și pe piept există limite clare ale bronzului.

În ceea ce privește caracterul, atunci el rămâne foarte energic și prietenos la pinscherul pitic. Reprezentanții rasei au fost întotdeauna faimoși datorită propriei lor înclinații excelente de a învăța, de intelect și de entuziasm. În ciuda acestui fapt, câinii pot fi încăpățânați și încrezători în sine. Printre principalele caracteristici ale caracterului ar trebui identificate:

 • Caracterul pinscherului piticAbilitatea de a găsi rapid contactul cu copiii, cu alți membri ai familiei sau cu animalele de companie.
 • Iritabilitatea cu frecventă "sensibilitate" și mișcare. Și, deși câinele nu refuză atenția, dacă îi dai mai mult decât ar trebui, poate arăta agresivitate, hohote sau chiar mușcă stăpânul său.
 • Neîncrederea față de străini.
 • Atitudine prietenoasă față de alte animale de companie. Dacă aveți de gând să aveți un alt animal în casă, de exemplu, o pisică, nu trebuie să vă faceți griji că zwergpinscher nu va putea găsi contact cu ea. Câinele se adaptează rapid la apariția unui nou chiriaș și practic nu arată nici o agresiune.
 • Curiozitate. O altă caracteristică a naturii pinscherului pitic este curiozitatea excesivă. Animalul de companie este interesat de tot ceea ce îl înconjoară.
 • Cockiness. În ciuda mărimii minuscule, zwergpinscher poate intra cu ușurință într-o luptă cu animale mai mari. Este important să luați în considerare acest fapt și să păstrați animalul în afara drumului altor animale în timpul mersului pe jos.

O proprietate interesantă a rasei este o latră incredibil de tare. Câinele începe să latreze în toate situațiile, fie că este vorba de un pericol, de o bucurie sau de altceva.

Instruirea pinscherului pitic

Descrierea rasei zwergpinscher menționează faptul că câinele este predispus la antrenament, dar pentru o pregătire reușită va trebui să facă foarte mult efort. Și cu cât începeți mai devreme să vă antrenați animalul, cu atât va fi mai eficientă învățarea.

De îndată ce un animal de companie apare în casa dvs., explicați-l imediat care este liderul în casă. Dacă acest lucru nu este făcut, micul câine va dicta întotdeauna regulile sale și va arăta neascultarea. Înainte de a începe procedura de instruire, este important să studiați toate caracteristicile acestui exercițiu sau să îl încredințați specialiștilor.

Printre principalele reguli de formare ar trebui identificate următoarele:

 1. Descrierea aspectului pinscherului piticÎncepeți pregătirea animalelor de companie nu mai devreme de 3-4 luni, când animalul va avea o percepție și o capacitate adecvată de memorare a comenzilor.
 2. Câinele efectuează comanda "aport" într-un mod foarte special. Este cu ea că trebuie să începeți antrenamentul.
 3. Apoi puteți începe să învățați comenzile "la picior" și "unul lângă celălalt". Înainte de următoarea ieșire de pe stradă, învață câinele să meargă cu un guler și o leșie.
 4. Determinați locul în casă unde poate fi animalul de companie și specificați unde nu puteți merge. Obișnuiți-l echipei "locului".
 5. De asemenea, acordați atenție învățării echipei "Fu" și "Fas" pentru a reacționa calm la prietenii dvs. sau pentru a sperie intrușii atunci când este necesar.
 6. Este important să înțelegem că în caracteristicile zwergpinscher sunt menționate ostilitatea. Din acest motiv, formele grele pot fi folosite în formare. Adesea, trebuie să strigi la animalul de companie și, uneori, să îi forțezi să înțeleagă cine este mai important.

Totuși, formarea unui pinscher pitic este un proces foarte complex și de lungă durată. Este necesar să îi oferiți suficient timp, altfel rezultatele reușite nu pot aștepta. Încercați să-și petreacă o mulțime de timp cu câinele pe stradă, să-l dea exercitarea adecvate, precum și să încurajeze executarea rapidă a comenzilor tratează delicioase și recompense verbale.

Caracteristici de îngrijire și întreținere a zwergpinscher

Cum să alimentați un pinscher miniaturalDurata medie de viață a unui pincher cu picior ajunge la 13-17 ani. Aici totul depinde de condițiile de detenție și de caracteristicile ereditare. Din fericire, rasa este nerăbdătoare să aibă grijă, așa că educația sa are loc fără a utiliza fonduri suplimentare sau tehnici complexe.

Este important să se facă plimbări regulate în aer liber la animalele de companie, deoarece șederea pe termen lung în condițiile apartamentului provoacă agresiune și necontrolabilitate. Încercați să protejați câinele de hipotermie. Procesul de îmbăiere ar trebui să fie efectuat numai într-un apartament cald, și mai ales în sezonul rece. Curățați curând urechile și ochii animalelor de companie de tot felul de gunoi sau insecte dăunătoare. Reglați regulat un mic prieten, folosind perii speciale pentru părul neted. Îndepărtarea ar trebui să primească o atenție specială în timpul moliilor.

Când mergem urmăriți starea animalului de companie. Dacă este fierbinte afară, e mai bine să te plimbi cu un câine în parcuri destul de umbrite pentru a evita supraîncălzirea. În sezonul rece se poate purta în îmbrăcăminte caldă, care este vândută în magazinele de animale de companie.

Utilizați o gheară specială pentru a curăța periodic membrele de gheare. De asemenea, periați dinții cel puțin o dată pe săptămână.

Perioada de pubertate începe la vârsta de 10 luni. Este important să înțelegeți că în acest moment animalul de companie poate fi agresiv și neascultător.

Conținutul și instruirea pinscherului pitic nu este cea mai ușoară sarcină. Pentru a evita situațiile neplăcute și a aduce un prieten adevărat, tratați-l cu toată responsabilitatea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
» » Pinscher dwarf sau zwergpinscher: caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com