amigdas.com

Tipuri de șurubelnițe, caracteristicile și scopul acestora

Tipuri de șurubelnițeEste puțin probabil ca niciunul dintre profesioniștii de la reparații profesionale sau de la domiciliu să nu considere o șurubelniță convențională un instrument extrem de important și necesar, deoarece gama de aplicații este foarte largă. Acest instrument simplu vă permite să simplificați în mod semnificativ fluxul de lucru, uneori nu este utilizat pentru scopul propus, dar ajută foarte mult angajatul. Ar trebui să știți despre tipurile de șurubelnițe disponibile, dacă aveți nevoie de lucrări de reparații serioase în casă, în garaj etc. Aceste cunoștințe vă vor ajuta să alegeți instrumentul potrivit și să evitați inconvenientele în îndeplinirea anumitor sarcini.

Istoria invenției

Necesitatea unui astfel de instrument a apărut cu invenția de șuruburi, care au fost menționate în secolul al XVI-lea. La început, aceste dispozitive de închidere au fost oprite cu chei, deoarece capul șurubului avea 6 fețe. Șuruburile nu au fost întotdeauna înșurubate și răsucite cu ușurință, așa că au făcut un canelat în capul lor, unde au introdus o parte plată dintr-o daltă dulce, mai târziu a primit numele său modern.

Cum să inventezi o șurubelnițăSe crede, în general, că o șurubelniță a fost inventată în secolul al XVII-lea. La acea vreme, a fost utilizat pe scară largă în fabricarea de arme și produse mecanice de precizie. Acest lucru este dovedit de prezența în pistoalele și mușchii acelui secol de șuruburi cu un slot drept. Până la X.X. nu au existat alte tipuri de sloturi. Evoluția instrumentului a avut loc atunci când un mic incident a avut loc cu vânzătorul canadian Peter Robertson: când șurubul a fost înșurubat, partea de lucru a sculei a alunecat din canelura dreaptă și a rănit brațul. Drept rezultat, el a venit cu un design al șurubului cu șurub, nu cu un orificiu prins, dar cu o canelură pătrată în centru.

Know-how-ul a fost numit "șurub robertsonovky", iar pentru răsucirea acestor șuruburi, o sculă cu formă modificată a piesei de lucru. Datorită inovării, a fost asigurată:

 • o mai bună centrare;
 • șuruburi de siguranță;
 • creșterea efortului.

Noi dispozitive de fixare au fost utilizate în inginerie, în special, la fabricile Ford.

Brevetul a fost brevetat de americanul Henry Phillips. Șuruburi cu șuruburi în anii 1940 au fost folosite în producția de avioane-bombardiere.

Odată cu dezvoltarea elementelor de fixare și a sferelor de aplicare a acestora, s-au dezvoltat noi modele de șurubelnițe curbate, fiecare reprezentând o anumită formă a fantei. Există mai mult de 10 varietăți de unelte.

Soiurile instrumentului

Cele mai cunoscute și adesea utilizate tipuri următoare:

 • Tipuri de șurubelnițePlat (SL) sau spinning drept. Sting în formă de lamă, care vă permite să lucrați cu conexiuni simple folosind șuruburi. Cel mai popular instrument de lucru în gospodărie, poate fi folosit pentru lucrări electrice minore.
 • Cruce (PH). Sting este conic. Cele patru margini ale sculei merg într-o fantă în formă de cruce. Forma conică a piesei de lucru asigură un bun contact cu șurubul.
 • Hexagonal (HEX). În produsele de acest tip de produs, forma suprafeței de lucru este aceeași cu cea a șanțului 6. Cuplul este de 10 ori mai mare decât cel oferit de șurubelnița Phillips, dimensiunile cărora sunt aceleași. O astfel de unealtă este utilizată pentru a repara echipamentele electrice.
 • În formă de stea (TORX). Forma suprafeței de lucru este o stea cu șase puncte. Este folosit pentru a repara echipamentele mici, de exemplu, un telefon celular.
 • Formă încrucișată cu crestături (PZ). Acest tip are un profil încrucișat și fațete suplimentare suplimentare. Aceste unelte se încadrează strâns în dispozitivele de fixare și sunt utilizate în asamblarea mobilierului.

Există, de asemenea, produse, utilizate în anumite condiții, deoarece au adaptări speciale. Și aceasta:

 • Șurubelniță cu un călărețȘurubelnițe cu mecanism cu clichet. Acest mecanism asigură rotația liberă a tijei într-o singură direcție. Datorită acestui lucru, lucrarea se poate face fără a scoate vârful din slot. Direcția de rotație se schimbă cu o pârghie specială.
 • Dielectrică. Utilizat în lucrul cu echipamente sub tensiune. Produsul este acoperit cu un strat special de izolație. Izolarea se calculează pe limitele de tensiune atribuite. Acest lucru este indicat pe mâner în marcaj.
 • Universal. Pentru un mâner permite utilizarea mai multor sfaturi. Sfaturi sunt stocate într-un caz separat sau într-un mâner.
 • Cu un arbore flexibil. Indispensabil în condiții de îngheț.

Produse profesionale

În plus față de un instrument simplu, șurubelnițe profesionale de o formă specială sunt utilizate pe scară largă. Maeștrii de la domiciliu, de regulă, nu o folosesc, deoarece scopul instrumentului este foarte îngust.

Luați în considerare aceste șurubelnițe:

 • Șurubelnițe profesionaleUnelte cu un știft în centrul Torx-ului. Instrumentul Torg-Set este utilizat numai în aviație. Forma sa este o asimetrie a secțiunii transversale, ceea ce face posibilă strângerea strânsă a șuruburilor.
 • Spirală dublă, folosită de producătorii de lifturi și lifturi. Datorită formei speciale de elemente de fixare, vandalismul este împiedicat.
 • Secțiunea Tri-Wing este de asemenea pentru aviație, iar echipamentul electric este reparat, de asemenea, folosind o unealtă cu această secțiune. Forma părții de lucru seamănă cu o șifonetă.

Alegerea modelului și a mărcii

Șurubelnițele sunt fabricate de mai mulți producători din diferite țări. Există biți asemănători instrumentului, dar mai des sunt folosite cu șurubelnițe.

Selectarea unui model de șurubelnițăPentru alegerea corectă a tipului de produs, se estimează frecvența aplicării acestuia. Dacă intenționați să utilizați periodic în scopuri economice, vor face modele ieftine. În acest segment, mărcile Fit, Stayer și Matrix s-au dovedit bine. Utilizarea frecventă sau activitatea profesională necesită achiziționarea unui produs mai scump, a cărui durată de viață este semnificativ mai mare datorită creșterii rezistenței. Produsele de această calitate sunt produse de Arsenal și Kraftool.

Modele scumpe de înaltă calitate sunt uneltele Gedoro, care sunt achiziționate de profesioniști. Durata lor de viață este de opt ori mai mare decât viața altor modele.

Cerințe de calitate

Șurubelnița trebuie să fie fiabilă și durabilă. Pentru a face acest instrument mult timp, atenția trebuie acordată următorilor factori:

 • Alegerea unei șurubelnițe de calitateProdusul japonez este preferat chinezilor. O bună calitate este demonstrată și de mărcile europene. Producția internă nu este, de asemenea, rău, dar asigurați-vă că există un marcaj GOST sau PC, altfel ar putea fi prins un contrafăcut care nu corespunde standardelor.
 • Produsele cele mai de înaltă calitate sunt fabricate din aliaje de vanadiu și crom. Rezistența ar trebui să se situeze în intervalul 47-52 Rockwell. Pentru a evita achiziționarea de falsuri, este preferabil să cumpărați produse de mărci cunoscute.
 • Pentru a lucra în condiții de agenți chimici agresivi, nu trebuie să alegeți un instrument cu mâner de cauciuc. Dar pentru un electrician acest lucru este necesar, deoarece cauciucul protejează împotriva efectelor curentului.
 • Șurubelnița ar trebui să se potrivească confortabil în mână, iar mușchii periei nu ar trebui să se supraexpună atunci când o folosesc.

Îngrijire și întreținere

În plus față de dispozitivele de fixare care se răsucesc, În cazul în care utilizați șurubelnițese utilizează de asemenea o șurubelniță, dacă este necesar, de exemplu, să manipulați panourile din plastic detașabile, să îndepărtați vopseaua sau murdăria de pe orice suprafață, pentru a separa garniturile atașate. Un alt instrument îndeplinește adesea funcția de daltă sau daltă. În orice caz, se termină. Dacă nu puteți deșuruba șurubul, verificați ascuțirea piesei de lucru a șurubelniței.

O șurubelniță este ascuțită ca patinele, iar capătul trebuie să fie rotunjit. O șurubelniță în cruce este dificil de ascuțit, dar o mică margine a lungimii muchiilor permite efectuarea acesteia. Ascuțirea se face într-un număr limitat de ori și când este absolut necesar.

Și, de asemenea, puteți magnetiza instrumentul. O șurubelniță cu capăt magnetic este foarte convenabilă, deoarece fixează elementele de fixare până când se răsucesc. Chiar și cu ajutorul acestui instrument, ei primesc șuruburile care s-au rostogolit în colțuri. Multe șurubelnițe sunt vândute cu o stingere magnetizată. Pentru a magnetiza o șurubelniță obișnuită, lăsați-o mult timp lângă un magnet puternic. Chiar mai bine, dacă șurubelnița este stocată pe magnet.

Instrumente realizate automat

Șurubelnițe dielectricePoți face o șurubelniță dintr-o tijă sau unghi de dimensiune adecvată. Piesa de prelucrat este rotită de la un capăt sub forma unui slot plat, celălalt capăt este recomandat să fie îndoit de litera "G", pentru o fixare bună în mână. Cu marja de biți disponibilă pentru instrumentul cu cusături înlocuibile, puteți face o șurubelniță cu două șaibe și un șurub. Șurubelnița Phillips poate fi făcută dintr-o cheie veche pentru blocarea corespunzătoare a formei. Cheile sunt fabricate dintr-un material destul de puternic, care se scurge repede. O astfel de șurubelniță poate fi atașată la o grămadă de chei pe care era mereu la îndemână.

Deci, ați învățat câteva informații despre mașina de șurubelniță. Da, este foarte comun, dar sperăm că totuși ați învățat ceva nou din articolul nostru.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a deschide un blocaj fără chei?Cum de a deschide un blocaj fără chei?
Pentru ce sunt șuruburile pentru mobilier?Pentru ce sunt șuruburile pentru mobilier?
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Șurubelniță șocantă și rotativă: principiul de funcționare și aplicareaȘurubelniță șocantă și rotativă: principiul de funcționare și aplicarea
Ce șurubelniță să alegeți pentru munca casnicăCe șurubelniță să alegeți pentru munca casnică
Cum sa faci o gheata pentru pescuit cu mainile taleCum sa faci o gheata pentru pescuit cu mainile tale
Șurubelniță: caracteristici de design și modalități de a vă reparaȘurubelniță: caracteristici de design și modalități de a vă repara
Acumulator pentru șurubelniță makitaAcumulator pentru șurubelniță makita
Caracteristici și descrierea burghiului de centrare pentru metalCaracteristici și descrierea burghiului de centrare pentru metal
Cheie cu clichet: principiu de funcționare și avantajeCheie cu clichet: principiu de funcționare și avantaje
» » Tipuri de șurubelnițe, caracteristicile și scopul acestora
© 2021 amigdas.com