amigdas.com

Bird pelican: un mod de viață, locuință, în cazul în care peștele este stivuit

Pelican pasăreAproape fiecare persoană a auzit despre această pasăre uimitoare. Acesta aparține familiei de pelican și are mai multe specii. Pelicani sunt obișnuiți în zone tropicale și temperate pe aproape toate continentele.

În țara noastră există două specii ale acestor păsări: un pelican roz și buclat.

Pelican: aspect, habitat

Funny PelicanAceasta este o pasăre migratoare foarte mare, lungimea ei poate ajunge la două metri, iar aripile - până la trei metri.

Acestea sunt - cel mai mare Printre păsările de apă aparținând ordinii copepodelor. Habitatul principal este teritoriul situat pe coasta mărilor și a oceanelor.

Se așeză pe copaci, construindu-se cuiburi destul de mari, folosind pentru construcția lor stuf, ramuri mici și frunziș uscat.

Toate speciile de pelicani în natură sunt mai multe sunt diferite între ele și depinde de mediu. Practic, au o culoare albă de pene.

Aceste păsări diferă de celelalte în unele moduri:

  1. Pelicanul mănâncăAu un cioc foarte lung, care atinge o lungime de aproximativ jumătate de metru și depășește capul pasărei de aproape cinci ori.
  2. În plus, ciocul este foarte larg și capabil, mai mult de o pasăre nu.
  3. Caracteristica principală a pelicanei este sacul din piele, care se află în partea de jos a ciocului, aproximativ patru kilograme de hrană și o cantitate mare de apă sunt plasate în el.
  4. Spre deosebire de alte păsări, pelicanul nu are deschideri nazale, respiră prin cioc, făcând sunete nedefinite. În mare parte, această pasăre este tăcută.

Principalul rație alimente pentru această pasăre de apă, este peștele pe care îl prindă în apă puțin adâncă, deoarece nu se poate scufunda. În ciuda faptului că pe pământ se pare foarte stângace, pelicanul se potrivește perfect pe suprafața apei, deoarece are un strat de bule de aer sub piele.

Stilul de viață și alimentația pelicanului

Viața pelicanilorDupă cum sa menționat deja mai sus, ele trăiesc în majoritatea lor pe țărmurile rezervoarelor mari, care se hrănesc cu pești, crabi și meduze. pește fundamental sunt exploatate în apă de mică adâncime, conduse acolo cu ajutorul aripilor, cu care se bate pe suprafața apei.

Unele specii preferă să recolteze alimente împreună cu alte specii de păsări, pescăruși, cormorani și, de asemenea, în comunitatea altor pelicani. O pungă de piele în care se află pește pot fi de asemenea folosite pentru a recolta ramuri în timpul construcției cuibului.

Pelican pe apăÎn ciuda aspectului lor neobișnuit și ciudat, este foarte iubitor de pace păsări. Preferă să trăiască în ambalaje, în care pot exista până la câteva mii de persoane. Ca atare, liderul în pachet nu este disponibil, dar, trăind un pachet amicabil mare, se oferă siguranță. Observatorii vigilenți, informează întregul turm despre pericolul care se apropie și este gata să sperie sau să îndepărteze vinovatul de liniște.

Pelicani rareori au conflicte între ele, care se încheie cu dueluri prin ciocuri. În ciuda faptului că pasărea este un pic stângace pe uscat, în aer se simte minunat, folosind curenții de aer în timp ce zboară. Cu zborurile lungi este deosebit de dificil de a avea un lider care să stabilească ritmul zborului, astfel încât să se înlocuiască în mod constant reciproc.

Roz pelicanPentru derivarea puilor, perechile se formează numai pentru un singur sezon, în principal în ambreiaj există două sau trei ouă, pe care femelele le incubă timp de aproximativ o lună și jumătate.

Construcția cuibului este efectuată de către femeia pelicană, bărbații sunt angajați în recoltarea materialului pentru construcție, se întâmplă ca pelicanii să construiască cuiburi comune pentru mai multe perechi.

Pelican în cuibMortalitatea în rândul animalelor tinere este foarte mare, deoarece acestea apar din oase orb și goale, și depinde, de asemenea, de condiții meteorologice, atac de pradă, foamete și alte motive.

Nestlings hrănesc ambii părinți cu alimente digerate, pe care le revigorează de la stomac în cioc. La sfârșitul a două săptămâni, tinerii încep să se răsflească, dar pentru încă două luni până când se ridică la aripa părinților cu grijă pentru ca ei să aibă grijă și să se hrănească. Durata de viață a acestor păsări depinde de mulți factori, dar în cea mai mare parte durează aproximativ douăzeci de ani.

Tipuri de pelicani

  1. Minunat Pink PelicanUn pelican roz este o pasăre relativ mică. Lungimea aripilor masculilor este de aproximativ șaptezeci de centimetri, femela este puțin mai mică. Penajul ambelor are o nuanță de culoare roz deschis, tinerii sunt gri-maro. Umbra unei pasari adulte pe care o dobandesc cu trei ani de viata, cand devin indivizi sexual maturi. Se hrănesc cu pești, dând gâturile lungi în apă.
  2. Pelicanul curlyPelicanul buclat este mult mai mare decât predecesorul său, iar aripile sale ajung la doi metri. Și-a luat numele din cauza penelor care se învârteau pe cap și pe gât. Habitatele sale sunt destul de comune, spre deosebire de pelicanul roz.
  3. Brownul pelican este o pasăre de mare, populația sa este relativ mică, se stabilește de-a lungul țărmurilor oceanelor. Culoarea penei sale este maro, dar capul este vopsit în culori strălucitoare, penajul gâtului este roșu-maroniu. Cuiburile pe care le aranjează pe pământ sau pe copaci ascuțiți. Se pot așeza cu cormorani și boobii pe insulele pustii. Spre deosebire de alți indivizi, ei se pot scufunda de la o înălțime, capturând apă într-o pungă, în care un pelican pasăre îndoaște un pește și îl vânează.

Există și alte soiuri de pelicani: australian, californian și alții.

Dimensiunea populației

Trei pelicaniTreptat, numărul acestei păsări uimitoare este în scădere, iar acest lucru se datorează utilizării pesticidelor, care au afectat în mod negativ populațiile acestor păsări. Unele specii sunt enumerate în Cartea Roșie.

Într-un număr de țări încearcă să se reproducă în captivitate, dar, ca toate păsările, se reproduc prost, deși trăiesc aproape 20 de ani.

Pelicanul poate fi găsit în basme și legende, imaginea acestuia fiind folosită în unele țări în heraldică, mitologie și, de asemenea, este menționată în unele religii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Pasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducereaPasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducerea
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Habitat și aspectul păsărilorHabitat și aspectul păsărilor
Pasărea de pradă a familiei de șoimiPasărea de pradă a familiei de șoimi
Păsări exotice: specie și descrierePăsări exotice: specie și descriere
Specii și păsări rare și pe cale de dispariție incluse în cartea roșieSpecii și păsări rare și pe cale de dispariție incluse în cartea roșie
» » Bird pelican: un mod de viață, locuință, în cazul în care peștele este stivuit
© 2021 amigdas.com