amigdas.com

Organizatori pentru instrumente: standuri, mobile, standuri

Organizator de unelteMenținerea ordinii în atelier nu este doar un obicei bun. Îndepărtați cu grijă instrumentele în locuri, comandantul își va prelungi durata de viață și chiar va reduce riscul de vătămare la locul de muncă. A uita de aglomerația și de vechii organizatori de praf pentru instrumente va ajuta. Astfel de dispozitive sunt vândute în magazine și, dacă doriți, le puteți face și dumneavoastră.

Clasificare și scop

Organizatorii pentru unelte diferă în ceea ce privește designul, scopul, mobilitatea (sunt portabile sau staționare). Maeștrii experimentați recomandă combinarea diferitelor tipuri de organizatori la organizarea unui spațiu de lucru. distins:

 • Organizatori portabili;
 • Standuri compacte;
 • Dulapuri cu sertare-containere, inclusiv mobile (pe roți);
 • Organizatori montați;
 • Panouri de perete.

Cum să faci un organizator cu mâinile tale

Toate acestea sunt utilizate pentru introducerea moriilor, a burghiilor, a duzelor, a sculelor de mână, precum și a echipamentelor electrice, hidraulice și electrohidraulice. Fabricat din țesătură (pentru saci), lemn, metal, plastic, fibră de sticlă, texolit. Proiectele permit prezența magneților, a rolelor, a elementelor mobile. Folosirea organizatorilor urmărește realizarea a trei obiective principale:

 1. Optimizarea spațiului de lucru;
 2. Facilitarea (accelerarea) muncii;
 3. Simplificați transportul.

Structuri suspendate

Potrivit pentru orice cameră cu pereți: ateliere, garaje, loggii, balcoane. Pentru Organizatorii de perete pentru panoul de instrumente sunt plasate de-a lungul pereților și care servește la montarea echipamentelor, precum și dispozitivele individuale, agățate în cârlige, magneți sau șuruburi.

Atașamentele transferă complet încărcătura pe perete. Prin urmare, înainte de a începe instalarea, asigurați-vă că materialul de perete este suficient de încărcat. Acest lucru se aplică în primul rând la cărămizi ceramice, betoane poroase cu densitate scăzută.

Cea mai ușoară cale de a face un organizator este de la o placă obișnuită de lemn, prinsă de perete pe o latură largă. Partea frontală a plăcii este înfundată cu unghii subțiri bine curbate, care servesc drept încuietori pentru scule. Acest design este potrivit pentru plasarea unei scule mici de mână. Principalul lucru este să alegeți diametrul diblurilor și grosimea plăcii astfel încât să poată rezista încărcăturii utile.

Care sunt organizatorii?

În variantele finale, rolul încuietorilor este jucat de magneți puternici, localizați de-a lungul întregii lungimi a șinei. Magneții pot fi instalați pe copertine auto-făcute. Ele sunt utile atât în ​​corpurile de bază, cât și în cele auxiliare. Nu este necesară găurirea pentru montare, este posibil să fixați magnetul pe adezivul epoxidic.

Panourile de perete sunt mult mai versatile datorită suprafeței mari a suprafeței de lucru. Sunt fabricate din metal, lemn, placaj, textilit sau plastic. Suprafața poate fi perforată sau integrală. Panourile perforate sunt reprezentate pe scară largă în magazinele de construcții, adesea cu containere speciale cu balamale. Versatilitatea se realizează printr-un pas fix al orificiilor și a echipamentelor detașabile.

Tipuri de organizatori

Panourile solide sunt adesea colectate manual. Ele sunt simple în funcționare și instalare - nu există diferențe fundamentale față de instalarea plăcii de organizare. Cu toate acestea, se recomandă să se monteze pe pereți prin ghidaje (plăci, rafturi) organizatorii de dimensiuni mari, în special cu o grosime mică a materialului. Acest principiu este valabil și pentru panourile perforate.

Pentru a crea un organizator din metal, aveți nevoie de o foaie cu o grosime de cel puțin 1 milimetru. În același timp, nu este necesar să cumpărați tablă de oțel. Baza poate fi făcută prin acoperirea de la aparatele de uz casnic nereușite: mașină de spălat sau mașină de spălat vase, cuptor cu gaz, cuptor cu microunde. Are o grosime suficientă și, de regulă, este acoperită cu smalț de înaltă calitate.

Confruntându-se cu îndreptarea în locurile de prindere, formând un singur plan. Pe margini sunt aranjate plăci de montaj sub formă de plăci de lemn, fixate la capetele șuruburilor. Suspendați panoul de pe perete pentru aceste ghidaje. Dacă este necesar, puteți adăuga o placă suplimentară în centru, precum și elemente verticale. Acest lucru nu va permite ca foaia de oțel să treacă liber în timpul găurilor de găurire și în timpul funcționării.

Depozitarea uneltelor în garajPe gaurile din față se marchează. Pasul va fi mai mare, cu atât este mai mare dimensiunea echipamentului planificat a fi plasat pe organizator. Găurile pot fi plasate într-o cușcă sau într-un model de șah. spațiere grilă recomandată, în care un organizator de casă va fi compatibil cu cele mai multe balamale finit deținătorilor este de 25 de milimetri. Pentru găuri de foraj este cel mai potrivit de foraj pas: este potrivit pentru subțire de metal nu lasă bavuri, dar se teme de distorsiuni, astfel încât înainte de bara de lucru ceva mai bine toc.

Este permisă combinarea perforației cu secțiuni solide. Partea centrală a perfopaneli metalice au fost îndepărtate sub atașament magnetic, care are loc pe lucrurile mici: de șurubelnițe, mașini de găurit, unelte mici, foarfece, pile de ac. Designul folosește magneți neodymieni de la unități hard discuri rupte.

Spațiul liber rămas este potrivit pentru rolul unei plăci improvizate pentru prezentarea schemelor și desenelor. Pe secțiunile perforate, organizatorii mici se pot potrivi cu ușurință, este suficient să li se ofere o fixare sigură. Suporturile de susținere pot fi realizate din sârmă îndoită utilizând sudură prin puncte.

Cutie de scule

Ideea de a crea un organizator

Dulapurile de service ocupă o suprafață mai mare decât panourile de perete. În exterior, acestea diferă puțin de mobilierul obișnuit: dulapuri sau dulapuri. Principiul deschiderii, organizarea spațiului intern, precum și materialele de performanță pot fi radical diferite pentru diferite modele. Ele sunt staționare, mobile (pe roți) sau suspendate.

Astfel de organizatori sunt mai sigure decât organizatorii de perete, deoarece toate obiectele ascuțite și grele se află în spatele ușilor închise. În dulapurile de serviciu puteți stoca orice: piese mici la echipamente electrice grele, precum și lucruri absolut exterioare (mâncăruri, haine, medicamente). Spațiul interior permite containere suplimentare, sertare, elemente de fixare magnetice.

Compact organizatori

Ideal pentru plasarea unei scule mici, foraje, un pic de șurubelniță, momeli. Acestea sunt deschise (rafturi, standuri) sau închise (cutii, valize), portabile sau staționare. Aceste dispozitive sunt utilizate separat sau împreună cu dulapuri sau organizatoare de perete.

În magazine, cele mai răspândite cutii din plastic cu alunecare, cu compartimente speciale pentru fixare. Este posibil să se facă un analog al unor astfel de recipiente, cu toate acestea, produsul va fi mai mare, mai greu. Pentru suporturile de producție independente, standuri, cutii pentru burghie și duze sunt mai ușor.

Stand pentru șurubelnițe

Un număr mare de șurubelnițe sunt depozitate convenabil pe un stand specializat. Puteți asambla singur un astfel de dispozitiv. Stând din copacul de plută este ușor și elegant în aparență. Nu este nevoie de un singur cui, toate îmbinările sunt realizate pe lipici. Pentru muncă aveți nevoie de:

 • Metode de stocare a sculelor manuale

  Două foi de plută de 6 mm;
 • Clei de lipire;
 • Lac de tamplarie (cel mai bun mat);
 • perie;
 • Șmirghel (cereale 220);
 • creion;
 • Cuțit de tăiat;
 • Tăietor de tăiere;
 • Șurubelniță.

Pe un computer la o scară de 1: 1, desenați șabloane de perete, le imprimați pe hârtie, tăiați și aplicați pe foi de lemn. Marcați conturul detaliilor, marcați locurile canelurilor. Tăiați cu un cuțit, astfel încât forța de presare nu ar trebui să fie prea mare, altfel va exista o zdrobire a unui material. Pe marginea superioară, găurile sunt marcate, împingându-le cu o mică șurubelniță sau un șurub. Diametrul găurii trebuie să corespundă diametrului sculei.

Înainte de lipire, piesele sunt tratate cu șmirghel, îndepărtând urme de creion, nereguli, crestături. Curățați suprafețele de praf. Lipirea este aplicată pe toate suprafețele de contact, excesul fiind îndepărtat imediat. Cu bandă adezivă, piesa de prelucrat este fixată în poziția corectă și lăsată timp de 24 de ore. După uscarea lipiciului, suprafețele sunt încă o dată nivelate și apoi acoperite cu lac. Pe un lac uscat, dacă este necesar, pe fiecare instrument sunt atașate semnături.

Care este magazinul pentru exerciții

Tipuri de organizatoriCel mai simplu mod de a face un organizator pentru exerciții este de pe o placă obișnuită. Este suficientă forarea găurilor de diametru și adâncime corespunzătoare. Un stand improvizat poate fi complicat, făcându-l pe mai multe niveluri, adăugând semnături sau atașamente la site-uri întregi. Dacă nu doriți să puneți burghiul pe verticală, în loc de găuri, se fac caneluri. Grosimea canelurilor este selectată în funcție de diametrul incisivilor plasați. Această metodă de stocare este mai potrivită pentru sertarele cu înălțime mică.

Organizatorii pentru burghiu sunt ușor de făcut portabil, găsiți doar un caz potrivit: o cutie din pieptul vechi de medicină, un caz din caseta video. Este necesar doar fixarea fermă a suportului în interiorul cutiei, astfel încât să nu cadă nimic și să nu facă tunete.

Separat, merită menționați organizatorii din țesături (piele) și casetele de creion. Ele sunt potrivite nu numai pentru depozitarea găurilor, ci și pentru un instrument de mână cu drepturi depline. Cele mai ieftine pe piață sunt mobile, universale, dar durabilitatea lasă mult de dorit. Potrivit pentru autoturisme, condiții marcante.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să puneți lucrurile în ordine într-un dulap pentru haineCum să puneți lucrurile în ordine într-un dulap pentru haine
Aplicarea unui burghiu de forajAplicarea unui burghiu de foraj
Benzi de lucru pentru metalurgie cu un viciuBenzi de lucru pentru metalurgie cu un viciu
Cutii pentru flori pe balconul copacului cu mâinile lorCutii pentru flori pe balconul copacului cu mâinile lor
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Cum să faceți o cutie de instrumente de calitate cu propriile mâiniCum să faceți o cutie de instrumente de calitate cu propriile mâini
Mașini și accesorii de casă pentru un atelier de lucru la domiciliuMașini și accesorii de casă pentru un atelier de lucru la domiciliu
Cum sa faci un banc de lucru intr-un garaj cu mainile taleCum sa faci un banc de lucru intr-un garaj cu mainile tale
Caracteristicile atașamentelor pentru gravor: tipuri, scop, seturiCaracteristicile atașamentelor pentru gravor: tipuri, scop, seturi
Cum de a alege un stand confortabil și robust pentru cazan?Cum de a alege un stand confortabil și robust pentru cazan?
» » Organizatori pentru instrumente: standuri, mobile, standuri
© 2021 amigdas.com