amigdas.com

Chicken Adler argintiu: descriere și conținut

Adler rasa de argintSpecii de pui de carne-ou direcția sunt foarte populare în rândul fermierilor de păsări. În plus față de carnea delicioasă din acest pui, puteți obține, de asemenea, produse din ouă. Puii de găină de la Adler, din care crescătorii au fost angajați timp de mai mult de 10 ani, sunt de departe cei mai populari în rândul micilor agricultori și proprietari de activități de creștere a păsărilor.

Descrierea rasei adler a găinilor

În plus față de productivitatea ridicată, găinile Adler de argint se pot bucura de un aspect incredibil de atrăgător, de un caracter echilibrat și de lipsa de pretenție față de condițiile de detenție.

origine

Pui de coajă pentru Adler argintiuMunca pentru a elimina rasa Adler argintie de pui a început în 1951 îndepărtat. Breeders oras Adler (regiunea Krasnodar) timp de 14 de ani au trecut rase diferite, de la fiecare dintre care trebuia să producă cea mai bună calitate. Cu toate acestea, primele încercări nu au fost foarte de succes: pasărea prima și a doua generație care rezultă din încrucișări Ziua și rasa albă din Rusia, a cărei performanță este superioară fiecăruia dintre ele în mod individual, dar calitatea cărnii au fost mai mici decât cea dorită.

Sa decis că toate descendenților pentru a selecta numai cele mai bune exemplare și rasele lor încrucișate de pui c New Hampshire, care este faimos pentru înaltă performanță carne.

A treia și a patra generație de pui au fost obținute fără a atrage alte rase și doar a cincea generație a trecut deja cu rasa Plymouth alb. Puii care au rezultat au trecut cu puii Jurlovski, ceea ce a adus rezultate bune în ceea ce privește creșterea producției de ouă.

Formarea finală a rasei de argint Adler a apărut abia în 1965, după mulți ani de muncă minuțioasă și de selecție a celor mai buni indivizi.

În general crearea găinilor artificiale Adler a avut loc cu participarea următoarelor rase:

 • Rusă albă;
 • Ziua May;
 • White pallutrok;
 • New Hampshire;
 • Yurlovsky.

Adler rasă de pui: descrierea aspectului

Reprezentanții rasei au următoarele caracteristici:

 • Adler argintiuCapul are formă rotundă, proporțională cu trunchiul. Scalopul de dimensiuni medii, roșii drepte, are o formă de frunze. Billul este galben, curbat.
 • Gâtul este acoperit moderat cu pene, nu foarte lungi, proporționale.
 • Sânul este puternic și larg.
 • Coada este mică, rotundă.
 • Aripile sunt mici, în repaos sunt strânse la corpul unei găini.
 • Piloții sunt distanțați pe larg, dimensiunea piciorului inferior este medie.
 • Picioare de nuanță galbenă, goale, înalte.
 • Puii Adler au o culoare de ochi de cupru, care este unul dintre semnele distinctive ale rasei.

Bărbații și femelele au o structură și o culoare similare. Singura diferență poate fi luată în considerare numai la mărimea păsării: cocoșii sunt întotdeauna mai mari decât puii. Puii sunt galbeni uniformi, adulții sunt de culoare columbiană. Astfel de pui de găină Adler au primit de la strămoșii lor rasele Jurl și May Day. Spre deosebire de alte rase, puii Adler nu se pot lauda cu un penaj bogat, ceea ce faciliteaza foarte mult ingrijirea pasarilor.

Care pui sunt supuse la sacrificare?

Închiderea păsărilor se face în prezența următoarelor semne:

 • supraîncărcarea cadrului;
 • gâtul prea subțire, care are o lungime disproporționată în raport cu trunchiul;
 • O creastă care depășește o latură, a cărei mărime este mai mare decât media;
 • o coada mare cu panglici foarte lungi.

Adlerii cresc rapid si cresc in greutate. Pentru un an, greutatea corporală a cocoșului ajunge la 4 kg, găina - 2,5 kg.

În general, totuși, această pasăre nemaipomenită, dură și destul de prietenoasă, care, cu o îngrijire corespunzătoare, arată o productivitate ridicată și pe tot parcursul producției de ouă, care este de aproximativ 4 ani. Această cifră este mult mai mare decât cea a altor rase de pui.

Fermierii ruși din fermele de păsări au crescut cu această rasă de găini datorită adaptării rapide a păsărilor la schimbarea condițiilor de detenție, precum și a rezistenței acestora. Adler argintiu este rezistent la răceli, cu ușurință obișnuit cu o nouă dietă și schimbarea situației. În plus, persoanele Adler au o imunitate ridicată, sunt mai puțin susceptibile la diferite boli și se disting printr-o bună viabilitate. Și aceasta se aplică atât persoanelor tinere, cât și celor adulte.

Pro și contra din rasa Adler de pui

Rooster Adler argintiuCa orice altă rasă, argintul Adler are atât avantaje, cât și dezavantaje.

Printre avantajele rasei se numără:

Roosterii și puii din această rasă au o mulțime de calități pozitive, ceea ce explică popularitatea lor ridicată. Rata ridicată a ouălor de găină persistă timp de 4 ani, în timp ce la păsările unei alte rase, o scădere treptată a productivității are loc cu un an și jumătate.

Adlerii se caracterizează printr-o calitate excelentă a produselor din carne, iar acest lucru se aplică întregii perioade a vieții păsărilor, în timp ce alte tipuri de carne de pui devin rigide și mai puțin gustoase după 1,5-2 ani.

Femeia adler argintie ajunge foarte repede la maturitatea sexuală, ceea ce înseamnă că începutul este mult mai devreme decât alții. Deci, mai devreme de 6 luni de la pui Adler, puteți obține primul testicul.

pui rasa Adler sunt modest în hrănirea și întreținerea, caracterizată prin capacitatea de a manca absolut orice alimente, în timp ce câștigă intens în greutate, fără a pierde calitățile productive.

Contra din rasa

Dar, printre numeroasele avantaje, se pot identifica și unele neajunsuri, principala dintre care este pierderea instinctului mamei de către mama Adler. De aceea, creșterea și păstrarea puilor pot prezenta unele dificultăți, în special pentru începători.

Cu toate acestea, această problemă poate fi rezolvată cu ușurință cu ajutorul unui incubator sau prin utilizarea serviciilor unei alte găini. Deși rare, se întâmplă ca unul din numărul total de animale să fie alocat a 1-2 persoane care nu și-au pierdut instinctul de maternitate. Dacă observați că pasărea cochetă și demonstrează încercările de a construi un cuib, atunci ea este gata să devină mamă. Firește, astfel de găini trebuie să asigure condițiile adecvate și să nu înscrie la carne.

Sursă de alimentare

Pui adler argintiuPuii din rasa Adler de argint au nevoie de hrană foarte frecventă și abundentă, mai ales în prima săptămână de viață, când tinerii trebuie hrăniți de cel puțin șapte ori pe zi. În dieta de pui ar trebui să introduceți ouă de pui tocate, la care ar trebui să adăugați treptat semolina. Mulți fermieri de păsări sunt interesați de problema duratei de viață a păsărilor Adler. Deci, cât de mult trăiesc?

Cu hrană adecvată, atunci când pasărea primește alimente de înaltă calitate cu toate suplimentele de vitamine și minerale, Adler poate trăi aproximativ 6-8 ani.

În acest caz, importante sunt primele zile de viață ale găinilor, când în dieta lor este necesar să se includă cantitatea necesară de vitamine și alimente proteice. Odată cu creșterea animalelor tinere, se adaugă cereale rase în meniu, de preferință mei sau orz. Puii adulți, în plus față de toate cele de mai sus, ar trebui să primească o varietate de culturi radacini, porumb și ierburi proaspete. În dieta persoanelor mai mature, trebuie să includeți făină de pește și macuhu umed.

Astfel, o dietă bine formulată și echilibrată promovează cultivarea unei păsări sănătoase și, de asemenea, împiedică ruperea ouălor. Dar această problemă nu este atât de rară. Problema este că mâncarea slabă duce la o deficiență a mineralelor (în special a calciului) în corpul puiului din cauza a ceea ce este forțat să-i extragă din coajă.

Pentru a împiedica acest lucru, Este necesară instalarea în păsările de curte a unor jgheaburi speciale de hrană cu cretă și piatră de coajă. Acest lucru va îmbunătăți puterea și calitatea oului de ouă, iar găinile se vor opri pe ouă.

Rata productivității este, de asemenea, afectată de frecvența hrănirii păsărilor. Adulții trebuie hrăniți cel puțin de două ori pe zi. O atenție deosebită trebuie acordată echilibrului hranei pentru animale în timpul iernii.

Adler puii sunt foarte prietenoși și extrem de receptivi la eforturile proprietarului. Ei devin repede obișnuiți cu noile premise și condițiile de detenție, dar aici sunt nuanțele lor.

Pentru a menține o productivitate ridicată, pasărea trebuie să ofere o anumită libertate. Puii din rasa Adler se simt la fel de bine atât cu podeaua, cât și cu conținutul celular. Dar trebuie avut în vedere faptul că productivitatea unei păsări de curte ținute într-o zonă liberă este mult mai mare.

Camera în care se păstrează stocul de păsări trebuie să fie absolut uscat fără semne de umiditate. Atunci când podelele sunt făcute un gunoi special de turbă și cenușă, care va ajuta la prevenirea dezvoltării diferitelor infecții parazitare.

Gunoiul poate fi fabricat din turbă de mușchi, care absoarbe bine umiditatea și ajută la curățarea labei de pasăre, ceea ce permite puiilor să evite dezvoltarea bolilor articulare.

Spre deosebire de alte rase mai puțin productive, puii Adler pot fi crescuți timp de trei ani, în timp ce primesc un venit stabil. Și asta este important - Călătoriile și schimbările climatice nu au niciun impact asupra sănătății și productivității păsărilor.

Productivitatea rasei

Adler argint în găinăPotrivit tipului lor, puii de argint Adler sunt considerați ouă din carne. Deja la vârsta de un an, puiul atinge o greutate de 2,8-3 kg, cocoșul - aproximativ 4 kg. Vinetele, în general, nu sunt rele - 2 ouă în trei zile. Aceasta este o rată ridicată pentru păsările din această direcție. Un strat poate purta 160-190 ouă, cântărind 60 de grame pe an, ținând cont de reducerea sezonieră a productivității.

În ceea ce privește produsele din carne, aici sunt și rate mari. Interesant este ca, atunci cand pastreaza puii Adler de argint, agricultorului ii este dat posibilitatea de a reglementa in mod independent productivitatea turmei aviare. Faptul este că crescătorii au văzut o regularitate - cu cât greutatea unui pui este mai mică, cu atât mai puțin ouăle.

Proprietarii de animale de pui, care sunt interesați să obțină mai multe ouă, restricționează în mod intenționat hrănirea, ceea ce duce la o creștere semnificativă a producției de ouă (până la 200 de ouă pe an).

Puii Adler încep ouă la vârsta de șase luni, dar uneori acest lucru se întâmplă înainte. Nu este necesar să ne bucurăm în această circumstanță, deoarece producția timpurie de ou afectează negativ sănătatea tinerilor. De regulă, pasărea care apare la începutul primăverii este precoce. Dar acești indivizi ar trebui să fie îngrășați pentru carne, deoarece în viitor productivitatea acestora va fi foarte scăzută.

Cele mai bune straturi sunt obținute de la tinerii care s-au născut la începutul verii (iunie). Aceste găini, spre deosebire de frații lor timpurii sau târzii, se dezvoltă cel mai armonios.

Din moment ce puii de argint Adler cresc destul de repede si cresc in greutate, pot fi usor folositi ca pui de carne. Rata de supraviețuire a tinerilor și puiilor este de aproximativ 98%, ceea ce este un indicator destul de ridicat.

Începutul fermierilor de păsări poate fi confundat de faptul că puii tineri (până la un an) poartă ouă prea mici. Nu credeți că pasărea a fost influențată cumva de condițiile externe. Dacă se respectă toate regulile pentru hrănirea și păstrarea straturilor, atunci cel mai probabil, după un timp, mărimea testiculelor va fi în conformitate cu norma. Singurul lucru care trebuie înțeles este acela că astfel de produse pot fi folosite numai pentru alimente, deoarece descendența acestor ouă nu poate fi obținută.

Rooster Adler SilverDar dacă observați că straturile, a ajuns la vârsta de un an, încă mai continuă să aibă testicule mici, ar trebui să-și reconsidere dieta sa, din cauza păsării produselor alimentare depinde de mărimea și numărul de ouă, starea de sănătate și speranța de viață de pui, precum și calitatea produselor din carne. Prin urmare, nu este suficient să se creeze condiții optime pentru ca o pasăre să trăiască, trebuie să monitorizați cu atenție și dieta. Dacă ignorați această regulă, este puțin probabil să obțineți rezultate foarte bune la creșterea raselor Adler.

Datorită calităților sale productive ridicate, precum și a nemulțumirii sale în menținerea și supraviețuirea bună, puiul Adler a fost și rămâne una dintre cele mai populare rase potrivite pentru cultivarea atât în ​​fermele private mici, cât și în fabricile mari de păsări.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Rase de carne de găină: nume, descriere și fotografieRase de carne de găină: nume, descriere și fotografie
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Chick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografieChick Master Gray: caracteristici, descrierea crucii și fotografie
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Pui de găină rare de rasă de carne de ou BarnevelderPui de găină rare de rasă de carne de ou Barnevelder
Chicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boalăChicken brahma: o descriere a păsărilor, tehnologie de reproducere, hrană și boală
Puii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajelePuii Hercules: trăsăturile rasei, avantajele și dezavantajele
» » Chicken Adler argintiu: descriere și conținut
© 2021 amigdas.com