amigdas.com

Instalarea brackets: tipuri și caracteristici ale procesului

Tendința periculoasă distruge dințiiDe-a lungul vieții cu defecte ale dentiției, mulți oameni se confruntă. Și pentru a rezolva problema, mulți se referă la bretele

. Ele ajută nu numai să facă zâmbetul mai atractiv, ci și să prevină apariția unor probleme mai grave de mușcare.

Asemenea adaptări ortodontice sunt universal și pot fi prescrise pacienților la orice vârstă. Iar acest punct nu afectează eficacitatea sistemelor de porți purtători. Atunci când alegeți tipul de bretele, dentistul ia în considerare în mod necesar preferințele personale și indicațiile medicale ale pacientului. Durata utilizării produsului corectiv este determinată individual, ținând cont de diferiți factori.

Persoanele care intenționează să instaleze astfel de produse pentru prima dată sunt interesate de multe întrebări. Cum se procedează exact? Va exista vreo durere în timpul instalării sistemului pe dinți și când acesta va fi îndepărtat? Cum pot scoate produsul din gură? Este posibil să faceți acest lucru independent fără a recurge la un specialist?

Cum se instalează paranteze

Cu privire la specificul fixării armăturilor și durata acestei proceduri este afectată în mod direct tipul sistemului selectat. Pana in prezent, medicii pot oferi pacientilor doua tipuri de bretele:

  • lingual;
  • vestibular.

Cât timp trebuie să port brațe?Primele sunt plasate pe suprafața interioară a danturii și rămân invizibile. În ceea ce privește al doilea, ele sunt fixate pe partea din față a dinților, astfel încât acestea să fie mai vizibile pentru alții.

Pentru a instala un suport în cavitatea bucală, este necesar să se efectueze numărul de etape obligatorii. Cea mai mică dificultate apare atunci când se fixează sistemul extern, decât cel intern. Și rezultă că dacă utilizați paranteze de acest tip, procedura de instalare va fi mai rapidă.

Instalarea sistemului vestibular

Proiectările de consolă de acest tip sunt instalate conform unui algoritm strict definit.

Totul începe de la etapa pregătitoare, în care pacientul este supus consultării primare cu un ortodontist, cu o examinare orală și cu raze X. De asemenea, în această etapă, dacă este necesar, se efectuează tratamentul leziunilor carioase și se determină tipul structurii suportului.

Un aspect important este acela similar produsele pot fi instalate numai pe dinți sănătoși. Rezultă că, dacă un pacient are carii, el ar trebui să fie vindecat. Numai după aceasta va fi posibilă continuarea procedurii de instalare a adaptării ortodontice. Acest lucru se explică prin faptul că dinții din gură vor avea o încărcătură semnificativă.

Suporturi compoziteÎn plus, trebuie menționat că, după instalarea bretelelor, pacientul va avea anumite dificultăți în îngrijirea cavității orale și în condițiile favorabile pentru reproducere bacterii patogene. În astfel de condiții, riscul de dezvoltare a cariilor este în mod semnificativ mărit, iar în cazul focarelor sale, situația este agravată.

De asemenea, gingiile trebuie de asemenea vindecate. Uneori, pacienții care decid să-și instaleze brațele pot beneficia de o curățare profesională. Pentru ca bretelele să-și îndeplinească corect funcțiile, încuietorile ar trebui să fie cât mai aproape posibil de suprafața smalțului, dar această condiție nu va funcționa dacă există o placă dentară pe ea. În fiecare caz etapa pregătitoare durează diferit. Totul depinde de starea dinților și a gingiilor pacientului.

După ce cavitatea orală este pregătită pentru procedură, puteți începe să instalați sistemul de suport. În primul rând, specialistul trebuie să-și extindă gura, pentru care folosește un instrument special - un expandor rotor, care oferă acces la toți dinții. După aceea, medicul efectuează o lustruire profundă și un tratament dentar cu o compoziție specială reducătoare. Apoi se menține o pauză, care este necesară pentru a se usca dinții, după care medicul începe să instaleze armăturile.

Această procedură se efectuează cu ajutorul unui adeziv special, foarte puternic, care lubretează suprafața fiecărui dinte, iar deja se fixează încuietori. Ele au o consistență și o aspect similar cu materialul utilizat pentru etanșare. După aceea, un sistem de arc ortodontic este atașat sistemului, ceea ce permite pentru a da dinților poziția corectă.

Instalarea sistemului metalic

Procedura este destul de lungă și necesită una până la o oră și jumătate. Uneori poate dura mai mult timp - până la trei ore sau mai mult.

Etape de instalare a sistemelor linguale

Dacă pacientul a ales dispozitive linguale pentru a repara defectele dentiției, atunci ar trebui să știe că instalarea lor se face cu unele diferențe:

  1. Clame estetice sau cu o opțiune economicăÎn prima etapă, sunt tratate toate formațiunile carioase și inflamațiile găsite în cavitatea bucală. Durata acestei etape depinde direct de numărul de dinți afectați.
  2. După aceasta, specialistul face un cast de maxilar, pe baza căruia se va crea un model de dimensiune completă. Este foarte important să corespundă exact cu dinții pacientului. Aceasta este o condiție foarte importantă, pentru că pentru o performanță corespunzătoare a funcțiilor lor, arcușurile linguale ar trebui să ia în considerare toate trăsăturile cavității orale și defecte de mușcătură. Această etapă este destul de lungă și durează de la 1-2 săptămâni până la o lună.
  3. După aceasta vine etapa principală - instalarea sistemului de suport. Dar înainte de asta, fără nici o greșeală lustruirea și dezinfectarea suprafeței dinților. În continuare, pe dinții curățați este aplicat un adeziv ortodontic special, iar deja pe acesta sunt instalate bretele-încuietori. Apoi, pe fiecare dintre aceste încuietori, este fixat un arc, care corectează dinții în direcția dorită.

Cum se instalează bretele linguale pe dinți? Instalarea sistemului intern necesită mult efort, ceea ce explică durata sa lungă. În mod obișnuit, este nevoie de 1,5 până la 3 ore, dar în unele cazuri durata procedurii poate crește și până la 5 ore.

Câte tipuri diferite de bretele ar trebui purtate

Durata utilizării armăturilor este determinată de medic, luând în considerare trei factori principali:

  • gradul de falduri și anomalii dentare;
  • tipul de sistem instalat;
  • vârsta pacientului.

Pacientii adulti cu grade diferite de curbura a sistemelor de suporturi dentare pot fi numiti pentru o perioada de la sase luni la trei ani. Dar în cazul în care este necesar să se elimine defectele minore, acest lucru perioada poate fi scurtată până la șase luni.

Pentru a elimina anomaliile mai grave, este nevoie de cel puțin un an, dar cel mai adesea efectul dorit poate fi atins numai după ce au fost îmbrăcate cu bretele timp de 2-3 ani.

Cât de mult sunt așezate inversile

Cel mai adesea, pacienții pentru a elimina defectele din dentiție aleg brațele linguale, deoarece pot reduce aproape jumătate timpul lor de purtare. Sistemul intern este fabricat în așa fel încât să ia în considerare cu precizie particularitățile rândului dintelui și după ce impactul maxim asupra acestuia este atins. Datorită acestui efect necesar în timpul regulat de purtare poate fi atins mult mai repede.

De asemenea, timpul pentru care se va obține rezultatul dorit depinde de vârsta pacientului. De regulă, copiii au nevoie de mai puțin timp pentru a corecta defectele decât adulții. Aceștia din urmă trebuie să utilizeze mai mult dispozitive corective pentru a rezolva problema.

Cum să eliminați sistemul

Corectarea muscării maxilarePentru a extrage suportul din cavitatea orală, se fac aceleași acțiuni, dar în ordine inversă. În prima etapă, un specialist care utilizează pensete dentare eliberează secvențial arcul din fiecare blocare și apoi îl trage. După aceasta vine rândul de bretelele în sine, care sunt extrase folosind forceps. În medie, această procedură durează între 15 și 30 de minute.

Apoi vine scena curățarea smalțului dinților din clei ortodontic. Pentru a face acest lucru, specialistul efectuează curățarea și lustruirea dinților, care durează aproximativ 30 de minute. În cazul detectării semnelor de demineralizare în jurul încuietorilor, pacientului i se atribuie o procedură de fluorurare sau calcinare.

Dacă pacientul are o astfel de dorință, atunci poate efectua o procedură de albire a dinților. Luând în considerare toate manipulările de mai sus, durata inițială a procedurii de înlăturare a bretelelor este o creștere medie de 30-40 de minute.

Întrebări frecvente

Dacă o persoană va remedia pentru prima oară defectele dentiției folosind brațele, va avea cu siguranță multe întrebări diferite. El va fi interesat să știe cum sunt instalate aceste dispozitive, cum ar trebui să fie purtate și îndepărtate. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că sistemul este foarte complex și purtați-l pacientului mult timp.

Este dureros să puneți brațele?

Deși instalarea sistemului durează mult timp și necesită o mare atenție, pacientul este complet nedureros. Sentimentele neplăcute la pacient pot apărea numai atunci când vine timpul pentru curățarea mecanică și lustruirea smalțului, deoarece unii dinți pot fi destul de sensibili la astfel de manipulări. Când un arc ortodontic este plasat pe suprafața smalțului, pacientul poate simți o presiune, deoarece acest element va împinge dinții în direcția corectă. Cu toate acestea, în același timp, senzațiile care apar în timpul acestor acțiuni sunt complet diferite de durere. În plus, acestea durează o perioadă scurtă de timp și trec complet curând.

Este dureros să tragi sistemul?

Sisteme de corectare a mușcăturiiÎn timpul instalării, pacienții nu simt nici un disconfort și în timpul îndepărtării armăturilor nu au senzații neplăcute. Așa , ortodontul se desfășoară în etape, eliberând unul după altul dinții pacientului din elementele sistemului. Procedura de îndepărtare este mult mai rapidă decât instalarea.

Deși încuietorile sunt fixate pe dinți cu ajutorul lipiciului puternic, este ușor să le îndepărtați, pentru care nici măcar nu trebuie să faceți un efort fizic serios și să provocați durere pacientului.

Pot să-l elimin singur?

Aparatul trebuie înlăturat de către un specialistNu putem fi de acord cu faptul că procedura de eliminare a parantezelor necesită o îngrijire ortodontică, capacitatea de a lucra cu instrumente și experiență. Din acest motiv, nici nu ar trebui să încercați să eliminați acest sistem acasă. Cea mai bună opțiune este atunci când dispozitivul de corecție este scos din cavitatea bucală de către același specialist care la instalat. În acest caz, el va ști despre caracteristicile dentiției pacientului, precum și despre sistemul de suport instalat și îl va extrage din cavitatea orală fără prea multe dificultăți destul de repede.

Nu toată lumea poate decide cu ușurință instalare bracket. Este important să înțelegeți că, după luarea unei astfel de decizii, o persoană va trebui să le poarte în gură timp de cel puțin 6 luni, deși va trebui adesea folosită mult mai mult. Mulți se tem de teama de a suferi dureri în timpul instalării sistemului de prăjini și de îndepărtare a acestuia.

Cu toate acestea, nu este nevoie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru. După cum arată experiența, nici unul dintre pacienți nu a simțit așa ceva. La momentul de fixare și de eliminare profesioniști nu trebuie să aibă un efort fizic serios pe rânduri de pacienti dinte, care elimină complet apariția durerii. Dar atunci când pacientul să supraviețuiască toate aceste manipulări, el va fi bucuros să scape de vechile defecte ale dentiției și nu le va aminti pentru o lungă perioadă de timp.

concluzie

În viața fiecărei persoane există situații în care apar defecte în dentiție. Nu întotdeauna ele pot fi eliminate în mod independent. Prin urmare, oamenii trebuie să caute ajutor din partea specialiștilor care le recomandă o soluție dovedită ca armături. De-a lungul anilor, ele sunt utilizate de către pacienți pentru a repara defectele dentare, și-au dovedit eficiența și siguranța utilizării. La urma urmei, instalarea de bretele, precum și îndepărtarea, este complet procedură fără durere. Tot ceea ce este nevoie de pacient este de a consulta un medic pentru recomandări privind alegerea unui sistem care să-i ajute să rezolve problema și să aștepte ziua în care va fi instalat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Cum de a alege bretele de ligatură?Cum de a alege bretele de ligatură?
Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?Ce sunt bretele metalice și cum este instalat?
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
Avantajele instalării armăturilor ceramiceAvantajele instalării armăturilor ceramice
Clapete de sistem Damon (daemon) qClapete de sistem Damon (daemon) q
Sistemul de suport lingual: instalarea de paranteze lingualeSistemul de suport lingual: instalarea de paranteze linguale
» » Instalarea brackets: tipuri și caracteristici ale procesului
© 2021 amigdas.com