amigdas.com

Zboruri subacvatice de raze de mare. Un pește plat plat

Peștii sunt cartilaginoșiRazele de pește sunt legate de pești cartilaginoși și au o formă plată a corpului

. Diversitatea speciilor acestor locuitori unici, marine este uimitoare. Există mai mult de trei sute de specii de pești care, pentru o clasificare mai convenabilă și mai ușor de înțeles, au fost combinate în mai multe unități. Cele mai apropiate rude ale acestor creaturi sunt rechinii, deoarece acestea sunt și pești cartilaginoși.

Iată câteva dintre cele mai cunoscute tipuri:

  • rampă electrică
  • mare vulpe
  • bycheryl
  • regele albastru
  • Manta
  • ticălosul tigrului
  • pylori
  • mare pisica.

Aspect și caracteristici anatomice

Aspectul rampeiEvoluția a făcut ca aceste pești să fie foarte plane. Aspectul razelor este foarte diferit de alte specii de pești. În legătură cu planul lor uimitor, structura și trăsăturile lor anatomice s-au schimbat și ele. Deschiderile de găuri sunt situate în partea inferioară a corpului în pește, spre deosebire de altele, cele de pe care sunt din laturi.

Gura, care este destul de largă la patine și are găuri pe ambele părți, este de asemenea mutată la partea inferioară a corpului. Privind din partea ei, s-ar putea să vă gândiți că acestea sunt ochii mici ai unui pește. Această versiune este destul de amuzantă, dar departe de adevăr. Aceste găuri sunt concepute pentru a injecta apă în fantăle de ghilotină. Astfel, peștele respiră.

Ochii acestor creaturi uimitoare și maiestuoase sunt situate în partea superioară a corpului. Dimensiunile lor sunt la fel de variate precum dimensiunea patinei. Există un fel de patine care sunt orb, iar ochii acestor pești sunt sub piele, aceste tipuri de raze sunt electrice.

Mecanismul motorului

Anatomia peștilorNu numai anatomia peștilor a suferit modificări. Acești sclavi se mișcă destul de diferit, spre deosebire de alți pești. Organele mișcării s-au schimbat în mod dramatic - aripile anale reduse și aripioarele pectorale care au fuzionat cu corpul. Aripile pectorale sunt cele mai evidente și mai ușor de recunoscut. Aripi specifice, care sunt greu de numit aripioare. În funcție de specie, aceste aripioare în patine pot diferi în mod semnificativ în mărime, depinde de felul în care mișcarea se mișcă.

În peștii cu aripioare mici pectorale, mișcarea are loc în detrimentul unei coadă musculară și puternică, iar în acele patine care au aripioare mari mișcarea pare diferită. Aripile - aripi coboară în mod egal și se ridică în coloana de apă, creând iluzia de zbor. Astfel, patinele sunt capabile să dezvolte o viteză destul de mare și abilitatea de a sări din apă cu o forță.

Culorile diferite și dimensiunile de patine ar putea chiar să pară fantastice. Există specii monocrome, tipizate și netede. Culorile pot fi destul de luminoase sau negre, gri.

În ceea ce privește mărimea acestor pești, printre ele se găsesc și niște crumbs, cum ar fi o rampă electrică indiană - cam de paisprezece centimetri. Există giganti maiestuosi - aceasta este raza manta, care a fost poreclita diavolul marin, lungimea ei putand ajunge pana la sapte metri, iar greutatea a peste 2 tone.

habitat

Fish habitatCondițiile în care trăiesc aceste pești pot varia semnificativ. Diferite specii trăiesc în ape polaroase, dure și în zone tropicale blânde. Unele specii trăiesc întotdeauna într-un singur loc, fie că este vorba de apă gheată sau curenți calzi. Unele specii de pești sunt supuse migrației și depășesc distanțe uriașe.

Nu există limite în profunzime. Aceste covoare se întâlnesc la o adâncime de aproape trei kilometri, dar pot trăi în ape puțin adânci. Aproape majoritatea diverselor specii sunt locuitori ai mării și cuceritori ai oceanelor. Există doar câteva tipuri de raze fluide ale grinzilor de coadă care trăiesc în apă dulce.

Astfel de creaturi marine, ca regulă, își duc viața la fund, în acest scop forma plată a corpului este bine adaptată. Dar, după cum știți, fiecare regulă are propriile excepții, în acest caz este panta mării. Această specie depășește distanțele mari de pe țărm și nu se teme să înoate departe de fund. O dimensiune uriașă este un fel de protecție împotriva inamicilor naturali.

Sursă de alimentare

Ce se hrănește pe rampăDieta raselor marine include animale mici, pești și crustacee. Tipuri de pești cartilaginoși de pradă de dimensiuni mici pe viermi, moluște, caracatițe și crabi. Speciile mai mari preferă să aleagă pradă mai mare - cambulă și cod, sardine și eglefin, anghilă și capelin. Paradoxul de mărime este cel mai mare dintre toate - manta, se hrănește cu pești mici și plancton. Trecând o cantitate imensă de apă prin branhiile lor, pur și simplu filtrează prada.

Există, de asemenea, modalități foarte originale de vânătoare. Radiațiile electrice au organe speciale capabile să acumuleze încărcături electrice și, la momentul potrivit, descărcați această încărcătură în pradă. Tensiunea poate fi de până la trei sute de volți. Pentru pradă mică este mortală, dar pentru o persoană este extrem de periculoasă și dureroasă, deoarece poate fi însoțită de o paralizie prelungită.

Printre peștii cartilaginoși există un alt vânător nu mai puțin uimitor - Acesta este un ferăstrău sau un ferăstrău de pește. Caracterul anatomic al acestei creaturi este botul său unic - alungit și plat și având dinți la margini. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv uimitor, grămada de lemn de rampă slăbește pământul și, după ce a descoperit o turmă de pește, bate cu un bot de la o pradă uimitoare la o parte. Astfel, peștii de la stingray găsesc mâncare.

reproducere

Reproducerea unei pârtiiUn fapt interesant despre aceste creaturi marine poate fi considerat o metodă de reproducere. După cum am menționat mai devreme, rudele apropiate ale raselor sunt rechini. Ca și în patine, sistemul de reproducere este bine dezvoltat. Există specii vivipare și există și aceia care fac ouă - capsule.

În cazul ouălor - o femeie, cu un interval de o săptămână, se află una sau două ouă. Ouăle sunt acoperite cu o cornee puternică. Ouăle cu fire speciale pe coajă sunt atașate la alge sau la fund. Embrionul se dezvoltă de la patru luni la un an - individual pentru fiecare specie. Dar, datorită unui proces atât de lung, nu va fi un bărbat fragil și neadaptat, ci o rampă mică cu drepturi depline. Portul speciei Viviparous prăjește în organul destinat acestui scop. Și, de asemenea, de la ouă se nasc indivizi tineri cu drepturi depline.

Inamici naturali și modalități de protecție

Dacă vorbim de securitate în ocean, atunci nu ne putem face griji în legătură cu aceasta doar cu o manta. Pe acest gigant maiestuos nimeni nu se va aventura sa atace. Alte specii sunt atacate de rechini și de alte pești predatori. Pentru a se proteja, peștii au evoluat unele moduri de protecție în cursul evoluției. Unele, datorită formei plate și culorii de mascare, se pot ascunde bine. Altele sunt capabile să dezvolte viteză mare și pot scăpa cu zborul. Speciile electrice pot folosi energia electrică pentru a se proteja.

Probabil cele mai periculoase specii sunt sterilele. Un astfel de pește trebuie să protejeze un vârf special, al cărui fund conține otrava. În caz de amenințare și de pericol, rampa va aplica imediat protecția. O astfel de specie este extrem de periculoasă pentru oameni, au existat cazuri de decese.

Acești pești cartilaginoși sunt prada dorită pentru pescari amatori, existând și prinderea comercială a stingrays. Cele mai delicioase specii includ:

  • mobula
  • mare pisica

Specii de specii mari ar trebui protejate - acest lucru se datorează faptului că fertilitatea lor este mai mică. Forma de pește de pește necesită o întreținere specială în captivitate - aveți nevoie de un acvariu foarte spațios. În oceanariile din întreaga lume, aceste pești cartilaginoși sunt invitați. Vizitatorii la acvarii pot urmări cu plăcere zborurile acestor covoare de aeronave. Pestii sunt extrem de prietenosi si sociabili, se lasa sa firate si sa ia mancare direct din maini, spectatorii sunt incantati de un astfel de spectacol.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Particularități ale vieții peștelui de pește de mareParticularități ale vieții peștelui de pește de mare
Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Pesti din familia codului: caracteristici, specii, habitatPesti din familia codului: caracteristici, specii, habitat
Specii de pești marine: descriere și caracteristiciSpecii de pești marine: descriere și caracteristici
Structura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în eaStructura inimii în pește și caracteristicile sale, cât de multe camere în ea
Tipuri de pește plat și rotund: descriere și caracteristiciTipuri de pește plat și rotund: descriere și caracteristici
Lista numelor celor mai populare pești roșiiLista numelor celor mai populare pești roșii
Peste de pește de mare: descriere și caracteristiciPeste de pește de mare: descriere și caracteristici
Mamă sau pește - un rechin, o întrebare pentru mulți interesațiMamă sau pește - un rechin, o întrebare pentru mulți interesați
» » Zboruri subacvatice de raze de mare. Un pește plat plat
© 2021 amigdas.com