amigdas.com

Vârsta pisicii după standarde umane

Compararea vârstei unei pisici și a unei persoaneAdesea, proprietarii de creaturi uimitoare - pisicile sunt preocupate de numărul de ani favoriți lor de blană după standardele umane. Este posibil să comparăm vârsta unei pisici și a unei persoane? Aflați la ce etapă a vieții este animalul de companie, puteți! Vă aducem la cunoștință o masă specială pentru definirea sa.

Definiția feline age

Vârsta exactă a preferatului său poate fi numită un proprietar rar. Uneori, o pisică este adusă acasă dintr-un adăpost sau chiar scoasă de pe stradă. Când ați adăpostit o pisică mică sau crescândă, stabilirea unei vârste aproximative nu va fi o problemă. Dar, în esență, apar întrebări similare dacă o pisică sau o pisică adulte a ajuns acasă.

Vârsta pisicii va ajuta la identificarea unui ameliorator cu experiență sau a unui specialist dintr-o clinică veterinară. Pentru a afla, trebuie să studiezi dinții unei pisici. La vârsta de o lună, pisicul dobândește numai un număr de dinți de lapte, la jumătate de an se transformă în dinți indigeni. După ce profesioniștii examinează ștergerea caninelor și a incisivilor inferiori și inferiori. Vârsta animalului depinde de uzura dinților.

Efectuarea unei analogii

Cum de a determina cat de multi ani catCum puteți face referire la vârsta unui animal pufos și a unei persoane? La urma urmei, dezvoltarea lor psihologică și fiziologică este diferită. În consecință, comparați caracteristicile emoționale și sociale.

De exemplu, un copil uman și un pisoi sunt complet neajutorați. Ele sunt complet dependente de mama. Adolescenții sunt foarte activi, dar nu au experiență. Persoanele vechi sunt mai pasive, au un interes în viața înconjurătoare.

Acest principiu a constituit baza tabelului "Vârsta unei pisici după standardele umane". Există diferite opțiuni pentru determinarea vârstei. Este comun să se înmulțească vârsta unei pisici cu 7. Dar această metodă este inutilă! Comparați un animal de un an care trăiește o viață independentă și un copil de șapte ani?

Tabel comparativ între vârstele de pisici și oameniPrin urmare, tabelul "Vârsta unei pisici pe standarde umane" a fost îmbunătățit. În ea Un favorit de un an corespunde unui vârstă de cincisprezece ani. O pisică de doi ani cu un bărbat de 24 de ani. Și în plus față de fiecare an de pisică 4 ani de persoană sunt adăugate.

O altă tehnică implică egalarea pisicii în fiecare an la 7 persoane înainte de a ajunge la a cincea aniversare. Până la 12 ani - conta pentru 4, apoi pentru 3. Cu mai multă precizie, sistemul în care vârsta este determinată de coeficienți.

Pentru a compara evoluția unei pisici și a unui bărbat, să analizăm etapele de creștere ale pisicii.

pruncie

Săptămâna catFuzzy crește și se maturizează repede. lui perioada copilului durează 2 săptămâni. În acest caz, pisoiul se dezvoltă foarte repede. Copilul se naște o creatură complet neajutorată.

Pentru șapte zile de viață, pisoiul a pierdut filmul, care anterior a protejat urechile unui mic. Ochii se deschid in zilele 5-7, dar viziunea apare treptat si revine la normal in cateva saptamani.

Pisicul și-a deschis ochiiLa vârsta de două săptămâni, pisoii încep să apară primii dinți. Dar dinții copilului uman apar în 6-8 luni. Într-o lună puii se joacă în mod activ, răsfăț și studiază lumea din jurul lor. Copilul se comportă astfel numai într-un an și jumătate. Tabelul "Vârsta unei pisici după standarde umane" indică acest lucru o pisică de o lună seamănă cu un copil de șase luni. În două luni feline, el este comparat cu un copil uman de zece luni. Și în 3 luni pisicul poate fi deja comparat cu un copil de doi ani.

copilărie

Pisici de creșterePisicile se dezvoltă atât de repede încât această perioadă este dificil de comparat cu vârsta copilăriei unei persoane. Când puiul ajunge trei luni, apoi începe să contacteze în mod activ alte pisoi și stăpânii săi. El își învață pe alții și alții ". Lingeți părul, aveți grijă de aspectul ei. Privind la mama sa, el predă regulile de comportament. Pisicul însuși ia mâncare, își amintește locația castronului, tava și locul de dormit. El știe cu ce se poate juca și cu ce nu.

Pisica pisica odihnitaTabelul confirmă acest lucru în primul an de viață, animalul trece prin toate stadiile de creștere pe care o persoană trăiește până la 18 ani.

În comparație cu oamenii, devine clar că, timp de 2-3 luni, pisica trăiește câțiva ani. Un pisic la 3 luni este comparabil cu un copil de doi ani și o vârstă de șase luni este deja egală cu un adolescent de 14 ani. Este foarte important să nu pierdeți această perioadă scurtă de timp și să ridicați în mod corespunzător un animal de companie caudat. În prezent, el învață cel mai bine regulile pe care le va aplica în viitor în viața sa.

Teen pisică

O pisică adolescentă în casăPisicile mici cu dinți percep pisicile mici ca copii. Ei iartă fărți, distrug lucruri și alte dăunători și cred că comportamentul este normalizat de la sine. Tabelul arată că un pisic vechi de cinci luni este comparabil cu un adolescent. Deseori, natura copilului se schimbă. El arată o activitate deosebită, se îngăduie și îi reamintește într-adevăr unui adolescent în anii de tranziție.

Comportamentul îndrăzneț al unui pisoi pufos pare dulce și copilul este iertat. Dar trebuie amintit că în timpul adolescenței, pisoii încep să experimenteze limitele a ceea ce este permis. Este important ca proprietarul să intervină în timp și să oprească aceste încercări.

În aceeași perioadă, pisoii încep să se coacă. La pisici, prima căldură începe la 7 luni. Ele pot rămâne deja însărcinate. Pisicile încep să se împerecheze. Dar nu trebuie să permiteți o astfel de viață sexuală timpurie, deoarece animalul nu este încă pe deplin format pentru a deveni părinte.

Tânără

La o pisică de un anO pisica de varsta de un an este comparata cu un adult. În această perioadă corespunde dezvoltării sale. Fuzzy arată adult, dar cu plăcere joacă și proști în jur.

Pisica are o fluenta si un stomac de mișcări. Înlocuiește harul frumos al unui prădător.

Rata de maturare este, de asemenea, afectată de rasa pisicii. De exemplu, frumusețile orientale se formează un an. Ratele mari se maturează mai mult și se matură la vârsta de un an și jumătate până la doi ani.

tineret

Pisicuța neagrăO pisică de un an și jumătate este egală cu un bărbat de douăzeci de ani. În această perioadă, viața pisicii este plină de toate culorile. Animalul este puternic, dexter și neobosit. Doar în această perioadă, pisicile câștigă deseori la diverse expoziții și pot fi plantate. Această perioadă durează până la vârsta de 5 ani, ceea ce corespunde aniversării a 40 de ani. Ei nu cresc cu animale mai vechi pentru a minimiza riscurile diferite.

maturitate

Pisica britanică în vârful viețiiAceastă perioadă la animal vine în 6-10 ani. O pisica adulta poate sa se joace si sa se lase, dar mai des se comporta mai mult in mod rezervat.

Activitatea animalului depinde, de asemenea, de rasa. Unele animale de companie sunt capabile să se comporte ca niște pisoi mici până la vârsta înaintată. Cu toate acestea, în maturitate, primele semne de boală se manifestă. Există probleme cu rinichii, ficatul, tractul gastrointestinal. Dacă pisica nu a fost sterilizată, atunci începe tulburările hormonale.

Vârsta veche

O pisică vechePisicile mai vechi devin, în opinia medicilor veterinari, în regiunea de 10-12 ani. Dar asta nu înseamnă o moarte rapidă a animalului. Acest punct depinde de modul în care a fost ținută pisica, de ereditatea ei.

Pisicile pe strada rareori ajung la varsta de zece ani. Și animalele de companie au de multe ori peste 16 ani. Există pisici care trăiesc până la vârsta de douăzeci de ani, care se compară cu cei 100 de ani.

Câți ani trăiește o pisică medie?

  • Maine Coon catSiamese frumusetile sunt capabile sa traiasca pana la 20 de ani;
  • Persani - până la 15-20 de ani;
  • Maine coons trăiesc până la 20 de ani;
  • Burmansk - până la 19-20 ani;
  • Sfinxurile sunt ficat de lungă durată. Durata lor de viață poate ajunge la 30 de ani!

Că animalul dvs. de companie a trăit mult, este necesar să se respecte următoarele condiții:

  1. Îngrijirea pisiciiVizitați un medic veterinar pentru examinarea profesională și posibila prevenire a bolilor;
  2. Îngrijire competentă, lipsă de stres, afecțiune din partea proprietarilor;
  3. Nu schimbați locul de hrană și de somn, nu rearanjați tava;
  4. Corect și echilibrat hrănește dragul.

Nu vă fie frică să vă apropiați de bătrânețea pisicii. Când animalul de companie devine nemișcat, trebuie să vă faceți griji cu privire la siguranța acestuia.

Cunoscând cât de veche este pisica după standardele umane, îi va ajuta pe proprietari să-i înțeleagă animalul de companie și să-i asigure o îngrijire corespunzătoare. Și cât de multe emoții pozitive vor aduce comunicarea cu dragul!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?Cum să înțelegeți și să determinați că pisica este însărcinată?
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
» » Vârsta pisicii după standarde umane
© 2021 amigdas.com