amigdas.com

Feliferon - instrucțiuni de utilizare

Feliferona aplicație pentru pisiciFeliferon este un medicament utilizat pentru tratarea și prevenirea infecțiilor virale și bacteriene la pisici.

Feliferone pentru pisici este disponibil sub formă de soluție injectabilă. În fiecare mililitru soluție injectabilă Feliferon conține interferon de felină într-o cantitate de 400 mii de unități internaționale. În plus, preparatul conține componente auxiliare - acid acetic glacial, acetat de sodiu, clorură de sodiu, polisorbat, EDTA de sodiu, etc. Baza soluției este apa pentru preparate injectabile ..

Formele și compoziția

În exterior, soluția arată ca un lichid limpede, incolor sau ușor opalescent.

Soluție de injectare Feliferone se face în sticle de sticlă de 3 ml. Fiecare flacon conține 2,5 ml de lichid. Flacoanele sunt sigilate cu dopuri din cauciuc și sunt acoperite cu capace din aluminiu. Flacoanele cu o soluție sunt plasate în ambalaje cu câte 2 sau 5 sticle în fiecare și se aplică fiecărei cutii de carton instrucțiunile de utilizare.

A se păstra produsul medicamentos ar trebui să fie într-un pachet închis, într-un loc unde nu există acces la lumina directă a soarelui. Nu lăsați ambalajul lângă furajele sau alimentele umane. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Temperatura de depozitare trebuie să fie între 2 și 8 ° C. După înghețarea medicamentului la o temperatură minus 25 ° C.

Termenul de valabilitate al substanței medicamentoase este de 2 ani de la data eliberării, cu condiția să se respecte depozitarea corectă și integritatea ambalajului din fabrică. Flaconul este deschis și este permisă păstrarea acestuia în frigider pentru cel mult 5 zile. După expirarea perioadei de depozitare și utilizare a medicamentului este interzisă.

Proprietățile farmacologice ale Feliferon

Feliferon pentru pisici asupra proprietăților sale farmacologice aparține grupului de imunomodulatori.

 1. Utilizarea feliferonSoluția de injectare are efecte imunostimulatoare și activitate antivirală.
 2. Substanța activă - interferonul felinic - suprimă reproducerea particulelor de virus care conțin ARN și ADN.
 3. Crește rezistența celulelor sănătoase din corpul pisicilor la efectele virușilor patogeni.
 4. Activitatea fagocitară a macrofagelor se intensifică.
 5. Citotoxicitatea limfocitelor crește în ceea ce privește elementele bacteriene și virale.

De gradul de pericol pentru organism - acest medicament aparține clasei a patra - risc scăzut. Când se utilizează în doze terapeutice, acesta nu respinge un efect toxic iritant local sau resorbant.

Indicatii pentru prescriere

Feliferon numește pisici în scopuri terapeutice și profilactice:

 1. Instrucțiuni de utilizareInfecții bacteriene și virale acute ale sistemului digestiv.
 2. Bolile virale respiratorii acute.
 3. Toate celelalte boli ale pisicii, care sunt vii sau bacteriene în natură.
 4. Anemie de origine diferită.
 5. Avitaminoza și hipovitaminoza.
 6. Invazii Glistovye și protozoare.
 7. Intoxicarea acută și cronică.
 8. Condiții postpartum și postoperator cu imunodeficiență secundară.

Metodă de aplicare și dozare

Feliferone este prescris la pisici sub formă de injecții intramusculare.

 1. Pentru a preveni infecțiile virale și bacteriene, 200.000 UI din medicament sunt administrate de două ori în cazul unei amenințări de infectare a animalului. Intervalul dintre administrații ar trebui să fie de 48 de ore.
 2. În scopul tratamentului și a infecțiilor bacteriene, virale și mixte, medicamentul este administrat la animal într-o doză zilnică de 200.000 UI. Cursul complet de tratament este de la 5 la 7 zile. Paralel prescrie tratamentul cu medicamente antibacteriene, imunoglobuline serice. Toate medicamentele sunt prescrise în conformitate cu instrucțiunile de utilizare a acestora.
 3. Dacă boala este severă, doza zilnică poate fi mărită la 400.000 UI. Creșteți doza poate fi numai medic veterinar care urmează.

Este strict interzisă amestecarea medicamentului într-o singură seringă cu alte medicamente. Este posibil să intrați prin seringi diferite în paralel cu serurile de imunoglobulină sau medicamentele pentru chimioterapie.

Contraindicații și efecte secundare

Ca orice medicament, Feliferon are o listă de contraindicații. Acestea includ:

 1. Cum să utilizați feliferonIntoleranță individuală și hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului. Luați în considerare atât starea actuală a animalului cât și cazurile de intoleranță în anamneză.
 2. Bolile alergice severe.
 3. Boli autoimune.
 4. Este interzisă administrarea Feliferon în injecții în decurs de 10 zile după vaccinarea planificată sau de urgență a unui animal de companie.

Nu se recomandă prescrierea medicamentului femelelor gravide.

Măsuri de siguranță și măsuri de prevenire personală

Când se administrează medicamentul unui animal, este necesar să se respecte regulile de siguranță prevăzute în instrucțiunile de utilizare. În primul rând, este important să respectăm regulile de igienă personală.

Dacă substanța medicinală a intrat accidental pe pielea sau mucoasele expuse, este necesară spălarea imediată a locului de expunere la o cantitate mare de apă curată.

Persoanelor care sunt hipersensibile la componentele medicamentului nu ar trebui să li se permită contactul direct cu soluția. În cazul contactului cu pieleași dezvoltarea unei reacții alergice, trebuie să căutați urgent ajutor medical. Cu dvs. înșine, este recomandabil să apucați eticheta din medicament sau instrucțiunile de utilizare.

Strict interzis utilizarea recipientelor goale de la medicament. Trebuie eliminat deșeurile menajere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Gemobalanță pentru pisici și câini - instruireGemobalanță pentru pisici și câini - instruire
Vaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizareVaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare
Enroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinarăEnroxil: instrucțiuni pentru utilizare în medicina veterinară
Bromhexina: compoziția și utilizarea tusei pe care trebuie să o luațiBromhexina: compoziția și utilizarea tusei pe care trebuie să o luați
Multikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizareMultikan 8 vaccin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Liarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizareLiarsin pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Farmacină pentru păsări: instrucțiuni de utilizareFarmacină pentru păsări: instrucțiuni de utilizare
Eye drops thealose: eficacitate, analogi, prețEye drops thealose: eficacitate, analogi, preț
Utilizarea sulfatului de sodiu în nasUtilizarea sulfatului de sodiu în nas
Această soluție uimitoare de soluție salină: proprietăți și prețuri în farmaciiAceastă soluție uimitoare de soluție salină: proprietăți și prețuri în farmacii
» » Feliferon - instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com