amigdas.com

Bird robin: aspectul, trăsăturile și nutriția "sânilor portocalii"

Bird robinAceastă pasăre în poporul comun numit zaryankoj. O mică pasăre poate fi găsită în viața de zi cu zi destul de des. Deși locul habitatului său principal este pădurea, acesta poate fi văzut în parcuri și grădini.

Robinul se distinge prin viteza mare. Ea este foarte activă și aproape niciodată nu se află într-un singur loc, zburând prin frunziș gros în căutarea insectelor. Înmormântarea este pasăre foarte interesantă. Acesta poate fi urmărit timp de ore fără oboseală și să învețe multe lucruri interesante despre viața unei păsări cu un sâni frumos.

habitat

Bird robin poate fi găsit în fiecare colț al Rusiei, inclusiv în Siberia și regiunile nordice ale țării. Îngroparea poate fi găsită pe teritoriul Africii și al Asiei. În America și Australia nu trăiesc, deși au încercat să se stabilească acolo.

BirdwatchLa începutul secolului XX, robinul a încercat din nou să se răspândească în întreaga lume. De data aceasta, locul populației era statul Oregon. Dar de data aceasta încercarea nu a justificat speranțele ornitologilor.

Pentru a creste coloniile acestor pasari uimitoare Este necesar să existe o pădure de foioase cu ramuri dense. Chiar dacă zarechnka a ales un parc sau o grădină ca loc de acasă, ea va fi populată numai în locuri unde există o mulțime de arbuști. Este în ramuri dens că zarechka face un cuib și duce descendenți.

Modul de viață al diferitelor regiuni ale habitatului este diferit. Robinul, care locuiește în părțile de sud ale planetei, conduce o imagine sedentară, fără zboruri în perioada de iarnă. Pe de altă parte, giganții din nord sunt sensibili la un mod nomad de viață. Ei zboară, ca niște înghițiți, în zone mai calde pentru iarnă, iar în primăvară se întorc acasă din nou.

Malinovka nu se va naște niciodată pe un teritoriu străin. Chiar și în timpul zborurilor lungi către țara caldă, se vor întoarce cu siguranță și numai atunci vor scoate puicuțele.

trăsătură

Robin RobinPrin dimensiunile lor robinii sunt foarte mici. Lungimea corpului lor nu depășește 16 cm. O trăsătură distinctivă a zaryonei este aceea că are pe piept un plasture portocaliu, care acoperă întreaga zonă toracică.

Aripile și coada sunt de aproximativ 7 cm lungime. Greutatea acestei mici păsări este de asemenea mică, de numai 22 de grame. În plus față de zboruri, pasărea este adesea se mută cu salturi mici.

Cel mai comun loc al habitatului său este ramuri groase. Datorită activității sale, robinul se află în mișcare constantă, studiind spațiul din jur și, în același timp, se angajează în căutarea hranei pentru ei înșiși și pentru puii lor.

Zaryanka nu este deloc teamă de oameni, sau mai degrabă, pur și simplu nu le observă. Există adesea cazuri în care un rezident de vară din grădina lui săpătură pământul, iar în jurul lui o pasăre sălbatică sare în așteptarea unui alt vierme.

Robinii lor sunt activi în timpul zilei, dar încep să cânte devreme dimineața, până se ajunge căldura. În robine o voce foarte frumoasă, care este considerat unul dintre cele mai frumoase sunete din sălbăticie.

Ca multe păsări, Un cântăreț de sex masculin este considerat bărbat. Dar femelele nu sunt inferioare lui în voce, deși sunetul lor este puțin mai sărac.

Bărbații cu sânge portocaliu se caracterizează prin agresivitate crescută. Ei, că există forțe, nu apără numai femeia, ci și teritoriul pe care trăiește. Foarte adesea, în rândul bărbaților, există greșeli, care se pot încheia într-un rezultat letal pentru unul dintre ei. De aceea păsările preferă să trăiască în familii, și nu să se unească în colonie.

Robinii sunt expuși la lumină, ceea ce le poate deruta. Se întâmplă adesea ca o lanternă luminoasă sau lumină într-o fereastră să-i facă să-și cântă cântecul după ce a venit timpul de noapte.

apariție

Este suficient doar o singură dată să vă uitați la robin și să-l amintiți pentru tot restul vieții. O pasăre mică, cu un punct portocaliu în zona pieptului, cu labe lungi maro și un cioc întunecat, va lăsa o urmă durabilă în memoria fiecărei persoane. Pasărea este atât de mică încât se poate potrivi în cele două palme ale copilului.

Pene în regiunea superioară a capului, a spatelui și a aripilor sunt de obicei o nuanță verzui. O astfel de colorare ajută la îmbinarea frunzelor cu frunziș și nu pot fi văzute de dușmani. Pentru partea din față a păsării este caracteristică culoarea portocalie. Se întinde de la frunte până la sân.

La fel ca multe păsări, zarwenul masculin are o colorare mai intensă decât femela. Dar ambii indivizi sunt înzestrați cu labe lungi, care le permit să sară rapid prin iarba groasă.

Proiectul de lege este mic. Destul de ascuțit. Este ideal pentru capturarea insectelor mici care sunt incluse în dieta nutrițională a acestor păsări drăguțe.

Picioarele sunt prevăzute cu gheare ascuțite, prin intermediul cărora se fixează pe ramă și se sprijină cu fermitate. Coada este mică și plată. Indiferent de sex, culoarea este întotdeauna aceeași, cu excepția saturației. Femeia de la bărbat se poate distinge după mărime. Femelele sunt puțin mai mici.

caracteristici

Robin cu ramurăSperanța medie de viață este de aproximativ 5 ani. Deși au existat indivizi care au trăit și 12 ani. Dintre generația tânără există un procent foarte mare de decese. Acest lucru se datorează comportamentului agresiv față de celălalt. Potrivit statisticilor furnizate de ornitologi, se poate spune că, în cazul în care zaynka în primul an de viață nu a murit, ea cel mai probabil va trăi până la bătrânețe.

Aceste păsări au o voce foarte frumoasă, care este descrisă în multe lucrări literare și este lăudată de cunoscători de sunete de natură sălbatică.

Sursă de alimentare

Este în general acceptat faptul că Gerbils se hranesc exclusiv cu insecte. Dar nu este așa. Păsările nu vă deranjează să mâncați fructe și fructe de pădure.

Principalele insecte incluse în dietă:

  • gândaci;
  • ploșnițe;
  • păianjeni;
  • larve diferite;
  • viermi.

Așa cum sa spus, în afară de insecte, zarcienii preferă să includă fructe de padure în dieta lor.

Preferate fructe de padure:

  • Rowan;
  • coacaze;
  • mure.

În toamnă și iarna, păsările nu disprețuiesc să mănânce din mâinile omului. Ei vor face acest lucru cu plăcere și fără frică. Pentru că este bine de înțeles că într-un astfel de moment al anului este destul de dificil să-ți găsești singuri mâncarea preferată.

La una dintre cele mai rafinate și preferate feluri de mâncare sunt ouăle de furnici. Numai o familie pentru sezonul de vară poate distruge toate furnicile din district. Din aceste considerente, grădinarii cu experiență încearcă să ademenească aceste păsări pe site-ul lor.

reproducere

Robin pe o ramurăCuibul unei păsări se sprijină pe ramurile dense ale tufișurilor. Cel mai comun loc pentru asta este zmeura și coacăza. Cuiburile sunt construite din iarbă amestecată cu mușchi.

Izolați cuiburile cu puf. Uneori în cuiburi găsiți chiar și bucăți de vată de bumbac. Dimensiunea cuibului în diametru este de 7 cm, de aproximativ 5 cm înălțime.

După ce cuibul a fost construit, femelele reprezintă până la 7 ouă, de culoare gălbuie. O jumătate de lună mai târziu se naște pui. După 15 zile, puii părăsesc cuibul lor nativ. Dar ei revin periodic la părinții lor pentru a mânca din nou un vierme nou sau insecte. Pentru un sezon zaryanki poate reproduce descendenții de mai multe ori.

Această pasăre are atâtea calități vrednice care o fac una dintre cele mai atractive și frumoase păsări din întreaga lume.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lentila care este o pasăre în care o pasăre are linteLentila care este o pasăre în care o pasăre are linte
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Ce fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnăCe fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnă
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Bird robin: aspectul, trăsăturile și nutriția "sânilor portocalii"
© 2021 amigdas.com