amigdas.com

Câți cai trăiesc în medie

Cât timp trăiesc caiUn cal este un animal nobil domesticit dintr-o echipă de ungulate, care de mulți ani a fost un prieten credincios al omului. Acesta este singurul subspecii unui cal sălbatic care a supraviețuit în epoca noastră. Străpânul ei este un tarpan, dispărut cu mulți ani în urmă.

În trecutul îndepărtat, caii erau folosiți în bătălii și bătălii, dar și pentru munca pe câmp. În plus, hamurile de cai erau singurul mod de transport.

Astăzi, domeniul de utilizare a acestor animale sa redus în mod semnificativ: activități recreative, curse de cai, sport. În unele țări până în prezent stingerea calului stâng.

Orice crescător de cai, care intenționează să le folosească în mod activ în scopuri proprii, este interesat de longevitatea animalului.

Speranța medie de viață a cailor sălbatici

Viața locuitorilor din mediul sălbatic este plină de pericole și dificultăți. Deci, câți ani trăiesc cai în sălbăticie? Speranța de viață a cailor care trăiesc în condiții naturale este de aproximativ 15 ani în medie. Acest lucru se datorează impactului factorilor negativi, cum ar fi:

 1. Speranța de viață a unui calAlimentație insuficientă și dietă neechilibrată. Desigur, cu alimentație necorespunzătoare, șansele de a supraviețui în anii avansați sunt semnificativ reduse.
 2. Condiții naturale. Caii, care trăiesc în aer liber, suferă de căldură și de frig.
 3. Infecții și agenți patogeni. Caii, ca toți reprezentanții regnului animal, sunt predispuși la boli infecțioase, care adesea nu sunt ușor dăunătoare, ci mortale. Cel mai dificil pentru persoanele tinere care au cea mai mică imunitate dezvoltată.

Nu numai sărăcia alimentară iar clima aspre reduce numărul de cai sălbatici. Multe cai de curse mor de infecții și viruși și, de asemenea, mor de pe dinți de prădători.

Câți cai trăiesc acasă

Pentru a calului cât mai mult timp pentru a servi proprietarului, trebuie să fie îngrijite în mod corespunzător, să le acorde atenție, să aibă grijă de ea. Cu întreținerea corectă la domiciliu, viața cailor este de aproximativ 25 de ani.

Speranța de viață a unui cal este afectată de respectarea anumitor condiții pentru întreținerea animalelor:

Sursă de alimentare. Caii trebuie să fie hrăniți, nu trebuie să iasă din regim, în același timp. Nu salvați pe mâncare. Alimentele ar trebui selectate cel mai mult potrivit calului său. Nu este recomandat să comutați brusc de la un produs la altul. În acest animal, sistemul digestiv este proiectat astfel încât trebuie să fie constant la locul de muncă. Alimentele excesive pot duce la apariția colicilor, în cazuri grave, la o mișcare intestinală. În acest caz, iarba și fânul vor ajuta. Asigurați-vă că faceți apă înainte de a mânca și apoi - dați timp de odihnă timp de cel puțin o oră. Înainte de exerciții, nu hrăniți.

O dieta alimentara cu cal complet ar trebui sa includa:

 • cereale;
 • vitamine și minerale;
 • iarbă proaspătă și ierburi;
 • furaje combinate.

Cât costă un cal mediupuritate. Camera în care este păstrat calul trebuie curățată zilnic pentru a exclude toate tipurile de boli. Rumegusul, găleata, alimentatorul ar trebui să fie întotdeauna curat. Stablele trebuie să fie uscate, deoarece umiditatea ridicată afectează articulațiile animalului. Ei încep să devină inflamați și umflați. Animalul simte senzații dureroase.

vitamine. Pentru a vă asigura că caii sunt sănătoși și plini de energie, în dieta lor, ca și în dieta umană, trebuie să existe vitamine. Cele mai bune surse de vitamina pentru ele sunt merele și morcovii, care trebuie administrate zilnic. Vitaminele pot fi cumpărate și în magazine specializate. În acest caz, este important să monitorizați doza corectă.

îngrijire. Bobinele și caii de lână necesită o îngrijire atentă, în timp ce lâna trebuie curățată zilnic.

Asistență medicală. Este important să se monitorizeze cu atenție starea de sănătate a stomacului, acordându-se atenție aspectului său și schimbărilor comportamentale (chiar minore). Acest lucru va ajuta la identificarea problemei în timp. Dacă animalul se comportă lent sau agresiv și emoționat, dacă nu există poftă de mâncare, este necesar să se efectueze un examen.

Regimul zilei. Este important să se respecte nu numai timpul de hrănire, ci și mersul și îngrijirea. Dacă programul este rupt, animalul poate avea o defecțiune nervoasă.

Activitatea fizică. Pentru un cal de orice vârstă, mișcarea este importantă. Chiar și un cal în vârstă, pentru a trăi mai mult, trebuie să se miște foarte mult: mersul pe jos și alergatul. Poate funcționa pe teren, lucrează cu copiii.

Speranța de viață a diferitelor rase de cai

Pe lângă îngrijirea și respectarea corespunzătoare a condițiilor de detenție, longevitatea indivizilor individuali este afectată de apartenența la o anumită rasă:

 1. Animalele tribale, care sunt crescute pentru continuarea genului, necesită mai multă atenție. Ei trebuie să fie atent atent, deoarece sunt de o mare valoare pentru dezvoltarea rasei. Vă mulțumim pentru o mai bună grijă, printre bucățile curate, există mult mai multe ficări lungi.
 2. Speranța de viață a cailor sport este mai mică din cauza pregătirii intensive și a rănilor primite în timpul cursei. Ei mor de la ruptura plămânilor, de la crampele stomacale și de la sindromul durerii. Daunele fizice conduc la sacrificarea cailor. Un cal care realizează realizări importante va trăi cel mai probabil în condiții pașnice. Cei care au rezultate au fost trecuți în medie în categoria de formare. De obicei trăiesc până la 20 de ani.
 3. Câți ani vor trăi cai de lucru depinde de natura activităților lor și de încărcături. Factori importanți - alimentația și alternanța odihnei și muncii. Un rol semnificativ în speranța de viață îl joacă rezistența individuală a geneticianului. Poate fi de 15 sau 25 de ani.

Cum se determină vârsta unui cal

Dacă decideți să cumpărați un cal fără documente adecvate care confirmă vârsta, rămâne să vă bazați pe propria dvs. intuiție și cuvintele vânzătorului. Nu știți cum să determinați vârsta aproximativă prin semne externe, puteți pierde bani și puteți cumpăra un animal care nu va putea servi mult timp și calitativ.

Vârsta optimă pentru un cal este de 9 ani, în această perioadă aduce beneficii maxime, lucrând cu forță maximă. Determinați vârsta puteți examina cu atenție semnele externe:

 • Cum se determină vârsta unui calstarea dinților. La cai, toate schimbările asociate cu dinții apar exact în anumite momente. Odată cu vârsta, incisivii frontali sunt uzate, deoarece se hrănesc cu produse din fibre grosiere de origine vegetală:
 • elasticitatea și moaleitatea pielii;
 • absența sau prezența părului gri pe coadă, coama, bărbie și fruntea;
 • aspect (siluetă). Dacă un cal are mușchii falși, în spate și burtă, este bătrânețe. Acest lucru este, de asemenea, vorbit despre ochi profund deprimat și dureri în gât.

Exemple istorice de longevitate a cailor

 1. Unul dintre caii de lungă durată este vechiul Billy, care a trăit timp de 62 de ani. Acest armasar hibrid a provenit dintr-un armăsar oriental și o mare de Cleveland. De 59 de ani el a tras barje pe râu. Apoi calul a fost trimis la fermă unde, după încă trei ani, a murit. Până în prezent, Muzeul Manchester și-a păstrat craniul, iar în Muzeul Belford se poate vedea un animal umplute din cap.
 2. Un alt exemplu este calugarul australian numit Duke Tango, care sa născut în 1935.
 3. Există informații despre vechiul ponei, care a trăit în Franța de aproximativ 54 g.
 4. Calea - femeia de lungă durată a trăit 46 de ani. Cu patru ani înainte de moartea ei, avea o mânz.
 5. Cel mai vechi animal din 2004 a fost Badgerul calului arab, care locuia în Pembrokeshire, care la vârsta de 51 de ani.
 6. Printre reprezentanții locali ai acestor animale care trăiesc de-a lungul timpului, putem menționa un cal pur, numit Budynok, care a trăit 32 de ani, iar marea Sahara, care a murit la vârsta de 31 de ani

Pentru a rezuma, putem concluziona că speranța medie de viață a cailor este în mare parte determinată de rasa, scopul și condițiile de detenție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiește vacă și ce afectează?Câți ani trăiește vacă și ce afectează?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Budennovskaya rasa de cai: conținut și reproducereBudennovskaya rasa de cai: conținut și reproducere
Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximăViteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Câți ani sunt păstorii germaniCâți ani sunt păstorii germani
Câți cai trăiesc în medieCâți cai trăiesc în medie
Care este viteza maximă a unui calCare este viteza maximă a unui cal
Caii sălbatici mustangi. Caii în natură și agriculturăCaii sălbatici mustangi. Caii în natură și agricultură
» » Câți cai trăiesc în medie
© 2021 amigdas.com