amigdas.com

Făcând o cușcă pentru mâinile proprii ale puiilor

Ce să faci o cușcă pentru găiniConținutul găinilor în cuști câștigă o mulțime de popularitate atât cu rezidenții de vară, cât și cu fermierii profesioniști. Acest lucru se realizează datorită amplasării compacte a păsării și, de asemenea, datorită confortului și ușurinței de întreținere. Astfel de celule pentru pui pot fi făcute independent cu mâinile lor, urmând instrucțiunile care vor fi date mai jos.

Desigur, fiecare design (și discursul nu merge chiar acum despre celule, dar absolut despre orice lucru) are avantajele sale, precum și dezavantajele, care, din păcate, nu pot fi evitate. Dar pentru a înțelege dacă să utilizați celulele pentru păsările de reproducere, trebuie să știți despre ele, inclusiv chiar și minusurile lor. Numai în acest fel va exista o opinie corectă.

Pro și contra celulelor

Întreținerea puilor în cuști înseamnă că păsările vor fi situate pe o suprafață mică. Acest lucru oferă economii de spațiu minunate. Cuștile pentru pui pot avea mai multe modele:

 1. Materiale pentru celuleStaționare, care va fi instalată pe podea sau fixată pe perete și, ulterior, nu va deconecta spațiul deja alocat. Aceste celule pentru găini nu înseamnă că se deplasează permanent într-un loc nou.
 2. Portabil, care va fi echipat cu roți sau picioare. Acest lucru este necesar pentru ca în orice moment al anului să existe posibilitatea de a transporta pasărea.

Calitățile pozitive de păstrare a puilor într-o cușcă

 1. În orice zonă puteți pune un număr mare de găini. Dar economisirea nu este singurul lucru bun. Costuri reduse pentru încălzire și iluminare în perioadele reci. Datorită design-ului bun și convenabil, cușca este foarte ușor de curățat în comparație cu cazul în care păsările trăiesc în stilouri. Și, de asemenea, costurile pentru gunoi sunt reduse.
 2. Păsările nu pot arunca mâncare. Acest lucru este foarte important, deoarece în cazul în care femela și hrana pentru animale scandalagiu Scatters peste tot, este foarte profitabil. Deoarece o parte din hrană pur și simplu dispare. Economisirea furajelor mixte din cauza celulelor ajunge la aproximativ 15-20%.
 3. Apa va rămâne întotdeauna curată, nu va deveni contaminată cu așternut, precum și cu diverse deșeuri.
 4. Se vor îmbunătăți, de asemenea, condițiile sanitare și epidemiologice din șantier. La urma urmei, pasărea va trăi într-o cușcă, pentru că nu va intra în contact cu alte păsări și acest lucru va limita riscul bolii lor, precum și otrăvirea.
 5. Găinile care trăiesc în cuști vor fi în siguranță permanentă. Ei nu vor fi atacați de diverse animale, cum ar fi câinii, pisicile sau rozătoarele sălbatice.
 6. Simplificați în mod semnificativ colectarea de gunoi, precum și hrănirea păsărilor.

Pe un metru pătrat puteți plasa în siguranță unul sau două pui, care au dimensiuni diferite. Criteriul principal pentru densitatea populației este, desigur, gradul de confort pentru găini. Dacă observați că păsările încep să se comporte prost și de asemenea conflicte, atunci acest lucru indică un nivel scăzut de confort și prea aproape de "vecin". Păsările arată clar că sunt prea aproape de ei înșiși.

În acest caz, trebuie să construiți celule suplimentare pentru găini, în caz contrar puiul cel mai puțin slab poate fi ucis de cei mai puternici. Și, de asemenea, cât de strânse sunt găinile între ele, producția de ou depinde. Dacă găinile nu vor să transporte ouăle, trebuie să aibă grijă să nu fie prea aglomerate.

Dezavantaje ale celulelor

 1. Cum se asamblează o cușcă pentru găiniÎn condiții de spațiu limitat, găina de găină găină va fi mai puțin mobilă și prin urmare durata de viață va fi redusă. Pentru puii de rasă bună, acest conținut nu este recomandat. Dar pentru acele găini care sunt destinate să primească ouă, precum și carne, un astfel de conținut este perfect acceptabil.
 2. Este necesar să se folosească în mod constant fertilizarea minerală. Deoarece în cazurile în care găinile ouătoare se află într-o stare liberă, devine tot ce este necesar pentru organismul său, prin consumul de insecte și viermi, precum și de verdeață proaspătă. Și dacă pasărea este întotdeauna într-un spațiu închis, apoi, desigur, acest lucru nu se întâmplă și trebuie să aibă grijă de bărbatul ei.
 3. Pentru a vă asigura o bună fixare a ouălor, este necesar să stabiliți o lumină de fundal bună.
 4. Dacă pasărea este într-o stare de precizie crescută, este necesară monitorizarea regulată a stării păsărilor, deoarece infecția unei găini cu o boală infecțioasă va transmite imediat boala la restul.

avicultori cu mai multă experiență, se recomandă pentru a reduce impactul negativ al celulelor din timpul verii fac aceste modele cu păsări în stradă, și apoi le-a pus în magazie, și să dea la hrana puilor și legume proaspete și ierburi. Pentru a face mai confortabil conținutul de puii în cuști, veți avea nevoie de:

 • așezați păsările în cuștile pentru pui numai în timpul iernii;
 • pentru a se asigura că păsările nu sunt înghesuite;
 • hrăni pasărea cu iarbă proaspătă, precum și legume în timpul iernii;
 • este necesar să folosiți așternutul sub fiecare pasăre.

Chicken Cage Design

Este foarte ușor să faci o cușcă cu mâinile tale de la aproape orice copac care poate fi găsit pe site. Un astfel de design va asigura igiena, precum și o bună ventilație. Dar cel mai adesea pentru producția de celule sunt utilizate plasă metalică galvanizată, care sunt fixate pe un cadru din lemn sau metal. În astfel de celule există schimb de aer bun, iar dacă există și ferestre, atunci costurile de iluminare sunt reduse. Celula constă din:

 • Cum se construiesc cuștile pentru găinibănci de băut;
 • peretele frontal;
 • jgheaburi de alimentare;
 • tava, care va fi colectată ouă;
 • un palet pentru așternut.

Poderele din celulele rețelei sunt realizate dintr-o rețea cu o pantă către rețeaua frontală la un unghi de 7 sau 10 grade. Partea din față a podelei este echipată cu un jgheab, care servește ca recipient pentru ouă. Ouăle sunt ușor aluneca în design, care este situată în afara cuștii pentru găinile ouătoare, deoarece intacte, deoarece conservate carnea de pui nu va fi în măsură să le zdrobească accidental.

Tava pentru urne este de aproximativ 10 și 15 centimetri mai jos decât podeaua. Și fabricarea sa este făcută din tablă galvanizată. Alimentatorul este instalat pe partea din față a peretelui, acesta trebuie să fie deasupra recipientului de ouă. Și aproximativ 10 sau 15 cm mai sus pune un băiat.

Partea laterală și partea din spate a cuștii pentru găinile ouătoare este făcută din placaj sau OSB, dar este mai bine să se facă aceste pereți din grătare. Acest lucru va asigura igiena, precum și o bună ventilație. Capacul poate fi de asemenea realizat dintr-un grătar. Acest lucru este necesar pentru a vă asigura că celula poate fi scoasă în stradă și că există lumină naturală.

Ușa este combinată cu peretele frontal și este realizată și pentru montarea și întreținerea ușoară a cuștii pentru găinile ouătoare.

Dimensiunile necesare

Caracteristici ale fabricării celulelorExistă câteva norme, Este necesar să se realizeze faptul că locuitorii celulelor se simt în deplină confort. Pe un metru pătrat există 2 sau chiar 8 persoane. Principalul criteriu este trecerea liberă a puiului la pupa și la apă. De aceea este de dorit ca adâncimea structurii să fie de aproximativ 50 sau 60 cm, iar lățimea, în funcție de populație - 60 sau 120 centimetri. Tipurile mai mari de celule vor fi foarte inconfortabile, deoarece podelele din ele se vor îndoi și tava în care li se va lăsa așternutul va fi prea grea. Ca rezultat, celula pur și simplu nu poate rezista încărcăturii și nu se poate rupe.

Mai jos sunt dimensiunile care sunt recomandate pentru utilizarea cu celule cu numere diferite de pui:

Număr de pui, goluriAdâncime, mLățime, mÎnălțime la peretele din spate, mÎnălțime totală, mSuprafața per pasăre, mp m.
2-30,5-0,60,6-0,10,450,650.1-0.3
4-50,5-0,61-1,40,450,650,1-0,21
6-80,6-0,81,4-1,80.50.70.1-0.24
9-120,7-1,01,8-20.50.70.1-0.3

Dacă puii din cușcă sunt carne de ouă, atunci zona ar trebui să fie mărită cu aproximativ 30 sau 40%.

Materialele și instrumentele necesare

Pentru a face o cușcă pentru găini cu mâinile tale, vei avea nevoie de următoarele materiale:

 1. tratate din lemn (toate materialele din lemn trebuie să fie șlefuite cu grijă, în caz contrar de pui se poate obține în mod serios rănit sau aschie) dimensiunea blocului de 40 * 40 * 40 mm sau 50 mm. Lungimea este de 3 metri. Va dura 5 bucăți.
 2. O bară cu o grosime de 20 sau 40 mm. Aveți nevoie de 3 metri în cantitate de 2 bucăți. Grila metalică este potrivită pentru peretele lateral, podea și tavan. Lățimea trebuie să fie de 1 metru.
 3. Grind metal pentru peretele frontal. Lățime 1 metru.
 4. Cornișoare din metal, care vor fi folosite pentru realizarea cadrului. Dacă este planificată o cușcă de perete, ea va fi folosită ca un baldachin.
 5. Șuruburi autoportante galvanizate.
 6. Placa are o grosime de 1,5 mm.

Instrumente necesare:

 • jigsaw electric, ferăstrău;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • bulgară;
 • Ruleta, gon si nivel de constructii;
 • șmirghel;
 • creion sau alt obiect scris.

Realizarea unei cuști pentru găini ouătoare

Cum se asamblează o cușcă pentru găiniPentru început Merită să puneți un marcaj pe materialele care vor fi utilizate pentru realizarea cadrului. Acum trebuie să luați barele pregătite de 40 * 40 milimetri și să le distribuiți în funcție de dimensiunile alese. Toate capetele sunt protejate de șmirghel. Strângerea semifabricatelor se face cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare.

Pentru a consolida cadrul Aveți posibilitatea să fixați placajul de batic pe părțile laterale. Pentru a plasa paletul de jos, este necesar să faceți o podea dintr-un zăbrele și o bară de 20 * 40 mm. Cadrul ușii este alcătuit din același bloc. Dacă cadrul este realizat dintr-un profil metalic, toate piesele trebuie fixate cu șuruburi metalice. Ansamblul va avea loc dintr-un colț sau dintr-o țeavă de profil. Puteți utiliza o mașină de sudură dacă este disponibilă acasă.

Podeaua este realizată din zăbrele. În primul rând, este necesar să tăiați ochiurile de plasă la dimensiunile necesare, marginea anterioară fiind îndoită sub forma unei tăvi. Pentru întărirea podelei este necesar să se utilizeze suporturi încrucișate din bara de 20 * 40 mm. Distanța dintre acestea este de cel puțin 20 cm. Bara trebuie să fie tratată cu un antiseptic, puteți utiliza ulei de in. Apoi grila este fixată pe bara folosind șuruburi cu auto-filetare.

Lateral și spate perete Este acoperit cu o plasă de metal, trebuie fixat cu șuruburi. Pentru a evita munca inutilă la tăierea ochiului de plasă, puteți să îndoiți piesa finită și să o atașați. Ușa din față este acoperită cu o grătare. Pentru a bloca ușile, trebuie să instalați șuruburile. Capacul este realizat dintr-o placă sau placaj, care este impregnat cu un compus rezistent la umiditate. Totul este fixat cu șuruburi.

Tava este din tablă galvanizată. Marginea din față poate fi pliată și veți obține un fel de pix. Așezați tava pe punțile barei.

iluminat

Pentru a vă asigura că ouăle sunt bine transportate, trebuie să instalați iluminarea corectă. În acest scop, puteți utiliza benzi LED. Plasarea trebuie făcută astfel încât toate părțile din cușcă pentru găinile ouătoare să fie luminate uniform. Lumina de fundal, dacă doriți, puteți automatiza singur, pentru a seta cronometrul și timpul potrivit.

Asta e tot. O cușcă pentru găini, colectată de mâini proprii, este gata de utilizare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Găinuți: cum să vă păstrați acasăGăinuți: cum să vă păstrați acasă
Cum sa faci o cușcă pentru broileriCum sa faci o cușcă pentru broileri
Cage pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii: desene și fabricarea pas cu pasCage pentru găinile ouătoare cu mâinile proprii: desene și fabricarea pas cu pas
Cuștile pentru puii de carne: instrucțiuni și recomandăriCuștile pentru puii de carne: instrucțiuni și recomandări
Cage pentru pui mana proprieCage pentru pui mana proprie
Furaje combinate pentru puii de carne și producția proprieFuraje combinate pentru puii de carne și producția proprie
Construim cuștile pentru prepelițe cu mâinile noastreConstruim cuștile pentru prepelițe cu mâinile noastre
Aviator pentru pui și găini: construirea unei plimbări cu mâinile lorAviator pentru pui și găini: construirea unei plimbări cu mâinile lor
Facem cuștile pentru un iepure din mâinile noastre: o instruire pas cu pasFacem cuștile pentru un iepure din mâinile noastre: o instruire pas cu pas
Din ce și cum să facă o cușcă pentru puii de mânăDin ce și cum să facă o cușcă pentru puii de mână
» » Făcând o cușcă pentru mâinile proprii ale puiilor
© 2021 amigdas.com