amigdas.com

Montarea unei mașini de grosime cu mâinile tale

Mașină de măcinatFoarte des în fabricarea pieselor din lemn, meseriașii trebuie să prelucreze un număr mare de semifabricate diferite. Pentru a da un aspect atractiv produsului, este necesar să se planifice plăcile, să se ajusteze grosimea lor și să se facă suprafața cât mai netedă. Apoi, aceste părți pot fi folosite pentru designul de mobilier sau pentru decorarea interiorului. Când faci o astfel de lucrare, se folosește o grosime. Dacă volumul de lucru este mic, puteți colecta grosimea cu propriile mâini.

Scopul grosimii

Homemade Grosimi pot fi diferite în construcții, dar toate sunt proiectate pentru a produce piese de lemn de grosime egală. Dacă setul de plăci are o grosime diferită, atunci cu această mașină puteți aduce piesele de prelucrat la dorit. Și, de asemenea, puteți remedia toate tipurile de defecte pe suprafața lemnului.

Mașinile de măcinat sunt împărțite în două tipuri principale:

 • Măcinare.
 • Tăiere.

Baza mașinii este un cadru în formă de U. Un element obligatoriu îl constituie axul, care este fixat pe castron și fixat pe o grindă specială. Dacă mașina este o mașină de tăiat, mai multe lame sunt fixate pe arbore pentru a tăia straturile de lemn când arborele se rotește. Mașinile de șlefuit folosesc role abrazive, care mășcă piesa la dimensiunea dorită.

Clasificare și oportunități

Grosimile sunt împărțite în diferite criterii. În ciuda faptului că grosimile au același scop, ele pot fi diferite în execuție.

Mașinile diferă în funcție de următoarele criterii:

 • Prin conducere. Unele dispozitive de uz casnic au o transmisie manuală, dar cel mai adesea sunt electrice. În modelele de uz casnic, acționarea electrică are o putere de 220 volți, iar în stații profesionale de 330 de volți.
 • În funcție de tipul de role de alimentare. Mașina poate fi echipată cu una sau două perechi de role de antrenare. Dacă este instalată o pereche, este necesară o presare foarte puternică a piesei de prelucrat pe ax. Dezavantajul acestei scheme este posibilitatea vibrațiilor în timpul procesării. Sisteme practice și convenabile cu două perechi de role de alimentare. Acestea sunt folosite în cazurile în care este necesară procesarea unui volum mare de semifabricate.
 • Cu numărul de arbori cu cuțite. Numărul lor afectează varietatea de profiluri care pot fi procesate simultan.
 • Conform funcționalității. Unele mașini pot face nu numai prelucrarea grosieră a produsului, ci și măcinarea fină ulterioară. Astfel, se elimină diverse clivajuri, danturi și alte defecte care rezultă în mod inevitabil din încălcarea tehnologiilor de îmbinare sau greșelile comandantului.
 • Conform caracteristicilor tehnice. În mod tipic, aceste dispozitive sunt proiectate pentru o putere cuprinsă între unu și patruzeci kilowați, cu o viteză de rotație a cartușului de 12 000 rpm. Grosimile pot prelucra o piesă de lucru de la cinci la o sută șaizeci de milimetri, cu o lățime de așchiere de până la 1350 milimetri.

De asemenea, grosimile pot diferi prin metodele de reglare a golurilor și a dispunerii ansamblului lagărului de pe mecanismul principal.

Dispozitivul și principiul funcționării

Selectarea unitățiiO mașină standard poate efectua sarcini de conducere rindea și un planificator. Mașina transversală poate fi utilizată pentru semifabricate scurte, iar mașina longitudinală este potrivită pentru semifabricate lungi.

Cea mai simplă mașină are setul minim necesar de noduri:

 • Un motor electric care asigură rotația arborilor.
 • Transmisie pe transmisie, care poate fi centură, unelte sau, dacă echipamentul este cu putere redusă, cu scripeți înlocuibile.
 • Un arbore cu cuțite. Cuțitele pot avea diferite forme. Până în prezent, cele mai bune sunt cuțitele de formă spirală. În timpul lucrului, ele produc zgomot minim.
 • Nodul superior constând din rolele din față și din spate. Prima rolă care se potrivește cu piesa are o suprafață ondulată. Astfel, îmbunătățește aderența cu placa și menține direcția corectă a mișcării piesei de prelucrat. Al doilea cilindru are o suprafață netedă, astfel încât să nu se deterioreze partea prelucrată.
 • Unitate de prindere. Îndepărtează rondele și împiedică despicarea piesei. Este realizat sub forma unui element metalic masiv cu dinți încărcați prin arcuri sau cu mâner.
 • Nodul inferior. El este responsabil pentru hrănirea barului în zona de lucru.
 • O masă cu un nod pentru reglarea decalajelor dintre rolele nivelurilor superioare și inferioare.
 • Frame. Pe acesta sunt plasate toate elementele rămase ale elementului grosier.

Rotația de la motorul electric al mașinii este transferată pe arborele de lucru prin intermediul unei transmisii de antrenare.

Placa de tablă este așezată în gaura de lucru și este presată strâns împotriva nodului inferior. Apoi, piesa se pune sub role de presiune superioară. Cilindrul ondulat apucă partea din față a plăcii și o alimentează cu arborele de lucru. Ghidajele superioare și inferioare fixează produsul semifinit și fixează articolul în timpul procesării. Dispozitivul de prindere împiedică colectarea de jetoane.

Atunci când piesa iese din rola netedă din spate, următoarea parte este alimentată în față și astfel este asigurat un flux continuu de lucru.

Montajul pistolului electric

Este dificil să lucrați cu un dispozitiv manual pentru o lungă perioadă de timp și să lucrați productiv, atât de mulți meseriași colectează grosimea de la arma electrică cu propriile mâini. Designul este simplu, o mulțime de materiale nu este necesar, și orice comandant poate repeta acasă sau într-un atelier mic.

Următoarele instrumente sunt necesare pentru a realiza un planificator auto-fabricat:

 • Strunguri pentru mașini de șlefuit.
 • Mașină de găurit pentru găurirea diferitelor elemente de fixare.
 • Masina de sudat pentru a colecta un pat greu și o masă de servire.
 • Masina de gaurit. Cu ajutorul acestuia, puteți fora rapid găuri mici și strângeți șuruburile.
 • Vor fi necesare bulgări pentru tăierea detaliilor mașinii viitoare conform desenelor. Când lucrați, nu uitați să respectați grosimea bolului de tăiere Bolgarki, astfel încât designul să fie corect și neted.

De obicei, dimensiunile generale ale mașinilor unelte automate nu depășesc 1x1 metri. Prin urmare, grosimetrele pot fi ușor deplasate și plasate în orice loc convenabil și accesibil. Principalul lucru este că abordarea lor este întotdeauna gratuită.

Structura elementelor principale este după cum urmează:

 • Tabel de bază pentru livrarea și livrarea produsului (1)
 • De fapt, produsul foarte din lemn (2)
 • Siguranță (3)
 • Rola ondulată superioară care alimentează piesa de prelucrat (4)
 • Pantof de prindere, asigurându-vă că ștanțele nu sunt înfundate (5)
 • Axul principal al lamei (6)
 • Al doilea pantof de prindere (7)
 • Cilindrul neted superior (8)
 • Cilindru inferior cu suprafață netedă (9).

Construcția mașinilor

Mai întâi trebuie să construiți un cadru. Un colț de fier sau un tub pătrat profil cu dimensiunile de cincizeci până la cincizeci de milimetri este o alegere excelentă. Cu cât dimensiunea acestor elemente este mai mare, cu atât este mai mare vibrația mașinii care rulează.

După pregătirea pieselor pentru cadru, un cadru este asamblat cu o mașină de sudură. Înainte de aceasta, este necesar să se găsească găuri cu o mașină de găurit. Pentru a netezi vibrațiile, este preferabil ca betonul să fie betonat.

Pe arbori de strung sunt fabricate: cuțit și auxiliar. Dacă există o posibilitate, atunci este mai bine să vă pregătiți. Apariția produselor viitoare depinde cel mai mult de calitatea acestor elemente.

Motorul electric poate avea o putere cuprinsă între patru și cinci kilowați. Pentru roțile motorului și arborilor, sunt adecvate variantele angrenajelor. În acest caz, puteți utiliza ca transfer de lanț.

Cilindrii de presiune sunt cel mai bine obținuți din unitatea de stoarcere de la mașinile de spălat vechi. Învelișul din cauciuc al acestor role este foarte delicat cu suprafața lemnului și nu îl deformează.

Cu ajutorul unei mașini de sudat, este creat un cadru pentru rolele. Rolele sunt înșurubate. Dacă utilizați arcuri pe o parte a arborelui, veți putea muta arborii pe verticală.

Mașina de sudură va ajuta să facă parte din tija de direcție - acesta va fi un limitator. Suprafața de masă este atașată la dispozitivele de reglare. Se compune din față și din spate.

Înainte de începerea lucrului de pornire, verificați dacă cuțitele sunt poziționate corect și ascuțite.

După terminarea asamblării mașinii, puteți începe ajustarea și verificarea funcționalității acesteia.

Configurarea echipamentului

Înainte de a începe munca, trebuie să vă asigurați în fiabilitate toate fixările și suficientă etanșeitate a șuruburilor.

Reglați mașina prin verificarea tensiunii rolelor de alimentare. În cazul umplerii complete a mesei de lucru, presiunea rolelor frontale este mărită.

La prelucrarea elementelor mici, presiunea este redusă astfel încât să nu se deterioreze suprafața din lemn.

Cu o înțelegere corectă a principiilor muncii grosierei, ajustarea sa este rapidă și eficientă.

Trebuie reținut faptul că pentru lucrările de înaltă calitate nu este necesar să se stabilească adâncimea maximă a planșării. Este mai bine să efectuați mai multe operații la rând și apoi un rezultat bun nu vă va face să așteptați.

Fabricarea unei masini de slefuire cu grosime

Un mașinar de șlefuit necomplicat poate fi fabricat dintr-un burghiu electric convențional.

Este nevoie de doar puțină răbdare și timp.

Vor fi necesare următoarele detalii:

 • Găuriți electric sau șurubelniță.
 • O foaie de placaj cu grosimea de cincisprezece milimetri.
 • O piuliță cu urechi.
 • Bolț M16 și mai multe șuruburi.

Un mic cadru de formă alungită este asamblat din placaj, pe care la un capăt este montat o structură de colț cu o deschidere. Unitatea asamblată este un cadru pe care este atașat un burghiu electric și cartușul său este introdus în orificiul pregătit.

După aceasta se taie două laterale sub forma unui trapez echilateral, în care sunt forate găuri pentru axa viitorului arbore. Rulmenți așezați sunt inserați în aceste găuri. Ramele laterale sunt fixate pe baza placajului pe laturile opuse. Fixarea elementelor se face datorită lipiciului și șuruburilor din lemn.

Apoi, masa de ridicare este asamblată, de-a lungul căreia piesa de prelucrat va aluneca. Este necesară o ridicare reglabilă pentru a schimba distanța dintre masă și arbore. Această distanță determină grosimea piesei care este procesată.

Ramă mobilă este atașată la cadrul principal al ghidului special.

Arborele principal este asamblat din mai multe bucăți de placaj în formă rotundă. Semifabricatele sunt lipite împreună și rezultatul este o tambur de șlefuit. Arborele rezultat este ușor găurit prin burghiu. Apoi, cu ajutorul unui fierăstrău circular, se face o canelură longitudinală pentru a fixa șmirghelul.

O foaie de mărime potrivită este tăiată dintr-o foaie de hârtie de șmirghel și rănită pe un arbore. Marginile panzei sunt reumplute în canelura arborelui și fixate pe el cu șuruburi sau șuruburi.

Arborele de șlefuire finisat este montat în rulmenții de susținere, iar grosimea este pregătită manual.

Siguranța la locul de muncă

Înainte de a porni mașina, este necesar să verificați starea de ascuțire a cuțitului și corectitudinea poziției. Trebuie să vă asigurați că arborele cuțitului este bine fixat. Este interzisă prelucrarea spațiilor libere dacă acestea sunt mai scurte decât distanța dintre arbori.

Cerințele de bază ale siguranței sunt foarte exigente și includ:

 • Împământare obligatorie, pentru prevenirea curentului sau a incendiului.
 • În nici un caz nu vă puteți apropia mâinile de arborii rotiți.
 • Parul lung ar trebui să fie ascuns sub coafură.
 • Mânecile de îmbrăcăminte trebuie fie să fie înfășurate, fie bine fixate la încheieturi.
 • Sub tabelul de lucru ar trebui să fie un covor de cauciuc.
 • Când aparatul este pornit, este interzisă efectuarea oricăror reparații.
 • Înainte de a porni dispozitivul, verificați funcționalitatea tuturor componentelor și a cablului electric.

Barele din lemn sunt hrănite pe suprafața de lucru și mașina se află la capăt. Trebuie utilizată întreaga lățime disponibilă a desktop-ului.

Respectarea regulilor simple previne leziunile și tăieturile.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Mașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționareMașină de șlefuit: soiuri, caracteristici și principiu de funcționare
Planificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantajePlanificator: principiile și principiile de funcționare, avantaje și dezavantaje
Principiul de funcționare a unei mașini staționare de întărire a planoarelorPrincipiul de funcționare a unei mașini staționare de întărire a planoarelor
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Mașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării saleMașină de tăiat formate: caracteristici ale utilizării sale
Colțar de colț cu mâinile tale pentru sudareColțar de colț cu mâinile tale pentru sudare
Fabricarea de masă vibratoare pentru plăci de pavaj pe mâini propriiFabricarea de masă vibratoare pentru plăci de pavaj pe mâini proprii
Cum sa faci o masina pentru a-ti forta mainileCum sa faci o masina pentru a-ti forta mainile
Fereastra de uz casnic pe discFereastra de uz casnic pe disc
» » Montarea unei mașini de grosime cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com