amigdas.com

Repararea amortizorului cu propriile mâini fără sudură

Repararea unui amortizor de zgomot fără sudurăSistemul de evacuare a autovehiculelor este destul de complex și constă din mai multe elemente, dintre care cel mai problematic este considerat un eșapament. El este cel mai expus la diferite influențe agresive. Din exterior, este afectată de săruri corozive (în timpul iernii), umiditate, zăpadă și pietre rutiere de diferite mărimi. În interior, este afectat de gazele de eșapament, care au o temperatură ridicată, precum și multe substanțe chimice. Toate acestea, în ansamblu, contribuie la distrugerea sa.

Trebuie remarcat faptul că funcționarea defectuoasă a acestui element este întotdeauna însoțită de creșterea zgomotului când motorul mașinii funcționează.

Sistemul de evacuare

Înainte de a începe să reparați toba de eșapament, vă recomandăm să vă familiarizați cu designul. Este necesar să se știe că sistemul de evacuare este în mod constant îmbunătățit, dar principiul structurii tobei de eșapament și funcționarea sa este practic la fel.

Eșapamentul și toate elementele sistemului de înclinare cu gaz sunt realizate din oțel sau aliajele sale, care tolerează bine temperaturile ridicate. Sistemul în sine constă din trei părți:

 1. Partea frontală denumite adesea "pantaloni". Acesta este conectat direct la motor prin colectoare.
 2. Partea centrală. Acestea sunt țevi care provin de la așa-numitele "pantaloni" la toba de eșapament. Rezonatorul aparține, de asemenea, acestei părți.
 3. Sferturi Este camuflajul în sine.

zloshrg9pnscha8eschprzo

Cel mai adesea, un rezonator cu un amortizor de zgomot iese din sistem - aceste părți ale sistemului de evacuare suprimă sunetul produs de mașină.

În sistemul de evacuare există tuburi drepte și curbe și, cel mai adesea, ard în locuri de îndoire.

Deoarece în momentul îndoirii țevii la punctul de încovoiere, grosimea peretelui acesteia scade, cel mai puternic efect al gazelor de eșapament se încadrează exact pe această secțiune.

Sistemul de evacuare funcționează

Sistemul de evacuare funcționează în acest fel. Din galeria de evacuare a motorului de automobile, gazele de eșapament intră în conducta de admisie și prin acesta intră în catalizator, care este echipat cu un compensator de vibrații (automobiliștii numesc adesea "ondulat").

Dispozitivul de ondulare stinge vibrația motorului, protejând astfel sistemul de evacuare. În același loc, în catalizator, nu se ard particule de combustibil pot arde, iar oxizii de carbon devin mai puțin otrăviți. Camera de catalizator constă din faguri de metal sau ceramice. Trecând prin ele, gazele de eșapament după o anumită reacție chimică sunt eliminate de impurități nocive.

Sistemul de evacuareUn rezonator este montat după catalizator. Acest element se aseamănă vizual cu un mic amortizor de zgomot, dar are un rol diferit. Nu reduce zgomotul motorului, ci transformă gazele de eșapament într-un flux de gaze de presiune uniform și uniform și este un rezervor tubular cu o țeavă perforată.

Și cea mai importantă parte a întregului sistem este un zgomot. Pentru a reduce efectul de zgomot al motorului, pot fi utilizate diferite tehnologii. De exemplu:

 1. Strângerea sau lărgirea fluxului de gaze.
 2. Utilizarea umpluturilor speciale de absorbție a zgomotului.
 3. Schimbați direcția fluxului de gaz.
 4. Interferența sunetului.

Funcționarea defecțiunilor la defecțiune

Eșaparea este concepută pentru a reduce zgomotul motorului în timpul funcționării și pentru a evacua atmosfera. Este făcut din metal, care în timp sub influența temperaturilor ridicate și a coroziunii este distrusă. Principalele motive care îi accelerează distrugerea sunt:

 1. Expunerea exterioară la medii umede.
 2. Prezența în partea de jos a zonelor în care are loc concentrația de umiditate după ce motorul nu mai funcționează. În acest sens, apare coroziunea, care corodează metalul.
 3. Temperatura ridicată și presiunea gazelor de eșapament.
 4. Modificările schimbătoare de temperatură și vibrațiile crescute în timpul mișcării afectează negativ sudurile și ansamblurile de andocare ale întregului sistem de evacuare.

Ștergătoare autoÎn plus față de aceste motive pentru a deteriora eșapamentul, care este situat în partea de jos a mașinii, și influențe mecanice externe. De exemplu, trecerea printr-o bordură mare, o piatră sau un alt obstacol dificil când se deplasează pe un teren accidentat. În acest caz, nu numai suflarea eșapamentului, ci și rezonatorul cu țevile de eșapament pot suferi.

Sistemul de evacuare al gazelor de motor constă din mai multe elemente interconectate. În îmbinări pentru etanșeitate, se utilizează garnituri de etanșare rezistente la căldură, care, sub influența temperaturii ridicate, ard cu timpul. În același timp, există un sunet puternic pulsatoriu al evacuărilor motorului, despre care șoferii adesea spun ei - amortizorul "tăieturi".

Remediați problemele

Având cunoștințe și o anumită abilitate, urmând o anumită secvență, puteți repara rapid o reparație independentă a sistemului înclinat spre gaz, împărțind toate lucrările în anumite etape:

Mai întâi, în cariera de inspecție sau în avion, efectuați o inspecție vizuală a întregului sistem de ulei de gaz pentru a detecta o funcționare defectuoasă.

Apoi faceți demolarea. Dar, înainte de dezmembrare, se recomandă ca toate îmbinările filetate să fie tratate cu un lichid penetrant, multe dintre acestea fiind aproape întotdeauna la îndemână:

 1. Lichid de frână.
 2. Antigel.
 3. Benzină.
 4. Cherosina.
 5. Uleiuri solare.

După demontarea amortizorului de zgomot, reparați-l și instalați-l. Reparația sa și alte părți ale sistemului înclinat la gaz pot fi realizate prin una dintre opțiunile descrise mai târziu.

Alternativă la lucrările de sudură

Adesea, pentru lucrările de reparație a amortizorului de zgomot și a restului sistemului de gaze, se poate face fără sudură. Dar, adevărul, această variantă, în multe cazuri, poate purta numai

Locurile deteriorate ale tobei de eșapament

temporalitate și se efectuează, de obicei, atunci când nu există timp pentru a se îndrepta către un centru de reparații auto sau nu există temporar un astfel de amortizor pentru vânzare.

Căutarea daunelor nu este dificilă nici pentru începătorul neexperimentat. De exemplu, locurile unde țevile sau alte părți ale sistemului de evacuare au crăpături sau prin ardere, intră mereu în întuneric și în jurul lor se formează pete uleioase.

O alternativă la sudură poate fi:

 1. Sudarea la rece.
 2. Impunerea unui bandaj din fibră de sticlă, benzi de tablă, materiale de azbest sau silicon.
 3. Articole de etanșare rezistente la căldură.

Atenție. Trebuie reamintit că astfel de reparații sunt măsuri temporare, mai devreme sau mai târziu, amortizorul va trebui să fie schimbat.

Sudarea la rece

Are proprietăți mai degrabă universale. Se întărește rapid și rezistă perfect efectelor benzinei, uleiurilor de motor și multe alte substanțe agresive. Principalele sale avantaje sunt:

 1. Sudura la rece pentru amortizorul de zgomot este de cost redus, în timp ce are rezistență ridicată la temperatură și rezistență la temperatură. Este proiectat să funcționeze în cele mai agresive condiții. Prin urmare, este cel mai solicitat material de reparații.
 2. Timpul lucrărilor de reparații este destul de scurt și poate dura câteva minute, iar timpul de întărire poate dura doar aproximativ o oră.
 3. Deoarece lucrările de aplicare a sudării la rece nu necesită pregătirea specială a suprafeței, aceasta poate fi utilizată în "condiții de câmp" în cazul în care orice parte a sistemului alimentat cu gaz a izbucnit brusc în mod direct în timpul conducerii pe șosea.

Pentru a efectua calitativ lucrările de reparații cu ajutorul acestuia, este necesar să se respecte următoarea secvență:

 1. În primul rând, zona deteriorată este curățată de murdărie și scindă cu o perie metalică, după care este șlefuită suplimentar cu o cârpă de șmirghel.
 2. Zona cu zăbrele este degresată cu alcool, subțire sau benzină.
 3. Conform instrucțiunilor de utilizare a sudării la rece, pregătiți un amestec de lipici.
 4. Amestecul preparat trebuie aplicat în zona pregătită pentru reparații și nivelată. Deoarece sudarea la rece începe să se întărească destul de repede (în câteva minute), lucrul la pregătirea amestecului și ambalarea acestuia trebuie făcute cât mai repede posibil.
 5. Pentru a se asigura că amestecul aplicat în zona deteriorată este bine întărit, este necesar să se lase să se usuce timp de ceva timp.

Atenție. Utilizarea sudurii la rece pentru reparații este o opțiune fiabilă și rapidă (în funcție de daune). Dar dacă daunele sunt grave, este mai bine să folosiți o metodă mai fiabilă - contactați un centru de reparații auto sau cumpărați un produs nou.

Trupa metalică

Pentru bandaj, puteți utiliza o foaie de foi subțiri, care este suprapusă pe zona afectată. Cartușul în sine poate rezista la o temperatură ridicată pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât să puteți uita despre problema sa pentru o vreme. Lucrarea se desfășoară în mai multe etape. Zona de problemă este curățată cu atenție cu o perie metalică și apoi cu șmirghel. După aceea, zona curățată trebuie degresată.

Apoi se aplică un material izolant ceramic special rezistent la căldură în zona deteriorată și se aplică o bandă de tablă. Banda trebuie să fie cu aproximativ 60 mm mai lungă decât circumferința tobei de eșapament.

Trupa metalicăDupă ce este înfășurat cu o bandă metalică, capetele metalului, cu ajutorul cleștilor, se îndoaie la un unghi de 90 de grade. Un capăt trebuie să fie de 20 mm, celălalt de aproximativ 40 mm. Apoi, cu clește, capătul lung este îndoit încă o dată spre capătul scurt, astfel încât să depășească cel scurt și să blocheze complet planul său. Curbura este ciocanită în direcția laturii scurte și, ca rezultat, veți obține un blocaj de conectare, iar bandajul va strânge partea deteriorată.

Amortizorul de zgomot poate fi învelit suplimentar cu vată minerală umedă înaintea capacului din giulgiu, care poate rezista la o temperatură ridicată.

Utilizând materialul de etanșare

Autovehiculele fără experiență sunt adesea confundate, gândindu-se că, cu ajutorul unui material de etanșare, este posibilă repararea oricăror daune. Dar, în atenția lor, Etanșantul este utilizat în principal pentru protecție suplimentară ansamblurile de andocare ale sistemului de înclinare cu gaz sau etanșarea micilor defecte ale tobei de eșapament, precum și atunci când se aplică un bandaj.

Este de asemenea utilizat în cazul în care piesele de îmbinare nu se potrivesc între ele în dimensiune sau pentru înlocuirea temporară a garniturilor arse. Simpla etanșare simplifică și mai mult dezmembrarea sistemului de zgură-gaz.

Repararea amortizorului se face astfel. În primul rând, zona deteriorată este curățată și degresată, după care este ușor umezită cu apă și apoi se aplică un material de etanșare, care după uscare trebuie să se usuce. După 30-40 de minute, porniți motorul și lăsați-l în gol timp de 15 minute. Acest lucru este necesar pentru a îndepărta umezeala rămasă în agentul de etanșare.

După aceea, motorul este amortizat, iar agentul de etanșare aplicat trebuie să își câștige rezistența în decurs de 12 ore. Dar timpul de întărire completă este mai bine să alegeți la recomandarea producătorului acestui material. Ar trebui să vă amintiți, că timpul de uscare pentru fiecare compoziție poate fi diferit.

Alte opțiuni

Plăci metalice pentru toba de eșapamentMai mult sudare la rece și diverse garnituri de tubaj utilizate pentru repararea și patch-uri de metal, care sunt fixate cu ajutorul unor cleme smulgere și strâns lipită de toba de eșapament.

Atenție. Indiferent de ce opțiune de reparații a fost produsă, trebuie amintit că aceasta este doar o soluție temporară. Piesele de pe suprafețe cu cleme, bandaje și substanțe de etanșare elimină problema, dar nu și cauza.

Măsuri preventive

Necesitatea de a repara amortizorul de zgomot nu poate apărea imediat. De obicei, la început, există anumite premise care pot fi prevenite prin prevenirea competentă, utilizarea combustibilului de înaltă calitate și a unui regim echilibrat de plimbare.

Eșapamentul trebuie fixat numai pe parantezele standard de suspensie. Dacă umerii sunt fabricați de ei înșiși, aceștia trebuie să respecte anumite standarde pentru această mașină și pentru toba de eșapament.

Unii conducători auto pentru prevenirea vărsării lichidului anticoroziv al amortizorului, care îndepărtează umezeala și previne coroziunea internă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce nu pornește motoblocul sau cultivatorul?De ce nu pornește motoblocul sau cultivatorul?
Ce trebuie să știți despre un mufă gonflabilă bazată pe o pernă de aerCe trebuie să știți despre un mufă gonflabilă bazată pe o pernă de aer
Cum să dotați în mod corespunzător ventilarea pivnițeiCum să dotați în mod corespunzător ventilarea pivniței
Cum funcționează motorul în patru timpiCum funcționează motorul în patru timpi
Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?Ce petrol să alegeți pentru motoarele în doi timpi?
Reparați defectele lanțului cu mâinile propriiReparați defectele lanțului cu mâinile proprii
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Ventilația în casa de găină, realizată de mâiniVentilația în casa de găină, realizată de mâini
Dispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanțDispozitivul, ajustarea și reglarea unui carburator al unui lanț de lanț
Căzi de baie și toaletă - alegere și instalareCăzi de baie și toaletă - alegere și instalare
» » Repararea amortizorului cu propriile mâini fără sudură
© 2021 amigdas.com