amigdas.com

Opțiuni pentru prepararea de pui pentru puii proprii

Pick-up de la materiale improvizatePentru a vă asigura că puii tineri din gospodăria dvs. sunt pe deplin dezvoltați, trebuie să aibă acces constant la apă proaspătă. Și în momentul în care bea apă, puii nu ar trebui să se ude. În acest scop, se recomandă să se facă un dispozitiv special care să permită puiului să se bea ușor, fără a împrăștia apă. Un dispozitiv este numit pui de găină. Acești băutori pentru găini sunt deja vânduți, dar dispozitivul este ușor de făcut de unul singur.

Vederi de bază, cerințe de locație

Există mai multe tipuri de boluri de băut pentru găini:

biberon. Această specie este distribuită pe scară largă în fermele automatizate, dar treptat ele pătrund acum în casele de păsări obișnuite. Potrivit pentru păsările care trăiesc în cuști și la păstrarea păsărilor de găină.

vacuum. Reduceți fluxul de apă, deoarece pentru o lungă perioadă de timp păstrați nivelul său constant. Utilizate în principal în gospodărie. Potrivit pentru întreținerea în aer liber și păsările în cuști.

Mikrochashechnye. Impreuna cu sfarcurile sunt folosite pretutindeni. Apa în astfel de găini pentru găini este introdusă în ceașcă atunci când puiul ciocădează cu un cioc pe tija, care conduce supapa, care forțează apa să pătrundă în ceașcă din conducta de apă sau rezervor. În cazul utilizării acestui design, găinile nu trebuie să încline capul în timp ce beau.

Atunci când puneți boluri de gătit pentru pui, acordați atenție următoarelor aspecte:

Plan de proiectare a niplurilor în termen de 2 zile de la apariția puiilor trebuie să se găsească la un unghi de 30-45 ° față de gâtul puii. Apoi, construcția este ridicată mai sus, iar procesul poate dura până la o săptămână. Drept rezultat, unghiul trebuie să fie egal cu 60 °. După șapte zile, puiul este deja ușor de băut, ridicând capul cu 75-85 ° în sus față de dispozitiv.

Aparatele de bere pentru găini, în vid și micro-cești sunt puse astfel încât fundul lor să fie pe același plan ca suprafața posterioară a păsărilor. Vârsta nu este importantă.

Cum să învățați puii să bea

Cum sa faci un vas de baut cu mainile taleChiar încă un pui tânăr, uscat, este deja gata să mănânce și să bea independent. Bineînțeles, puii care au fost scoși de la găină sunt mai simpli, de vreme ce îi învață puii la toate trucurile. Cu toate acestea, cu incubatoarele găină nu apar probleme. De obicei, o fac din curiozitate. Atrăgătoare pentru ei sunt boabele colorate de furaje, diferite puncte negre sau chiar ochii semenilor. Asigurați-vă că puiul a început să folosească sticla de apă, folosind curiozitatea sa.

Cu construcții de niplu puii sunt dezasamblați în liniște independent, deoarece sunt atrași instinctiv de sfaturile lor strălucitoare.

Este important ca niplurile corecte să fie instalate (cele care răspund tuturor jerk-urilor (la 3600) sunt necesare).

Adolescenții adulți sunt învățați să structureze niplurile în același mod, dar uneori slăbesc puțin picioarele, astfel încât apa începe să se scurgă.

Cu choppers pentru găini situația este mai complicată. Pentru a atrage atenția puiului asupra umidității, un castron de băut este aruncat în bolul de băut, atrăgând puii curioși. Klyunuv chainka, fum pui, care este ceea ce începe să utilizați o sticlă de apă.

În ceea ce privește sistemele microcine, în partea de jos a acestora pune o minge, forțând tija să se miște și deschizând minim supapa, ceea ce asigură picurarea apei. După aceea, mingea poate fi curățată.

Cu un minim de abilități de inginerie, dar o dorință puternică, puteți face un castron de băut pentru puii tăi.

Construcția bastoanelor

Pentru a face un băutură mamelon cu propriile mâini, veți avea nevoie de un minim de costuri și efort.

Una dintre cele mai simple opțiuni de fabricație necesită prezența:

 • din plastic;
 • găleți;
 • sfarcurile;
 • foraj.

Cum să faceți o băuturăPestele de apă pură vor fi furnizate de-a lungul timpului dacă se utilizează o găleată mare, de exemplu, un motor de 10 litri. În partea inferioară a acesteia, găuri sunt găurite, corespunzătoare diametrului mameloanelor, care sunt inserate în găuri. Va fi necesar să faceți 3-4 găuri.

Vasul de băut obținut pentru găini este suspendat la o înălțime adecvată pentru găini și este umplut cu apă. Acest design este foarte ușor de făcut de unul singur, plus, de asemenea, în simplitatea îngrijirii. Trebuie să umpleți manual, dar dispozitivul este convenabil. În gospodăriile mici, cu excepția puiilor, puii adulți pot, de asemenea, bea cu succes de la acesta.

O versiune mai complicată a producției de către propriile mâini este apa potabilă dintr-o țeavă cu ajutorul mameloanelor. Aici este posibilă conectarea la un sistem central de alimentare cu apă sau prezența unui rezervor de apă mare în apropiere. Un astfel de design este o soluție bună în cazul puilor de reproducție care au un metabolism rapid și, prin urmare, au nevoie de multă apă.

Materiale necesare

 • Apă de casăFurtun flexibil.
 • O conductă de plastic cu secțiune transversală pătrată (laterală - 22 mm).
 • Două sau trei juguri pentru a repara băuturii.
 • Adaptor la furtun sau tub rotund.
 • Cap.
 • Mamele cu eliminatori de drift.
 • Burghiu 9mm.
 • Robinete (¼ inch în diametru).

O alternativă este un bol mic. Pentru bautori de 1m - 3-5 bucati. Pentru puii de găină se selectează niplurile 3600, pentru găinile 1800 (mișcare verticală).

Pentru a-ți face propriile mâini, vor fi necesare băuturi din mamelon:

 • Blocați țeavă pătrat.
 • Efectuați marcarea pentru a plasa sfarcurile (suficient spațiu de 20-25 cm).
 • Găuriți găurile în marcaje pentru a vă asigura etanșeitatea.
 • Înșurubați secvențial firul de sub mamelon.
 • Șuruburi de șurub înfășurate într-o bandă FUM. De asemenea, se recomandă izolarea articulațiilor. Fixați capcanele de picurare sub mameluși.
 • Închideți țeavă cu un dop de o parte, puneți furtunul pe cealaltă. Furtunurile trebuie selectate în funcție de diametru.

Un bol de băut este atașat la peretele coopului, iar furtunul este atașat la sursa de apă.

Atunci când cresc pui sau pui de carne comune, pe măsură ce păsările cresc, băutorul mamelonului este crescut mai sus, în conformitate cu recomandările relevante.

vacuum

Vas de băut pentru a face mai ușor, deoarece dispozitivul este mai simplu decât analogul mamelonului. Se recomandă ca în primele 3-4 săptămâni de viață a puilor să se instaleze exact acești piloni autopilot.

Luați în considerare o versiune simplă a modului de a face un bol de băut pentru pui singur. Va fi necesar:

 • Cum să faci un băiatSticlă de trei litri (acest volum este suficient pentru 35 de pui).
 • Un castron sau un palet cu o înălțime de până la 5 cm și un diametru de până la 22 cm.
 • Tabla din aluminiu.
 • Sârmă.

Foaia se îndoaie sub formă de manșetă (înălțime - 11,5 cm, Ø16 cm), marginile sunt răsucite pe fir. La un nivel de aproximativ 4 cm de la unul dintre ele se face o gaura de 1 centimetru.

Manșeta este pusă pe borcan. De la gât până la marginea frunzei trebuie să rămână aproximativ 4 cm. Se toarnă apa în sticlă și se acoperă cu un bazin sau o tavă. Cu o mână în partea de jos a sticlei și cealaltă - în spatele bazinului, băutorul se întoarce și se pune pe un suport pregătit. Pentru puii de până la 10 zile, poate fi pus pe podea. Apoi se utilizează un grătar cu o tavă suplimentară pentru apa pulverizată. Odată cu creșterea puiilor sub pelvis, sunt așezate matrițele de lemn. Apa din acest ceainic pentru găinile cu mâinile lor este întotdeauna la același nivel.

În mod similar, puteți face un bol de băut dintr-o sticlă de plastic. Deși pentru puii cu creștere rapidă aceasta nu este cea mai fiabilă opțiune. Prin urmare, se recomandă să se închidă vasul de băut și să se ridice pe măsură ce cresc puii.

Pentru a vă face propriile mâini, veți avea nevoie de:

 • Sticlă din plastic cu capac.
 • Șuruburi.
 • Paletul. Este nevoie de un castron, care poate fi înlocuit cu un fund de separare al unui alt recipient din plastic sau o sticlă mare.
 • Clamp sau altă fixare, potrivită pentru diametrul sticlei de plastic. Pentru a închide băutorul.

Algoritmul este după cum urmează:

 • Ce fel de băutori sunt acolo?Din flacon de deșurubați capacul, care este fixat în centrul vasului, cu un filet în afară.
 • Sticla se întoarce și gulerul se apasă.
 • În apropierea gâtului se face o gaură mică, care trebuie să fie sub nivelul părților laterale ale bolului sau ale tăvii în formă asamblată. Deci, apa va fi la același nivel.
 • Sticla este umplută cu apă.
 • Înșurubați capacul înșurubat în vas
 • Suspendați vasul de băut.

Consumul va reduce în mod semnificativ costurile financiare, va fi mulțumit de eficiența și ușurința întreținerii. Să știți că igiena în coopul de pui poate fi îmbunătățită numai prin schimbarea sistemului de băut.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,Când găinile de lapte încep să dea ouă, adică,
Caracteristicile rasei de pui SussexCaracteristicile rasei de pui Sussex
Cum sa faci un alimentator de pui cu mainile taleCum sa faci un alimentator de pui cu mainile tale
Cum sa faci alcoolii pentru puii de manaCum sa faci alcoolii pentru puii de mana
Șaiba de băut cu mâinile tale: un elicopter pentru găiniȘaiba de băut cu mâinile tale: un elicopter pentru găini
Băuturi de băuturi pentru găini - tipuri, făcând propriile mâiniBăuturi de băuturi pentru găini - tipuri, făcând propriile mâini
Mașină de băut pentru găini prin propriile mâini: fabricarea prin tehnologieMașină de băut pentru găini prin propriile mâini: fabricarea prin tehnologie
Instrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsăriInstrucțiuni pentru utilizarea enroflonului pentru păsări
Cum se hrănește găinile: hrană la domiciliuCum se hrănește găinile: hrană la domiciliu
Ce să hrănească găina la găină ouătoare pentru a evita beriberi?Ce să hrănească găina la găină ouătoare pentru a evita beriberi?
» » Opțiuni pentru prepararea de pui pentru puii proprii
© 2021 amigdas.com