amigdas.com

Cum să faci o poartă de garaj pentru tine

Porti pentru garaj de mâna proprieFiecare proprietar de mașini trebuie să aibă un garaj. Cei care locuiesc în afara orașului, construiesc ei înșiși astfel de clădiri. Pereții clădirii pot fi făcuți din blocuri sau cărămizi. Cu toate acestea, cel mai important detaliu al clădirii este poarta. Acestea asigură siguranța vehiculului. Desenele diferitelor uși de garaj au avantajele și dezavantajele acestora. Ce sistem să instalați, alege proprietarul mașinii.

Desigur, designul porții depinde de spațiul liber și de capacitățile camerei. Pentru mulți, cea mai simplă soluție este de a cumpăra deja terminate și le instalați. Dar dacă vreți, puteți să le faceți singuri. În acest caz, structura poate fi "ajustată", ținând cont de caracteristicile clădirii. Ușile de garaj fabricate de ele însele - aceasta este o garanție de înaltă calitate și fiabilitate.

Tipuri de porți

În prezent, există mai multe tipuri de porți de garaj. Fiecare dintre ele are propriile sale avantaje și dezavantaje. Pentru instalarea unor tipuri de construcții necesită mult spațiu liber în interiorul sau în fața garajului.

Construcții de ridicare și rotație

Cele mai multe tipuri de uși de garaj au apărut relativ recent. De exemplu, care când este deschisă se ridică, și apoi pleacă sub tavan. Este suficient să apăsați un anumit buton de pe panoul de control. În centrul acestui design este un mecanism pivot-pârghie, precum și ghidaje. Principalul avantaj al acestor porți este acela că nu ocupă un spațiu liber în fața sau în interiorul garajului. Cu toate acestea, luați în considerare această construcție numai dacă clădirea este încălzită.

Porți swing

Cea mai fiabilă și cea mai veche opțiune este ușa de garaj care se rotește. Proiecte similare sunt folosite peste tot. Adesea sunt echipate nu numai cu garaje. La urma urmei, astfel de porți funcționează fără probleme chiar și în condiții mai severe. Există un design similar de mai multe uși, dotate cu balamale, precum și o cutie care este instalată în ușă. Închideți poarta este suficient de strânsă. Între frunze nu există nici un gol. Puteți face acest design personal. La urma urmei, mecanismul este destul de fiabil și simplu.

Structuri de rulare

În prima jumătate a secolului XX, a apărut o poartă glisantă. desen constă dintr-o singură frunză, care se deplasează paralel cu peretele frontal în lateral. De fapt, pot exista mai multe astfel de obloane. O astfel de construcție are un dezavantaj. Pentru a fi instalat necesită mult spațiu liber în peretele frontal al clădirii. De aceea, structurile de recul sunt instalate în principal în încăperi industriale sau hangare.

Uși secționale de ridicare

Această specie nu a apărut cu mult timp în urmă. Designul este o cârpă, care constă din secțiuni. Când deschideți aceste porți, intră treptat în tavan, refractând în același timp. În centrul unei astfel de porți este un ghid cu o transmisie în lanț și un mecanism de arc. Principalul avantaj al designului de ridicare și al secțiunii este economisirea spațiului.

Porți rulante

Structurile rare sunt rareori folosite ca porți de garaj, deoarece nu asigură fiabilitatea corespunzătoare. Sunt astfel de porți plăci de aluminiu, care, atunci când sunt deschise, sunt pliate într-o cutie situată sub tavan. Instalați astfel de structuri numai dacă garajul este amplasat într-o zonă protejată și încălzit.

Ce să caute atunci când alegi

Cum de a alege o ușă de garajDacă doriți, puteți face o ușă de garaj de orice tip. Atunci când alegeți un design, merită să luați în considerare capacitățile fiecărei specii, condițiile climatice și disponibilitatea spațiului liber. În climatul țării noastre este mai bine să instalați o porți swing. Acest design va funcționa corect chiar și în condiții foarte reci.

Înainte de a instala porțile de ridicare sau de ridicare și de rotire, merită să gândiți cu atenție. Desigur, acest design este frumos. Cu toate acestea, astfel de porți lucrează în mod excepțional în regiunile calde. Cu înghețuri puternice, mecanismul și ghidajele vor îngheța mai întâi. Ca urmare, poarta pur și simplu nu se va deschide. Puteți instala o astfel de structură într-o clădire încălzită.

Garduri pentru uși de garaj

Schema de porți de garajÎncepeți a face ușile de garaj cu propriile mâini, trebuie să faceți un desen. Puteți să faceți singur un proiect. În acest lucru nu este nimic complicat. Pentru a face acest lucru, merită să desenați o schiță și să specificați toate dimensiunile necesare.

În primul rând, este necesar să alegeți mărimea corespunzătoare a structurii. Lățimea minimă a ușii de garaj ar trebui să fie cu 60 cm mai mare decât lățimea vehiculului. Acest lucru este necesar pentru a lăsa cel puțin 30 de centimetri din partea stângă și dreaptă a corpului mașinii. Cu cât este mai mare această distanță, cu atât mai ușor va fi să intrați. Lățimea maximă nu trebuie să depășească cinci metri. A face intrarea mai largă nu are sens. De obicei, ușile de garaj fac lățimea de la 2 la jumătate până la 3 metri. De asemenea, atunci când alegeți lățimea structurii, merită să luați în considerare faptul că de la cadru la peretele perpendicular ar trebui să existe o distanță de 80 de centimetri.

Înălțimea structurii depinde de dimensiunile vehiculului. De obicei, această cifră este de 2-2,2 metri. Dacă în garaj există un microbuz, înălțimea porților de garaj poate fi făcută la două și jumătate de metri.

La desenarea unui desen, este necesar să se calculeze numărul de materiale necesare. Luați în considerare versiunea clasică a porților swing. Construcția va consta dintr-un cadru care încadrează intrarea în garaj și două uși cu balamale. Rama trebuie făcută din colțurile de oțel cu o înălțime de cel puțin 65 milimetri. Pentru a realiza cadrul structurii, puteți utiliza un profil sau colțuri din oțel dreptunghiular. După aceasta, va trebui să fie cadrul final foaie de metal, a căror grosime este de 2-3 milimetri. Dar balamalele ar trebui instalate exterioare armate. Cantitatea de material necesar trebuie calculată de la desenul final.

Ce trebuie să faci porți swing

Deci, cum să faci o poartă de garaj cu mâinile tale. Mai întâi de toate, trebuie să pregătiți toate materialele și instrumentele necesare. Pentru fabricarea structurii este necesar:

 1. Colțuri din oțel.
 2. Foaie de fier.
 3. Profile din otel.
 4. Tije de armare.

Caracteristicile de design și dimensiunile produsului pot fi planificate. Pentru a face mai bine la etapa de proiectare întreaga clădire.

Cum se face un cadru

Fabricarea ușilor de garaj cu mâinile lor ar trebui să înceapă cu un cadru care încadrează intrarea. Pentru a începe costurile de fabricație la ridicarea unui perete față-în-față. Montați construcția trebuie să fie la 50% pereți de gătit.

Pentru a face un cadru, aveți nevoie de:

 1. Tipul ușii de garajColțurile sunt de 65 milimetri în oțel.
 2. Benzi de oțel cu o lățime de 2-3 cm și o grosime de 0,3-0,4 centimetri.
 3. Tije de armare.
 4. Mașină de sudat.
 5. Nivelul.
 6. Gon.
 7. Ruleta.
 8. Bulgară.

Se compune dintr-un cadru din părțile exterioare și interioare. Pentru început este necesar să se taie colțurile. Ar trebui să obțineți 4 segmente, lungimea cărora este egală cu înălțimea deschiderii și 4 segmente egale cu lungimea lățimii deschiderii. Tăiați exact colțurile. Puteți tăia cu o marjă de 10 centimetri. Acea parte a colțului, care va fi localizată în interiorul structurii, va fi tăiată egală cu dimensiunea deschiderii. Pe acele părți care se vor afla în interiorul și în exteriorul peretelui, puteți lăsa benzi de 5 centimetri de jos și de sus. De asemenea, le puteți tăia cu un unghi. În viitor, acestea vor fi convenabile de a suda.

După aceasta, bucățile de colțuri ar trebui să fie întinse pe o suprafață plană. Toate unghiurile trebuie măsurate cu atenție. Unghiul trebuie să fie de 90 °. Acest lucru ar trebui să fie monitorizat constant cu un pătrat. Colțurile trebuie sudate împreună. În cele din urmă, ar trebui să obțineți un schelet. Suprapunerea va fi mai durabilă. Prin urmare, în procesul de fabricație, colțurile ar trebui să fie aplicate unele pe altele și apoi sudate. După aceea, din exterior, este necesar să eliminați toate defectele din sudură.

Fabricarea cadrului frunzelor

Rama pentru ușile trebuie să fie puțin mai mică decât cadrul ușii de garaj. Ar trebui să intre cu ușurință în deschidere, iar frunza aripilor ar trebui să fie strânsă adera la exterior. Puteți crea un cadru pentru ușile din colțurile din oțel sau din profile. Aceste structuri diferă doar prin câțiva parametri: capacitatea de încărcare a cadrului și confortul în funcționare.

 • Cum să faci o poartăPentru a crea un cadru pentru ușile cu mâinile tale, trebuie să faci 4 segmente care sunt cu numai un centimetru mai mici decât înălțimea cadrului principal. De asemenea, trebuie să faceți încă 4 segmente. Lungimea lor ar trebui să fie mai mică cu trei centimetri din lățimea cadrului garajului, împărțită în două.
 • Prelucrările pregătite trebuie să se răspândească pe o suprafață plană și să se măsoare unghiurile. Cel mai bine este să le descompuneți într-un cadru deja pregătit. Acest lucru vă va permite să vedeți toate neajunsurile și să le remediați.
 • Ramane doar sa sudam cadrul pentru usi. Pentru a consolida poarta, puteți adăuga un alt segment al colțului, plasându-l în mijlocul cadrului.

Cum se fac fraze

Pentru fabricarea supapelor cu mâinile lor este mai bine folii de oțel, a căror grosime este de 2-3 milimetri. Din material trebuie să tăiați câteva bucăți de diferite lățimi. Unul ar trebui să fie cu câțiva centimetri mai scurt decât lățimea cadrului, iar al doilea - cu două centimetri mai mult. Înălțimea pieselor ar trebui să fie de trei centimetri mai mare decât înălțimea cadrului.

Lenjeria fină trebuie să fie sudată la cadre. Piesele de metal ar trebui să iasă din partea de jos și de sus pe rama cu 1-2 centimetri. Pe de o parte, materialul nu trebuie să se extindă până la marginea cadrului, lăsând 1 centimetru. Această frunză se va deschide ultima. A doua pânză trebuie sudată astfel încât să iasă dincolo de cadru.

Acum merită bucle întărite prin sudură. La rama ușii de garaj, partea inferioară a balamalelor trebuie să fie sudată, iar partea superioară trebuie să fie sudată la cadrul clapetelor. Pentru ca armăturile să fie mai întărite, puteți suda inserția din bara de armare și banda de metal. O bandă de metal trebuie să fie îndoită și sudată de frână și de bucla superioară, iar bara de armare trebuie fixată din interior. Toate porțile de garaj cu mâinile lor sunt gata. După instalarea ușilor de garaj, este necesară instalarea unei încuietori.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o lampă pentru un garaj?Cum de a alege o lampă pentru un garaj?
Clădiri de zgură în casă: sfaturi și videoclipuriClădiri de zgură în casă: sfaturi și videoclipuri
Cum de a construi un garaj de unul singur ieftinCum de a construi un garaj de unul singur ieftin
Garaj de panouri sandwich cu mâinile lorGaraj de panouri sandwich cu mâinile lor
Acoperișuri pentru mașini din policarbonat cu mâinile lor: fotografieAcoperișuri pentru mașini din policarbonat cu mâinile lor: fotografie
Construirea unui garaj de panouri sandwich cu mâinile lorConstruirea unui garaj de panouri sandwich cu mâinile lor
Construirea unui garaj din carton ondulat cu mâinile taleConstruirea unui garaj din carton ondulat cu mâinile tale
Porți la garaj cu mâinile lorPorți la garaj cu mâinile lor
Crearea unei uși de garaj cu un mecanism de ridicare de către propriile mâiniCrearea unei uși de garaj cu un mecanism de ridicare de către propriile mâini
Poarta din profil metalic: instalare și fotografiePoarta din profil metalic: instalare și fotografie
» » Cum să faci o poartă de garaj pentru tine
© 2021 amigdas.com