amigdas.com

Ocluzia distală progenica: fotografii înainte și după bretele

Cauze de mușcătură distalăO mușcătură corect formată, fața persoanei o face plăcută altora și proporțională. Orice deviere a locului dentiției poate provoca o mulțime de probleme. Cel mai adesea, aceste probleme sunt asociate cu o încălcare a funcției de mestecare și înghițire. Pentru aceste patologii, musculatura prognatică (ocluzia). Acesta este un diagnostic destul de comun în stomatologi, cu toate acestea, nu un verdict. Pentru a corecta eventualele deviații sau respingeri, este posibil, sub supravegherea clară a medicului calificat.

O ocluzie ocnică sau ocluzia distală este o anomalie care se caracterizează printr-o locație disproporționată a fălcilor. Falla superioară are o dezvoltare mai mare, spre deosebire de cea inferioară, aceasta se extinde mai puternic înainte. Această patologie complică închiderea normală a dinților, iar acest lucru cauzează disconfort în sensul estetic.

Mecanismul apariției ocluziunii prognatice

Aceste defecte încep să se formeze în copilărie. Pentru că copiii se adaptează mult mai ușor. Principiul dezvoltării ocluziunii prognatice este foarte simplu.

Un copil intră în lume cu o predispoziție distală. Falla inferioară este împinsă ușor spre spate, astfel încât există o mică decalaj între gingii. Această structură a dispozitivului este necesară pentru alăptarea nestăpânită. În timpul introducerii corecte a alimentelor complementare și a alimentației naturale, maxilarul inferior devine în cele din urmă în loc.

Aruncarea regulată artificiale este destul de periculoasă. Ocluzia oculară se poate forma rapid, deoarece maxilarul se dezvoltă necorespunzător. natural, există și alți factori care contribuie la apariția patologiei.

Clasificarea Engle și Betelmann

În ortodonția modernă, poziția disproporțională a fălcilor are o serie de clasificări. Toate aceste clasificări sunt propuse de diverși oameni de știință. Dar baza este dată de două sistematizări: în conformitate cu Engle și Betelmann. Să descriem fiecare clasificare în detaliu.

Abram Bethelman a decis să împartă ocluzia distală în funcție de semnele clinice:

 • maxilarul superior foarte mare, cu dinți mari;
 • maxilarul inferior este subdezvoltat;
 • proeminență deasupra incisivilor inferiori inferiori;
 • apariția simultană a mai multor patologii.

Unghiul a identificat două clase de ocluzie distală. Primul om de știință sa referit la cazuri de deplasare în direcția în formă de "fan" a incisivilor superior și îngustarea dentiției în părțile laterale. Pentru al doilea grup - deformare pe partea dinților, absența fisurii sagitale.

Medicii spun că defectele "vindecării" mușcăturii pot fi de până la 15 ani. După această vârstă, este mai dificilă corectarea oaselor formate.

Principalele cauze ale ocluziei distal

Cu privire la apariția ocluziei distal poate afecta astfel de factori:

 • Cauze de ocluzie distalăBoli ale sistemului respirator (bronșită, nas curbat, sinuzită).
 • Dispoziții ereditare. Este unul dintre principalii factori care pot afecta dezvoltarea patologiilor dentoalveolare. Aproximativ în 95% din cazuri, musculatura formată incorect la copil este transmisă de la părinți.
 • Posibile probleme cu postura. Deplasarea în față a capului poate afecta localizarea maxilarului superior, care crește în mărime, iar cel inferior se mișcă înapoi.
 • Obiceiuri rele. În unele cazuri, ele sunt absolut inofensive, dar unele dintre ele pot provoca apariția anomaliilor fălcilor. Adesea există obiceiul de a guma obiecte grele. Dacă copilul nu este dezacordat în timp, după un anumit timp, defectele fălcilor pot fi văzute în diferite manifestări.
 • Ocluzia ocnativă este rar observată în rolul unui tip independent de patologie. De regulă, stomatologii diagnostichează o combinație de mușcături distal și profund. Severitatea acestei anomalii va depinde de diferența dintre mărimea fălcilor inferioare și superioare.
 • Rahitismul. La 70% dintre copii, în meniul zilnic care nu are vitamina D și calciu, apare o muscatura distală.
 • Schimbarea rapidă a dinților din lapte. În acest caz, incisivii permanenți nu se pot dezvolta complet, aceasta implică o curbură.

Caracteristicile simptomelor clinice

În practica dentară sunt identificate câteva simptome de bază care indică prezența patologiei. Acestea includ:

 • buza superioară mică;
 • bărbie mică;
 • absența în calmul închiderii buzelor;
 • proeminență peste falțul inferior al dinților de sus.

Ocluzie oculară la adulțiPentru ocluzia distală, ocluzia numai a dinților laterali este caracteristică. Atunci când mestecați direct mâncarea, tăietorii nu intră în contact.

Înainte de a dezvolta un regim de tratament, dentistul trebuie să studieze în detaliu profilul feței persoanei. Trebuie să știți ce schimbări poate provoca corecția defectelor. Dacă această patologie neglijarea, ocluzia poate provoca un număr mare de probleme pentru funcționarea normală a corpului.

Aranjamentul și dezvoltarea incorectă a fălcilor afectează procesele de mestecare, înghițire și respirație. Copiii încep să aibă probleme cu vorbirea, ceea ce va necesita terapie de vorbire.

Tratamentul și diagnosticul patologiei

Dentistul experimentat numai pe modificări externe pot confirma prezența acestei boli. Când este examinată clinic, medicul atrage atenția asupra formei dinților, dimensiunii fălcilor și locației acestora. Pentru a determina o specie specifică ocluzia oculară necesită cercetări suplimentare, care includ:

 • tomografie (imagini detaliate cu raze X, care sunt utilizate pentru a clarifica defectele);
 • tolerogrenografiyu (face posibilă determinarea prezenței disproporției țesutului osos);
 • reografie (permite determinarea stării navelor);
 • electromiografie (utilizată pentru evaluarea funcționării sistemului dentoalveolar).

În urma unei examinări complete, dentistul va putea să prescrie tratamentul adecvat.

Corectarea mușcăturii prognatice este cea mai ușor de dat în copilărie, când dinții temporari nu au fost încă înlocuiți cu dinți permanenți. La adulți, tratamentul va necesita mult mai mult timp și efort. De obicei, terapia durează aproximativ 4 ani. În acest moment, reabilitarea nu este inclusă, ceea ce durează aproximativ 5 ani și este la fel de importantă.

În stadiul inițial, medicul dentist trebuie să scape de bolile dentare însoțitoare, să facă proteze și să îndepărteze piatra. După ce medicul selectează o anumită versiune a corecției musculare, pot exista mai multe:

 • Malocluzie la adolescențiTratamentul ortodontic înseamnă consolidarea armăturilor. În plus față de brațe, se folosesc plăci și arce faciale. În practică, sunt utilizate diferite bretele, care diferă în funcție de locație, principiul de funcționare și materialul de fabricație. Acestea sunt posibile bretele din safir, metal sau ceramice. Datorită dresurilor, dinții sunt îndreptați. Dar, în timpul ocluziei distal, trebuie încă să fie împinși. În acest scop, se folosesc inele de cauciuc, arcuri și garnituri. Copiii au cea mai mare eficiență a plăcilor speciale și a capului.
 • Myogymnia este utilizată pentru a întări mușchii orali. Cel mai bun efect poate fi obținut printr-un astfel de exercițiu: nu vă grăbiți înainte și înapoi și trebuie să utilizați numai maxilarul inferior. În același timp, în orice poziție finală, este necesar să rămână timp de 15 secunde. Această gimnastică trebuie efectuată de mai multe ori pe zi, până când se obține efectul dorit. Mai presus de toate, este eficient in copilarie sa corecteze muscatura.
 • Tratamentul combinat, care implică utilizarea mai multor metode de terapie. În unele cazuri, este necesară consultarea unui parodontist, a unui vorbitor-terapeut și a unui medic dentist.
 • Operația chirurgicală este prescrisă în cazuri deosebit de severe, dacă ocluzia distală începe să fie însoțită de alte patologii (formă anormală a bărbiei, asimetrie facială).

După finalizarea cursului de tratament, există întotdeauna posibilitatea recidivei. Pentru a preveni consecințele negative, oamenii sunt sfătuiți să poarte un design de retenție. Cu aceasta puteți salva o nouă locație a dinților. Durata acestui proces de recuperare pentru fiecare persoană este individuală.

Complicațiile și consecințele anomaliei

Dacă corectarea încălcării nu este inițiată în timp util, atunci există o mare probabilitate de multe consecințe negative. Printre acestea se disting următoarele:

 • Cum să repari mușcăturileProbleme cu mestecarea și înghițirea. La pacient este imposibil să închideți corect dinții, prin urmare, în întregime nu poate profita de oportunitățile fălcilor. Acest defect afectează energia consumată și viteza de a mesteca alimente.
 • Modificarea aspectului. Până la vârsta de 20 de ani, dinții încep să-și asume locația finală. Vorbind dinții, o barbie mică face o expresie nenaturală. Aceasta, în viitor, este plină de probleme psihologice.
 • Probleme cu articulațiile faciale (clicuri în timpul căscării, durere la mestecare).
 • Cariile. Această boală dentară este afectată de dinții din spate, care de cele mai multe ori experimentează o sarcină.
 • Patologia complică în mod semnificativ protezele la vârste înaintate, deoarece pentru a efectua procedura trebuie să aveți simetria maxilarului.
 • Stomatologii la pacienții cu ocluzie determină adesea o leziune parodontală profundă, ca rezultat, puteți pierde toți dinții.

Măsuri preventive

Măsurile de prevenire la copii vizează prevenirea apariției patologiei. Principalul factor în apariția ocluziunii distale este obiceiurile proaste, de la care copilul va trebui să înțepenească.

Orice deviere de la articulația mandibulară la copii trebuie corectată urgent. Acest lucru vă asigură că în viitor copilul dumneavoastră nu va trebui să facă față unor operații dureroase.

Principalele cerințe pentru prevenire sunt:

 • necesitatea de a alăpta un nou-născut;
 • prevenirea bolilor respiratorii;
 • prevenirea rahitismului;
 • reacția în timp util la dezvoltarea obiceiurilor proaste;
 • traducerea corectă a copilului la primirea alimentelor solide;
 • să minimalizați utilizarea unui manechin.

Prognoza tratamentului

Metoda de corectare a mușcăturiiCând se administrează o ocluzie distală produsă la o vârstă fragedă și ținând seama de recomandările dentistului, atunci în viitor copilul nu va fi deranjat de dinți. În același timp, corectarea mușcăturii poate dura cel puțin un an și, uneori, poate dura mai mulți ani, astfel încât copiii și părinții trebuie să fie pregătiți pentru un proces lung de tratament și reabilitare.

Când vine vorba de utilizarea sistemelor de consolare de către adulți, timpul pentru corectarea mușcăturii și tratament este de până la 5 ani. Acest lucru se datorează faptului că mușchii și articulațiile faciale sunt atrofiate și greu de corectat.

Având în vedere revizuirile multiple ale pacienților care au aplicat la clinicile medicale private pentru a ajuta la tratarea ocluziei distale, a fost destul de palpabil și primul rezultat au observat după un an de utilizare a sistemului de suport.

De asemenea, trebuie să vă pregătiți pentru, că va trebui să vizitați ortodontul o dată la trei luni, care va ridica brațele la nivelul cerut. Acest lucru se datoreaza faptului ca o actiune constanta asupra dintilor le schimba usor intr-o pozitie necesara, iar designul de fixare a suportului, dimpotriva, slabeste.

Pentru pacienții care de fapt au probleme semnificative cu dinții, acest fapt nu ar trebui să fie un dezavantaj semnificativ, deoarece întoarcerea unei mușcături sănătoase și a frumuseții pierdute a unui zâmbet este un vis pentru mulți.

Ocluzia oculară este o boală gravă, lipsa tratamentului necesar care poate duce la multe consecințe neplăcute. Problema este mult mai ușor de vindecat la vârsta preșcolară, când nu este necesară intervenția chirurgicală. Este necesar doar să nu neglijeze măsurile preventive și să urmați recomandările ortodontului.

Distracție ocluzală
Tratamentul mușcăturiiMetode pentru corectarea unei ocluzii incorecteCum să tratați muscaturaCauze de ocluzie distalăDistracție ocluzală
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?Orice mușcătură ortognătică: ce este și trebuie să văd un doctor?
Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?Trainer t4k: descriere, funcție, cum funcționează?
Ce este ocluzia: cauzele, simptomele și tratamentul boliiCe este ocluzia: cauzele, simptomele și tratamentul bolii
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
O mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteiaO mușcătură incorectă: descrierea, consecințele și modul de remediere a acesteia
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Cine este ortodontul dentistului?Cine este ortodontul dentistului?
Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dințilorCâte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
O mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuriO mușcătură corectă într-o persoană: importanță, ocluzie și tipuri
» » Ocluzia distală progenica: fotografii înainte și după bretele
© 2021 amigdas.com