amigdas.com

Mașină de cultivat manuală de la un tundru și o bicicletă

Cum se face un cultivator de mânăPrelucrarea terenului necesită mult efort fizic. Este deosebit de dificil să lucrați cu greble și lopeți, atunci când trebuie să procesați o bucată mare de pământ. Cultivatorii cultivați pentru propriul lor sol facilitează foarte mult munca umană. Tehnica înlocuiește multe adaptări și este potrivită pentru procesarea unei grădini, a unei podgorii și a unui teren de grădină.

Tipuri și principiu de cultivatori

Principiul cultivatorului este simplu: elementul, slăbind pământul, începe să funcționeze după pornirea părții mecanice a dispozitivului. În funcție de dimensiunea externă, puterea motorului și eficiența, cultivatorii sunt împărțiți în trei tipuri: echipamente ușoare, medii și grele.

 • Tehnologia de iluminare este utilizată în zonele mici cu sol moale (grădini de flori, sere).
 • Greutatea medie se utilizează pe soluri de lut.
 • Echipamentele grele se referă la echipamente universale. Poate fi folosit pentru orice sol.

Mașină cultivată manualCultivatorii sunt de diferite tipuri: disc, rotativ, labă și frezare. Potrivit funcționării lor, acestea pot fi: manuale, acționate electric și care funcționează pe benzină, precum și tractate, montate, pentru a se ocupa de unul sau mai multe rânduri.

Când procesăm terenul, toată lumea alege modelul de care au nevoie pentru ei înșiși. Cultivatoarele de mână sunt bune, deoarece pot fi fabricate independent, cu costuri minime în numerar.

Avantaje și dezavantaje

Fiecare cultivator, indiferent dacă este manual sau electric, are argumente pro și contra.

 • Cultivator de mână. Este ușor de utilizat și mult mai convenabil decât o lopată, compactă. Nu încărcați spatele inferior. Ea slăbește bine solul, nu are rădăcini peste tot. Dar această tehnică nu poate face față terenului neinstruit, deoarece are o productivitate scăzută. Este mai bine să o utilizați în zone mici, cum ar fi paturi de flori sau sere.
 • Cultivator electric. Tehnologie simplă și compactă, care lucrează din rețea. Ușor de întreținut. Lipsa tehnologiei este un cablu electric. Poate interfera cu lucrarea și, datorită lungimii sale, apare limitată în zona tratată. Are putere redusă și o mică adâncime de lucrare. Nu este destinat pentru atașamente.
 • Cultivator de benzină. Datorită atașamentelor, are multe funcții. Nu este conectat la electricitate, deci se poate deplasa în jurul site-ului. Potrivit pentru zonele mici. Cântărește mult mai multe echipamente electrice. Este dificil să ai grijă de el și combustibilul este necesar pentru realimentare.

Soiuri de cultivatori

tornadă

Tornado este cea mai simplă versiune a cultivatorului pe care o puteți face singur. În exterior seamănă cu un tirbușon fixat pe un trepied vertical. Pe partea de sus a proiectului este echipat cu un mâner orizontal. Pentru fabricarea sa folosiți furci simple și o duză pentru un mâner. Duza poate fi achiziționată la un magazin de materiale. Are forma unui mâner și este folosit pentru a lucra cu furci și lopeți.

 • Cei mai fideli cultivatoriÎn cultivator, mânerul trebuie să fie lung. Prin urmare, duza trebuie să fie mărită. Pentru alungire utilizați o țeavă de plastic, cu un diametru puțin mai mare decât grosimea duzei de plastic. Lungimea țevii trebuie să fie de aproximativ 0,5 m. Pentru a permite ca tubul să fie pus pe mânerul mânerului, acesta este tăiat cu grijă și răsucite.
 • Țeava este legată de bandă electrică. Fixat, în timpul lucrării nu se va aluneca și nu va sari de pe loc. Mânerul finit de pe ambele fețe va avea proeminențe de aproximativ 25 cm în lungime.
 • Folosind un ciocan simplu, schimbați dinții furcii sub forma unui tirbușon. Lovitând lovituri puternice asupra dinților metalici, vor începe să se îndoaie în direcția necesară. Fotografia originală a cultivatorului va ajuta la repetarea curbelor sale exacte.

Cultivator de la o bicicletă

Designul acestui cultivator de mână este mai complicat. Este realizat din părți ale unei biciclete: cadre și roți.

 • Cultivator de mână pentru reședință de varăUn cap de cultivare, realizat manual din bare metalice ascuțite, este fixat pe un cadru pentru biciclete. Ca cap, poți lua parte de la cultivatorul vechi. De la un plug mic creați cadrul dispozitivului.
 • Un mâner este realizat dintr-o țeavă de metal sau de aluminiu cu un diametru de 2 până la 2,5 cm.
 • Toate racordurile sunt fixate rigid cu șuruburi. Elementele structurii nu ar trebui să fie libere.
 • O roată de dimensiuni medii este atașată la cadru. Ca dispozitive de fixare folosiți nuci-miei sau pene de blocare simple. Roțile care sunt prea mari sau prea mici nu sunt potrivite aici.

Cultivatorul este conceput pentru a îndepărta buruienile. Se ocupă de culoarul bine.

Echipamente de rotor discuri

Cultivatorul rotativ al discului este proiectat pentru a distruge suprafața pământului. Sunt buni la ruperea unor bucăți mari de pământ. Asamblare Inginerie:

 • Cultivator de ședere de varăDiscurile convexe de formă sferică stabilită într-un cultivator sunt instrumentul de bază. Este foarte dificil să faci discuri pe cont propriu. Plăcile metalice cu o grosime de 44 mm dintr-o formă simplă ar trebui să fie sferice. Efectuați lovituri dure cu un ciocan în centrul plăcii, scoateți vasul. Obținute discuri convexe. Elementele finite sunt sudate pe manșoanele placate pe axă.
 • Axul este introdus în brațe și fixat cu știfturi de fixare.
 • În suportul mare este o muchie specială. Prin el trece o țeavă cu mânere.
 • Stemul, de 24 mm în diametru, de 25 cm lungime, este sudat pe o clemă mică.
 • O tijă cu o grosime de 16 mm este înșurubată în tijă. O mică parte a tijei va ieși deasupra barei transversale.

Unghiul de instalare a discurilor poate fi ajustat cu ajutorul piuliței, care este instalată pe traversă. Întorcând piulița, tija se va ridica în sus și clema mare se va îndoi, schimbând direcția discurilor.

Cultivator de mașini de tocat carne

Pe lângă fabricarea dispozitivelor de mână, este posibilă asamblarea unui model electric propriu. Construcția cultivatorului asamblat din mașina de măcinat cu carne este foarte simplă.

 • Pentru fabricarea mânerelor, două colțuri sunt fixate la reductor, iar două țevi sunt sudate la acestea.
 • Pentru ușurință, capetele țevilor sunt îndoite și o piesă adecvată de țeavă este sudată între ele, ceea ce va crea o rezistență suplimentară pentru mânere.
 • Axa roților este sudată în colțuri. Dimensiunile roților sunt medii.
 • Duza din mașina de măcinat cu carne este bătută cu un ciocan de sanie, până când bucșa devine fontă.
 • De la o restură simplă arborele este frezat și instalat în duză. Aici, șurubul de împământare este, de asemenea, sudat.
 • Pentru ca cultivatorul să fie pornit și oprit în mod convenabil, întrerupătorul motorului este montat pe mâner.

Dacă este necesară o relaxare atentă a terenului, cultivatorul este mișcat încet. Aspiratul brut este obținut prin mișcarea rapidă a mașinilor, în timp ce terenul este arat cu aglomerări mari.

De la un ferăstrău cu lanț

Baza designului este motorul de la ferăstrăul cu lanț. Detaliile suplimentare pe care trebuie să le cumpărați: un colț de metal, un tub și un rezervor de combustibil, roți, o pinionă de motoretă și o stea cu 41 de dinți.

 • Din colțurile metalice facem un cadru cu dimensiunea de 32 × 32 cm. Cadrul ar trebui să semene cu un cub în formă. Motorul este montat pe colțurile transversale, iar rezervorul de combustibil este coborât în ​​paranteze. Arbore intermediar - montați pe coloane verticale de colț. La colțurile longitudinale ale lagărelor sunt atașate. Sunt proiectate pentru arborele de antrenare. Motoblocul cu centrul de greutate al roții este gata.
 • Dintr-o țeavă cu un diametru de aproximativ 30 mm, se fac mânere.

Asteriscurile pentru arborele intermediar și de rulare, precum și părțile rămase, sunt asamblate într-un singur mecanism. Cultivatorul de grădină este gata.

Cum se face un cultivator manual pentru spațierea rândurilor

Pentru a procesa blocajele între rânduri, cultivatorul trebuie mai întâi compact. Pentru acest tip de lucru, un dispozitiv portabil numit "Arici" este bun. Având toate detaliile necesare, este ușor de fabricat de unul singur. Pentru asamblarea "Ariciului", veți avea nevoie de: un suport în formă de "P" cu găuri, un arbore, o coadă și roți cu vârfuri de metal.

 • Pentru motoblock-ul ușor de mutat în jurul site-ului, aveți nevoie de roți bune. Pentru aceasta, clatite de oțel de dimensiuni medii sunt luate și vârfuri de metal sudate la ele. Spikes-ul face mai ușor, trebuie să vă ascuțiți armătura sub forma unui con.
 • Pe axa pusă pe tăietoare finisate.
 • Axa este introdusă în suport și fixată de ambele părți.
 • La capătul suportului, un dispozitiv de fixare este sudat și este introdus un colac.

Tehnica este asamblată și pregătită pentru cultivare și plivire între rânduri.

De la mașină de tuns

Semi-corzi de casaPentru a procesa rapid și ușor o zonă mică vă va ajuta să faceți un cultivator de la tundere cu mâinile tale. Puteți să-l asamblați din materiale improvizate: un mașină de tuns iarba de lucru pe benzină, o bulgărească sau de sudură, furci de grădină, un tub de oțel.

 • Pentru fabricarea tăietoarelor se utilizează dinții furcii, care sunt îndoiți în forma dorită. De obicei, solul este slăbit la o adâncime de 10 până la 15 cm, deci lungimea dinților nu trebuie să fie mai mare de 15 cm.
 • Apoi, faceți partea de lucru. Dinții furcii sunt aplatizați până la o lățime de aproximativ 1 cm.
 • Se taie tăietori cu șmirghel și se fixează pe un pentaclu rotund.
 • Diametrul Piatak de 10 cm trebuie să fie perfect plat. Mori în număr de trei piese sunt plasate în mod egal pe pyatka. Dacă puneți mai mult de trei bucăți, atunci dispozitivul va fi foarte supraîncărcat.
 • Partea finală este legătura bazei cu frezele și cuțitul. Este bine ca capătul arborelui să aibă un fir. Apoi, tunderea la ea este pur și simplu înșurubată.

Tehnica este concepută pentru slăbirea solului la adâncimi mici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se face un cultivator manual de tornadă la domiciliuCum se face un cultivator manual de tornadă la domiciliu
Cum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de varăCum de a alege un cultivator ieftin de benzină pentru o reședință de vară
Cum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantajeCum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantaje
Șurub de strângere: elemente, aplicații, avantajeȘurub de strângere: elemente, aplicații, avantaje
Strângere de paie: tipuri și fabricarea de mâini propriiStrângere de paie: tipuri și fabricarea de mâini proprii
Artizanale cultivate manual și modele achiziționateArtizanale cultivate manual și modele achiziționate
Efectuați un plug cu propriile dvs. mâini de la un skimmer rotativEfectuați un plug cu propriile dvs. mâini de la un skimmer rotativ
Ce blocuri motoare grele sunt cele mai bune și mai fiabileCe blocuri motoare grele sunt cele mai bune și mai fiabile
Caracteristicile de auto-reparare a cultivatorilorCaracteristicile de auto-reparare a cultivatorilor
Tăietoare de benzină pentru vegetație, care este mai bine de alesTăietoare de benzină pentru vegetație, care este mai bine de ales
» » Mașină de cultivat manuală de la un tundru și o bicicletă
© 2021 amigdas.com