amigdas.com

Cum sa faci o barca din placaj cu mainile tale

Boat cu mâinile proprii din placajDacă mergeți la magazin pentru a vinde bărci, atunci din aceste prețuri puteți fi îngrozit. Pentru a nu cheltui mai mulți bani pentru a cumpăra un produs, puteți aplica un minim de abilități și puteți face o barcă din placaj cu propriile mâini. Mijloacele de transport de-a lungul apei sunt destinate nu numai pescarilor, ci și pentru recreere. Este nevoie de puțin timp și material pentru a asambla designul. În procesul de lucru este important să nu faceți greșeli, altfel barca se poate prăbuși în timpul călătoriei.

Vederi de bază

Practic, bărcile sunt fabricate din placaj, oțel, lemn, plastic și cauciuc. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale:

 1. Barci gonflabile din cauciuc. Poate fi fabricat din polimer sau din cauciuc. Ele nu sunt deosebit de rezistente la apă. Nu poate suporta temperaturi scazute. În caz de înghețuri severe, acestea se pot sparge. Astfel de ambarcațiuni pot fi avariate în timpul călătoriei, ceea ce este foarte riscant. De asemenea, este necesar să aplicați permanent benzile. Singurul plus este transportul convenabil și compactarea.
 2. Recipiente din plastic. Ele sunt produse în diferite forme. Acest lucru, la rândul său, adaugă un aspect atractiv barcii. Durata de viață a bărcilor de plastic este de zeci de ani. Dar numai în cazul în care proprietarul va avea grijă de produs.
 3. Bărci din lemn. Dacă comparăm nava cu scândurile sau cu materialele plastice, prima opțiune este inferioară în ceea ce privește durabilitatea. Din când în când, trebuie să ne ocupăm de tratament, aplicând soluții rezistente la umiditate pe suprafața barcii. Produsul este dificil de transportat. Prin urmare, dacă aveți nevoie să mutați structura, veți avea nevoie de un asistent.
 4. Barca este din placaj. Experții nota placaj nava una dintre cele mai bune opțiuni. Materialul în sine are o proprietate respingătoare de umiditate. Astfel de produse sunt durabile, rezistente și rezistă sarcinilor moderate. Există un minus - placajul este dificil de arc, așa că fac bărci de formă triunghiulară. Dacă placajul este prea îndoit, materialul se poate sparge.
 5. Bărcile din metal sunt fabricate din aluminiu. Materialul este stabil și durabil. Unele din ele acoperă partea inferioară a vasului cu oțel inoxidabil. Durata de viață crește de mai multe ori, dar transportul va deveni complicat, deoarece crește cantitatea de produs.

Instrumente și materiale

Pentru a face o barcă bună cu mâinile tale făcute din lemn, trebuie să cheltuiți 1000 de ruble și să aplicați mâini cu pricepere. După cum puteți vedea, prețul este mult mai mic decât bărcile achiziționate, de exemplu, din lemn sau din cauciuc. Pentru construirea unei ambarcațiuni de placaj, trebuie să achiziționați următoarele:

 • adeziv poliuretanic;
 • tablă zincată;
 • șmirghel cu cereale mari, medii și mici;
 • ruleta de construcții;
 • silicon de etanșare;
 • paracordul;
 • perii;
 • mai multe seringi;
 • un bolț și o piuliță de diametru mare;
 • placi de placaj;
 • latex;
 • jgheab electric;
 • șuruburi autotubulare;
 • cleme;
 • șurubelniță;
 • burghiu electric;
 • lanț gros.

Atenție vă rog! Conform tehnologiei, parametrii unei ambarcațiuni clasice sunt: ​​lungimea (240 cm), lățimea (80 cm), înălțimea (50 cm).

Proces de instalare pas cu pas

Există posibilitatea de a construi o barcă cu mâinile taleÎnainte de asamblarea produsului Este necesar să se aibă grijă de calitatea materialului. Arborele nu trebuie să aibă noduri și alte defecte. Cele mai importante elemente ale construcției sunt laturile. Ei vor trebui să cumpere plăci lungi sau plăci de placaj, dar nu prea gros. Nu este recomandabil să folosiți lemn umed. Materialul trebuie să fie uscat. Deci, cum să facem o barcă din lemn:

 1. În primul rând, se face un desen, pe care sunt marcate toate dimensiunile. Parametrii produsului sunt selectați individual.
 2. Luați o foaie de placaj și din acesta se taie două pereți laterali. Nu ar trebui să existe un gol în locul în care piesele se întâlnesc la pupa. Prin urmare, șanțul este îndepărtat de pe margini. Trebuie să ne amintim că placajul trebuie să fie pretratat cu un antiseptic.
 3. La acest pas, este construită baza nasului. Bara este planificată și ajustată la forma dorită. Tratament ulterior cu un agent antiseptic.
 4. Pentru placa din spate, este tăiată o bucată de placaj, care ar trebui să fie ușor îngustată în partea de jos.
 5. După pregătirea pieselor, trebuie să mergeți la ansamblul propriu-zis. Luați două pereți laterali și o bară pentru nas. Aceste piese sunt fixate cu șuruburi autoportante. Nu utilizați unghii, deoarece nu pot strânge suficient elementele structurii.
 6. Următorul pas taie distanțierele, ceea ce va da barcă forma dorită. Nava însăși trebuie să fie raționalizată într-o formă triunghiulară. Nu este permisă realizarea unui unghi mare pe distanțiere.
 7. Distanțierele se răsucesc pe laturi la un anumit interval. Apoi este necesar să se îndoaie pereții laterali. Este recomandabil să includeți un asistent la locul de muncă, dacă acest lucru nu este posibil, în acest caz funia va ajuta. După ce se ridică la limita dorită, partea din spate este atașată la partea din spate. Apoi, șanțul este îndepărtat cu atenție, deoarece orice goluri sunt inadmisibile. Lucrarea se desfășoară până la rezultatul dorit. După aceasta, "partea din spate" este atașată la laturi cu șuruburi cu auto-filetare. Dacă există părți extinse dincolo de hayonul, acestea trebuie tăiate.
 8. La acest pas, sunt făcute scaunele. De obicei, ambarcatiunile se fac dublu. Ca scaune, sunt utilizate plăci mari. Pentru fixare se utilizează șuruburi care sunt înșurubate în plăci de pe laturile exterioare ale laturilor. Pentru o mai bună îmbinare a tuturor îmbinărilor se utilizează un adeziv pentru tamplarie.
 9. Cadrul asamblat. Acum trebuie să începem să facem partea de jos. Placajul este preluat de dimensiunea navei. Apoi, produsul este pus pe foaie, și ar trebui să fie circulat în jurul perimetrului de marcator. Apoi, scheletul este întors și partea de jos este așezată pe el. Fixarea se efectuează cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare. Acum aveți nevoie de o placă galvanizată mare. Cu toate acestea, producătorul produce foi cu dimensiunile de 150 * 200 cm. Prin urmare, este posibil ca acest lucru să nu fie suficient pentru a acoperi partea inferioară a vasului. Apoi trebuie să acoperiți fundul cu două piese. Tehnologia este aceeași. Foi galvanizate sunt așezate pe podea. Ei au pus un design. La galvanizare, barca este urmărită, dar cu o marjă, astfel încât elementele de decupare să poată fi aduse la bord. Metalul este tăiat cu foarfece. Apoi galvanizarea este instalată pe partea inferioară a produsului. Zonele neaderente trebuie tăiate cu foarfece. Astfel de locuri vor fi în nas și în colțuri. Tabelele galvanizate sunt înșurubate cu șuruburi. Toate zonele slabe sunt tratate cu etanșant siliconic. Este necesar să se obțină o etanșare maximă.
 10. Acum, nasul navei este încorporat în staniu - acest lucru este necesar pentru a întări puterea. O bucată de zinc triunghiular este tăiată și fixată cu șuruburi cu șaibe de cauciuc.

Lucru suplimentar

Cum sa faci o barca din placaj cu mainile taleO navă nouă poate atrage atenția intrușilor. Prin urmare, transportul pe apă trebuie asigurat. La pupa este fixată sub formă de bolț cu piuliță. Cu ajutorul unui burghiu se găsește o gaură. Se introduce un șurub, apoi se pune un lanț gros, apoi se înșurubează o piuliță. Pentru a lipi pe nimeni să nu se uite, se recomandă sudarea piuliței la șurub.

O barcă de lemn cu mâinile sale este aproape terminată. Pentru protecție suplimentară pe suprafața produsului aplicați două straturi de antiseptic. Apoi, produsul este pus în umbra. Este necesar să se aștepte o uscare completă. Acum, structura este vopsită cu vopsea impermeabilă atât din exterior, cât și din interior. Acest lucru va extinde în mod semnificativ durata de viață.

Pentru comoditate, plăcile utilizate ca scaune sunt umplute cu cauciuc spumant. Materialul este acoperit cu un înlocuitor de piele. Dacă nu este cazul, atunci se poate aplica materialul de pânză. Apoi, ședința într-o barcă va fi mult mai confortabilă. Viața unei nave auto-fabricate este de aproximativ 10 ani. Nu este necesar să regretăm impregnarea antiseptică, deoarece durata valabilității transportului pe apă depinde de aceasta.

Cum să faci vâsle

Fără vâsle pe barcă este imposibil să navighezi în apă. Există multe opțiuni pentru fabricarea unor astfel de produse și toate diferă în ceea ce privește complexitatea instalării. Și așa, cele mai simple vase sunt realizate folosind această tehnologie:

 1. Se utilizează două panouri largi, fiecare având o lungime de 150 cm și o grosime de 4 cm.
 2. Acestea sunt marcate cu un creion. Este necesar să marcați astfel încât mânerul să aibă un diametru de 4 cm. Linii sunt impuse strict în centru. În caz contrar, va rezulta o asimetrie. Acest lucru va ajuta ruleta. Lungimea lamei este de 30 cm, adică mânerul va avea o lungime de 120 cm și o lățime de 4 cm.
 3. Produsele sunt tăiate folosind jigsaw electric.
 4. Acum trebuie să măsurați de la marginea mânerului 50 cm și să ocupați această zonă cu un cuțit și un șmirghel. De asemenea, puteți aplica un avion. Este necesar să se obțină o formă rotunjită. Totul nu trebuie să fie făcut, ci doar partea în care vor fi mâinile.
 5. Manerele procesate sunt înfășurate în jurul unei benzi izolate. Acest lucru vă va ajuta să evitați spărturile.
 6. Acum ar trebui să tratezi lama umărului. Deci, dacă grosimea lamei este de 4 cm, atunci capătul său trebuie să fie îngustat într-o asemenea măsură încât 2 cm grosime să apară pe margine. Apoi, paletele vor deveni mai ușoare și va deveni mai convenabil să le gestionați. În acest scop se utilizează un topor. După rotunjire, suprafața este șlefuită cu șmirghel.
 7. La această etapă, vâslele sunt tratate cu mai multe straturi de impregnare. Și apoi este necesar să pictați cu vopsea rezistente la umiditate.
 8. După uscarea completă a produselor, este necesar să se facă găuri. Luați un burghiu și în centrul găurilor de vâsc. În barca din părțile superioare se fac găuri. Luați frânghia și tăiați în două piese identice. Coarda trebuie să fie împinsă în orificiul paletei și în barcă pentru a face un inel. Astfel, paleta va fi fixată. Dar nu strângeți vasul prea strâns.

Aceasta termină realizarea vâscilor. După cum puteți vedea, designul este ușor de instalat.

Reguli de siguranță

Este necesar să știm că este ușor să cădem din barcă în apă, de aceea este necesar să ne comportăm în mod rezonabil, mai ales dacă există o altă persoană pe navă care nu poate înota. Reguli de conduită în timp ce navighează pe o barcă:

 1. Înainte de a naviga, trebuie să existe o lingură mare în barcă. Deoarece vasul poate fi deteriorat și umplut cu apă, care trebuie scoasă în mod activ.
 2. Dacă se face o plimbare într-un râu, atunci trebuie să vă mutați din dreapta și de pe țărm, păstrând o distanță de 20 m. Se recomandă să cumpărați un sacou de salvare, care trebuie să fie întotdeauna într-o barcă.
 3. Nu sunt permise diverse jocuri active. Acest lucru poate duce la un rezultat trist.
 4. Dacă în apropiere se află o altă sursă de apă, atunci vierii trebuie să fie foarte atenți și să nu se ciocnească cu vecinii.
 5. Dacă nava este întoarsă, atunci cei din apă trebuie să se țină pe laturi și să nu încerce să întoarcă barca.
 6. Nu este recomandat să vă așezați pe lateral sau să schimbați locurile în timpul călătoriei. Este, de asemenea, interzis să se scufunde de la barcă și să o alunge.
 7. Nu supraîncărcați barca. Du-te la navă din mijloc, așezat uniform pe scaun.
 8. Dacă navele cu motoare navighează în apropiere, ar trebui să renunțe.

Dacă urmați regulile de siguranță, nu se va întâmpla nimic tragic. Acum, orice nou venit știe să facă o barcă cu propriile sale mâini, dacă urmați sfaturile maeștrilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvcCum de a alege un motor electric de înaltă calitate pentru o barcă pvc
În cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuitÎn cazul în care pentru a pescui și în cazul în care pentru a încărca captura: barca de pescuit
Transport pvc și remorcă pentru bărciTransport pvc și remorcă pentru bărci
Ce barci pvc gonflabile pentru motor sunt cele mai buneCe barci pvc gonflabile pentru motor sunt cele mai bune
Alegerea unei barci pvc cu barca: sfaturi pentru toti iubitorii de inotAlegerea unei barci pvc cu barca: sfaturi pentru toti iubitorii de inot
Motoare exterioare pentru bărci gonflabileMotoare exterioare pentru bărci gonflabile
Vase de aluminiu de producție rusă pentru pescuitVase de aluminiu de producție rusă pentru pescuit
Fabricarea de roți tramvai pentru pvc-barci cu mâinile lorFabricarea de roți tramvai pentru pvc-barci cu mâinile lor
Bărci autopropulsate: făcând un vas de pescuit cu propriile mâiniBărci autopropulsate: făcând un vas de pescuit cu propriile mâini
Recomandări pentru repararea bărcilor pvc proprii mâiniRecomandări pentru repararea bărcilor pvc proprii mâini
» » Cum sa faci o barca din placaj cu mainile tale
© 2021 amigdas.com