amigdas.com

Colectăm și instalam cadrul cu ușile prin mâinile noastre

Cum se face un cadru de ușăÎn majoritatea cazurilor, cadrul ușii este deja asamblat împreună cu ușa. Dar, de multe ori, puteți găsi un produs din diferite părți, mai ales dacă aveți nevoie să asamblați structura pentru o ușă non-standard. Procesul de asamblare și instalare a unui astfel de dispozitiv este destul de complicat, mai ales dacă nu există nici măcar un minim de cunoștințe și abilități în tâmplărie.

Dar pentru o persoană nu este imposibilă nimic și, prin urmare, el este capabil să asambleze cadrul ușii însuși. Firește, acest lucru va necesita mult efort pentru a face măsurătorile și prelucrarea corectă a materialului. Dar dacă urmați un algoritm consecvent de execuție a muncii, totul se poate face într-un timp scurt, economisind atât timp cât și bani.

De ce avem nevoie de un cadru de ușă?

Sub rama ușii înseamnă un element special, Utilizat în proiectarea deschiderii ușii, care în esență acționează ca o structură de susținere pe care este atârnată pânza. În forma sa repetă conturul ușii, încadrându-și partea interioară. Sunt pe balamale agățate, care vor deschide sau închide frunza ușii. Fără o cutie de ușă, pur și simplu nu puteți instala ușa în sine.

Structura cutiei cuprinde mai multe elemente de bază: cadre laterale, partea superioară a căptușelii și unghiile. Dacă este necesar, kitul poate fi suplimentat cu echipament suplimentar. Dar pentru a înțelege pe deplin secvența tuturor lucrărilor cu propriile dvs. mâini, trebuie să luați în considerare toate etapele de la alegerea materialului potrivit și finisarea cu instalarea cutiei finite în ușă. Dar să vorbim despre totul în ordine.

Material pentru fabricarea cadrului ușii

Asamblarea ușilorÎn cazul în care proprietarul a luat decizia de a asambla și instala independent rama ușii, atunci pentru început este necesar ridica material de înaltă calitate. În acest caz, alegerea trebuie să se bazeze pe parametrii de greutate și pe dimensiunile panoului, deoarece toată încărcătura de pe acesta va ajunge la cadrul ușii. În același timp, următoarele materiale sunt considerate populare pentru asamblarea cadrului:

 • cherestea;
 • colturi de metal;
 • finisate din MDF.

Cele mai populare cutie din lemn, care se poate face cu ușurință de dumneavoastră. În acest caz, alegerea barelor potrivite nu creează probleme. Pe piața construcțiilor, există deja semifabricate pregătite, din care puteți proiecta rapid cadrul pentru ușă cu propriile mâini. Tot ce aveți nevoie este să potriviți dimensiunile necesare și să conectați componentele într-o singură structură.

Lemnul este un material solid, practic și cel mai important pentru mediul înconjurător. Acesta poate fi ușor procesat. În majoritatea cazurilor, pinul este utilizat pentru asamblarea cutiei de ușă, dar datorită softness-lui comparativ nu are o rezistență ridicată. Prin urmare, pentru ușa de intrare, este mai bine să folosiți mai multe soiuri din lemn tare, cum ar fi stejarul.

Dacă luăm în considerare MDF ca material pentru cadrul ușii, atunci utilizarea sa este recomandabilă numai în deschiderile dintre încăperile cu un nivel scăzut de umiditate. Structurile metalice conduc în forță, dar pentru a lucra cu ele veți avea nevoie de o mașină de sudura, iar pe exterior nu arata destul de estetic.

Un set de instrumente pentru auto-asamblare

Pentru a obține un rezultat calitativ, este important pregătiți un instrument în conformitate cu următoarea listă:

 • Un ferăstrău pentru lemn și un scaun pentru tăierea bucăților în unghi drept;
 • șurubelniță electrică sau set de șurubelnițe;
 • dălți pentru prelevarea probelor pentru umerii ușii;
 • un burghiu cu funcție de recul pentru fixarea casetei pe perete;
 • un ciocan, un nivel de apă și un simplu creion;
 • Burete de montare pe baloane, cuie, pene și elemente de fixare.

Etapa pregătitoare preliminară

Cum să pregătiți o deschidere înainte de instalarePe foaia de ușă cu un tăietor electric sau o daltă, sunt selectate zăbrele pentru instalarea coperților. important respectați distanța minimă de la partea superioară și inferioară a lamei până la bucla, care trebuie să fie de 200 mm.

În etapa următoare, pantele sunt tăiate la un unghi de 45 de grade. Apoi, piesa pregătită este aplicată la foaia de ușă, iar locurile pentru fixarea coperților pe postul ușii sunt prezentate în detaliu. Din nou, cu ajutorul unui daltă sau al unui înlocuitor electric, se realizează caneluri în dimensiunile buclelor.

În canelurile recepționate sunt investite jumătăți corespunzătoare de bucle, care sunt atașate cu șuruburi cu ajutorul unei șurubelnițe. Dar se fac găuri preliminare pentru a împiedica crăparea lemnului. Este important ca diametrul burghiului să fie puțin mai mic decât grosimea șurubului.

Adunarea și instalarea casetei cu mâinile tale

Următoarea etapă a muncii independente este asamblarea cadrului de ușă, care asigură o anumită secvență de acțiuni.

 1. Cum să începeți instalarea ușilorCapetele elementului transversal superior al ramei de ușă, în funcție de dimensiunile panzei, sunt tăiate la un unghi de 45 de grade.
 2. Structura pantelor ar trebui să fie de 5 mm deasupra perimetrului interior, mai mare decât cea principală.
 3. Sunt realizate găuri pentru a fixa elementele cadrului ușii în colțurile structurii.
 4. Lungimea versanților este de asemenea scurtată în funcție de dimensiunile foii de ușă, ținând cont de golurile necesare. Conform tehnologiei, decalajul dintre marginea inferioară a lamei și suprafața podelei ar trebui să fie de 10-15 mm.
 5. Piesele sunt formate în forma literei "P" pe o podea curată și curată și sunt îmbinate împreună cu șuruburi autoportante, prin orificii prefabricate.
 6. În sloturile pentru instalarea mecanismelor articulate, prin găuri sunt realizate pentru fixarea cutiei de uși pe perete. Folosind diblu, partea superioară a structurii este fixată în ușă.
 7. Construcția cutiei este egalată de nivelul apei și fixată cu dibluri în partea inferioară.
 8. După fixarea decalajului dintre cutie și perete, pene sunt perforate, iar șuruburile sunt în cele din urmă strânse.

Dacă vă gândiți cum să instalați un cadru de ușă într-o clădire din lemn, atunci există nuanțele lor. În primul rând, este necesar să se prevadă carcasă detașabilă Pe partea laterală a mânerului, datorită căruia este posibilă creșterea lățimii structurii. Acest lucru se datorează în primul rând contracției lemnului după construcția casei timp de 6 ani.

Montarea mecanismului de blocare cu o zăvor

Fixarea mânerului ușii este un pas foarte important, deoarece va depinde de el ușurința utilizării ușii prin scopul său direct.

 1. Cum să instalați singură ușaUșa este așezat într-o poziție orizontală și în regiunea de 100-120 cm de fundul pe partea opusă din grajdurile, o coroană de diametru adecvat orificiu pentru zăvorul.
 2. Blocul este introdus în locaș și urmărit în jurul perimetrului cu un marcator. Mai mult, un tăietor sau dalta este făcută sub canelură.
 3. Corpul de supapă este introdus în locaș astfel încât să fie plasat în același plan cu nivelul capătului frunzei ușii.
 4. Pe frunza ușii de sub mânere, se fac mărci pe care găurile sunt găurite.
 5. Blocul este așezat pe locul său și fixat cu șuruburi autoportante.

În concluzie, de asemenea, cu ajutorul șuruburilor cu auto-filetare mânere fixe și căptușeală decorativă specială. Fixarea lor se face prin hexaedruri speciale.

Suspendând frunza ușii

În etapa următoare panza este atârnată pe balamale, montat pe cadrul ușii.

 1. Când se blochează ușile, folosiți șuruburi pentru a fixa buclele. În acest caz, copertinele vor ascunde locul de atașare a cutiei în ușă.
 2. După ce pânza este instalată în locul ei, nu trebuie să se deschidă sau să se închidă spontan.
 3. Pene sunt conduse în partea superioară a cutiei pentru o fixare sigură.
 4. Următorul pas este să fixați zăvorul de blocare sub zăvor. Pentru a face acest lucru, ușa este acoperită și există un loc la nivelul șurubului. În cadrul ușii, găurile sunt perforate de-a lungul semnalului până la diametrul zăvorului.
 5. În etapa următoare, a doua jumătate a casetei este fixă. Pentru a face acest lucru, ușa se închide și aceeași distanță este stabilită de-a lungul întregii lungimi a lamei.
 6. La înălțimea zăvorului din spațiul dintre cutie și deschidere se introduce o pană de lemn care este atașată la perete de o șurubelniță prin orificiul de sub mecanismul de blocare.

În concluzie, caseta este fiabilă fixat cu pene de lemn, și zăvorul de închidere de sub zăvor este instalat în locul său, ascunzând astfel locul de fixare a structurii pe perete.

Umpleri de spumă de umplere

Pentru a preveni pătrunderea curenților în cameră prin crăpăturile dintre cutie și perete și, de asemenea, fixarea mai sigură a structurii ușii, toate distanțele umpleți cu spumă.

 1. Ștergerea lacunelorCu ajutorul benzii de vopsea pentru a preveni pătrunderea spumei, fețele sunt închise.
 2. Decalajul dintre cutie și deschidere este umezit cu apă și umplut cu spumă de construcție.
 3. După întărirea finală a materialului de etanșare spumant, este tăiat cu un cuțit, iar banda adezivă este îndepărtată împreună cu resturile de spumă.

Instalarea plăcilor decorative

Etapa finală de instalare a cutiei de uși este cea a acesteia finisaj decorativ cu ajutorul platbandelor.

 1. Atingerea se face la un unghi de 45 de grade. În acest scop, se utilizează un ferăstrău și un scaun.
 2. Înainte de a fixa plăcile pe suprafața jambierelor, se aplică un material de etanșare.
 3. Piesele pregătite ale cilpelor sunt fixate cu ajutorul unor cuie mici cu capace tăiate.

Dacă aveți un set minim de unelte, consumabile și dorința de bază, oricine poate cu mâinile proprii să asambleze și să instaleze cadrul ușii. În același timp, toate lucrările vor fi luate doar câteva ore. Principalul lucru este de a monitoriza instalarea cutiei în concordanță cu nivelul apei și linia de plumb de construcție.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemnCum de a izola în mod corespunzător ușile de intrare din lemn
Cum se instalează ușile într-o casă din lemnCum se instalează ușile într-o casă din lemn
Instalarea ușilor de către dvs.: sfaturi și lecții videoInstalarea ușilor de către dvs.: sfaturi și lecții video
Uși de plastic de auto-reglare pe videoUși de plastic de auto-reglare pe video
Usa de pe usa interioara: vederi, instalare, fotografieUsa de pe usa interioara: vederi, instalare, fotografie
Instalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și videoInstalarea ușilor metalice cu mâinile tale: fotografie și video
Ușile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografiiUșile glisante în hol: opțiuni pentru desene și fotografii
Caracteristici ale instalării ușii ușii de închidere cu tineCaracteristici ale instalării ușii ușii de închidere cu tine
Corectați instalarea unei uși metalice cu mâinile propriiCorectați instalarea unei uși metalice cu mâinile proprii
Tipuri și fotografii ale vizierelor de deasupra ușii de intrareTipuri și fotografii ale vizierelor de deasupra ușii de intrare
» » Colectăm și instalam cadrul cu ușile prin mâinile noastre
© 2021 amigdas.com