amigdas.com

Vaccinări pentru iepuri: ce și când să faceți

Vaccinări pentru iepuri la domiciliuIepurii sunt printre cei mai buni popular

animale pentru reproducere. Ei sunt nemernici, și, de asemenea ras bine și să crească.

Dar, ca și alte animale, au tendința de a avea boli care nu tolerează bine. Există posibilitatea unei infecții cu diverse infecții, ceea ce duce la moartea în masă a întregii familii.

Pentru a evita astfel de incidente, este necesar să se gândească în avans la sănătatea viitoare a iepurilor și a iepurilor sigur viețile lor. Împreună cu măsurile sanitare generale de întreținere a iepurilor, este necesar să se efectueze vaccinări animale.

Vaccinarea împotriva infecțiilor

Ce vaccinuri fac iepurii si candPentru reproducerea iepurilor, problema prezentă este reprezentată de două infecții: boala hemoragică virală și mixtomatoza.

Aceste infecții sunt periculoase numai pentru iepuri, dar se răspândesc prin familie, afectează atât adulții cât și tinerii, lăsând în urmă 70-100% din decesele animalelor.

Din aceasta rezultă că fără vaccinarea iepurilor, cultivarea acestora pur și simplu nu are sens.

Este necesar să se vaccineze nu numai iepurii pentru reproducere, ci și acasă decorativi. Deși șansele de îmbolnăvire sunt scăzute, proprietarii vor trebui totuși să fie vaccinați, de exemplu, pentru a călători în străinătate. De la listerioza au fost vaccinate animale din zone defavorizate. În acele situații în care una dintre turme se îmbolnăvește salmoneloza sau Pasteurellosis, este necesar să se inoculeze toți ceilalți iepuri din grup.

Vaccinarea pentru iepuri se face după înțărcare de la mamă. Imunitatea pe care ia iepurele cu laptele mamei persistă o lună după înțărcare. Înainte de încheierea acțiunii sale, tinerii trebuie să-și dezvolte imunitatea. Iepuri care sunt cu mama lor până la 3 luni de viață, au o bună dezvoltare și un sistem imunitar puternic. Dar, de cele mai multe ori, ei iau copiii departe de mamele lor mult mai târziu.

Primul vaccin se face în 1.5-2 luni. Este necesar să se examineze dimensiunea animalului, masa acestuia ar trebui să fie de 500 de grame sau mai mult. În perioada de epidemii, un vaccin împotriva unei infecții hemoragice virale poate fi făcut iepure la vârsta de 30 de zile, se produce revaccinarea repetată în 2-3 luni.

Vaccinuri pentru iepuri

Când și la ce vaccinuri fac iepuriPentru vaccinare, există programul de vaccinare. Care ia în considerare ciclul de înțărcare a iepurelui, creșterea, sacrificarea sau vânzarea iepurilor. Începătorii sunt încurajați să utilizeze un program de vaccinare bazat pe utilizarea unui vaccin bivalent.

Vaccinarea complexă pentru iepuri de la mixtomatoza și boala hemoragică virală, este necesar să se facă în primăvară. Revaccinarea se efectuează în șase luni de către un monovaccin. Pentru fiecare dintre aceste boli, vaccinarea poate fi efectuată separat. În mod separat, se efectuează vaccinarea pentru iepurii nou dobândiți sau pentru iepurii gravide.

Imunitatea după introducere se dezvoltă pe parcursul anului 10-14 zile. Prin urmare, este recomandabil să se observe carantina după vaccinare timp de 2 săptămâni.

Există două tipuri de vaccinuri:

 • Preparate care conțin o infecție viu
 • inactivat

Și, de asemenea, ele sunt împărțite în monovaccine, destinate unei infecții și complexe.

Animalele poartă vaccinuri mai bine inactivate decât vaccinurile vii, deoarece conțin viruși deja uciși. Dar, vaccinurile vii conferă imunitate mai puternică și mai rapidă.

Vaccinurile de tip complex pot fi vaccinate imediat din două sau trei boli. Imunitatea în acest caz nu se obține mai rău decît din monovacine. Aceste animale tolerează bine preparatele complexe, aceasta este benefică pentru crearea imunității imediat într-un grup mare de iepuri.

În acele situații în care este necesar să se vaccineze iepurii cu mono-vaccin, intervalul dintre injecții trebuie să fie de 14 zile. În caz contrar, vor exista complicații asociate cu incompatibilitatea medicamentelor. Din acest motiv, nu puteți injecta cu aceeași seringă, pentru diferite vaccinuri.

Monovine și preparate complexe

Care sunt vaccinurile pentru iepuri acasă?Cel mai adesea Prevenirea mixomatozei se efectuează cu următoarele medicamente:

 • Amestec Lapimut
 • Myxoren
 • Rabbivak-In

Împotriva infecției hemoragice virale puteți utiliza medicamente:

 • Rabbivak-V
 • Injectarea lichidului, împotriva unei infecții hemoragice virale (Plantul de Biopreparații Pokrovsky)
 • Lapimun heme
 • Pestorin

Pentru a lupta împotriva bolii Pasteurellosis:

 • Rabbiwak R
 • Pasorin-OL

Prevenirea rabiei este efectuată de aceleași medicamente care sunt folosite pentru orice alte animale.

Vaccinuri complexe. Inocularea cu medicamente complexe este mai frecventă, fiind capabilă să creeze imunitate împotriva mai multor boli simultan. Sunt medicamente asociate. În ambalaj există două flacoane care trebuie amestecate pentru aplicare.

 • Rabbiwak VB
 • Pestorin Mormyx
 • Lapimoun Geimix

Prepararea iepurelui pentru vaccinare

Vaccinuri mono pentru imunizarea iepurilorÎnainte de vaccinare, este necesar să se pregătească animalul. Cu 1-2 săptămâni înainte de inoculare, iepurii primesc medicamente anti-vierme.

Dacă deparazitarea a fost efectuată cu până la trei luni înainte de vaccinare, prevenirea viermilor nu poate fi efectuată.

Iepurele ar trebui să aibă o temperatură în altitudini de 38,5-39,5 grade. Măsurați-l prin rect cu o zi înainte de vaccinare. Dar în fermele mari această procedură este de cele mai multe ori neglijată. Animalele ar trebui să fie sănătoase, este recomandabil să-și urmeze scaunul, culoarea urinei, pentru a vedea starea stratului, a ochilor și a nasului.

Dacă vaccinarea este efectuată independent, merită să vă protejați pe dumneavoastră și pe iepure achiziționând medicamente antialergice, în cazul reacțiilor alergice la injectare.

Vaccinarea iepurilor

Preparate complexe pentru imunizarea iepurilorEste recomandabil să contactați un specialist pentru a avea o injecție, dar puteți să vă vaccinați. Pentru vaccinarea iepurilor, există câteva reguli simple:

 • Înainte de injectare, este necesar să se studieze instrucțiunile pentru preparat.
 • Este necesară vaccinarea conform instrucțiunilor. Locul de injectare este ținut în coapse, în greaban sau în ureche. Injectarea se face subcutanat, intradermic sau intramuscular. Pentru injectare este necesară utilizarea unei seringi de unică folosință, nu se poate utiliza o singură seringă pentru mai multe vaccinuri.
 • Se recomandă să nu se vaccineze în căldură la o temperatură mai mare de 28 de grade.
 • Pentru diluarea vaccinului se utilizează apă pentru injecție.
 • După ce flaconul cu medicamentul este deschis, acesta trebuie utilizat în decurs de 3 ore.

Cel mai adesea, în instrucțiunile pentru medicamente li se permite să inoculeze iepurii gravide sau care alăptează. Dar pentru siguranță este mai bine să transferați altoirea de iepuri pentru un alt termen. Animalele care sunt vaccinate cu două săptămâni înainte de împerechere, au descendenți cu imunitate la boală. În cazul în care vaccinarea nu a fost efectuată, mama gravidă s-ar putea îmbolnăvi și nu ar putea să aibă copii.

complicații

Vaccinarea iepurilor acasăIepurii, prin natura lor, tolerează bine vaccinările, au nevoie doar de câteva ore pentru a se liniști după stres. În unele cazuri, există reacții alergice la medicamente. Acestea se dezvoltă în 15 minute după injectare și se manifestă înroșirea membranelor mucoase, salivare, respirație și erupție cutanată, uneori o stare flască și pierderea conștienței.

În cazul unor astfel de manifestări, la iepure trebuie administrate antihistaminice cum ar fi Dimedrol sau Suprastin. Acestea sunt introduse cu o doză de 0,2-0,3 ml. Pentru a aduce iepurașul la simțuri, se injectează subcutanat o soluție de cafeină-benzoat de sodiu.

Pentru a creste iepurii pentru carne, nu se recomandă sacrificarea animalelor timp de 2 săptămâni după vaccinare. Cele mai periculoase complicații care sunt așteptate după vaccinare vin în 15 minute după injectare. Prin urmare, nu se recomandă părăsirea clinicii sau eliberarea animalelor din vedere timp de 15-30 de minute după vaccinare, pentru a le oferi animalelor primul ajutor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Odată ce nu puteți hrăni iepurii și ce puteți adăuga la alimentele voastreOdată ce nu puteți hrăni iepurii și ce puteți adăuga la alimentele voastre
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
Când să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinereCând să planteze iepuri dintr-un iepure, tipurile și calendarul de plantare a animalelor tinere
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Cum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificareCum să reproducem iepurii de la naștere la sacrificare
Noua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albeNoua Zeelandă subtipuri de iepure, roșii și albe
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Creșterea iepurilor în groapă cu propriile mâiniCreșterea iepurilor în groapă cu propriile mâini
Mikksomatoz la iepuri: simptome și tratament la domiciliuMikksomatoz la iepuri: simptome și tratament la domiciliu
» » Vaccinări pentru iepuri: ce și când să faceți
© 2021 amigdas.com