amigdas.com

Cum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile tale

Cuttere pe lemnCuțite concepute pentru sculptură pe suprafețe de lemn - un accesoriu indispensabil pentru profesioniștii care creează lucruri decorative. Aceste instrumente pot avea forme diferite și pot fi de diferite tipuri, care afectează în mod direct procesarea elementelor. Dar cel mai comun și popular instrument este tăietorul Bogorodsky.

Caracteristici tehnologice

Mânere de unelteDecuparea lemnului este o tehnică decorativă extrem de interesantă și consumatoare de timp, care a fost folosită de foarte mult timp. Începerea procesului implică crearea unui martor sau a unui jurnal (piesă de lucru). Apoi, se execută o frecare a elementului, în care defectele sunt eliminate și suprafața este egalizată. După aceasta vine rândul lucrării de artă, pentru care se folosesc incisivii.

Din punct de vedere tehnic, acest proces este un eșantion dintr-o anumită parte din specia de copac, în care piesei de prelucrat se acordă volum și relief. Această etapă este considerată fundamentală, deoarece va depinde de forma finală a produsului viitor. Tratamentul final al obiectului implică măcinarea, impregnarea vopselelor și preparatelor antiseptice.

Se utilizează tăietoare în acest scop, având parametri diferiti ai lamei. Calitatea lor, precum și priceperea artistului, determină puritatea și atractivitatea ornamentului pe suprafața de lemn. Din acest motiv, trebuie avut grijă ca lama folosită să nu aibă defecte, să fie ascuțită și robustă. Dacă profesioniștii experimentați sunt capabili să determine în mod orb nivelul de calitate și varietate de cuțite, atunci pentru începători, alegerea uneltelor poate provoca unele probleme. Începătorii dulgheri ar trebui să învețe despre soiurile și caracteristicile lor operaționale.

Soiuri de incisivi

Se consideră că unul sau două unelte sunt suficiente pentru ca un adevărat maestru să lucreze, care include și tăietoare de lemn pentru un strung. Dar practica arată că pentru a obține cele mai bune rezultate și a simplifica munca poate fi doar printr-un set complet de adaptări, care include o daltă cu diferite lame. Experții din acest domeniu sunt sfătuiți să obțină următoarele instrumente:

  • Cum să alegeți unelte de tăierecutter-jambs - un fel de sculă cu lame mici de formă triunghiulară. Astfel de tăietori de lemn pentru lucrul manual pot avea un unghi diferit de înclinare, ceea ce face posibilă crearea de modele de configurație complexă. Aceste cuțite universale constau din trei părți: un toc, o ciorap și o lamă în sine;
  • cuțitele de tăiere sunt considerate cele mai populare instrumente de tăiere. Diblurile sunt semicirculare, unghiulare, plate, inverse și crenate. Acest set vă permite să creați o varietate de caneluri și caneluri, precum și să creați această sau acea textură de suprafață;
  • klukarzy - instrumente pentru finisare, care au o zonă curbată de lucru, permițându-vă să creați contururi clare ale anumitor elemente;
  • Cutterele au o formă inelară sau semi-inelară. Sunt concepute pentru a tăia linguri. Adesea, cabinetele de stăpân îi fac pe ele însele și le adaptează la nevoile lor.

Descrierea instrumentelorExistă dispozitive suplimentare care sunt folosite de dulgheri. Acestea includ planoare, ferăstraie de frezat, mașini de șlefuit și alte unelte electrice și mecanice, care pot avea și configurații diferite. De exemplu, ferăstraiele de hack sunt lănțișoare și sabie (pentru finisare și muncă brută, respectiv).

specialiști care se ocupă de structuri mari, folosesc frecvent testicule figurative (axe incisivi). Începătorii nu sunt foarte familiarizați cu tipurile de instrumente, deci este important ca aceștia să urmeze o regulă simplă - calitatea vine pe primul loc. Datorită faptului că cuțitele de înaltă calitate sunt destul de scumpe, unii fac tăietori pe cont propriu. În plus, acum rețeaua poate găsi instrucțiunile corespunzătoare.

Cuttere autocolante

Trebuie remarcat imediat că costul ridicat nu obligă specialistul să ia măsuri radicale în toate cazurile. În majoritatea cazurilor, un tâmplar competent nu poate găsi un dispozitiv care să satisfacă pe deplin cerințele acestuia. De fapt, este rezolvată cu succes și pur și simplu, trebuie doar să aflați ce sunt făcute tăietoarele de materiale și ce tehnologie să alegeți.

lamă

Cum se utilizează tăietoriAdesea, pentru a crea un martor cu propriile mâini, o lamă obișnuită pentru tăierea metalului sau a lemnului va face. Cu ajutorul acestui material puteți face un bine cuțit-jamb - trebuie doar să tăiați sau rupe unele din pânză, apoi crea o margine de taiere.

Diferiți parametri pentru un produs viitor are un disc de văzut, deoarece este fabricat din aliaj de metal carbonice, care se pretează cu ușurință la manipulare și lungă perioadă de timp nu necesită măcinare suplimentară chiar și după tratamentul de specii de lemn masiv.

Deci, lama poate fi făcută din următoarele unelte:

  • o lama de ferăstrău (pentru metal sau lemn);
  • fierăstrău;
  • tablă puternică.

mâner

După ce ați făcut marginea de tăiere, puteți începe să faceți un mâner. Acest lucru va necesita o bară puternică din lemn masiv. Este necesar să se acorde o atenție deosebită faptului că, că configurația orificiului din mâner trebuie să corespundă în mod necesar configurației cozii lamei. Apoi trebuie să setați marginea direct în mâner, consolidând întreaga structură cu un inel de metal.

ascuțire

Pentru a face o capodoperă, sculptorul va gestiona numai în cazul în care dispozitivul făcut va fi suficient de ascuțit. În procesul de sculptură, de regulă, lamele sunt plictisitoare, deoarece panza cuțitului ascuțit competent va servi mult timp, fără a mai avea nevoie de o ascuțire suplimentară.

Deci, acum știi cum să faci singur unelte de tăiere pentru prelucrarea lemnului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Cutter drept: clasificarea speciilorCutter drept: clasificarea speciilor
Tehnologia prelucrării metalelor electroeroziveTehnologia prelucrării metalelor electroerozive
Freze pentru freze de frezat manualFreze pentru freze de frezat manual
Facem figurine dintr-un copac cu mâinile noastreFacem figurine dintr-un copac cu mâinile noastre
Patinarea unui copac: caracteristici ale tehnologiei, executarea propriilor mâiniPatinarea unui copac: caracteristici ale tehnologiei, executarea propriilor mâini
Cum se face un cuțit dintr-un fișier cu mâinile taleCum se face un cuțit dintr-un fișier cu mâinile tale
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Crearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile taleCrearea unei mașini de prelucrare a lemnului cu mâinile tale
Fabricarea figurilor dintr-un copac prin mâinile propriiFabricarea figurilor dintr-un copac prin mâinile proprii
» » Cum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com