amigdas.com

Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasă

Cum să hrăniți un șobolanUn șobolan este un animal nemaipomenit care este preferat de mulți oameni care se gândesc să cumpere un animal mic. Un șobolan ornamental este considerat un animal inteligent, curat și afectuos. Pentru un animal de companie care să-i placă stăpânului cu bună sănătate, acesta trebuie să aibă o nutriție de înaltă calitate. Ce să hrănești șobolanul?

Reguli de bază pentru hrănirea șobolanilor decorativi

Șobolanul intern este considerat omnivor, însă acest lucru nu înseamnă că elaborarea dietei nu necesită atenție pentru sine. Fiecare proprietar al rozătoarelor ar trebui să știe că introducerea hranei pentru animalele de companie de pe masă poate duce la probleme cu sănătatea unui animal de companie. Organismul animalului nu tolerează sarea, zahăr, coloranți și condimente. Dacă aceste ingrediente nu sunt prezente în alimentele de pe masă, atunci acestea pot fi date în condiții de siguranță animalului.

Compoziția dietă a rozătoarelor domestice este după cum urmează:

 1. Alimente pentru șobolaniBaza rației animalului este considerată hrană pentru cereale, destinată în mod specific șobolanilor. Puteți cumpăra asemenea alimente în orice magazin de animale de companie. În plus, hrana pentru rozătoare are un preț accesibil. Compoziția acestor alimente include un amestec de culturi de cereale - ovăz, grâu, porumb etc. Mâncarea echilibrată pentru rozătoare poate fi pregătită singură, amestecând diferite culturi. Întrucât cerealele sunt considerate baza pentru hrănirea rozătoarelor, animalul trebuie să aibă acces constant la astfel de alimente. Proprietarul trebuie să se asigure că castronul rozătoarei este întotdeauna umplut cu alimente. Dacă animalul de companie suferă de o greutate corporală excesivă, atunci alimentele trebuie administrate într-un dozaj.
 2. Lure: în plus față de rația rozătoarelor sunt considerate legume, fructe și verdețuri. Fructele conțin un număr mare de vitamine și microelemente necesare organismului rozătoarelor. În plus, fructele, legumele și ierburile au o valoare energetică scăzută, astfel încât utilizarea lor nu amenință animalul cu un set de grame suplimentare. În același timp, alimentele vegetale nu pot sta la baza hranei pentru animalele de companie și este mai bine să le folosiți ca supliment. Supradozarea șobolanului cu legume și fructe nu este, de asemenea, recomandată, deoarece acidul conținut în multe fructe poate afecta negativ starea de sănătate a tractului gastro-intestinal al animalului de companie. Porțiunea optimă de fructe și legume este cea a cărei masă nu depășește 15 grame pe zi.
 3. Fluid: rozătoarele trebuie să aibă întotdeauna acces la apă curată. Apa potabilă trebuie umplută zilnic cu apă curată.

Ce mănâncă șobolanii, pe lângă cele de mai sus? Dieta include, de asemenea, proteine ​​animale - carne slabă, pește și găină albă. TUn rozător poate fi, de asemenea, administrat o cantitate mică câine alimentare premium. Oferirea unei proteine ​​animale unei rozătoare nu poate fi mai mare de 1-2 ori pe săptămână, în timp ce șobolanii pot fi hrăniți mai des de acest produs.

Timpul despre timpul animalului poate fi hrănit cu produse lactate, de exemplu, chefir cu conținut scăzut de grăsimi. Acest produs va satisface nevoia corpului de șobolan în calciu. Dați băuturi cu lapte acru la rozătoare nu este necesar mai mult de o dată pe lună.

Compoziția dietei pot include o varietate de bunuri utile. Ce să hrănești șobolanul? Ca supliment la dietă, animalului i se poate da o bucată de fructe dulci, o cracker, o felie de morcovi sau biscuiți fără zahăr. Rozătoarele decorative pot da un tratament sub formă de încurajare.

Aditivi minerali: au nevoie?

Nu poți să hrănești șobolaniÎn procesul de viață, un animal de companie are nevoie de vitamine și oligoelemente, mai ales dacă se hrănește cu alimentele pe care o persoană este obișnuită să le mănânce. Avitaminoza la șobolani poate duce la diverse probleme legate de starea de sănătate a rozătoarelor, deci este important să vă asigurați că animalul de companie primește suficiente sodiu și calciu. Sursa de calciu poate servi ca făină osoasă și var hidratat.

Pentru a completa deficitul de sodiu în organism, animalul poate primi o sare de piatră. Pentru corpul rozătoarelor nu a suferit deficit de fosfor, animalul poate da din când în când ficatului și peștelui de mare.

Ce să hrănești un șobolan decorativ în timpul sarcinii

Organismul șobolanului gravid are nevoie în special de nutrienți, astfel încât animalul trebuie să organizeze mese regulate și hrănitoare. Înainte de perioada de împerechere, dieta rozătoarelor se schimbă, limitând cantitatea de grăsimi și carbohidrați, în același timp, creșterea cantității de fibre. Dacă animalul suferă de un exces de greutate corporală, în dieta sa reduc porțiunile de hrană pentru cereale.

Cum să hrăniți un șobolan intern în timpul sarcinii:

 1. Proteine ​​de origine animală: în dietă, femelele măresc cantitatea de carne și pește. Animalul poate fi de asemenea hrănit cu cartilaj de pui.
 2. Alimentația șobolanului domestic, pregătită pentru apariția puilor, se îmbogățește cu minerale, ale căror surse sunt rocă de coajă, cretă și var stins.

Din dieta unei femei însărcinate, trebuie eliminate următoarele alimente:

 • piper dulce;
 • tomate;
 • ficat;
 • ceapă;
 • gălbenuș de ou;
 • grâu.

Ce nu poate fi mâncat de rozătoare?

Acest lucru poate fi dat șobolanilorExistă produse, a căror prezență în alimentația șobolanului este extrem de nedorită. Nu este recomandat ca animalele domestice să dea sfecla sub orice formă, deoarece acest fruct poate provoca diaree la rozătoare. Folosirea strugurilor poate determina creșterea gazelor în intestinele șobolanului, deci nu dați acestui fruct animalului. De asemenea, șobolanul nu poate fi hrănit cu spanac, produse care conțin soia și cacao.

Nu este recomandat să se dea rozătoarelor orice cereale fierte, deoarece utilizarea lor poate duce la un set de exces de greutate la animale. Dacă doriți să vă răsfățați terciul de animale de companie, apoi trebuie să se topească cu apă clocotită, să insiste, să se răcească și numai apoi să dea șobolanului.

Trebuie amintit faptul că unele alimente de plante pot ucide complet animalul, iar discursul în acest caz este despre plante de plante otrăvitoare. Dacă există flori la domiciliu, cum ar fi fecalele de cameră, diffenbachia, begonia, ciclamenul și azaleea, atunci trebuie să aveți grijă deosebită pentru a vă asigura că șobolanul nu se apropie de aceste plante.

Hranirea șobolanilorNu este de dorit să dai un pepene verde și pepene galben de șobolan, mai ales dacă este fruct timpuriu. Pepenii cumpărați pot conține un număr mare de nitrați, a căror utilizare poate duce la decesul rozătoarelor. Prin urmare, animalul poate mânca numai fructe și legume la domiciliu.

Trebuie remarcat faptul că consumul de alimente rafinate poate afecta negativ starea de sănătate a șobolanului, astfel încât celula în care animalul să locuiască trebuie curățată în mod regulat.

Dacă animalul are probleme cu sănătate, ar trebui să i se arate imediat medicului veterinar și să nu practice tratamentul independent al rozătoarelor. Aceasta din urmă poate duce la agravarea problemelor de sănătate ale animalului de companie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzătorHrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzător
Ce este visul șobolanului: ce, conform cărții de vis, prezice un astfel de visCe este visul șobolanului: ce, conform cărții de vis, prezice un astfel de vis
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Cum se determină sexul hamsterului DzhungarCum se determină sexul hamsterului Dzhungar
Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Șobolan alb - despre ce visează, interpretarea cărții de visȘobolan alb - despre ce visează, interpretarea cărții de vis
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
» » Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
© 2021 amigdas.com