amigdas.com

Pasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducerea

Cormoran mare - unde trăiește această pasăre și cum arată ea?Cormoranii - un habitat pasăre mare, care sunt seashores, maluri de lacuri și râuri, și zonele umede sunt o familie de Baklanov și Pelecaniformes echipa. Habitatul lor este destul de comun - ei locuiesc în corpuri de apă practic în întreaga lume. Ei prăvălesc cu adevărat peștii, creând adesea probleme pentru oameni.

Pe teritoriul țării noastre există mai multe tipuri:

  1. Cormoran mare.
  2. Crested sau long-nosed.
  3. Japoneză.
  4. Bering.
  5. Roșul cu care se confruntă.
  6. Și micul cormoran.

Descrierea păsărilor

Aceste păsări pot fi de dimensiuni medii și mari, ajung la o lungime de până la un metru și aripi până la un metru și jumătate. Ei au un penis negru strălucitor, unele persoane pe cap și subbelice au pene albe, altele au crestături. Acestea arată ca rațe într-un aspect exterior, se scufundă perfect și înoată, deoarece labele lor sunt destul de puternice și au paturi web.

Cormoranul și timpul cuiburilor saleCorpul acestei păsări este alungit cu un gât lung și un cioc. În timp ce pescuiește cu ciocul larg deschis, pasărea înghite cu ușurință pești destul de mari. Ciocul păsării este subțire și lungă, la sfârșitul ei are o ascuțire sub forma unui cârlig. Vocea păsărilor este ca o croakare sau gemete înăbușite, cu glas tare în vocea lui. Pe cap și în jurul ochilor, păsările din această specie au pielea goală care nu este acoperită de penaj și, de asemenea, un sac de gât.

În natură există câteva zeci de specii ale acestor păsări de apă, iar cormoranul mare este considerat reprezentantul acestei familii mari.

mod de viață

Păsările trăiesc în zone climatice calde și reci, pot fi găsite în întreaga lume. Majoritatea cormoranilor vânează în timpul zilei, petrecând cea mai mare parte a acestui timp pe apă sau pe coastă, obținând alimente pentru ei înșiși și pentru puii lor. Inoata destul de repede, schimband brusc directia, ceea ce contribuie la coada, pe care o foloseste ca un chile. În căutarea mâncării se pot scufunda foarte adânc, uneori până la o adâncime mai mare de 10 metri și pot fi sub apă timp de până la două minute. Dar ieșind la pământ, devin animale destul de ciudate, merg să se miște încet de-a lungul nisipului.

Practic, cormoranii sunt păsări migratoare, doar unele dintre ele conduc un stil de viață sedentar.

Cormoranii umede într-o climă ușoarăGreat Cormoran - un păsări gregare, trăiesc în colonii mari care pot include până la sute de mii de perechi, se pot rezolva cu alte păsări migratoare, cum ar fi chire și pescăruși. Iarnă zboară spre un climat mai cald, Cu toate acestea, pentru cuiburi și retragerea puiilor, ei se întorc înapoi. Aceste păsări sunt considerate monogame, deoarece perechea creată nu sa despărțit niciodată. Cormoranii își construiesc cuiburile pe stânci și copaci, folosind pentru aceste ramuri și iarbă.

Tipuri de păsări

În natură există câteva zeci de specii de cormorani:

  1. Cormoranul cristal și alb, aceste două specii sunt considerate cele mai rare și apar rar, astfel încât sunt enumerate în Cartea Roșie, iar vânarea acestora este interzisă.
  2. Indian.
  3. Roșul cu care se confruntă.
  4. Specii mari și alte specii de păsări.

Cormoran mare

Cel mai comun tip este considerat cormoranul, a distribuit aproape peste tot în lume, el trăiește în Atlanticul de Nord, pe Peninsula Kola, găsit în Kazahstan, în general, se întâlnește omniprezente pe malurile apei, unde există un număr mare de pești. În lume există aproximativ trei milioane de persoane din această specie.

Mananca cormoranul mare

Pește - baza pentru hrănirea cormoranilorBaza de hrană a acestei păsări este pește, dar poate mânca moluște, echinoderme, crustacee și chiar și amfibieni. El nu are preferințe speciale în produsele alimentare, cormoranii sunt considerați pești foarte viei, deoarece dieta zilnică poate fi de până la jumătate de kilogram, pește proaspăt. Fotografia prezintă un cormorant mare în timpul unei mese.

Cormoranul vânează în principal pe malurile mării, dar se poate scufunda după el în apă, mișcările sale sunt rapide. Prin urmare, scufundarea pentru pradă într-un singur loc, la suprafață, poate să pară departe de ea. După scufundări sau înot în apă, cormoran se usuca neaparat pene, aripi largi de raspandire, astfel încât puteți vedea adesea păsările în această poziție.

Creșterea și reproducerea cormoranilor

Așa cum am descris mai sus, păsările se așază pe malurile rezervoarelor, în timpul cuiburilor lor sunt împărțite în mai multe perechi, alegând un mic rezervor ascuns în stuf. Cuibul este o coloană de până la un metru înălțime și de aproximativ trei metri lățime, construit din ramuri și frunze de stuf, este acoperit dens cu un picur, ca și cum ar fi tencuit cu el, bine călcat înăuntru.

Uneori cuiburile cu alte familii de cormorani sunt situate atât de strâns încât este imposibil să se spună de unde începe cineva și cealaltă cuibare se termină. Se întâmplă că distanța dintre ele durează mai mulți pași. O parte este situată neapărat în apropierea bucșei, astfel încât puii să fie protejați de razele solare ale soarelui pentru o perioadă de timp, în timp ce cealaltă parte este îndreptată către iaz.

Ambii părinți participă la construcția cuibului. Perioada de cuiburi și de stabilire a ouălor se încadrează în lunile de primăvară - din martie până în mai. În ghearele de cormorani mari există până la cinci ouă, care au o culoare verzui. Timpul de incubație durează o lună, în care ambii părinți participă alternativ. Din moment ce ouăle nu sunt depuse în același timp, cu un astfel de ambreiaj, puii sunt de vârstă diferită.

Cormoranii hrănesc puii cu alimente semi-digerateSe arată neclintit, gol și orb, ochii se deschid doar după câteva zile. Opushenie apare numai după două săptămâni, în același timp există tuburi de pene de zbor și direcție. Pooh pe pui de culoare închisă. Prima săptămână și jumătate, părinții au hrănit puii cu mâncare pe jumătate digerată, lingurind-o din stomac. La sfârșitul acestei perioade, aceștia pot deja să înghită un pește mic.

După atingerea puțin mai mult de două luni, puii sunt selectați independent din cuib, se mișcă liber de-a lungul ramurilor copacilor sau se mișcă pe teren în interiorul coloniei. Complet independenți, devin doar trei, trei luni și jumătate. Maturitatea sexuală se realizează numai după trei ani.

Speciile acestor păsări sunt considerați ficat de lungă durată, în natură pot trăi până la douăzeci de ani.

Astfel de colonii mari de păsări marine sunt foarte dăunătoare pescarilor, în zonele de pescuit și de pește. Deoarece în cazul în care se soluționează, numărul stocurilor de pește este redus semnificativ, deoarece un cormoran pe zi poate mânca mai mult de jumătate de kilogram de pește proaspăt.

La un moment dat li sa permis chiar să tragă, dar în prezent acest lucru este interzis prin lege.

Dușmani de cormorani

În ciuda faptului că păsările de cormoran sunt mari - un specimen mare, au dușmani, iar cei principali sunt cioară, care încearcă să scoată ouăle din cuib. Uneori asemenea invazii sunt făcute de pescăruși și păstăi. Dar nu numai zidaria este supusă invaziei de dăunători, puilor mici, neajutorați, li se amenință și atacul vulpilor, coioților și al altor prădători.

Marele Cormoran
Cormoranii iubesc să mănânce și sunt excelenți pescariAripile craniului mare ajung la 1,5 metriÎn timp ce vânează un pește, un cormorant mare se poate scufunda până la o adâncime de 10 metriCormoranii mari aranjează cuiburi pe malurile corpurilor de apă
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Polar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasăreaPolar owl: descrierea speciei, caracteristicile, în care trăiește pasărea
Penguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiescPenguins: o descriere a speciilor, a trăsăturilor și a locurilor în care trăiesc
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Bird din vulturul comunBird din vulturul comun
Păsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altelePăsări Amadina: zebră, orez, japoneză și altele
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
» » Pasărea de cormoran este mare - fotografiile, habitatul, reproducerea
© 2021 amigdas.com