amigdas.com

Cum sa faci o sabie dintr-un copac cu mainile tale

Cum să atragă o sabiePoate că sabia medievală face parte de mult timp din istorie și este dincolo de puterea sa de a concura cu armele moderne, dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să fie uitată pentru totdeauna. Exercițiu în garduri, o persoană învață să-și dețină corpul, mâinile devin mai puternice și mișcările dobândesc acuratețe. După ce a învățat cum să facă o sabie în mod independent, va fi posibil să se evalueze toate avantajele sale în practică.

Determinarea dimensiunilor și a pieselor optime

Încercarea de a face arme, chiar din lemn, fără să știe nimic despre el - mâna superioară a frivolității. Cea mai simplă sabie slavică directă este formată din două părți - mânerul și lama. Elementele componente ale manerului sunt mânerul, mânerul și garda, iar lama are o lamă și un punct.

Când faceți o copie a sabiei din lemn, nu puteți lua în considerare toate nuanțele cunoscute de adevărații maeștri ai cazurilor de bulă din anii trecuți, dar trebuie să știți ceva pentru a face arma cât se poate de convenabilă.

Înainte de a face o sabie de lemn, trebuie să vă dați seama ce mână conduce și nu este neapărat cea pe care persoana o scrie sau o taie.

Puteți face un mic test:

 1. Luați în mâna dreaptă un băț, de-a lungul lungimii care coincide cu lungimea antebrațului.
 2. Puneți-l în mâna stângă.
 3. În ce mod să îl păstrați mai convenabil, acesta este cel mai important.

Cum sa faci o sabie dintr-un copacDupă ce ați determinat mâna de conducere, ar trebui să luați becul aproximativ așa cum va ține sabia și să-l coborâți liber de-a lungul corpului. Apoi, interceptați bastonul astfel încât vârful să atingă pământul: distanța de la capătul bastonului la mână este lungimea optimă a lamei plus grosimea pazei.

Pe baza acestor valori, toate celelalte dimensiuni sunt calculate. De exemplu, dacă măsurătorile, o valoare de 102,5 cm, iar măciulie vei face o grosime de 2,5 cm, lungimea lamei este de 1 m, lungimea mânerului este adoptat ca 1/10 din lungimea lamei (adică 10 cm). O mică inexactitate în dimensiune nu contează.

Puncte importante

Lungimea lamei și mânerului sunt importante, dar nu sunt singurele parametri. Înainte de a începe să faceți o sabie, este necesar să aflăm ce arme viitoare vor avea următorii parametri:

 1. Forma lamei. Există un număr mare de opțiuni, dar pentru o sabie din lemn cel mai potrivit este un dreptunghi cu muchii ascuțite sau rotunjite sau cu un diamant.
 2. Cum sa faci o sabie din lemnForma mânerului. Cea mai bună opțiune este un mâner oval, deoarece în acest caz arma va fi confortabilă pentru a vă ține în mână. Forma rotundă este inadmisibilă (sabia se va roti). Trebuie de asemenea să acordați atenție: mânerul este de obicei mai subțire decât lama.
 3. Forma punctului. Arbitral, dar dacă o sabie este făcută pentru un copil, este mai bine să se încheie. Pentru un adult, puteți face un punct, cele două laturi ale cărora formează un unghi de 45 de grade.
 4. Garda. Cea mai largă parte a sabiei. Lățimea lui ar trebui să fie suficientă pentru a proteja mâna, iar sabia ar fi confortabilă să se țină.

Pregătire și auto-fabricare

Pentru producția de lemn masiv (cea mai bună opțiune - căpșună, mesteacăn, stejar) fără noduri și putregai. Potrivit pentru dimensiunea piesei de lucru, se recomandă să se înmoaie câteva zile și apoi să se usuce încet, astfel încât arborele să nu crape. Cu această metodă de prelucrare a lemnului, produsul va fi durabil și ușor.

Este de dorit să alegeți lemn de densitate medie, ușor de procesat. Tăierea sabiei ar trebui să fie strict de-a lungul fibrelor, altfel se va rupe instantaneu.

Începând să lucrați la realizarea unei sabie din lemn cu propriile mâini, trebuie să stocați o bară de lemn potrivită cu o secțiune de 5x10 cm.

Următoarele instrumente și elemente vor fi necesare:

 • Un ferăstrău manual sau alt instrument conceput pentru a lucra cu lemn;
 • creion;
 • cuțit ascuțit;
 • riglă și bandă centimetrică;
 • șmirghel.

Lucrul în a face cea mai simplă sabie din lemn cu propriile mâini este împărțit în mai multe etape:

 1. Procesul de a crea o sabieSe creează un desen de sabie și se transferă la bara.
 2. Tăiați piesa de prelucrat cu un ferăstrău sau cu un ferăstrău.
 3. Cuțitul cu o lamă îndepărtează un strat de lemn pentru ao face puțin mai subțire decât garda.
 4. Mânerul este prelucrat astfel încât să devină oval în secțiune transversală. Dacă sabia pare prea grea, este necesar să coaseți mai mult lemn din lamă și mâner. Dacă este necesar, efectuați echilibrarea, apoi efectuați cu atenție suprafața produsului cu șmirghel.
 5. Înfășurați mânerul cuțitului cu o bandă izolatoare sau o bandă de etanșare. Acest lucru este necesar din mai multe motive - sabia nu va aluneca din mâini, mânerul nu se murdărește și produsul va găsi un aspect elegant și atractiv.
 6. Selectați paza folosind un fișier sau un cuțit, făcând o canelură în locul în care pătrunde în lamă. Puteți merge în altă direcție și nu văzut garda deloc, ci faceți-l separat ca un cerc din lemn, plastic sau metal, cu un orificiu pentru mâner.
 7. Garda este pusă strâns pe mâner și fixată pentru fixarea suplimentară cu fir.
 8. În ultima etapă, puteți decora sabia cu desene sau sculpturi decorative și lacuri.

Dacă există instrumente mai complexe și experiență în lucrul cu lemn, puteți încerca să faceți o sabie folosind o tehnologie diferită. Acesta va consta dintr-o lamă prelucrată separat, cu un mâner și un gardian, și mai mult ca una reală. Pentru fabricarea lamei și a mânerului este utilizată o bară cu lungimea necesară, având o secțiune transversală de 2,5 x 4,5.

Etapele muncii, cum se face o sabie dintr-un copac, sunt după cum urmează:

 1. Manipularea SabieiFolosind un ferăstrău circular, efectuați 4 tăieturi și dați piesei de prelucrat o formă de diamant. Punctul are forma dorită, pentru care se utilizează o mașină de rectificat curea sau disc.
 2. Capătul opus, care va fi folosit ca mâner, poate fi făcut mai subțire prin îndepărtarea suplimentară a stratului de lemn sau lăsând o grosime cu o lamă dacă forma este confortabilă pentru mână. Pentru a conecta mai mult mânerul la mâner, se deschide o deschizătură la capătul tijei de legătură. Piesa de prelucrat este prelucrată prin șmirghel. Pentru fabricarea pazei, veți avea nevoie de două șipci de 15 cm lungime cu dimensiunile secțiunii transversale de 2 x 2,5. Este necesar să le punem împreună și în mijloc să deseneze un diamant, dimensiunea și forma care coincid cu dimensiunea și forma lamei.
 3. Este necesar să tăiați fiecare dintre părți și să le conectați cu clei sau cuie.
 4. Ajungeți la marginea gardului și îl sapă.
 5. Puneți paza pe piesa de prelucrat, mutați-o în locul dorit și fixați-o cu clei.
 6. Suprafața poate fi făcută semicirculară sau triunghiulară, decorată cu ștanțare sau model și legată la mâner cu un bolț metalic.
 7. Acoperiți produsul cu un lac.

Pentru a preveni alunecarea, mânerul este uneori înfășurat cu bandă, bandă, cârpă sau cu crestături.

Câteva cuvinte despre echilibrare

Uneori o armă care are o formă ideală se dovedește a fi inconfortabilă, dar când încerci să lucrezi cu ea, mâna devine obosită instantaneu. Probabil, prea multă greutate este de vină, dar cea mai comună cauză este tulburarea echilibrată, adică deplasarea centrului de greutate.

Se crede că, în mod ideal, ar trebui să rămână pe lama, garda de mai jos 7-15 cm. Locația exactă depinde de caracteristicile anatomice ale gazdei sabie, în special pe dimensiunea palmelor. Dacă centrul de greutate este deplasat spre punct, impactul lamei devine mai puternic, dar devine dificil să controlați arma. Când vă deplasați spre mâner, puterea și precizia impactului scade.

Arme din lemn

Pentru auto-echilibrare, se recomandă verificarea acestui parametru chiar și în stadiul realizării sabiei (înainte de finisarea finisajului suprafeței).

Dacă este necesar, efectuați ajustări urmând acești pași:

 1. Marcați locul aproximativ în care ar trebui să fie centrul de greutate.
 2. Găsiți adevăratul centru de greutate (punctul de echilibru), plasând sabia pe degetul alungit într-un unghi drept.

În funcție de locația relativă a acestor două puncte, efectuați o ajustare, pentru care:

 • Reduceți greutatea lamei prin îndepărtarea stratului de lemn. Centrul de greutate se va deplasa spre mâner. Dar este important să țineți cont de faptul că o lamă subțire se poate rupe repede.
 • Reduceți greutatea mânerului într-un mod similar pentru a deplasa centrul de greutate mai aproape de punct. Dar nu uitați că un mâner prea subțire va fi incomod.
 • Măriți greutatea mânerului utilizând agenți de ponderare (plăcuțe de plumb) și deplasați centrul de greutate mai aproape de gardă. Ultima metodă de corecție datorată simplității sale și posibilității de a face schimbări este cea mai des utilizată.

Plăcile trebuie aplicate mânerului și fixate cu bandă sau bandă.

După corectarea greutății, este necesar să încercați încă o dată săbia, verificând confortul mâinii, rezistența și precizia loviturii. Dacă este necesar, efectuați din nou toate acțiunile.

Poate că atunci când o versiune simplă a sabiei este stăpânită, va fi o dorință de a face arme de o formă mai complexă cu mâinile tale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un ferastrau de mana pentru metalCum sa alegi un ferastrau de mana pentru metal
Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?Am nevoie de un mâner din plastic cu o încuietoare?
Arzător pe lemn pe mâini proprii: o clasă de master și sfaturiArzător pe lemn pe mâini proprii: o clasă de master și sfaturi
Cum de a ascuți un cuțit cu un bar: instrucțiuni și sfaturiCum de a ascuți un cuțit cu un bar: instrucțiuni și sfaturi
Alegerea competentă a unui cleaver pentru tăierea lemnului de focAlegerea competentă a unui cleaver pentru tăierea lemnului de foc
Caracteristici de cuțite de mânăCaracteristici de cuțite de mână
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Efectuarea de cuțite de casă: vânătoare, turistică și alteleEfectuarea de cuțite de casă: vânătoare, turistică și altele
Facem dispozitivul pentru împărțirea lemnului de foc cu mâinile noastreFacem dispozitivul pentru împărțirea lemnului de foc cu mâinile noastre
Cum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile taleCum se face un tăietor pentru prelucrarea lemnului cu mâinile tale
» » Cum sa faci o sabie dintr-un copac cu mainile tale
© 2021 amigdas.com