amigdas.com

Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare

Vaccinări pentru pisici și câiniUn număr mic de oameni au capacitatea de a rezista și de a nu se topi în fața unei mici creaturi pufoase. Ei sunt tovarăși excelenți, distinsi de sociabilitatea lor și de afecțiunea fără limite față de proprietar. De aceea, vine un moment când aproape fiecare persoană are o dorință de a avea o pisică. Dar atunci întrebarea apare, prin analogie cu câinii, despre ce vaccinuri fac pisicile și când, și dacă acestea sunt necesare.

Când un animal apare pentru prima dată în casă, acesta este încă un pui mic, fragil, cu un sistem imunitar slab. În acest moment este important nu numai să se controleze menținerea curățeniei locului de detenție și a contactului cu animalele din jur, dar și să se vaccineze în timp util. O vaccinare în timp util va împiedica infectarea unui organism neprotejat cu boli grave.

Tipuri de vaccinări

Există un întreg Lista bolilor împotriva cărora se fac vaccinări pisicilor:

 • Ciuma;
 • feline leucemie;
 • peritonita infecțioasă;
 • panleucopenie;
 • rinotraheita virală;
 • rabie;
 • herpesul.

Vaccinarea pisicilor din bolile de mai sus se efectuează tuturor reprezentanților, indiferent de apartenența lor la o anumită rasă.

Un alt criteriu pentru divizarea vaccinărilor este spectrul de acțiune. Potrivit acestui parametru, acestea sunt:

 • monovalent - acțiunea este îndreptată spre formarea imunității la o anumită boală;
 • polivalent - pisica dezvoltă imunitate la două sau mai multe boli.

Totuși, vaccinurile sunt împărțite în durata efectului asupra următoarelor categorii:

 • activ - formularea include bacterii vii, dar slabe, care nu ascund amenintari la pisica, dar la sfarsitul saptamanii dezvolta imunitate cu actiune indelungata la agenti patogeni;
 • inactiv - medicamentele se fac pe bază de virusi și bacterii moarte, astfel încât imunitatea apare imediat după vaccinare, dar există o scurtă perioadă de timp.

Date privind prima vaccinare și ulterior

Ce vaccinuri se fac pentru pisicile domesticeRecomandările specialiștilor sunt, că pentru a face prima inoculare complexă pentru pisici urmează deja în 2-3 luni. După intervalul de 3 săptămâni, se efectuează oa doua vaccinare. În mod natural, revaccinarea trebuie efectuată cu același medicament ca vaccinarea inițială. După ziua injecției, trebuie să se țină seama de două săptămâni. Acest interval de timp animalul va fi în carantină, deoarece numai după 14 zile pisoiul este format imun la boli. În funcție de dorințele proprietarului, puteți introduce în plus un vaccin împotriva chlamidiei feline. Inocularea ulterioară se realizează la vârsta de un an cu necesitatea unei revaccinări anuale.

Dacă, datorită oricăror circumstanțe, proprietarul pisicii nu a avut ocazia să-l planteze până la șase luni, atunci este în continuare necesar. La această vârstă, animalul devine mai puternic, iar sistemul imunitar este întărit, astfel încât nu este necesar să se efectueze o re-inoculare după o perioadă de trei săptămâni. Și după prima injecție, trebuie să o faceți după un an.

Caracteristicile momentului de vaccinare împotriva rabiei

Vaccin împotriva rabiei Introduceți animalele de companie din vârstă când începe să contacteze animalele înconjurătoare: de obicei aproximativ trei luni. În cazul în care pisoiul este absolut intern și nu comunică în realitate cu alți reprezentanți ai regnului animal, este posibilă amânarea inoculării până la 8 luni. Re-vaccinarea împotriva rabiei se efectuează anual aproximativ în același timp. Despre revaccinare nu trebuie uitat, pentru că rabia este o boală incurabilă care amenință nu numai animalul, ci și persoana.

De obicei, vaccinarea împotriva bolii are o puternică influență asupra stării generale a animalului: animalele de companie este prezentat în lentoare și slăbiciune chiar temperatură ridicată a corpului poate avea loc timp de mai multe ore. Un medicament puternic poate provoca probleme de sănătate la un animal de companie, deci majoritatea proprietarilor au o întrebare rezonabilă cu privire la necesitatea vaccinării la vârsta de trei luni. Prin urmare, în cazul în care proprietarii sunt încrezători că pisoiul în primele luni nu vor fi în contact cu animalele din jur, are sens să transfere grefare la un opt luni de vârstă, atunci când organismul va primi mai puternic.

Regulile de vaccinare - ceea ce trebuie să vă amintiți

Înainte de administrarea vaccinului, trebuie să vă asigurați că pisica este absolut Sănătate:

 • efectuarea de vaccinareAnimalul trebuie să fie activ și vigilent.
 • Trebuie să aibă un apetit excelent.
 • Temperatura corpului trebuie să fie în limitele normale: la pisici, temperatura normală este de 38-39 grade Celsius.
 • Nu trebuie să existe tuse sau strănut.
 • În timpul unei vizite la clinică veterinară pentru animale ar trebui să asigure, de asemenea, stare bună de sănătate a unui pisoi si recomanda timpul optim de prima vaccinare: vaccinare depinde de o serie de factori care numai un profesionist va fi în măsură să ia în considerare și face recomandările corespunzătoare.
 • Înainte de procedură, animalele de companie ar trebui să primească antihelmintice și numai după o perioadă de zece zile pot intra în vaccin.

Pentru vaccinare este necesar să se folosească medicamente de calitate testate, pentru că în căutarea ieftinului poate provoca daune ireparabile sănătății animalului de companie.

Reguli pentru vaccinarea pisicilor

 • Vaccinuri pentru câini și pisiciNumai animalele absolut sănătoase pot fi vaccinate.
 • Nu administrați vaccinul pisicilor după ce au comunicat cu animalul infectat.
 • După inoculare, animalul de companie nu trebuie operat timp de 25 de zile.
 • După operație, este interzis vaccinarea pisicii timp de 3 săptămâni.
 • După tratamentul cu antibiotice, vaccinarea este permisă numai după două săptămâni.
 • În cazul în care schimbarea dinților nu poate fi vaccinată.
 • Utilizați vaccinul numai cu o perioadă de valabilitate bună.
 • Nu poți să vaccinezi un pui mai devreme de două luni.
 • Pisicile nu ar trebui să experimenteze stresul: încercați să scăpați, miați cu voce tare și altele.

După inoculare, gazda poate observa că animalul de companie a devenit lent, există o pierdere a poftei de mâncare și o creștere a temperaturii. Nu este necesară panica, deoarece în acest mod organismul reacționează la introducerea vaccinului, iar durata reacției va depinde de forța organismului.

Tipuri de vaccinuri pentru pisici

Potrivit experților, utilizarea vaccinurilor importate este mai preferabilă din cauza unor indicatori mai înalți de siguranță și eficacitate. Dar acest punct de vedere nu se aplică vaccinurilor antirabice: medicamentele de uz casnic, la fel ca produsele importate, sunt de o calitate foarte bună. Mai jos sunt vaccinurile cele mai comune și caracteristicile acestora:

Nobivac Tricat Este un preparat uscat de tip combinat. Este isogenă și creează imunitate la pisică pentru panleucopenie, rinotraheită și infecție cu calicivirus. Introduceți-o sub piele sau în vena unui animal de trei luni sau mai în vârstă.

"Leukorifelin" - un medicament dibazic format din părți uscate și lichide care interferează înainte de administrare. Are o imunogenitate ridicată. De la vârsta de trei luni, puteți utiliza același vaccin, care, de asemenea, formează imunitate la rabie, are denumirea "Quadratic".

"Felovaks-4" - un vaccin complex, nu produce imunitate la rabie. Pisoii sunt introduși în două până la trei luni de la naștere și au efect nu mai mult de un an. Prin urmare, este necesar să se monitorizeze îndeaproape programul de re-inoculare efectuat într-un an.

Principalul lucru de reținut este că nimeni nu va vaccina un animal de companie mai bine decât un medic calificat care știe care medicament va fi optim și în ce doză să o aplice.

Informații despre vaccinare, inclusiv seria și numărul vaccinului, trebuie înregistrate în pașaportul veterinar al unui animal internațional. Acest lucru va oferi o oportunitate de a urmări data ultimei vaccinări și să nu uitați de timpul pentru cel de-al doilea vaccin. În plus, este necesară pentru călătorie: există o listă completă de vaccinări obligatorii pentru pisici, fără de care animalele de companie nu vor fi autorizate să exporte în străinătate. Lista vaccinărilor necesare poate varia în funcție de țara gazdă. Dar, de regulă, rabia, bolile respiratorii virale ale pisicilor și panleucopenia sunt incluse în numărul bolilor obligatorii.

Auto-vaccinare: când și cum

Dar, în cazul în care proprietarul nu are nevoie de un pașaport, și el este ghidat de dorința de a proteja animalele de companie de la stres inutil atunci când călătoresc și imediat vizita clinica veterinara, cu toate nuanțele de aceasta, ar trebui să fie conștienți de faptul că pisicile vaccinate și a făcut la domiciliu de către proprietar. recomandări cum să vă vaccinați pisicile, sunt foarte simple:

 • Cum se face vaccinareaEste necesar să se ia o abordare responsabilă în alegerea vaccinului. Preparatele de producție internă au costuri destul de scăzute în comparație cu analogii importați, însă sunt mult mai răi pentru animale. În consecință, o creștere a sumei alocate pentru vaccinare va permite achiziționarea unui medicament mai fiabil: Nobivak, Felovax-4 sau alt produs străin. Vaccinul conține, de asemenea, tipurile de boli împotriva cărora este aplicată și data de expirare.
 • Pentru a obține un rezultat de vaccinare de succes, trebuie să vă asigurați că animalul de companie are o stare excelentă de sănătate și un apetit excelent. De asemenea, ca și în cazul vaccinării într-un cadru clinic, este necesar să se acorde un agent antihelmintic cu două săptămâni înainte de procedură.
 • Dacă se efectuează vaccinarea cu două vaccinuri, se vor folosi două seringi. Opțiunea optimă va fi seringile de insulină care au ace subțiri, dar numai dacă doza de vaccin nu depășește 1 ml.
 • Înainte de a începe procedura, trebuie să vă spălați mâinile, să pregătiți toate lucrurile necesare și să încercați să rămâneți calm - anxietatea proprietarului poate fi transmisă animalelor de companie.
 • Apoi trebuie să luați vaccinul în seringă. Ținând-o în direcția acului, ar trebui să eliberați aerul și o mică parte din medicament. Cantitatea de vaccin care a rămas pentru injecție ar trebui să se potrivească exact cu recomandările din instrucțiunile privind medicamentul.
 • Este necesară fixarea pisicii, prin urmare se recomandă invitarea unui asistent care să-l păstreze. Cu toate acestea, există pisici care vă permit cu calm să efectuați procedura.
 • Este necesar să ridicați pielea între lamele și să introduceți în spațiul subcutanat.
 • Un punct important este neteditatea și viteza de introducere a acului. Ar trebui să se facă fără jaf și destul de repede. Când acul se află în poziția necesară, rezistența dispare, deci acest moment este bine resimțit. Vaccinul este injectat treptat, nu doar prin apăsarea seringii.
 • În final, trebuie să frecați locul de injectare.

Pisici și vaccinuri pentru câiniȘi așa, vaccinarea pentru pisici este a parte integrantă a îngrijirii complete. Un proprietar atent ar trebui să aibă grijă de sănătatea animalelor de companie în avans, efectuând prevenirea în timp util a bolilor periculoase. Numai în acest fel puteți fi absolut sigur că pisica va fi protejată împotriva infecțiilor care se dezvoltă în boli periculoase și va continua să aducă bucurie de-a lungul anilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câiniInstrucțiuni pentru utilizarea vaccinurilor pentru pisici și câini
Multiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuiaMultiple 4 instrucțiuni pentru pisici: vaccin și utilizarea acestuia
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Maxidin pentru pisici manual de utilizareMaxidin pentru pisici manual de utilizare
Vaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizareVaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Vaccinări pentru iepuri: ce și când să facețiVaccinări pentru iepuri: ce și când să faceți
Ce vaccinuri sunt date nou-născutului în spital?Ce vaccinuri sunt date nou-născutului în spital?
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?Vaccinări pentru câini. Ce pot face pentru un catelus sub 1 an?
» » Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
© 2021 amigdas.com