amigdas.com

Masă de sudare realizată manual pentru funcționarea unui sudor

Masă de sudarePentru un atelier de lucru la domiciliu, în cazul în care se face adesea lucrări de sudură, este necesară o mică placă de sudura, datorită căreia este posibilă organizarea unui loc de lucru confortabil și, în același timp, economisirea spațiului.

Masa metalică, cu excepția ușurinței în sudură, va îndeplini, de asemenea, rolul bucla de împământare, în plus, pe rafturile sale inferioare va fi posibilă aranjarea unei mașini de sudură, a electrozilor și a altor instrumente auxiliare.

Masa de sudare

Orice tabel destinat lucrărilor de sudură, cu excepția comodității, trebuie să aibă, de asemenea, o siguranță completă pentru sudor, deoarece în timpul funcționării se utilizează un curent de înaltă tensiune cu tensiune destul de înaltă. Pentru aceasta, designul său trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 1. Cum se asamblează o masă de suduraTrebuie să fie instalată o aspirație forțată deasupra mesei pentru îndepărtarea gazelor sudate și a prafului din zona sudării spre stradă.
 2. Ventilatorul de evacuare este recomandat să fie instalat pe o stradă, la o înălțime mică de la podea.
 3. Dacă este posibil, muchia blatului ar trebui să fie de preferință confecționată dintr-o bandă de cupru. Este foarte convenabil să aducem în jos învelișul pentru electrod atunci când arcul este aprins.
 4. Asigurați-vă că setați iluminarea locală a zonei de lucru. Se recomandă utilizarea tensiunii pentru iluminare la o tensiune de 36 V, în acest scop se utilizează un transformator cu tracțiune descendentă.
 5. Sub blat trebuie să existe rafturi sau casete speciale pentru stocarea electrozilor și diverse scule auxiliare (perie metalică, daltă, ciocane etc.).
 6. Trebuie să existe un compartiment de depozitare închis pentru echipament, care este utilizat în cazuri rare.

Iar cerința de bază - în proiectarea sa nu ar trebui utilizate, precum și depozitate inflamabile și emit materiale toxice în timpul încălzirii.

Constructii de tabla de sudare

Există două tipuri de tabele pentru producerea de lucrări de sudură pentru ateliere protejate - acestea sunt, tabele foarte simple, obișnuite pentru sudarea intermitentă de dificultate medie si semi-montaj tabele de sudura pe care pentru a efectua sarcini mai complexe.

Pentru confortul de utilizare, următoarele cerințe sunt impuse pe tabel:

 • Înălțimea mesei nu trebuie să fie mai mică sau mai mare decât limitele de 700 - 850 mm.
 • Dimensiunile minime recomandate ale suprafeței de lucru trebuie să fie de 800 × 1000 mm.
 • Înălțimea mesei cu ecran de protecție din grinzile de sudură nu trebuie să fie mai mică de 1400 mm.

Masă de sudura simplă

Caracteristici de asamblare a meseiAre o rezistență, o ușurință de asamblare și un design destul de convenabil pentru lucrările unui sudor. Construcția lui constă dintr-un cadru rigid, care este sudat din metal și este alcătuit din patru stâlpi din oțel realizați din colțuri sau țevi de profil sudate împreună. În partea inferioară, la o altitudine de aproximativ 200 mm de podea, stâlpii sunt sudați cu colțuri, de sus sunt sudați pe un cadru solid, cu o suprafață de lucru metalică.

Pe masă de metal, pot exista șanțuri speciale pentru fixarea pieselor sudate.

Pe un cadru din oțel, pe care se află masa superioară a mesei, este de dorit să sudați consolele pentru firul de sudură, iar sub masă se recomandă așezarea unei tăvi superficiale pentru asamblarea prafului și scării.

Pe partea stângă sau dreaptă poate fi o bordură cu mai multe compartimente pentru stocarea diferitelor instrumente. Spațiul rămas este adaptat pentru stocarea temporară a echipamentelor mai mari.

În apropiere este de dorit să sudați standul sub rezervorul de apă.

Masă de sudare semi-profesională

Constructii de tablaAcesta este deja un proiect destul de complicat al ansamblului și masă de sudură cu echipament suplimentar. Proprietăți ergonomice astfel de mese sunt aproape la fel ca de obicei, dar sunt prevăzute cu instalarea de echipamente suplimentare pentru frezare, forare și alte operațiuni de prelucrare a metalelor. De asemenea, mesele pot fi echipate cu sisteme de ventilație încorporate.

Picioarele mesei pentru rigiditatea întregii structuri sunt adesea bine atașate la podea prin șuruburi de ancorare sau prin șapă de beton.

O caracteristică importantă a acestor tabele este abilitatea de a roti platforma de lucru, astfel încât sudorul să poată impune Cusătură de sudură pe părțile sudate de la un punct de lucru.

Masele de asamblare-sudate sunt adesea echipate cu fălci de lăcătuș cu eliberare rapidă, un set de dimensiuni diferite de cleme și dispozitive de prindere pentru montarea mașinii de sudură.

Criterii pentru alegerea unei mese

Ce să faci dintr-o masăEcranele de protecție ale grinzilor de sudură, ale conductelor de ventilație și ale altor materiale de acoperire a zonei de lucru ar trebui să fie din materiale incombustibile. Dacă se utilizează mai devreme pentru această țesătură de azbest, se utilizează acum materiale moderne, cum ar fi Supersil sau cardul bazalt.

Pentru rigiditatea întregii structuri, masa sa nu trebuie să fie mai mică de 180 - 200 kg.

Iluminarea zonei de lucru trebuie să fie ajustată astfel încât să nu apară nici o strălucire, interferând cu lucrarea sudorului (paharele măștilor de sudură practic nu le absorb).

Proiectul trebuie să aibă un rotativ mecanismul platformei de lucru și ventilația încorporată.

Materiale și componente

Pentru a produce masa, se folosesc diverse materiale sub formă de colțuri din oțel, țevi de profil, canale mici și bare de I cu tablă. Principala condiție pentru aceasta este stabilitatea și capacitatea rezista greutății mari procesate pe acestea.

Selecția materialelor

Cum de a asambla masa de unul singurPentru rezistență ridicată, picioarele mesei sunt cel mai bine realizate dintr-o țeavă de profil cu o secțiune minimă de 60 × 60 × 2 mm sau un unghi de 63 × 63 × 4 mm.

Suprafața de lucru (blatul) este realizată, de preferință, dintr-un canal sau colț, care este instalat pe una dintre nervuri printr-un plan în sus. Între piesele de lucru trebuie să existe un spațiu pentru clemele și alte unelte de fixare, care vor fi utilizate pentru a fixa piesele sudate, dacă este necesar.

Structuri auxiliare, Cu ajutorul căruia este posibilă creșterea suprafeței de lucru a suprafeței de lucru, este mai bine să le scoateți din tuburi de formă, deoarece acestea sunt mai ușoare în greutate decât colțul din oțel.

Rama ecranului de protecție este, de asemenea, recomandată să fie făcută dintr-o conductă de profil și tăiată cu tablă subțire. Ecranul ar trebui să fie realizat, de preferință, cu plăci laterale.

Un set de instrumente suplimentare

Pentru a crea cele mai confortabile condiții de lucru, este recomandat să cumpărați un set suplimentar de instrumente, cu funcții de fixare sigură a pieselor sudate de pe desktop cu abilitatea de a schimba rapid poziția lor spațială. Acestea trebuie să aibă rezistență și durabilitate în cazul unor schimbări bruște de temperatură.

Aceste instrumente includ cleme, cu care piesele de prelucrat pot fi atașate între ele sau pe desktop.

Clips. Functia lor este aproape identica cu cea a clemelor, dar de utilizare mai larga. Datorită lor, este posibil să se stabilească un anumit unghi și să se fixeze articulațiile mai complexe ale spațiilor libere unul cu celălalt.

Baza magnetică. Se recomandă fixarea unor mici spații care nu pot fi fixate cu alte dispozitive mecanice.

Masă de sudură cu desene de mâini proprii

Productia de meseProblema cu fabricarea independentă a unei mese de sudură este că în prezent există foarte puține informații despre astfel de structuri. Dacă luăm ca bază modele concepute pentru scopuri industriale, atunci desenele lor sunt destul de greu de folosit în ateliere de lucru la domiciliu și multe funcții nu pot fi utilizate deloc. O alternativă poate fi cel mai simplu desen, pe care îl poți îmbunătăți și îmbunătăți.

Cea mai ușoară și mai accesibilă variantă a mesei, care pot fi produse rapid și ușor cu mâinile lor, finalizând-o singură.

Realizarea unei mese de sudura

Pentru un exemplu de fabricație, este posibilă realizarea unei construcții pentru producerea de operații de sudură, realizate din țevi profilate metalice și un colț de oțel. În mod natural, în timpul fabricării, puteți utiliza alte dimensiuni, materiale și schimbați forma geometrică a mesei.

Fabricarea de blaturi

Cum se asamblează o masăSuprafața de masă nu este recomandată să fie făcută dintr-o cârpă continuă. Suprafața sa este sudată dintr-o conductă de profil 60 × 40 × 2 mm (perimetru). Grila internă este realizată dintr-un profil 30 × 30 × 1,2 mm (în loc de acestea, pot fi utilizate 8 sau 10 canale).

Semifabricatele pentru țevi sunt tăiate cu ajutorul unui șlefuitor, iar capetele sunt curățate de burturi. Mai intai, rama exterioara este preparata, care ar trebui sa aiba exact aceleasi diagonale.

Profilele interne sunt decupate de-a lungul deschiderii cadrului și introduse în mijloc (canalul este așezat pe cadru) la o distanță de 30-50 mm unul de celălalt, după care toate cusăturile sudate sunt îndepărtate de către bulgară.

Mânerele pentru construcția mesei de sudură pot fi necesare pentru confortul relocării acesteia într-o locație nouă. Ele sunt realizate din armături rotunde cu diametrul de 12-14 mm, au o formă în formă de U și sunt sudate pe ambele părți la partea inferioară a tablei.

Picioare pentru picioare

Caracteristici de asamblare a meseiPatru picioare de masă sunt tăiate dintr-o țeavă rotundă cu un diametru de 50 mm (poate fi realizată dintr-o conductă pătrată 50 × 50 mm). Lungimea lor ar trebui să fie de aproximativ 760 mm. Straturile tăiate sunt sudate la colțurile tablei de masă pregătite anterior.

După ce picioarele sunt sudate pe masă, pentru a consolida rigiditatea întregii structuri, se face o legare suplimentară peste partea inferioară a stâlpilor. Pentru a face acest lucru, prin retragerea de la capătul inferior al pilonilor la aproximativ 200-300 mm, picioarele sunt sudate împreună printr-o secțiune de unghi 30 × 30 sau 40 × 40 mm. Colțul este pregătit pentru partea inferioară a rafturilor. În mijlocul colțului va fi un raft realizat din plăci aglomerate sau placaj gros pentru stocarea diferitelor scule de sudură și a aparatului în sine.

În timp ce sudați picioarele pe masa de masă, este important să nu le lăsați înclinate. Acestea trebuie să se așeze cu cadrul clar sub 90 de grade. Pentru a vă asigura un astfel de unghi uniform, trebuie să utilizați un pătrat metalic și o bandă.

Este de dorit ca roțile să fie sudate la posturi pentru a facilita deplasarea mesei, dar aceasta este numai atunci când trebuie să fie rulată frecvent. Dacă este staționară, este mai bine să nu le folosiți, deoarece în timpul funcționării masa va fi instabilă și va fi necesar să se realizeze un suport suplimentar al frânelor pentru roți.

Câteva cârlige sunt sudate la posturile de masă pentru depozitarea cablului de sudură, suportul altor dispozitive. Ele sunt realizate dintr-un fir neted cu un diametru de 6-8 mm sau unghii obișnuite cu o lungime de 100-150 mm. Unghiile sunt simplu îndoite și sudate din exteriorul rafturilor.

Cutie de protecție

Materiale și instrumenteCutia este sudată sub blat, la posturi sub o înclinație ușoară. Este realizat din tablă metalică și are margini mici. Funcția sa este de a colecta reziduuri mici, scară și zgură, bate cusături sudate. În acest fel, protejează împotriva pătrunderii acelorași deșeuri în scule și dispozitive care se află pe raftul inferior, așezate pe cureaua rafturilor.

Instrumentele se depozitează cel mai bine într-o cutie specială din PAL sau tablă. Cel mai bine, dacă în locul lui va fi o noptieră cu mai multe rafturi, pe care puteți sorta instrumentul.

Siguranță în timpul executării operațiilor de sudură

 1. Cum de a consolida picioarele meseiOrice lucrare cu privire la sudarea metalelor trebuie efectuată numai în încăperi în care există o bună ventilație sau echipament cu sistem de ventilație de evacuare.
 2. În timpul lucrului, trebuie să folosiți toate echipamentele de protecție individuală necesare pentru sudor. Acestea includ îmbrăcăminte specială neinflamabilă, încălțăminte, mănuși de piele sau prelata, o mască de sudura sau o clapetă, iar în unele cazuri un aparat de respirat (când sudați metalul galvanizat).
 3. Toate îmbinările cablurilor de sudură trebuie izolate, iar izolația lor nu trebuie să fie deteriorată. În cazul detectării unui defect în timpul unei inspecții vizuale, acestea trebuie izolate imediat.
 4. Nu puneți materiale sau substanțe inflamabile la locul de muncă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi aripile de sudare dreapta (manusi pentru sudor)Cum sa alegi aripile de sudare dreapta (manusi pentru sudor)
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Caracteristici de cabluri pentru mașini de sudatCaracteristici de cabluri pentru mașini de sudat
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbonSudarea oțelului inoxidabil semi-automat în argon și dioxid de carbon
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Stații de sudare mobile și staționareStații de sudare mobile și staționare
Caracteristicile tehnice ale electrozilor mrd3Caracteristicile tehnice ale electrozilor mrd3
Caracteristicile electrozilor monolitici pcCaracteristicile electrozilor monolitici pc
» » Masă de sudare realizată manual pentru funcționarea unui sudor
© 2021 amigdas.com