amigdas.com

Filtru extern pentru acvariu cu mâinile tale

Selectarea și instalarea unui filtruCu câteva decenii în urmă, achiziționarea de acvariu, iubitorii au instalat în el un minim de echipament: o lampă și un compresor. Se credea că are suficientă apă pentru a curăța apa. Cu toate acestea, volumele din acele vremuri rareori au depășit 30 de litri, iar peștii erau destul de nepretențioși: guppii, păianjeni, gurami. De atunci, multe s-au schimbat.

Acvariile de 150-200 litri au devenit obișnuite, iar populația lor este acum mai exotică și mai exigentă. Pentru viața confortabilă și sănătoasă a multor pești, sunt necesari anumiți parametri de apă. Și unele specii, de exemplu, cichlide, nu acceptă nici o vegetație. Cu toate acestea, apa pentru ele trebuie curățată cu atenție. Deci, fără filtre nu puteți face.

Tipuri de filtre

Filtrele sunt împărțite prin metoda de plasare:

 • interne,
 • exterior.

Prima lucrare, fiind direct în acvariu, și ieșirea externă și purificarea apei dincolo de limitele sale.

Filtrele externe variază de asemenea în funcție de tipul de construcție, de umplere și de putere. Există mici filtre agățate - rucsaci pentru acvariile mici, fitofilte, canistre și sisteme impresionante de filtrare în mărime - sampas.

Avantajele filtrelor externe sunt evidente:

 • Filtre pentru acvariunu ocupați volumul intern al acvariului,
 • Nu răsfățați akvadizayn aspectul său,
 • potrivit pentru volume mari,
 • Ca regulă, este mai puternic și mai eficient decât filtrele interne.

De asemenea, au deficiențe proprii:

 • necesită un loc separat,
 • mult mai scumpe decât cea internă.

Cu toate acestea, chiar și într-un mic apartament puteți deghiza sistemul de filtrare și, în unele cazuri, chiar îl faceți frumos. În ceea ce privește costul, este posibil să faceți singur filtrul și să economisiți o sumă decentă în acest fel. În plus, va fi posibilă înființarea unui sistem auto-fabricat pentru particularitățile acvariului său și a locuitorilor săi.

Baterie externă pentru bagajele externe

Airlift este un tip de pompă proiectat pentru a ridica apa la o anumită înălțime.

Ce va fi necesar

Pentru a face un astfel de filtru, aveți nevoie de:

 • un mic container din plastic pentru produse vrac,
 • aer compresor,
 • umplutura pentru filtru (lut expandat, cauciuc spongios),
 • tub de silicon,
 • seringă 20 ml,
 • furtun,
 • siliconic.

Curs de lucru

Filtre externe pentru acvariuÎn partea superioară a recipientului o gaură de același diametru ca și seringa este topită. Pistonul seringii este scos, tubul seringii este introdus în orificiu. Apoi, în seringa însăși, se topește o gaură, în care se introduce un tub de silicon. Acul pentru acul seringii este sigilat cu silicon. La partea inferioară a tubului se află o fanta sub furtun din compresor.

În apropierea fundului recipientului se află o deschidere sub furtunul de silicon, prin care apa se va întoarce la acvariu.

Locurile tuturor îmbinărilor tratat cu etanșant siliconic, astfel încât să nu existe nicio scurgere. Un sintepon sau burete pentru filtru este plasat în recipientul de pe fund. Turba sau pietricele sunt turnate de sus.

Cum funcționează

Când este asamblat, filtrul este amplasat lângă acvariu. După pornirea compresorului, apa prin presiunea aerului va crește prin tub. Intrând în recipient, acesta trece mai întâi prin lut expandat (curățare mecanică) și apoi prin burete (biofilter). Sub presiunea proprie, curge prin furtunul din partea inferioară a recipientului, revenind la acvariu este deja curățat.

nuanțe

Este necesar să se ia în considerare, că tubul de silicon nu ar trebui să ajungă la sol în fundul a 5-6 cm. Furtunul, care întoarce apa înapoi, este așezat în spatele peretelui din spate al acvariului și ar trebui să fie ridicat fără probleme. Containerul însuși trebuie să fie setat astfel încât mijlocul său să fie chiar deasupra nivelului apei.

Acest filtru de casa are un cost redus și este potrivit pentru acvarii cu un volum de până la 50 de litri.

Fitofiltr

Care sunt filtrele pentru acvariu?Acesta este, de asemenea, un fel de filtru extern. Nu este greu să o faci cu mâinile tale. Această metodă de purificare a apei a apărut relativ recent. Înțelesul este acela în proces au fost incluse rădăcinile plantelor. Astfel, compușii de azot sunt neutralizați. Această metodă de filtrare este deosebit de bună pentru acvariile cu cichide, unde nu există vegetație subacvatică. Prin dezavantaje se poate atribui faptul că un astfel de filtru trebuie să fie situat deasupra acvariului. Avantajul necondiționat al fitopelului este că această metodă de purificare a apei formează un ecosistem aproape închis, interdependent, combinând două hobby-uri într-una.

Cum să faci

Pentru a face un astfel de filtru aveți nevoie de un container dreptunghiular. Poți să iei o cutie de plastic pentru flori. Unii meșteri își lipesc un paralelipiped de sticlă sau îl comandă profesioniștilor din domeniul acvariilor. În cutia de sticlă trebuie să faceți partiții cu găuri pentru circulația apei. Într-un container de flori din plastic, puteți pune pereții tăiați din plante de apă de cinci litri. Partițiile trebuie să fie sub părțile laterale ale casetei. Ele sunt necesare pentru a se asigura că fluxul de apă este difuz și nu estompează solul. Din diferite capete ale sertarului, sunt realizate găuri pentru furtunurile de alimentare și de evacuare. Ai nevoie de o pompă.

În cutie, în primul și ultimul compartiment (acestea ar trebui să fie puțin mai mici decât celelalte), puneți un burete sau sintepon. Volumul rămas este umplut cu grund extins sau cu acvariu. A plantat plante care sunt potrivite pentru metoda hidroponică de cultivare:

 • spatifillium,
 • anthurium,
 • Tradescantia,
 • violete și altele.

Cum să faci un dispozitiv pentru un acvariuSub acțiunea pompei, apa se va ridica în cutie. În primul compartiment cu ajutorul unui burete există o curățare mecanică, apoi apă, care trece prin pământ, scapă de compușii de azot, care sunt atât de necesare pentru plante și sunt saturate cu oxigen. În ultimul compartiment, datorită cauciucului spumant sau a unui sintepon, vor fi reținute mici particule de sol. Mai departe, pe furtun, apa purificată revine în acvariu.

Prin aceste principii, puteți crea o mulțime de filtre diferite pentru acvarii cu propriile mâini. Principalul lucru - pentru a arăta inteligență, răbdare și perseverență! Echipamentele de casă sunt o oportunitate de a economisi bani, de a avea nevoie de un anumit acvariu și de a petrece un timp interesant și profitabil.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?Cum pot reproduce melcii într-un acvariu?
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Avantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariuAvantajele și dezavantajele compresoarelor silențioase pentru acvariu
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Pestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lorPestele de acvariu al scalarului. Întreținerea și îngrijirea lor
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
» » Filtru extern pentru acvariu cu mâinile tale
© 2021 amigdas.com