amigdas.com

Cum de a face un spotter de la o mașină de sudură cu propriile mâini

Spotter din mașina de sudatSpotter este un dispozitiv, calculat pentru categoria mașinilor de sudură. Este proiectat pentru sudarea prin puncte. Funcționează pe baza rezistenței actuale. Dispozitivul funcționează prin eliberarea unei anumite cantități de energie termică în zona de contact cu materialul de sudură atunci când este furnizat curentul electric. Spotterul de la mașina de sudat poate fi făcut manual. Clasificați-l într-un invertor și un model de transformator.

Destinația spotterului și a caracteristicilor acestuia

Spotterul de casă este folosit pentru caroserii auto. Faceți acest lucru când, din anumite motive, din interior Aliniați suprafața parțială nu există nicio posibilitate. Este posibilă vindecarea locală a metalelor cu ajutorul acestui instrument dacă există daune minore pe zona corpului. Este important să înțelegeți cum să faceți un spotter cu propriile mâini pentru a obține un produs de calitate și funcțional.

Procesul de sudare arată astfel. Fixarea este fixată pe locul metalului deteriorat. Pentru el, dispozitivul este conectat și cu ajutorul dispozitivelor auxiliare sau prin propriile mâini trageți dents. Instrumentul pentru repararea caroseriei vă permite să reparați rapid și eficient mașina fără a picta zona afectată. Spotterul este bun prin faptul că vă permite să păstrați controlul asupra fiecărei părți. Acest lucru se datorează faptului că probabilitatea de supraîncălzire și rupere a firelor este destul de mare.

Proprietăți de construcție ale unităților

Dispozitivul constă din componente cum ar fi o cutie, pistol, cablu, electrod.

Spotter dintr-o mașină de sudură cu mâinile taleCaseta conține întregul sistem al dispozitivului, care necesare pentru sudare. Pentru a realiza în mod clar și rapid caroseria, trebuie să respectăm ordinea și tehnologia procesului.

Dacă suprafața este deformată, trebuie să fie curățată de orice acoperire. Poate fi rugina, vopsea sau lac. Această etapă este foarte importantă, deoarece calitatea conexiunii metalice afectează în mod direct rezultatul întregului proces. Conectați contactele la suprafața care a fost reglată. Un dispozitiv de fixare este sudat la zona de curățare a zonei deteriorate, la care este atașat dispozitivul în cauză.

După aceasta, dispozitivul este prins de pistol, după care dentura este trasă afară. Pentru nivelare se recurge la utilizarea unui ciocan, a cilindrilor hidraulici și a altor dispozitive. Acordați atenție grosimii metalului. Aici este necesar să înțelegem ce echipament va permite mașini de îndreptat părul, pentru a nu-i face rău. Ciocanul invers nu este utilizat împreună cu aluminiu. În plus, nu fiecare unitate poate face față unui corp galvanizat. Când corpul este îndreptat, răsuciți partea sudată. Punctul de contact este șlefuit cu un șlefuitor.

Partea cheie Spot

Căpitane de casă, ce estePistol de sudare - aceasta este partea principală a dispozitivului. Pentru funcționarea continuă este utilizat un dispozitiv fabricat din fabrică. Puteți face acest lucru pe baza unui pistol făcut din lipirea clădirii cu propriile mâini. O modalitate alternativă este utilizarea pieselor din sudură semi-automată. Din texolit, tăiați aceleași părți cu lungimi între 12 și 14 mm. Acestea ar trebui să fie 2. Se instalează un suport, utilizat ca un electrod pentru sudare. Dacă doriți, puteți monta un bec pentru iluminare, precum și un întrerupător de impulsuri.

Suportul poate fi din cupru. Poate avea o secțiune transversală - dreptunghiulară sau pătrată. Ca electrod de sudură, se utilizează o tijă de cupru cu o grosime de 8 până la 10 mm. Arma trebuie să aibă un design care vă permite să schimbați electrodul fără demontare. Pentru a conecta arma la dispozitiv, utilizați o combinație a unui cablu de sudură cu secțiunea transversală necesară și un cablu de control cu ​​5 fire. Acesta din urmă este conectat în conformitate cu schema.

Pe comutator efectuați trei fire. Alte două sunt mutate la becul luminos și la motor. Cablul de sudură trebuie să fie curățat și sudat într-o gaură specială din suport.

Algoritmul pentru a-ți face propriile mâini

Pentru a face unitatea în sine, aveți nevoie de anumite abilități și înțelegere a principiilor de lucru cu o astfel de tehnică. Spotterul de la mașina de sudura cu mâinile proprii poate fi realizat în conformitate cu desenele. Pentru aceasta, este necesar să se studieze cu atenție caracteristicile structurale ale aparatului. Puteți utiliza piese improvizate.

Nu este întotdeauna oportun să achiziționați un dispozitiv din fabrică. Un ansamblu de calitate poate costa foarte mult. must vizualizați configurația adaptările și desenele sale.

Echipamente de la un aparat invertor

Cel mai adesea, o unitate bazată pe un invertor este fabricată folosind material de casă. Componentele principale ale dispozitivului sunt un releu tiristor și un invertor de sudare. Pentru a asambla dispozitivul, veți avea nevoie de:

 • Spotter din mașina de sudattiristor cu o valoare de 200 volți;
 • un transformator pentru coborârea a 122 de volți pentru a controla releul prin intermediul unui buton;
 • releu cu o putere de 30 de amperi;
 • punte pe diode;
 • buton pentru control și monitorizare;
 • grup de contact 220 volți.

Transformatorul este conectat printr-o punte diodă. Un tiristor releu este conectat la el. Transformatorul alimentează ramura de control a circuitului. Înainte de a face un spotter, trebuie să vă asigurați condiții de lucru în siguranță de unul singur. În acest scop, puneți covorașe de cauciuc sub picioarele dvs. și respectați regulile de siguranță standard.

Fazele de bază ale asamblării

Pentru a face o unitate de casă, mașina de sudura nordică este ideală. Este necesar să puteți schimba configurația dispozitivului astfel încât spotterul DC de pe ieșire să dea cel puțin 1500 de amperi. Adunarea se efectuează în conformitate cu următoarele reguli:

 1. Cum să faci un Spotter de casăScoateți stratul secundar din aparat. Uneori există mai multe.
 2. Înainte de instalare, numărul de rotații pe volt este determinat. Înfășurarea primară pentru aceasta este înfășurată în sârmă de cupru. Apoi măsurați Volt-ul.
 3. Indicatorul obținut este împărțit la numărul de viraje. Rezultatul va indica, de asemenea, numărul de rotații pe volți.
 4. Din stratul secundar, care a fost îndepărtat, se produce o anvelopă. Se recomandă să nu permiteți acestui parametru să scadă sub 160 mm2.
 5. Tensiunea ar trebui să fie de 6 volți. Dacă secțiunea transversală este mai mică, puteți împărți anvelopa în mai multe părți. Sunt sigilate cu o bandă izolatoare.

Numărul de fragmente depinde de indicatorii inițiali. Să presupunem că, dacă parametrul este de 40 de metri pătrați. mm, pneul este rupt în 4 părți. Este necesar să se ia două anvelope cu o înfășurare din bandă izolatoare sau o bandă adezivă pentru lucrări de vopsire. Izolarea trebuie să fie consecventă. Mai întâi există un strat de bandă izolatoare, apoi - o bandă adezivă, iar banda este înfășurată deasupra. Puteți instala nituire pe zone deschise.

Pneurile primite sunt deplasate la transformator. Acest proces nu este ușor și necesită anumite abilități. Ai nevoie de un ciocan și de prezența unui asistent suplimentar. Mulțumită acestei anvelope veți sta mai bine și nu veți avea niciun prejudiciu. Dacă factorul de putere este normal, atunci dispozitivul poate fi considerat gata. Dacă nu, va fi necesar să se efectueze o serie de experimente, conectate la firele de înfășurare primară.

Etapele producției de transformatoare

Asamblarea transformatorului este o etapă obligatorie în fabricarea aparatului de observare de la aparatul de sudură. O astfel de lucrare este cea mai dificilă. Înfășurarea necesită mult timp, însă această etapă nu este obligatorie. Bobina este realizată pe glanda inelară. Cablul pentru înfășurarea secundară trebuie să fie din aluminiu sau cupru. Între bobine trebuie să se pună o izolație de înaltă calitate. Pentru aceasta, o hârtie de transformare în mai multe straturi este potrivită. Pentru fiabilitate maximă, este impregnat cu parafină.

Pistolul este fabricat dintr-un semiautomat. Pentru a fixa instrumentul pe instrumentul de desen, vor fi necesare câteva adăugiri. Pentru a face acarienii, este potrivit un tub simplu de 20-20 mm. Cablurile de alimentare care leagă transformatorul și pistolul trebuie să aibă o secțiune transversală identică. Ca alternativă, acestea trebuie să depășească secțiunea transversală a anvelopei. Nu folosiți fire prea lungi. Dimensiunea lor maximă ar trebui să fie de 2,5 m. Cablul de lucru care leagă transformatorul și pistolul trebuie să fie realizat pe baza unui cablu comutat cu izolație termică. Cu fiecare încălzire, acest strat se va micșora.

Nuanțe importante în design

Cea mai mare dificultate în adaptarea unui transformator este creșterea curentului de ieșire. Pentru a face acest lucru, experimentați cu anvelopa, care este plasată în locul bobinei secundare. Experiența face clar faptul că secțiunea transversală ar trebui să fie de cel puțin 160 de metri pătrați. mm. În ceea ce privește tensiunea autobuzului, acesta nu trebuie să fie mai mic de 6 volți. Momentul cel mai important când asamblarea unui transformator este menținerea unei izolații optime a înfășurărilor rețelei. Dacă suprapunerea a fost efectuată incorect, va duce la consecințe nedorite.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.Sfaturi pentru alegerea unui sudor pentru casa și vila dvs.
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Schemă de conectare a mâinilor inversoare de sudurăSchemă de conectare a mâinilor inversoare de sudură
Semiautomat sudare cu mâinile proprii: schemeSemiautomat sudare cu mâinile proprii: scheme
Mașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasăMașina de sudat cu mâinile tale: cum să o faci acasă
Echipament de sudare cu autocontrolEchipament de sudare cu autocontrol
Cum se face un dispozitiv pentru sudarea prin puncte de la cuptorul cu microunde de unul singurCum se face un dispozitiv pentru sudarea prin puncte de la cuptorul cu microunde de unul singur
Repararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lorRepararea mașinilor de sudura invertoare cu mâinile lor
» » Cum de a face un spotter de la o mașină de sudură cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com