amigdas.com

Plantă-prădător care mănâncă insecte: descriere cu fotografie

Caracteristicile plantelor care mănâncă insecteDesigur, mulți au auzit de flori care mănâncă animale și insecte. Până în prezent, știința este conștientă de câteva sute de astfel de plante. Pentru caracteristicile lor se folosesc termeni precum "flori carnivore" sau pur și simplu "plante de prădător". Majoritatea dintre ei mănâncă insecte mici, dar întâlnesc specimene care pot digera chiar și o broască.

Există și plante domestice, care hrănesc cu insecte. Fani ai culorilor prădătorilor susțin că animalul lor de companie luptă împotriva țânțarilor și muștelor, reducând semnificativ populația.

Care sunt aceste plante și de ce au devenit insectivore?

Astfel de flori se găsesc pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Cele mai multe dintre acestea sunt plante perene erbacee. Se referă la două familii - Bubble și Rosian. Există prădători de plante pe teritoriul țărilor CSI. Unele dintre ele, de exemplu, alpine alpine, sunt enumerate în Cartea Roșie a țărilor lor.

Mananca insecte aceste plante a devenit în proces de evoluție. Cei mai mulți trăiesc în soluri sărace în care există o lipsă de azot și de alte substanțe vitale. Astfel, consumând insecte, primesc mâncarea necesară. În procesul de evoluție, capacitatea de a digera proteine ​​animale a fost dezvoltată, iar florile în sine au dobândit o mulțime de calități capabile să atragă atenția. Multe dintre aceste plante au un miros, care la insecte este asociat cu nectarul de miere și folosesc o culoare specială de frunze și flori ca o manevră distragătoare.

Există prădători, în care inflorescența crește sub forma unui crin de apă. În ea, ca într-o ceașcă, apa este colectată în timpul ploii și pentru o lungă perioadă de timp este păstrată într-o formă excelentă. Atrași de ocazia de a bea apă, insectele nefericite stau pe petală și se aliniază până la fundul vasului. După ce victima se îneacă, sucul plantei intră în proces, care în acțiunea sa seamănă cu sucul gastric.

Procesul de capturare a unei insecte gullibile este după cum urmează. De îndată ce o albină sau un fluture stă pe petale, părul cu enzime intră în procesul de vânătoare. Structura petalei are o masă de capcane capabile să țină în siguranță creierul și să scape din momeală este aproape imposibilă. Enzime speciale care conțin otravă ucid victima, iar sucurile din corpul său curg în țesuturile plantei. Din insectă rămâne doar cochina chitină, care nu este digerată.

Cu toate acestea, alimentele proteice pentru prădători sunt doar o sursă de microelemente care lipsesc în sol, deoarece principala hrana rămâne fotosinteza.

Plante insectivore

Plantele care mănâncă insecte în lume sunt de aproximativ o sută de mii. Luați în considerare cei mai renumiți dintre ei.

Genliseya

Ce plante mănâncă insecteHabitatul Henliseenilor este America de Sud și Africa. Planta erbacee are capcane sub forma unei spirale. Datorită vililor din interiorul capcanei, insecta este menținută pentru o absorbție ulterioară. Este demn de remarcat faptul că carnivorele sunt doar acele frunze care cresc sub ea, de-a lungul suprafeței pământului. Pur și simplu mănâncă insecte mici și microorganisme protozoane, îndeplinind rolul rădăcinilor, în timp ce frunzele superioare sunt absolut sigure.

Darlington

O plantă invazivă neobișnuită sub forma unui bec. În procesul de evoluție, el a format petale ascuțite sub formă de colți animale. Pentru vânătoare, Darlingtonia folosește o gheară specială. În exterior, arată ca o floare asimetrică cu vile înăuntru. Prădătorul insidios pentru momeala victimei folosește culoarea proprie, care confundă insecta cu pete luminoase pe suprafață.

Plantele insectivore cu capcane în formă de crin

  • Nepenthes.
  • Cefalotus salivar.
  • Sarracenia.

Nepenthes

Întreținerea plantelor de prădătoriEl, ca multe plante insectivore, are petale sub forma unui crin. Speciile acestei plante nu sunt mai puțin de o sută douăzeci. Unele dintre ele sunt destul de mari și pot mânca chiar mamifere mici, cum ar fi șoareci. Nepentes este distribuit pe scară largă în Asia, Australia și India. Maimuțele folosesc această floare ca o sursă de apă. Din cauza a ceea ce aborigenii numesc Neprentes "castron de maimuță". Se dezvoltă sub forma unui târg cu un sistem rădăcină mic.

În florile în formă de găleată există întotdeauna apă. Insectele care stau pe crinul de apă se scufundă în ea, iar apoi sucul gastric al plantei intră în proces.

Cefalotus Saccharat

Crini de mare puternici cu denticule pe margini atrage insecte cu un miros specific. Suprafața criniilor este netedă și victima ajunge cu ușurință la fundul inflorescenței, nu mai este posibil să ieși din ea. Cele mai frecvente victime sunt furnicile tropicale mari.

Sarracenia

Plante prădătoriO puteți întâlni numai în nordul SUA și Canada. Sarracenia carnivore își prindă prada cu ajutorul inflorescențelor sub formă de crin de apă. Pe petale, care sunt protejate în mod fiabil de umiditate, se formează sucuri digestive. El atrage insectele cu mirosul său ciudat, care amintește de nectar. Semănând pe suprafață petal, victima este paralizată de o otravă instantanee narcotică.

Plantele insectivore care trăiesc în apă

  • Bubule de sucking.
  • Aldrovand blând.

Pentru a trăi aceste prădători preferă în zonele mlaștinoase unde pentru ei există o masă de mâncare sub formă de țânțari și mlaștini.

Vezica de aspirație

Ce plante mănâncă insecteAceastă plantă insectivoasă poate fi găsită în multe colțuri ale planetei noastre. Nu este el, poate, numai în Nordul îndepărtat. Cu puterea bulelor care se află în interiorul golului, bulele suge în prada sa. Deoarece planta trăiește în apă, puricii de apă și mormolocii devin prada ei. Chiar procesul de capturare a producției este foarte rapid și eficient. Un aspirator mic încearcă să suge tot ceea ce înoată și apoi eliberează, lăsând pentru sine tot ceea ce este necesar.

Bubble Aldrovand

Se află în apă, preferând terenul mlaștinos, unde există multe insecte și mormoloci. Tulpini similare, În apă, ele formează o densitate densă. Seturile sunt alungite, iar pe plăcuțele de crustacee există umflături. Datorită acestor umflături, Aldrovand simte victima și o șochează instantaneu. Procesul de digestie dureaza mai mult, la sfarsitul caruia numai scoica ramane din insecta.

Majoritatea plantelor de prădători preferă să-și prindă victimele cu o suprafață lipicioasă.

Slănină mătăsos

Plantele care mănâncă insecteMetoda ei de captare este similară cu o bandă adezivă, care a fost folosită recent în fiecare casă împotriva muștelor. Frunzele păduchiului au un roz plăcut, și în locuri, culoarea verde strălucitoare. Cu ajutorul celulelor capabile de a digera alimentele de origine animală, planta atrage insecte, deoarece mirosul provenit din tulpină le amintește de nectar. Așezați pe o suprafață lipicioasă, victima nu mai poate zbura și devine mâncare pentru floare. Există specii care merg în hibernare și toate lunile de iarnă se ascund într-o priză densă.

Curcubeu biblic

În exterior, acest prădător australian similar cu soiul, dar de fapt planta este un tip special de flora carnivora. Frunzele de formă rotunjită au fire de păr care dau mucus roz de acțiune foarte agresivă. Florile drăguțe sunt pictate cu toate culorile curcubeului, iar în interiorul inflorescenței sunt stamine mari. Victima, după ce stă pe floare, se lipeste de ea strâns.

Venus flytrap

Caracteristici de îngrijire a plantelor prădătorO planta insectivoroasa mica, cu tulpina groasa si flori destul de albe, este crescuta fericita in sere de casa. Pe fiecare tulpină, nu are mai mult de patru frunze. Victima, care se încadrează pe frunza de prădător, intră într-o capcană, după care sucul gastric intră în proces. Foitele sunt aplatizate și îngroșate, crescând în volum. Dacă victima este mare, atunci durează cel puțin o săptămână pentru a se digera. Năut, ca și în multe prădători, este mucusul excretat de frunze.

Lusitanian Rosolist

Planta mică cu subțire lipicios frunzele sunt considerate un adevărat lacom în rândul altor prădători de plante. Pentru o zi, Lusitan Rosolith poate prinde și digera până la treizeci de insecte mari. El le atrage cu ajutorul unei mase plastice dulci, alocate pe suprafața frunzei.

Plantele insectivore din casă

Cum în casa pentru a menține plantele mananca insecteRecent, printre fanii vegetației domestice au devenit flori foarte populare în creștere de insectivorous flori. Nu veți fi surprinși de exotismul ca Venus flytrapper sau Sarracenia. Oamenii sunt atrasi de tot ce este luminos, neobișnuit și periculos. Cine conduce animale de pradă sau reptile otrăvitoare, iar cineva din toți locuitorii acvariului preferă piranhas. Nu rămâneți în urmă și florarii.

Ce este necesar pentru o plantă de prădător perfect simțit în apartamentul orașului.

  • Descrierea plantelor nepentesNu este recomandat pentru astfel de plante să utilizeze vase de lut. Ei pot depozita săruri dăunătoare pentru pradă în sol.
  • Aveți grijă ca vasele să aibă prună pentru apă. În ciuda faptului că majoritatea sunt plante tropicale și umiditate, excesul de apă va duce la descompunerea rădăcinilor.
  • Moss, turbă și nisip de râu sunt adăugate la pământ. Moss ar trebui să fie prezent în mod necesar, pentru că datorită lui crește aciditatea.
  • Dacă plantele carnivore au puțină lumină, ele vor dispărea. Ia o lampă care imită lumina zilei.
  • În ciuda faptului că le place căldura și nu suferă o temperatură de până la treizeci de grade, punerea lor în apropierea bacteriilor nu este încă recomandată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lorCe mănâncă diferitele tipuri de muște și larvele lor
Cum arata bunicii si cum arata ei?Cum arata bunicii si cum arata ei?
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Care pasăre este cea mai rapidă din lumeCare pasăre este cea mai rapidă din lume
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Rase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografiiRase de pisici sălbatice: trăsături, specii și fotografii
Ce animale trăiesc în America de Nord?Ce animale trăiesc în America de Nord?
Ce trăiesc țestoasele în natură și acasăCe trăiesc țestoasele în natură și acasă
Care animale sunt erbivore?Care animale sunt erbivore?
Insecte gândaci specii de gândaci de gândaci RusiaInsecte gândaci specii de gândaci de gândaci Rusia
» » Plantă-prădător care mănâncă insecte: descriere cu fotografie
© 2021 amigdas.com