amigdas.com

Porumbei de porumbei: nume, descriere, poze

Porumbei frumoși cu o culoare roșiaticăPorumbeii de reproducție sunt o ocupație străveche. Cu mai bine de 5 mii de ani în urmă, o persoană a îmblânzit aceste păsări. În prezent, mai mult de 800 de specii sunt cunoscute, varietatea căreia este izbitoare. De exemplu, există mai mult de 1000 de rase de porumbei domestici.

Popularitatea păsărilor nu slăbește. Ușor de îngrijire și afecțiune pentru casă sunt baza de interes pentru aceste păsări. Porumbeii de reproducție au atât scopuri practice, cât și estetice. În același timp, lucrările de selecție continuă. Sunt derivate noi rase de porumbei, care corespund cerințelor prezentate.

Porumbei de porumbei cu fotografii și nume

O varietate de rase de porumbeiExistă mai multe clasificări ale porumbeilor. Cea mai convenabilă clasificare, bazată pe utilizarea practică a rocilor:

 • decorativ
 • sport (numele poștal vechi)
 • zbor (urmarire)
 • carne
 • sălbatic

Aceste cinci grupe se referă la porumbeii domestici.

Pietre decorative

Frumos porumbel sălbaticSe desfasoara cresterea porumbeilor decorative exclusiv obiectivele estetice. Aceste roci au un aspect neobișnuit. Porumbeii decorativi sunt împodobiți cu crestături, forma originală de pene, culoare rară, stagii speciale.

Unele rase de porumbei decorativi se aseamănă cu păsări de alte specii, pentru care se numesc barză, pescăruși, șoimi.

Cele mai frecvente sunt:

pauni. Cea mai faimoasă și populară rasă decorativă. Porumbeii atrag atenția asupra frumuseții uimitoare a penajului luxuriant, cel mai adesea alb. Aspectul lor solemn și maiestuos explică de ce păunii sunt aleși să lanseze în cer în timpul diferitelor ceremonii, parade, sărbători.

Barba. Ele au o culoare unică. Poate fi alb, negru, de asemenea, nuante maro, galben, rosu. O trăsătură distinctivă a rasei - pielea se îndoaie în ochi și cioc.

Brno Pungi - o pasăre cu un corp sportiv și un buric mareBrno Daters. Porumbeii au un fel de date externe. Subțire, impunătoare, cu un corp lung, care trece încet în labele. Extravagant această rasă se datorează unui burritru foarte mare, care în partea inferioară este ca și cum ar fi tras de o curea. Când mergem, Brunswickerii nu stau pe picior complet, ci se mișcă pe degetele de la picioare.

Jacobinii. Un alt nume este un porumbel perucă. O trăsătură distinctivă a Jacobins este o perucă de pene în gât. Peruca de culoare este diversă. În timpul lucrului de reproducție, rasa și-a pierdut caracteristicile de zbor, însă peruca a început să se evidențieze clar. Iacobinii sunt exclusiv pasari decorative.

Boemia cosmică. Rasa este crescută în Republica Cehă, se referă la porumbei colorați. Păsări cu un corp puternic, pufos. Aripi și picioare ale culorii originale din celulă.

Saxonii preoți. Penajul capului se aseamănă cu capota hainei preotului din Evul Mediu. Culoarea poate fi oricare, dar fruntea este neapărat albă. Păsările sunt de asemenea decorate cu două smocuri, cu pene lungi pe labele lor.

creț. O rasă populară. Atrage porumbeii cu un penaj neobișnuit. Vârfurile de pene de pe picioare, aripi, coada acestor porumbei se încurcă. Plum colorat monofonic sau reperat.

poștal

Porumbei sportPână când au fost inventate mijloace moderne de comunicare, porumbeii poștali au fost cei mai importanți rase domestice. Ele erau evaluate ca aur. Afacerile militare și comerciale nu s-ar putea realiza fără livrarea în timp util a corespondenței.

În prezent, există competiții sportive care implică porumbei de corespondență, deci acum se numesc sport. Postul porumbeii au abilități foarte rare pentru orientare și zbor rapid. Păsările din acest grup pot atinge viteze de până la 80 km / h. Alte rase nu au astfel de abilități, ele nu pot fi dezvoltate, factorul ereditar are o importanță decisivă.

Grupul include mai multe soiuri, cele mai populare fiind:

belgian. Expunerea neobișnuită, cea mai mare viteză de zbor. Datorită formelor corpului raționalizate, păsările sunt considerate cele mai rapide păsări sportive. Dezvoltate mușchii pectorali, pene netede și dense, corp, aripi, coadă de dimensiuni medii - toate acestea ajută la obținerea unui efect mai bun.

Carieră engleză. Ele provin de pe postere din Asia. Caracteristica distinctivă a păsărilor sunt creșterile pe cioc și în zona ochiului. Gât drept, lung. Din cauza aspectului spectaculos, există opinia că păsările trebuie atribuite grupului decorativ. Cu toate acestea, carierele sunt retrase pentru zboruri rapide și distanțe mari.

zbor

În timpul zborului de păsări, oamenii acordă atenție nu numai vitezei, ci și frumuseții performanței. Sa observat că unele rase de porumbei au o tendință naturală față de aceasta. Astfel de păsări au decis să combine într-un grup separat - zbor. Dar, pentru toate aceste păsări inerente stilului lor de "dans aerian", există următoarele subgrupuri.

 • Porumbei rasa - HighborneVysokoletnye. Ei se înalță și pot zbura acolo ore întregi. Unele pietre sunt capabile să urce la 1,2-1,5 km. În același timp, păsările efectuează sommersaults incredibile în aer, apoi urca brusc, apoi cădea cu o piatră.
 • bovine. Zborul acestor porumbei este de scurtă durată și trece pe o traiectorie circulară. Caracteristica lor este capacitatea de a "culca" pe aripa, ca și cum ar fi răsturnat.
 • baie de sânge. Păsările nu zboară foarte înaltă, dar pot face trepte prin coadă, în timp ce eliberează clape tipice de aripi. Ei sunt capabili să efectueze astfel de somersaults în diferite planuri.
 • role. Ca și gonii, ei zboară, întorcând aripa, fac doar tot timpul. Ca urmare, se pare că traiectoria de zbor a porumbelului trece într-o spirală.
 • Nycolaev. Aceste păsări înalte sunt considerate cele mai populare printre oamenii lor. Pentru prima dată au fost reprezentate în Ucraina, în orașul Nikolaev. Pasărea se ridică brusc și rămâne acolo într-un singur loc, ajutându-se cu aripi de aripi. Pentru că sunt suficient de mari, este ușor de reușit. Există o culoare albă, gri, roșie și neagră a porumbeilor din rasa Nikolayevskaya.
 • Germanii calugari. Păsările au fost crescute în Germania în secolul al XVII-lea. În stilul de zbor al acestor păsări nu există nimic remarcabil, dar se alătură și alte porumbei, creând un întreg festival de aer. Apropo, înainte de a fi folosite ca "hoți", ademenesc grupuri de păsări. Calugarii germani sunt mici, cu o frunte remarcabila, un mic cioc si o capota pufoasa pe spatele capului.
 • Cu tulburări de scurtă durată. Printre porumbeii de luptă cu specii, turmașii cu coadă scurtă sunt cei mai numeroși. Au fost retrase în Germania în secolul al XIX-lea. Pene de dimensiuni mici, cu cap mic și frunte împinse înainte. De la alte rase diferă aripile cu coborâre scăzută. În zbor, mobil, nu pentru nimic că aceste păsări în oamenii numit "porumbelul Kuvyrkun." Tourmans au multe subspecii, iar unul dintre cele mai renumite sunt gândacii Tula.
 • Armavir cu părul lung cu picioarele CosmachusArmavir cu cap alb. Această rasă de luptă a fost crescută în Rusia, în orașul Armavir. Păsările nu zboară foarte înaltă - până la 100 m, dar la intrarea în coloana verticală de 10 metri, frecvența revărsărilor atinge de 3-5 ori. Armavir femeile albe se disting printr-o acoperire impresionantă de pene pe picioarele lor.
 • Berlin Longbeard. Pana in prezent, acesta este un porumbel destul de rar, gasit doar in anumite orase germane. Berlinul de lungă durată are o postură bine proporționată - capul și trunchiul sunt aranjate vertical, gâtul - orizontal. Ei și-au dat numele datorită unui cioc subțire alungit.
 • chefliu. Rasa, al cărei strămoși erau turul englez și porumbelul francez de zbor înalt, se referă, de asemenea, la zborul înalt. Aceste păsări se disting prin rezistența lor uimitoare - o ședere record în aer a fost de aproape 21 de ore. Apariția păsărilor nu este vizibilă, cifra este atletică, culoarea este gri, negru, roșu.
 • Andijan. Pene de rasa Andijan aparțin porumbeilor de luptă cu zbor înalt. În plus față de calitățile excelente de zbor, ele diferă în aspectul lor original - o creastă mică pe capul alungit și pene lungi pe picioarele lor. Oamenii din Andijan sunt capabili să facă zgomotul aerului timp de 4-8 ore.
 • Kursk. Rasa a fost obținută prin traversarea porumbeilor Oryol și Nicholas. Kursaks se referă la păsările care zboară înaltă și prezintă caracteristici excelente, urcând la o înălțime de 4 km. Culoarea inițial a fost alb-negru, dar recent au existat diverse variante - cafea roșie, roșie. De asemenea, există reprezentanți ai rasei cu coadă galbenă și coadă roșie.

carne

Carne albă de porumbei mariÎn antichitate, sa observat că carnea de porumbei are calități excelente de gust. Primele rase de porumbei domestici, crescuti prin selectie, au indeplinit exact aceste obiective. Astfel de păsări au fost chiar servite la masa imperială din Roma antică. În anii de război, ei au salvat de mai multe ori oamenii de foame.

Astfel de preferințe culinare nu sunt surprinzătoare. Carnea unui porumbel nu este numai gustoasă, ci și utilă. Are vitaminele A, B, PP, precum și o cantitate mare de calciu, fosfor, sodiu, potasiu, fier, magneziu, zinc și alte substanțe importante pentru organism. Este considerat alimentar și, în același timp, este combinat cu diverse gustări de legume și dulci.

Toate tipurile de porumbei de rase de carne sunt greu de descris, deoarece sunt aproximativ 70. Considerăm principalele.

 • Regele e. Această rasă a fost retrasă în secolul al XIX-lea. Cea mai mare distribuție a regelui era în SUA. Trăsăturile distinctive ale păsărilor sunt un corp cărnos, mușchi dezvoltați și un schelet puternic. Penajul poate fi alb, negru sau maro, iar tonul de culoare este distribuit uniform și pete. Datorită masei lor mari, aceste păsări nu pot să zboare.
 • Modele englezești. Strămoșii lor au fost faimoasele moduri italiene, atât de populare în vremurile vechi. Păsările au un corp lat cu mușchi mari, iar greutatea adulților ajunge la 900 de grame. Și aceste păsări practic nu zboară. Culoarea este monofonică sau magie. Particularitatea structurii corpului porumbelului moda este o coadă foarte înaltă.
 • Carnot. Printre altele, se remarcă pentru gustul său excelent de carne. Porumbeii Carney cresc foarte repede, câștigând o greutate de până la 700 de grame. Penajul este întunecat, de neimaginat.
 • Lunea franceză (Mondaines). Aceasta este o rasă foarte mare de porumbei - unele persoane cântăresc peste un kilogram. În plus, 60% din întreaga masă a păsărilor de curte se încadrează în carne pură, astfel încât mânzul este atât de popular în rândul crescătorilor.
 • Roman roșu. Carnea acestor păsări este foarte utilă, pe lângă faptul că iese cu o mulțime de păsări. Pentru crescătorii, porumbelul roșu roman este interesant pentru rezistența la boli.
 • Strasser. O rasa mare cu o capacitate mare de reproducere. Carnea tulpinilor este foarte delicată, deoarece are o structură fibroasă fină.
 • Texan. Dintre toate păsările de rase de carne texasul este considerat cel mai prolific. Greutatea porumbelului ajunge la un kilogram.

sălbatic

Porumbeii sălbatici sunt răspândiți în întreaga lume. Să examinăm ce fel de păsări sunt aceste rase, în funcție de condițiile climatice de reședință.

 • Cele gri. Cele mai numeroase specii de porumbei au primit un astfel de nume din cauza culorii albastre. Locurile de reședință sunt Eurasia și Africa de Nord. În sălbăticie, o pasăre cuibărește pe stânci abrupte, migrează rar.
 • Rocky. Ele diferă de porumbeii albastru-cenușii prin prezența unor pene ușoare în coadă și a unui cioc negru. Nest în regiuni montane sau orașe abandonate. Habitat - Altai, Tibet, Himalaya, Coreea.
 • Îndepărtați-vă în sălbăticieKlintuha. Această rasă este răspândită în China, Turcia, Kazahstan, Africa. Clintuhi are o culoare albastră, cu un punct verde pătat pe gât și o gotică roșie. Păsările care trăiesc în țări cu climă rece migrează în zonele calde în timpul iernii. Cuibul în copacii copacii.
 • porumbel din lemn. În aparență, acești porumbei sunt asemănătoare cu klintuha, doar cu dimensiuni mai mari. Locurile de reședință - în principal Eurasia. Vyakhiri cuibeste in copaci.
 • Încoronat. Păsările se găsesc în țările tropicale, preferă pădurile umede calde. O caracteristică distinctivă a acestor păsări este prezența unui trunchi mobil pe cap. Porumbeii încorporați sunt de dimensiuni mici, cu labe lungi.

Varietatea familiei de porumbei nu se limitează la rase. Crescătorii aduc o varietate de costume de porumbei domestici, ochi uimitori cu culori și nuanțe uimitoare. Deci, există păsări din cer, piersic, lămâie, staniu și alte flori.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestreiCum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestrei
Cum pornesc porumbeii, cum se înmulțescCum pornesc porumbeii, cum se înmulțesc
Porumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncăPorumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncă
Cum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilorCum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilor
Ce porumbei mănâncă în sălbăticie și acasăCe porumbei mănâncă în sălbăticie și acasă
Porumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizațiPorumbelul pentru îngrășăminte: cum să îl plantați și să-l utilizați
Ce hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradăCe hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradă
Dovecote: tipuri de cum să vă construiți propriile mâiniDovecote: tipuri de cum să vă construiți propriile mâini
Nume de rase decorative de porumbei cu fotografiiNume de rase decorative de porumbei cu fotografii
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
» » Porumbei de porumbei: nume, descriere, poze
© 2021 amigdas.com