amigdas.com

Condiții pentru iepuri decorative în casă: cum să hrăniți

Întreținerea iepurilor în casăO nouă tendință la modă a timpului este reproducerea iepurilor ornamentali. Ele devin adesea animale de companie în apartamente și mutați alte animale, reptile, pești în fundal. Mai ales dacă casa are copii. Dar nu este suficient să faci creaturi drăguțe. Este important să știi ce îți place să mănânci decât să hrănești un iepure decorativ la domiciliu și de câte ori și ce anume poți da.

Sistemul digestiv al iepurilor decorative este puțin diferit de cel al iepurilor obișnuiți. Iepurii mici au nevoie de o dietă specială, adaptată vârstei. Informații detaliate despre ceea ce mănâncă iepurii decorativi sunt prezentate în următoarea descriere.

Meniul de iepuri decorativi

Creșterea iepurilor acasăHabitatul nefiresc și caracteristicile genetice ale iepurilor decorativi disting munca organelor lor din tractul digestiv de tractul gastro-intestinal al fraților lor obișnuiți. Este necesar să cunoaștem și să ținem cont de anatomie caracteristici eared pet, înainte de a hrăni un iepure decorativ cu orice alimente.

Animale domestice este necesar da hrană moale și dur. Lista feedurilor se face pe prioritate. Meniul principal ar trebui să fie alcătuit din următoarele fluxuri.

 1. O incintă pentru iepuriHay.
 2. Sprigs de copaci.
 3. Copac scoarta.
 4. Iarba.
 5. Rădăcini recoltate.
 6. Legume.
 7. Verzii.
 8. Cereale.
 9. Fructe.
 10. Fructe de padure.
 11. Furaje combinate granulate.
 12. Suplimente de vitamine și minerale.

Cum să păstrați iepurii decorativiDin furaje grosiere, următoarele alimente sunt importante pentru animalele de companie:

 • fân;
 • paie;
 • scoarță de copac;
 • buruieni mixte.

Ceea ce mănâncă iepureleÎn ceea ce privește importanța, aceste fluxuri sunt primul loc în meniul de animale de companie de familie. Iepurii în mod constant și foarte rapid cresc dinții. Ei au nevoie în mod constant să curețe ceva pentru a-și face dinții înmuiați. În caz contrar, ele devin prea lungi, rănesc gura animalului și se formează o mușcătură incorectă.

În viitor, dinții care nu au fost frecați cu alimente crude ar trebui tăiați într-o clinică veterinară. În plus, reprezentanții familiei de iepure trebuie să mănânce în mod constant ceva, astfel încât mâncarea să avanseze, nu există stagnare în intestine și posibila putrezire.

Iepurele mănâncă fânAcum, despre hrănire mai mult în detaliu. Hayul este o parte foarte importantă a meniului animalului de companie. Calitatea acestei materii prime afectează în mare măsură starea de sănătate a creaturilor îndelungate. Nu trebuie să fie foarte hrănitoare (risc de obezitate), nu mucegăit, fără plante otrăvitoare (proprietarul va trebui să studieze plantele pentru recoltare).

În plus față de fân, paiele de ovăz sunt potrivite pentru furaje (plante care sunt înclinate în stadiul de maturitate a laptelui).

Furaje eterne

În sălbăticie, răpitorul râde pe coaja nutritivă de tufișuri și copaci. Datorită acestei acțiuni, ei își mănâncă constant dinții. Animalele domestice ar trebui să primească, de asemenea, ramuri de arbusti și copaci tineri și recoltați pentru iarnă următoarele:

 • Vase utile pentru iepurimesteacăn;
 • măr (cu fructe);
 • tei de var;
 • castan (fără fructe);
 • Aspen;
 • zmeura;
 • căpșuni (cu nuci);
 • Iepurele rănește o ramurăulm;
 • salcie;
 • plop;
 • cenușă;
 • struguri (cu fructe de padure);
 • rowan (fără fructe de padure);
 • Două iepuri mănâncă pe ramuricoacăz (fără fructe);
 • acacia;
 • arțar;
 • dud;
 • conifere;
 • stejar.

Iepuri din grădinițăLista poate fi continuată. Dar aici sunt colectate principal titluri. Unele pot fi administrate în cantități limitate, altele nu pot fi hrănite în anumite momente ale anului sau complet nedorite pentru a fi incluse în regimul alimentar.

De exemplu, restricțiile se aplică ramurilor de arin, mesteacăn, stejar, salcie, ace, pomi fructiferi de piatră. Arinul și stejarul au un efect de fixare. Acestea conțin substanțe (taninuri), care pot provoca constipație. Prin urmare, astfel de specii este mai bine da cu diaree, care poate apărea în timp ce mănâncă o cantitate mare de hrană suculentă (legume, fructe, iarbă).

Iepurii mici din bazinSe recomandă o cantitate mică: mesteacăn datorită efectului diuretic (risc de deshidratare) - salcie, care are un efect antimicrobian - nuc (de la paraziți intestinali) - ienupăr. Acele ar trebui să fie hrănite în timpul iernii într-una sau două zile și numai până la sfârșitul lunii ianuarie (apariția rășinii și amărăciunii).

Experții recomandă să nu se hrănească sau să se dea un număr mic de sucursale fructe de piatră roci: pere, prune, cireșe, prune, piersici, cireșe, caise. Nu dați următoarele ramuri de plante otrăvitoare:

 • ; boabe de soc
 • oleandru;
 • rozmarin;
 • cireșe;
 • lupul lupilor;
 • cătină;
 • liliac.

Mâncare verde și suculentă

Iarbă verde pentru iepureÎn vară perioadă de animale de companie fiind alimentat de masă verde următoarele tipuri sălbatice: o mamă și-mamă vitregă, papadie, brusture, vetrice, trifoi, păstârnac vaca siberian, pătlagină, scroafa ciulin, urzică, iarbă de grâu, lucernă, salcie-planta, sparcetă, coada șoricelului, rocoina, traista-ciobanului, nalba. Există anumite condiții și reguli pentru hrănirea animalelor de companie. În caz contrar, ele pot provoca răni:

 • Pentru a hrăni numai verdele uscat și uscat (nu umed și proaspăt). Nu poți colecta după ploaie și cu roua devreme dimineața.
 • Oferirea de plante tinere (cele vechi provoacă probleme de digestie).
 • Strângeți iarba manual, cu excepția speciilor otrăvitoare.
 • Pentru a da iarbă pestriță.
 • Nu colectați iarbă în oraș, în padocul animalelor, lângă drumuri.
 • Nu dați multă masă verde după o pauză în hrănire.
 • La iepurii dă iarbă un pic.

Ce se poate da iepurilor pentru hranăGrădinile și plantele de însămânțare, care pot hrăni iepuri de câmp, sunt reprezentate de următoarele vizualizari: Ovăz, mazăre verde, măzăriche, Phacelia, secară, iarbă castravete, amaranth, revent, porumb, lupin pupa, sulfit, mărar, sida, menta, patrunjel, trifoi roșu, cimbru, țelină, verdeață de iarnă (tineri) secară, lucernă cultural , fasole, fasole, verdeață tânără de orz și ovaz, frunze de morcov.

Lucerna, varza si leguminoase ar trebui sa fie oferite putin. Hayul poate fi întotdeauna combinat cu plante verzi.

Ramurile de copaci conifere din dieta iepurilorIerburi și plante de casă care nu poate există iepuri: rostopască, foxglove, trifoi sălbatic, Abraham, sorg, Aconite, marsh calla, zheltushnik, iarba de Sudan, amice, gălbenele, zizanie, splinuta, iarba-fiarelor, repere otravă, mei negru, mac, somn-iarbă, Datura, iasomie, spanz , azalee, albăstrea cu coarne, Amaryllis, cucuta, begonia, Buttercup, Larkspur, Winterer luncă, salată, ochi ciori.

Din furaje suculente trebuie să se acorde următoarele: morcovi, mere, napi, sfeclă furajeră (unele) Kuusik, topinambur, castraveți, ridichi, dovlecei, ardei, cartofi, napi, suc de fructe, napi, vinete, afine, pepene verde șorici, pepene galben, banane (un pic), mure, prune, gutui, struguri, ananas, căpșuni, zmeură.

Produse alimentare combinate

Alimente pentru iepuriPrincipalele ingrediente conținute în concentrat furaje, sunt următoarele specii: ovăz, orz, porumb, grâu, legume, făină din plante, floarea-soarelui (prăjituri), prăjituri. Primul loc în pupa este ovăzul, care este unul dintre cele mai utile cereale pentru animale de companie blană.

Are multe calorii, dar nu duce la acumulare adipos masă. Dieta lui poate conține cincizeci de procente. Ovăzul poate fi hrănit sub formă de fulgi, boabe întregi, zdrobite.

Restul culturilor, porumbul, orzul, grâul, trebuie să fie dat în formă zdrobită (zdrobită) și în cantități mici, până la cincisprezece la sută din greutatea combinată. Și ultimul fel de cereale poate fi hrănit cu ger.

Amestec de furaj pentru iepuriOrzul este util pentru persoanele tinere pentru creșterea în greutate, din moment ce hrănitor valoarea este mai mare decât cea a ovăzului. În porumb, există mulți carbohidrați. Prin urmare, trebuie să i se acorde puțin (risc de obezitate) și la vârsta animalelor de la patru luni.

Hrănirea prelungită numai cu grâu poate duce la probleme cu digestie si metabolism (metabolism incorect al mineralelor si balonare).

Prin urmare, este necesar să se cultive cereale în formă proporțională amestecuri. La aceste culturi se adaugă un pic de legume, prăjituri sau făină de floarea-soarelui (până la doisprezece la sută din cantitatea amestecului), făină din plante. Furajele combinate sunt un produs nutritiv și trebuie incluse în meniul pentru iepuri pentru a crește creșterea și femele în timpul alăptării.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingăCum de a determina sexul iepurilor: cum să recunoască și să distingă
Cum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepureCum de a determina sexul unui iepure? Diferențe între iepure și iepure
Iepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru eiIepuri ca animale de companie: trăsăturile de îngrijire pentru ei
Când să semene iepuri de la un iepureCând să semene iepuri de la un iepure
De ce un iepure își mănâncă iepurii?De ce un iepure își mănâncă iepurii?
Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"Tot ce trebuie să știți despre rasa de iepure este "fluture"
Cine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrațiCine sunt iepurii pufosi angorii și cum să le păstrați
Rana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilorRana belgiană: reguli de îngrijire și reproducere a iepurilor
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Vaccinări pentru iepuri: ce și când să facețiVaccinări pentru iepuri: ce și când să faceți
» » Condiții pentru iepuri decorative în casă: cum să hrăniți
© 2021 amigdas.com