amigdas.com

Fish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariu

Acvariu sabie purtătorAcesta este unul dintre cele mai populare pește într-un acvariu novice și un crescător profesionist. Peste este așa modest

, că uneori începătorii în acvariu sunt doar guppi și purtători de sabie. Ei știu despre ei, poate, chiar și acei oameni care nu au luat niciodată pește și nu o vor face.

Au apărut în acvariile umane încă din 1864 și de atunci au devenit rezidenți permanenți ai iazurilor de locuit.

Numele lor a fost dat acestor pești coada sub formă de sabie la bărbați. În exterior, peștii sunt foarte drăguți, iar culoarea lor este variată. Spargatori nu numai ca urmare a nemernici, ci si pentru ca se multiplica cu usurinta si rareori se imbolnavesc.

Acvariu pește sabie pește

Acvariu cu sabia purtător de peștePurtătorii de săbii nu pot fi numiți pești pașnici, dar Cea mai mare agresiune pe care o manifestă în raport unul cu celălalt. Uneori există exemplare cu un caracter foarte timid.

Cel mai bine, spadasinii se simt în acvariile cu vegetație abundentă și, în același timp, suficient spațiu pentru înot. În plus, vegetația abundentă ajută la ascunderea prăjiturilor acestor vivipare.

Sword-purtător în natură

Purtător de sabie albă pentru acvariuLocul nașterii acestor pești minunați este America Centrală. Distribuția în sălbăticie se extinde din Mexic în Guatemala. Sălbații purtători sălbatici nu sunt la fel de colorați ca rudele lor domesticite.

În mediul natural, sabia preferă iazurile de mică adâncime superficiale, cu apă curgătoare și apă în picioare. Se hrănesc în principal cu insecte și cu alimente vegetale.

Aceste pești aparțin familiei Pecilia. Faima lor a fost dată mulțumită biologului german Geller, care la prins din lacurile Mexicului în 1848. După cum arată prima descriere a purtătoarelor de sabie, corpul este arcuit și comprimat în lateral, iar gura este ușor înălțată. Mărimea purtătorilor de sabie poate ajunge la zece centimetri la femele și la bărbați puțin mai mică. Barbatul are inca gonopobia - aripioana anala. O trăsătură distinctivă a restului Pecilianilor este coada sub formă de sabie.

Culoarea acestor pești poate fi foarte diferită. Există spadasini portocalii, negri, roșii și chiar galbeni. Uneori, corpul unui pește este colorat într-o singură culoare, iar coada în celălalt. Culoarea bărbatului este întotdeauna ușor mai strălucitoare decât cea a femelelor. Puteți distinge bărbații de femele chiar și de aripioarele caudale. La masculi, este radiant. Datorită gurii răsturnate, spadasinii pot obține cu ușurință alimente de pe suprafața apei.

Tipuri de sabie de acvariu

Tipuri de săbii de acvariuExistă mai multe specii de pești cu cozi sub formă de sabie:

 • Bulgară albă este un pește albinic. La reproducere, este instabilă și adesea afișează pui, diferit de părinți.
 • Un alt albino, dar numai o nuanță de lamaie. Pește verzui este foarte capricios, iar reproducerea ei este problematică din cauza lipsei totale de garanție în obținerea rezultatului.
 • Purtătorul negru de sabie este un hibrid derivat dintr-o sabie verde si negru picilia. Culoarea sabiei negre nu este mată, dar are o nuanță verde. Această specie este foarte problematică, deoarece hibridul este adesea bolnav. Vina pentru acest lucru este pigmentul în exces obținut prin trecere.
 • Purtătorul de sabie verde de fapt, are o culoare maro-maslin. Pe corp, puteți vedea patch-uri roșii sub formă de benzi. Coada este marcată frumos în roșu.
 • Pigment roșu o sabie a fost obținută prin traversarea unei săbii verzi și a piciliei roșii.
 • Tri-color pictat în trei nuanțe: roșu, alb și negru, ca cel principal.
 • Cel mai rezistent la boli este tigru. Au o coadă neagră, iar corpul este roșu, cu pene negre.
 • Purtătoare de sabie galben în caz contrar se numește muntele. Are benzi cremoase pe laturi sub formă de zigzaguri.
 • curcubeu culoarea purtătorilor de sabie este rară și are mai multe nuanțe. De obicei, este gri, portocaliu și verde, iar pe lateral există dungi roșii.

Ca urmare a muncii crescătorilor, au apărut o mare varietate de specii. Acest lucru, cum ar fi Tuxedo, Sword of Hell, Viena, Evelyn, centura de sabie din Berlin și Koi. Dacă aveți în acvariu mai multe specii de pește-spadă, atunci veți observa în timp ce se poate obține o varietate de descendenți prin amestecarea speciilor. Uneori există astfel de specimene pe care doriți să le selectați. Cu toate acestea, din păcate, este aproape imposibil să rezolvăm rezultatul.

Dar, oamenii de stiinta au reusit deja sa diversifice acest tip de pezileivyh. Există pești cu aripioare de vițel, lobate și în formă de lire. Și varietatea de nuanțe este doar impresionantă.

Îngrijirea și

Purtător de sabie acvariu verdeAcest pește dur este de obicei găsit într-un acvariu comun cu restul locuitorilor. Apa din acvariu trebuie să fie îmbogățită cu oxigen, să fie constant curată și alcalină. Trebuie să existe un filtru de apă. Rigiditatea este în intervalul 15-30, adică moderată. Cantitatea de apă nu este mai mică de 50 de litri pentru ca peștele să aibă suficient spațiu pentru înot. O dată pe lună, schimbați aproximativ un sfert din apa din acvariu.

Asigurați-vă că acoperiți acvariul cu un capac sau un geam. Acești pești sunt foarte nervoși.

În ceea ce privește vecinătatea sabotorilor cu restul peștilor, aceștia coexistă perfect cu Mollies, Somas, Minors și diverse tetrame și agresiunea se manifestă cel mai adesea între ele. Este recomandabil să țineți spadasini cu pești de aceeași mărime ca ei.

Cu toate acestea, aceste pești mici pot fi de asemenea păstrați într-un acvariu mult mai mic, deoarece există un calcul acceptabil al lungimii corpului peștilor și volumul de apă necesar. Deci, pentru fiecare centimetru al corpului ar trebui să fie un litru. O condiție obligatorie ar trebui să fie prezența solului și a plantelor vii în acvariu. Filtrul, așa cum sa spus deja, este vital pentru purtătorii de sabie.

Crescătorii de spadasini sfătuiesc să aleagă un acvariu formă alungită, alungită, astfel încât masculii pugniți să se poată ascunde unul de celălalt.

Mențineți o temperatură stabilă a apei în acvariu. Aceste pești sunt susceptibili de schimbări bruște și pot dezvolta o boală, cum ar fi ihtioftiroza. Pentru a detecta boala, poți să faci următoarele semne: spadasinii sunt aripioare comprimate, iar peștele însuși gravitează spre fund în cazul în care călcă corpul împotriva pietrelor. Aceste semne apar atunci când apa din acvariu este subcoolată.

Pentru a le face să se simtă confortabil, încercați să aderați la un regim de temperatură de cel puțin douăzeci și cinci de grade. Pentru aceasta, există încălzitoare de acvariu cu un termometru care vă va ajuta să vă asigurați îngrijirea corespunzătoare a vilelor de acvariu în lunile de iarnă și toamnă.

hrănire

Negru purtător de săbii de acvariuCrescătorii de spadasini de acvariu sunt norocoși, acești pești sunt absolut omnivori. Se hrănesc, ca și în natura sălbatică a viermilor și a crustaceelor, a fitoplanctonului și a insectelor uscate. Dieta include alimente vegetative sub formă de alge. Acestea sunt hrănite atât cu alimente proaspete cât și congelate, cum ar fi daphnia, chironomidele și artemia. Excelente mănâncă fulgi uscați și orice alte alimente acvariu. Singura condiție este ca mâncarea să fie variată, iar meniul trebuie să fie format din minimum trei tipuri pe zi.

Regimul de hrană implică porțiuni mici, dar de câteva ori pe zi.

reproducere

Pentru a vă asigura că spadasinii se simt confortabil, trebuie să monitorizați în mod constant numărul de bărbați. Masculii acestor pești sunt predispuși să lupte, în timpul cărora pot ucide chiar și un adversar. Dacă se află într-un acvariu mare, de preferință alungit și cu o vegetație abundentă, șansele de a evita luptele vor deveni mult mai mari.

Ele reproduc destul de simplu. De îndată ce spiridușii ating vârsta de șapte luni, începe căsnicia. Distingerea masculilor de la femei este destul de ușoară. Talpa de sex masculin are o coadă sub formă de sabie, în timp ce la femele este scurtă și are o formă obișnuită. În plus, femela este întotdeauna mai mare. De obicei, pentru reproducție sunt selectate unul și mai multe femele.

Crescătorii mari la momentul reproducerii sunt ghidați de următoarele reguli de conținut:

 • Bărbații și femeile trebuie să aibă cel puțin șase luni.
 • Femela este aleasă dintre familii puternice și fructuoase.
 • Barbatul selectat pentru reproducere ar trebui să fie mai mare decât ceilalți. Lungimea corpului este de dorit nu mai mică de opt centimetri fără coadă.
 • De obicei, acești bărbați și femei sunt plantate la vârsta de trei luni și crescute separat de restul.
 • Femelele tinere în primăvară se încrucișează cu bărbații deja experimentați.
 • Foarte adesea purtătorii de sabie intră în contact cu picilia. Dacă acvariul are astfel de specii de pește, atunci vă puteți aștepta descendenții hibrizi.

Sperma de sex masculin poate fi stocată în corpul femeii pentru o lungă perioadă de timp și o pot fertiliza mai mult decât o dată. Faptul că femeia este însărcinată poate fi ghicită de un stomac rotunjit. În timpul celor patruzeci de zile, sarcina durează, după care apare puțin prunc luminos. În ultimele zile înainte de naștere, burta femeii devine oarecum pătrată.

Crescătorii au crescut spadasini timp de un an. Nu sunt necesare condiții speciale pentru reproducere și întreținere, principalul lucru fiind acela de a scoate femeia în timp după apariția prăjirii. În caz contrar, ei pur și simplu încep să le mănânce.

Există acvariu special de reproducere. Au un fund fals din sticlă organică. Prin întârzierea din timpul zilei, frigul scapă de la mamă în primele minute ale vieții.

De obicei, în primul gunoi, se naște până la treizeci de pui, mai târziu numărul lor crește uneori, ajungând până la o sută cincizeci de bucăți.

Puteți reproduce puiul într-un acvariu comun, cu condiția să existe o verdeață abundentă, de preferință plutitoare pe suprafața acvariului. Din păcate, prăjitura proprie este mâncarea preferată a purtătorilor de sabie. Ei vânau literalmente pentru ei și, foarte des, de la numărul total de nou-născuți există aproximativ cincisprezece pui.

Sfaturi pentru îngrijire și întreținere:

 • În timp, hrăniți peștele. Chiar dacă hrana este terminată, puteți da fulgi de ovăz. De obicei, în absența alimentelor, purtătorii de sabie continuă să mănânce alge. Dacă doriți să păstrați vegetația într-un acvariu frumos, nu lăsați pește să se simtă foame.
 • Spargatorii nu vor fi crescuți la o temperatură constantă scăzută în acvariu. Mențineți un regim de temperatură de douăzeci și șapte de grade. Pentru aceasta este necesar să achiziționați un încălzitor special pentru acvariu cu un termometru.
 • Acvariul este cel mai bine să alegeți o formă alungită.
 • Apa din acvariu se amestecă în fiecare lună aproximativ un sfert din volumul total.
 • Acoperiți acvariul cu un capac astfel încât săbiții sălbatici să nu sară afară.
 • Obțineți verdeață abundentă. Prăjitura se va ascunde în ea. Printre plantele trebuie să fie neapărat gălbenuș sau pistia.

Boli și prevenirea acestora

Chiar înainte de a cumpăra, inspectați peștele. Pe suprafata corpului lor nu ar trebui sa existe rani, eruptii sau placi incomprehensibile. Asigurați-vă că efectuați o procedură preventivă. Pentru a face acest lucru, rulați peștele în apă sărată timp de douăzeci de minute. Apa este sărată cu un astfel de calcul: pentru un litru de lichid, o lingură de sare. Faptul este că pe corpul unui pește pot fi germeni de la un acvariu anterior și, cu ajutorul sarelor, ei vor pieri.

Afecțiunile comune ale peștilor sunt o boală rece, precum și o boală infecțioasă a melonozei. Puteți să o determinați prin leziuni pufoase pe corpul de pește. Se tratează după cum urmează: peștele este plasat în apă cu o soluție de albastru de metilen la o temperatură a apei de cel mult douăzeci și trei de grade. Soluție excelentă pentru orice soluție de infecție cu biomicină sau trypoflavină. În instrucțiunile pentru medicament, există o descriere a aplicației și a dozei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Filtru extern pentru acvariu cu mâinile taleFiltru extern pentru acvariu cu mâinile tale
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Black Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijireBlack Beauty - moliezie de pește de acvariu. Îngrijire și îngrijire
Conținutul de pește neon acasăConținutul de pește neon acasă
Instrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariuInstrucțiuni pentru utilizarea albastru de metilen în acvariu
Locuitorul acvariului de apă dulce - pești miciLocuitorul acvariului de apă dulce - pești mici
Tratamentul de putregai în gupi și masculiTratamentul de putregai în gupi și masculi
Acvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariuAcvariu mic - 10 dintre cele mai pretențioase pești de acvariu
Descrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul internDescrierea celor mai populare pești de acvariu pentru conținutul intern
Știrea de acvariu și condițiile din conținutul săuȘtirea de acvariu și condițiile din conținutul său
» » Fish swordbirth: tipuri de fotografii, conținut și îngrijire în acvariu
© 2021 amigdas.com