amigdas.com

Karaio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câinelui

Conținutul huskyKaraio-finlandeză Laika se referă la câini de vânătoare și astăzi este cea mai mică rasă printre Laikas. Strămoșii ei sunt câinii de câini de la Karelian, care și-au dovedit abilitățile de a vâna de mai multe ori. Acest husky se distinge prin curaj și curaj în timpul prinderii animalelor purtătoare de blană, a păsărilor și a artiodactililor. El nu se teme și se duce cu îndrăzneală la urs, bursuc și, de asemenea, la raton.

Karelo-finlandeză Laika: Istorie, Caracteristici și Educație

În plus, huskies sunt de un caracter sociabil și sunt adesea folosite ca un câine de familie.

Istoricul originii rasei

Laeks au fost păstrate de toate popoarele din nordul îndepărtat. În condiții dificile, unde vânătoarea era aproape singura ocupație, niciun câine nu era indispensabil. Selecția și ieșirea din Laikas au fost efectuate de fiecare vânător. Aproape în fiecare sat se distinge o anumită rasă de câini, diferită de câinii din satul vecin. Și deși toate proveneau de la același strămoș, caracteristicile lor erau diferite.

Numai la începutul secolului al XX-lea, toate liniile au fost colectate și aduse la minte de către crescători. Data nașterii chimvale numită 1947.

Înainte de acest eveniment, au fost făcute încercări de a descrie rasa și de ao uni în 1895, când a apărut lucrul la husky din nord. Autorul a fost faimosul vânător, prințul Shirinsky-Shikhmatov. Posesiunile prințului se întindea pe piețe destul de extinse, inclusiv regiunea modernă Leningrad și Karelia.

Trei specii de câini autohtoni au devenit progenitori ai câinilor Karelo-finlandeze: Oloneți, câini de vânătoare finlandezi și karelieni. Aspectul său arată ca un Spitz finlandez, de unde și numele dublu al rasei. Într-un cuvânt, Probabil Karelo-finlandeză Laika este singurul caz în care rasa este conectată simultan cu două teritorii.

Ca urmare, două grupuri principale de Laikas au fost retrase: europene și ruse. Care a inclus următoarele specii.

 • Spitz finlandeză.
 • Rus-european.
 • Norwegian Elkhound.
 • Ursul Karelian.

Dificultățile au apărut la etapa de înregistrare a unei noi rase, deoarece Asociația Internațională nu dorea să înregistreze un dublu nume, mai mult o unire de iubitori de laikas deja hotărâse să numească o nouă rasă - Spitzul finlandez.

Și totuși fanii acestor câini nu le consideră spitz finlandez, pentru ei este Karaio-finlandeză Laika. Acest nume a rămas în țara noastră și rămâne.

culoare

Pentru Laika karelo-finlandeză culoarea luminii nedorite a stratului. În conformitate cu standardul internațional, spitzul finlandez trebuie să fie roșu strălucitor cu pigment maro. Culoarea este de dorit culori strălucitoare de foc: roșu sau maro auriu. Se crede că este pigmentul de foc al cărții de vizită a lui Laek.

Caracteristicile rasei

 • Pui de hrișcăGreutatea câinelui este de 10-14 kg la masculi și până la 11 kg la femele.
 • Creșterea câinelui este de până la cincizeci de centimetri la greabăn, această dimensiune fiind mai mică cu cinci centimetri la femele.
 • În husky-ul Karelo-finlandez, craniul este convex pe laturi, ușor mărit pe măsură ce se apropie de auricule.
 • Capul are dimensiuni mici și ușor de subliniat.
 • Faltul inferior al câinelui, exprimat cu o muscatura densa, și botul în sine de lățime medie.
 • Linia frunții este paralelă cu botul.
 • Nasul negru este de dimensiuni mici.
 • Buzele sunt colectate într-o linie subțire și uscate.
 • Dinții ei sunt simetrici și puternici. Același lucru puternic și înțepător în maxilarul câinelui.
 • Un aspect puțin ascuns și atent.
 • Urechi mari, erecte și îndreptate.
 • Musculatură dezvoltată.
 • Dimensiuni mici, dar puternice și puternice în spate.
 • Picioarele rotunjite, cu piciorul părului.
 • Haină este lungă, și pe spate și capul greu la atingere. Acoperire ușoară și moale. Pe piept, culoarea stratului este cea mai ușoară.

Caracter și caracter

Din deficiențele caracterului Laicilor, ei cântă aroganță, încăpățânare și independență. Este foarte dificil pentru incepatori cu această rasă. Aducerea unui astfel de câine se face din copilărie. Dacă primește un stăpân bun și bun, atunci îi va fi dedicată pentru tot restul vieții. Laika nu va tolera un antrenor sau pur și simplu un om nepoliticos. Acest câine mândru și înspăimântător poate fi mituit doar mângâieri.

Să începi să aduci un cățeluș de câini hareni pentru vânătoare este sfătuit de la cinci luni. Este de dorit ca profesionistul să fie implicat în acest lucru. Instruirea se va desfășura atât teoretic, cât și pe teren. Este complicată această relație cu acest câine în familie. Dacă există copii mici, atunci este mai bine să se abțină de la comunicarea cu câinele. Acesta nu este genul de câine, care poate fi tras de urechi sau de coadă, și ea va trata cu condescendență copilul. Dar pentru copii de vârstă școlară, acesta este un prieten adevărat pentru jocurile zgomotoase.

Caracteristicile principale ale personajului:

 • Caracteristicile rasei LaikaAcest câine este un jucător real. Și totuși, ea nu tolerează singurătatea și așteaptă cu nerăbdare gazdele.
 • Nu-i place când copiii folosesc ca jucărie vie. Nu o lăsați singură cu copiii.
 • Ea este foarte sensibilă la situația din casă, nu tolerează scandalurile familiale.
 • Mulți proprietari de laikas karelo-finlandez se plâng că nu este ascultător și greu de învățat. Uneori trebuie să-ți petreci prea mult timp învățând câteva comenzi.
 • O dispoziție veselă și veselă poate facilita procesul de învățare, făcându-l chiar un exercițiu lung, dar plăcut.
 • Temperamentul ei poate fi invidiat de multe animale.
 • Este atât de independent încât vechii vânători care au luat laicii împreună cu ei nu i-au hrănit. În timpul urcării, acești câini au produs hrana.
 • Foarte excitat, chiar și în raport cu restul huskies.
 • Se poate spune că acest câine este răzbunător și atitudine proastă față de el însuși, își va aminti până la sfârșitul vieții. Uneori nu recunoaște un om care a ofensat-o de mult timp.
 • Karelian Laika este foarte afectuos de casa și familia în care trăiește. Nu vă confundați prin aspectul său independent și cu mândria naturii, îi iubește sincer pe stăpânul ei și îi consideră casa ca pe o casă.
 • Oaspeții din casă vor fi oarecum suspicioși și nu îi vor accepta pe deplin.
 • Nu arătați rujul în timpul antrenamentelor sau antrenamentelor, altfel se va opri pur și simplu să se răspundă la comenzi și la instructorul însuși.

pregătire

Caracteristicile raseiAcest câine în virtutea temperamentul său va necesita întotdeauna un fel de muncă. Fie că este vorba de vânătoare sau de menaj. Pentru a pregăti un catelus începe cu cinci luni și la început va percepe ca un joc fascinant. În viitor, formarea va dobândi un caracter mai complex, iar câinele îi va considera munca lui.

Pentru a instrui câine la înțelepciune de vânătoare, ea este introdus pentru prima dată la mirosurile de piei de animale și pene de păsări. În viitor, introduceți sunete ascuțite pentru a le face utilizate. Sunetele ar trebui să pară o șansă.

Comenzile obișnuite sunt tipice pentru antrenamentul tuturor câinilor: Aport, Lying, Sitting, To Me și așa mai departe.

Porniți așa-numitul pansament rezultă din animale mici: veverițe și martens. Puțin mai târziu, se trag pe ratoni și vulpi, apoi pe un mistreț și un urs. Un efect mai mare al formării va fi obținut dacă un câine experimentat participă la proces.

În cazul în care husky Karelian este suspendat de la vânătoare și este o cameră obișnuită sau un câine domestice, atunci acesta poate deveni trist și trist. În astfel de cazuri, organizați plimbări lungi sau jocuri zgomotoase. Încearcă să scoți țara goală. Amintiți-vă că acest câine este destinat vânătorii.

Vânătoare cu Laika karelo-finlandeză

Dispunerea unui câineÎn timpul vânătorii, câinele urmărește prada, latră și o oprește. Dacă eo pasăre, apoi husk o ridică pentru o șansă, iar apoi îl caută și îl aduce proprietarului. Laiki perfect zalazyut în burrows. Acești câini versatil sunt la fel de bine pentru păsările de vânătoare și chiar pentru ungulate și urși.

Câinii acestei rase se disting prin emoție în timpul vânătorii, în plus, sunt extrem de rezistenți și perfect orientați în zonă.

Deja cu începutul primăverii încep să vâneze pentru cocoș negru sau cocoșul de munte. Dimineata devreme, ei elibereaza o coji, care gaseste o pasare in timpul furajelor si o ridica. Din octombrie până la mijlocul lunii decembrie vânează animale de blană. În zăpadă, câinele găsește perfect urme și deja caută un animal. De regulă, cojișul împinge un maran pe un copac, unde este deja luat de un vânător.

Vânătoarea unui elk începe la începutul iernii. Câinele, antrenat pe această fiară, îl găsește în locurile de îngrășare și lătrat, urmărind să nu renunțe. Această rasă de câini, datorită dimensiunilor mici, nu poate ataca un lăcustă mare, așa că se oprește pur și simplu folosind lătratul, care nu vine prea aproape.

Singurele animale, vânătoare pentru care husky-ul Karelo-finlandez nu este atât de productiv, este o vulpe și un iepure.

Îngrijirea și

Cel mai bun dintre acești câini roșii se simt în spațiul deschis. Dacă îl păstrați în casă, încercați să mergeți cât mai mult posibil și mai des. Ea tolerează perfect frigul, astfel încât plimbările de iarnă pot fi atâta timp cât vara.

Pentru a te plimba prin oraș, folosește botul și lesa. Crescătorul din Karelian este un câine destul de pufos și nervos. Ori de câte ori este posibil, încearcă să se lupte sau să fugă.

Acordați-i un loc permanent, nu lăsați să stea pe canapea. Îi place să comunice cu oamenii, dar poate și ea să se poată ocupa. Dați-i cât mai multe jucării diverse și lucrurile voastre vor fi în siguranță.

Lăsați acest câine roșu nu mai des decât de două ori pe an și numai cu un șampon special pentru câini. Lana este pieptăiată constant, iar urechile și ochii după ștergere se șterg.

Puppy pentru husky cât mai curând posibil pentru vaccinare. Datorită curiozității și activității naturale, puii din această rasă dobândesc adesea boli. În timpul plimbărilor încearcă să guste totul.

Lana lui Laek este lungă și ușor încurcată. Grijă-l cu atenție și pieptene-l cu un pooh în timpul moulting. Dacă câinele are mătreață sau dacă părul începe să renunțe, atunci aceasta indică o dietă proastă. Cel mai probabil, animalul dvs. nu are vitamine.

Nu tăiați părul câinelui. Dar tunsul de unghii este recomandabil să se conducă însuși comandantul, câinele este prea nervos în timpul acestei proceduri.

hrană

Cum arată un câine coreean ca un câineCu cat cainii devin mai in varsta, cu atat mai putina este hrana. Deci, un cățeluș de două luni este hrănit de patru ori pe an, iar după cinci luni numărul de mese este de trei ori. Începând cu anul, câinele mănâncă de două ori pe zi. Toate porțiunile neregulate sunt îndepărtate după zece minute.

Ca hrană adecvată carnea de pui este în mod necesar cu conținut redus de grăsimi și în porții mici. Și, de asemenea, să includă în meniu ouă, brânză de vaci, diverse cereale. De exemplu, cum ar fi hrișcă, mei și orez.

Puteți prepara următoarea fel de mâncare: se mănâncă mei fiert în bulion cu bucăți de carne și se adaugă morcovii tăiați în formă fină. Și, de asemenea, se amestecă terci cu pește, produse secundare și chiar fructe uscate.

Este interzis să dăm câini Oase de pui tubulare și carne de porc brută.

Această rasă, din nefericire, este predispusă la supraalimentare, așa că faceți-vă porțiuni.

Și, de asemenea, câinii pot fi transformați în hrană industrială. În unele cazuri, este mult mai bine decât acasă, deoarece este mai vitaminizat, iar în timpul iernii, alimentele de casă sunt de obicei sărace în vitamine. Există hrană specială pentru câinii care se mișcă. Ei calculează cantitatea de proteine, carbohidrați și oligoelemente în cantitatea potrivită.

Asigurați-vă că aveți acces liber la apă curată.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Liceul ruso-european: o descriere a raseiLiceul ruso-european: o descriere a rasei
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Sahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte HuskySahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte Husky
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini japoneze de câine: descriere și fotografiiCâini japoneze de câine: descriere și fotografii
Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"Ce fel de câine a fost câinele din filmul "mască"
Turul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turcTurul Kangal - Specificul câinelui ciobanesc turc
» » Karaio-finlandeză: o descriere a rasei și a fotografiilor câinelui
© 2021 amigdas.com