amigdas.com

Taiga taiga cu mâinile, caracteristicile și soiurile proprii

Cum arată taiga taiga?topor

- o unealtă de tăiere constând dintr-un mâner din lemn, adesea scurt, și o lamă care este longitudinală sau perpendiculară pe arbore. Acestea din urmă sunt numite tesla. Au tăiat caneluri în construcția de colibe și nave, casele și bisericile prințului, jgheaburi, bărci, sculpturi, jucării și alte produse din lemn au fost tăiate.

Secretul durabilității produselor axate pe bucăți este faptul că fibrele lemnoase sub impactul axului se sfărâmă și nu permit umiditatea să treacă. Acest lucru nu se întâmplă atunci când se taie, când porii copacului rămân deschise penetrării putregaiului.

Care sunt axele și la ce folosesc acestea?

Care sunt tipurile de axedicționar etimologic dă mai multe versiuni ale originii cuvântului, din bulgară „toporul“, sloven „Topor“, cehă, poloneză și așa mai departe. D. Experții cred că toporul cuvântul ortodox și asociat cu „Stomp“, sau „bate“ Dacă vorbim despre inima, de la "teporitatea" ucraineană, - să tragi cu dificultate, Bulgăresc "teptya" - o plasă, eu încurc.

Un mâner din lemn este numit un mâner ax, o parte metalică care are un capăt rotunjit rotunjit pe o parte - un portbagaj. Nu cea mai bună opțiune este alegerea unui stick cu o secțiune transversală circulară. Mult mai convenabil dacă secțiunea este ovală, iar mânerul axului este alcătuit din secțiuni drepte și curbe. Partea din coadă se îndoaie în jos, pentru a se înțelege ușor.

Pe de altă parte este o lamă cu lama de lucru ascuțită. Uneori produsele au o barbă-proeminență pe lama de lângă dispozitivul de fixare, care protejează mânerul axului de impacturile pe metal și întărește fixarea arborelui cu o parte metalică a produsului. Se crede că astfel de axe sunt descendenți ai axelor de luptă din Europa de Nord. Majoritatea barbilor au instrumente de tâmplărie, sunt indispensabile atunci când lucrează cu lemn.

Axele erau folosite ca arme reci, aruncându-se și aruncându-se.

Alocarea axelor

În funcție de aplicație, axele sunt:

 1. Cum sa faci o taiga toprotâmplărie - cu un deget ascuțit și o lamă larg subțire;
 2. măcelarii - axe grele, grele, ele sunt cele mai mari, cu o lamă largă, sunt realizate din oțel aliat cu densitate mare;
 3. cu ateliere și dulgherie mici, cu greutatea care vă permite să lucrați cu o singură mână;
 4. taiga;
 5. strung: este mai mic decât dulgheria, alt nume este bucky sau daltă, convenabil pentru tăierea obiectelor mici sau a canelurilor;
 6. forestiere, exploatare forestieră, cherestea;
 7. Cleavere pentru care nu este nevoie să aveți o lamă ascuțită;
 8. axe;
 9. capacele turistice în coperți, confortabile și ușoare, cu toate acestea, rugina într-un caz și nu sunt destinate tăierii arborilor, prețul lor este mai mare decât alte produse, acestea necesită ascuțire frecventă.

O altă specie este bilaterală. Lamele pot avea o ascuțire diferită și sunt concepute pentru a realiza un front larg al muncii. Ele pot fi folosite ca arme de aruncare, deoarece au o bună echilibrare. Fabricarea produselor din oțel cu conținut ridicat de carbon. Cealaltă parte a medaliei este în pericolul lor traumatic, preț ridicat, mâner incomod, fără funcție de impact.

luare

Ce să faci un topor taigaProducția de lame din oțeluri cu conținut ridicat de carbon protejează axele de deteriorarea mecanică și le permite să reziste schimbărilor de temperatură. Lama nu necesită ascuțire periodică, nu este deteriorată în timpul funcționării cu apariția jeturilor și zgârieturilor. Capul este ștampilat cu indicarea mărcii de metal. Produsele forjate sunt mai durabile și mai grele, ar trebui să se acorde preferință acestui tip de prelucrare a metalelor.

Lățimea piesei de tăiere este:

 1. largă;
 2. mediu;
 3. îngust.

Alocarea unui toporDacă lama pânzei metalice este ascuțită la un unghi mai mic de patruzeci de grade, unealta pătrunde mai adânc în copac, dar moare și ea rapid. Ascuțirea combinată vă permite să păstrați lama de la deteriorare, în cazul în care impactul cade pe marginea metalului, prin această metodă, partea centrală este ascuțită la un unghi mai puternic decât marginile.

Lamele sunt drepte și rotunjite. Acestea din urmă, din cauza reducerii suprafeței și a creșterii presiunii în punctele de contact, dobândesc cele mai bune calități de tăiere.

Axele cu arbore plastic sunt la fel de puternice ca și cele din lemn, dar mai ușoare. Uneori, mânerele din lemn sunt executate cu mâner din cauciuc, pentru a absorbi șocurile și pentru a proteja încheietura mâinii.

Alegerea corectă a instrumentului

 1. lungimea optimă a mânerului axului - de la încheietura mâinii până la articulația umărului;
 2. Mânerul toporului trebuie acoperit complet cu o mână pentru a preveni rănirea.

Materiale pentru realizarea unui toporDacă selectați un mâner scurt, va trebui să faceți prea mult din amplitudinea mișcării pentru a mări forța impactului, iar rasucirea mâinii va crește. Acest lucru va împiedica munca lungă și productivă cu instrumentul.

Dacă ar trebui să lucrați în mod constant cu instrumentul, merită să dați prioritate unui produs scump de înaltă calitate. Dacă lucrarea scade de la caz la caz, obțineți o opțiune mai ieftină. Mărfurile de la un producător pot avea diferențe mari de preț, în funcție de vânzarea pe piață sau într-un magazin mare.

Caracteristicile designului axelor taiga

Diferența dintre toporul taigaAxele Taiga sunt cu adevărat universale. Instrumentele sunt capabile să taie copaci, să taie carcasele animalelor, să taie lemne de foc pentru foc, să proceseze și să separe busteni de-a lungul fibrelor, să construiască cabane. Ei au o înaltă rezistență și durează mulți ani. Ele sunt folosite de vânători, vânători-pescari, geologi, forestieri și turiști.

Instrumentul taiga diferă de toporul dulgherului cu lungimea mânerului. De regulă, este mai lungă de 50 de centimetri și vă permite să efectuați o mișcare largă pentru a mări forța de impact la tăiere. Lama de cap nu are partea superioară. Dacă este necesar, puteți schimba sau regla independent lama pentru axul existent. Spirala șosetei superioare reduce greutatea sculei, consolidează partea superioară a capului, atunci când lucrează la temperaturi scăzute, este mai convenabil să lucrați cu un astfel de topor. Forma lamei este rotunjită pentru a permite diferite tipuri de lemn. Capul pentru putere are o barbă mică.

În orificiu sau în scaun, se introduce o unghie sau un unghii de oțel pentru a consolida dispozitivele de fixare. Ciuperca - un loc pe mâner - nu ar trebui să permită alunecarea mâinii. Axul axial poate înlocui ușor ciocanul dacă este necesar.

Atunci când alegeți un instrument taiga, trebuie respectate trei reguli. Instrumentul este selectat în mod necesar în mod individual pentru creșterea unui om, ținând seama de utilizarea frecventă, greutatea principală ar trebui să fie pe capul metalic, greutatea sculei este aleasă ca fiind optimă din punctul de vedere al transferului produsului și efectuării funcției de șoc.

Taiga capodopera cu propriile mâini

Utilizarea unui toporVom face un taiga de la cel vechi cu mâinile noastre. Pentru fabricație, aveți nevoie de un cap de metal dintr-un alt produs. Este curățat de rugina. Dacă deteriorarea este adânc înrădăcinată în crestături și crăpături, metalul este înmuiat timp de 24 de ore într-o baie acetică, apoi curățat cu un șmirghel.

Următorul pas este să ajustați capul instrumentului la un specimen taiga cu ajutorul unui bulgar.

Pentru o hatchet, alegeți un copac cu lemn de esență tare. Fag este cel mai potrivit pentru acest rol. Mânerul, pe care este atașat capul, pentru a preveni pătrunderea, este impregnat cu ulei în mai multe etape. Este recomandat să utilizați ulei de in, ceară, uleiul de fierbere, puteți să îmbrăcați.

Dar, pentru ao usca, ar trebui sa fie in razele ultraviolete pentru a incepe procesul de scindare hemolitica, in care unul se leaga in substanta se dezintegreaza si se formeaza mai puternice. Procesul se termină când produsul se simte uscat, dur și nu lasă urme pe mâini.

Produsul obține rezistență suplimentară și rezistență la apă. Fibrele arborelui ar trebui să meargă de-a lungul mânerului, iar producătorii uneori pătează și vopsește produsul dacă fibrele se află sub un unghi. Rezistența unui mâner al axului într-un astfel de articol este redusă.

Partea metalică este așezată pe mânerul mânerului astfel încât un mâner al axului să se extindă peste unu și jumătate centimetri deasupra capului. După ce se fixează strâns, capul este îndepărtat și mai multe tăieturi sunt făcute în picior, fără a ajunge la adâncimea de plantare cu 5 milimetri: o tăietură longitudinală și două transversale.

Pentru a tăia mânerul axului nu se fisură, ferăstraiele sunt înfășurate. Acum pregatiti pene de acelasi material - va dura cinci pene - si colectati din nou structura.

Pentru rezistență, legați rășină epoxidică, bandaje de armare pentru a consolida densitatea de plantare. Piciorușele Beechen sunt înfundate, asigurând siguranța scaunului. Se scurge totul inutil, produsul este foarte slefuit. Cu timpul, epoxidul devine inutilizabil, pentru îndepărtarea acestuia, axele sunt arse într-un incendiu. În acest caz, puteți utiliza un lipici pentru tamplarie.

Atingerea finală este ascuțirea lamei.

Pentru a evita rănile accidentale, puteți coase un capac de protecție pe partea metalică.

Îndoirea corectă a sculelor

Cum de a ascuți un toporPuteți ascuți produsul manual și mecanic. Toată lumea are propriile secrete, pe care trebuie să le cunoașteți pentru a evita mușcarea lamei și ruperea "ascuțitorului".

la manual ascuțirea pregătește un șablon din tablă, se selectează unghiul de ascuțire, forma dorită este tăiată și aplicată la lama de ax. O linie de ascuțire este marcată pe lama capului. Acțiunea se realizează prin mișcarea "de la sine", procesul este consumator de timp și epuizant. Se efectuează în mai multe tehnici, folosind roți de șlefuire din gresie cu granulație de diferite mărimi.

la mecanic ascuțit cunoscători de topor nu sunt recomandate să se grăbească, nu sfătui să lucreze bulgară, ar trebui să alegeți o viteză de procesare scăzut. Pentru unghiul dorit de măcinare, este utilizată pasta de finisare, se mănâncă roata de șlefuit și se mănâncă produsul.

După ascuțire, lama sculei este protejată împotriva aspectului ruginei prin litiu, solidol, mașină sau ulei uzat. Cel mai bine este să țineți scula într-un loc uscat.

Respectarea reglementărilor de siguranță

 1. Nu lăsați un topor pe pământ astfel încât scula să nu rugină și mânerul axului să nu se umezească;
 2. capul produsului nu trebuie să stea pe mâner;
 3. Atunci când tăiați buștenii, așezați o bucată de lemn pe fund, pentru a nu deteriora lama de o piatră sau de metal;
 4. asigurați-vă că există suficient spațiu pentru o balansare liberă a toporului.
Axul taigii
Domeniul de aplicare al toporuluiCare sunt tipurile de axeCum arată taiga taiga?Axul taigiiCaracteristicile toporului taigaCum se face un topor taigaUtilizarea unui topor
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Providența în filosofie - ce este?Providența în filosofie - ce este?
Poreclele de companie: cum se numește o pisicăPoreclele de companie: cum se numește o pisică
Unelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționareUnelte șurubelniță 16: dispozitiv și funcționare
Alegerea competentă a unui cleaver pentru tăierea lemnului de focAlegerea competentă a unui cleaver pentru tăierea lemnului de foc
Ce animale trăiesc în taigaCe animale trăiesc în taiga
Caracteristici de plase de țânțari pe ușa balconuluiCaracteristici de plase de țânțari pe ușa balconului
Facem dispozitivul pentru împărțirea lemnului de foc cu mâinile noastreFacem dispozitivul pentru împărțirea lemnului de foc cu mâinile noastre
Bărci autopropulsate: făcând un vas de pescuit cu propriile mâiniBărci autopropulsate: făcând un vas de pescuit cu propriile mâini
Axa în sine: cum se face corect un mâner axAxa în sine: cum se face corect un mâner ax
Mașina de ascuțit cu mânaMașina de ascuțit cu mâna
» » Taiga taiga cu mâinile, caracteristicile și soiurile proprii
© 2021 amigdas.com