amigdas.com

Oscilator pentru invertor și auto-sudare

Cum se face un oscilatorOscilatorul pentru sudare este un instrument important pentru realizarea unor lucrări similare în diferite fabrici industriale. Poate fi folosit și în gospodărie. Cu toate acestea, nu este întotdeauna util să achiziționăm astfel de dispozitive, deși cererea pentru ele este mare. La urma urmei, puteți face cu ușurință un oscilator cu propriile mâini.

Principiul funcționării dispozitivului

Indiferent dacă oscilatorul este achiziționat pentru un invertor sau realizat independent, scopul său principal este de a crea un arc de sudare stabil. Frecvența dispozitivului este de 50 Hz la o tensiune nominală de 220 volți. Parametrii de ieșire pot varia până la 300 mii hertzi și 2500 de volți. O astfel de lucrare a oscilatorului creează impulsuri cu o perioadă de până la câteva zeci de microsecunde. Acești parametri de funcționare, atunci când trece curentul de înaltă frecvență în circuitul de sudură, se datorează unei puteri mari de la 250 la 350 de wați.

De ce constă oscilatorul?

Dispozitivul de sudură auto-fabricat are capacitățile care corespund implementării lucrărilor de sudură la locul de muncă sau la domiciliu. Aplicând-o, puteți suda aluminiu și alte metale similare.

Principalele componente electrice ale acestei unități sunt:

  • descărcător;
  • Bobine de drosseli;
  • Transformator standard și cu frecvență înaltă;
  • Conturul vibratoare.

Circuitul, care este creat cu participarea unui condensator și a unui transformator de înaltă frecvență, permite crearea de scântei amortizate. În acest caz, condensatorul protejează dispozitivul și lucrătorul de efectele electricității și de rănile rezultate. În caz de defecțiune, circuitul electric este deschis printr-o siguranță specială.

Procedura de fabricare a oscilatorului

Dacă trebuie să sudați în principal părți din aluminiu, atunci puteți face mașina de sudura pe cont propriu. Instalarea se realizează prin una dintre cele mai cunoscute scheme:

  • Cum de a face un oscilator de unul singurPentru început, este selectat un transformator fiabil, care poate oferi o sursă de tensiune sporită de la 220 la 3000 de volți standard;
  • Apoi, este necesar să instalați un descărcător de supratensiune care va aprinde o scânteie;
  • După aceea, trebuie adăugat un alt element important. Acesta este circuitul oscilator cu un condensator de blocare, care este capabil să genereze impulsuri de înaltă frecvență pentru a atinge parametrii necesari.

Caracteristicile de fabricație a oscilatoruluiOscilatorul este gata de funcționare, elementul său principal fiind circuitul oscilator. Prezența unui condensator de blocare trebuie să fie obligatorie. Toate acestea ajută la crearea impulsurilor necesare. Ca rezultat, arcul de sudare are stabilitate și procesul de aprindere devine mai ușor.

Procesul de lucru este destul de simplu. După pornire, arzătorul care inițiază impulsurile de frecvență începe să se aprindă. Un transformator de înaltă tensiune este responsabil pentru acest lucru. Un câmp magnetic mare apare prin arc, apoi este transformat de o bobină produsă prin înfășurarea cablului de sudură. În plus, se duce la arzător și minus partea, în urma căreia gazul va curge prin vană în arzător. Procesul de sudare începe.

Înainte de a crea un astfel de dispozitiv, trebuie să citiți cu atenție desenele. Chiar și cunoștințele inițiale ale ingineriei electrice, împreună cu abilitățile de proiectare vor ajuta fără probleme serioase pentru a face acest oscilator. Este încă important să respectați măsurile de siguranță și să vă amintiți probabilitatea șocului electric.

Caracteristicile de producție

Schema și regulile pentru asamblarea unui oscilatorDacă intenționați să utilizați dispozitivul exclusiv în gospodărie, puteți face acest lucru invertor oscilator, deoarece producătorul acestor dispozitive este foarte scump. De asemenea, este necesar să existe experiență în asamblarea unor astfel de dispozitive și cunoașterea energiei electrice.

Este importantă funcționarea competentă a dispozitivului, deoarece, dacă siguranța nu este respectată, pot fi cauzate leziuni grave. Apropiați cu atenție asamblarea echipamentului, alegeți numai acele componente care sunt potrivite pentru caracteristicile lor. Respectarea tuturor recomandărilor facilitează foarte mult asamblarea oscilatorului la domiciliu. Este suficient să aveți instrumentele și detaliile potrivite.

Oscilatorul pentru sudare este un instrument important atât în ​​producție, cât și în viața casnică. Cu ajutorul lui Se oferă un arc stabil și puternic, Ajută la sudarea diverselor structuri de aluminiu. Cunoașterea secțiunilor relevante ale fizicii și ingineriei electrice facilitează, într-o măsură adecvată, munca și crearea unor astfel de dispozitive. În același timp, nu trebuie să uităm de utilizarea competentă a oscilatorului, deoarece există o posibilitate de rănire în caz de șoc electric. Crearea cu succes a oscilatoarelor de sudare!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasaCum sa alegi o masina de sudura pentru o resedinta de vara si acasa
Cum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casaCum de a alege un aparat de sudura tip invertor pentru casa
Convertizor de frecvență în motoare asincrone, principiu de funcționareConvertizor de frecvență în motoare asincrone, principiu de funcționare
Caracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra saleCaracteristicile metodei de sudare cu argon, argumentele pro și contra sale
Sudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabileSudarea prin arc cu arc prin electrozi non-consumabile
MACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generalăMACHINI DE SUDARE: descriere, caracteristici și prezentare generală
Sfaturi pentru a face o torță de plasmă de la un invertor cu propriile mâiniSfaturi pentru a face o torță de plasmă de la un invertor cu propriile mâini
Sugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de suduraSugestii pentru alegerea unui tip invertor semi-automat de sudura
Resanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftinResanta Sai 160: Invertor ieftin de intrare invertor ieftin
Schemă de conectare a mâinilor inversoare de sudurăSchemă de conectare a mâinilor inversoare de sudură
» » Oscilator pentru invertor și auto-sudare
© 2021 amigdas.com