amigdas.com

Repararea sculelor electrice: prevenirea defecțiunilor

Repararea sculelor electriceFiecare aparat de uz casnic este în esență un echipament destul de simplu. Dacă cineva nu intră în detalii, atunci cel mai adesea organul de lucru, reductorul sau motorul nu funcționează. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea constructorilor profesioniști preferă în mod special unelte electrice.

Acest lucru se datorează faptului că reparația nu este atât de des necesară, ca și în cazul altor tipuri de instrumente, dar datorită simplității sale, costul său este mult mai mic decât analogii de benzină. Poate că, în cazul aceluiași fierăstrău, un lanț deschis sau o funcționare defectuoasă a barei de fierăstrai este capabil să detecteze vizual chiar și amatorul complet și, prin urmare, începe imediat conversația privind determinarea defecțiunilor motorului și a unor principii de reparare.

În cazul în care asistentul tău credincios nu se alătură deloc și, de asemenea, nu prezintă alte "semne de viață", atunci nu vei putea să faci fără un multimetru. Cu toate acestea, dacă nu este posibil să se achiziționeze, este destul de posibil să se utilizeze o lampă obișnuită obișnuită pentru același scop. Acesta vă poate ajuta să restaurați unealta electrică.

Pregătire preliminară pentru reparații

Repararea sculelor electrice este recomandat să începeți cu o pregătire timpurie pentru aceasta. Este ușor de ghicit că principalul moment pregătitor poate fi considerat eliminarea fiecărei părți externe, ceea ce poate împiedica procesul de dezasamblare. După terminarea fazei pregătitoare, conectați instrumentul la rețea și, folosind lampa de avertizare menționată mai sus, "apelați" fiecare conexiune.

Va fi inutil să se acopere în detaliu importanța respectării tehnicilor de siguranță.

Curs de diagnoză

Cum să remediați singur instrumentulÎn cazul în care funcționează toate căile conductive, înseamnă că sa întâmplat cel mai neplăcut lucru: motorul a eșuat. În marea majoritate a cazurilor, este imediat înlocuită cu o nouă sau utilizabilă, dar utilizată. Cu toate acestea, pentru a exclude toate probabilitățile, puteți încerca să o eliminați și să efectuați un diagnostic complet.

Trebuie remarcat faptul că numai un specialist cu calificări înalte într-o astfel de situație va este posibil să readuceți mașina la viață. În același timp, repararea echipamentelor de către o persoană puțin educată duce la consecințe foarte triste.

Dacă atingem problema detectării defecțiunilor în partea mecanică, atunci, așa cum am menționat deja, în majoritatea cazurilor se poate face printr-o inspecție vizuală normală. De regulă, partea deteriorată este pur și simplu deformată.

În mod special bun în acest sens este repararea sculelor electrice Bosch. Confortul întreținerii și reparației sale constă în faptul că în centrele de service ale mărcii și pur și simplu în comerțul cu amănuntul, puteți găsi întotdeauna aproape toate părțile. Acest lucru îl diferențiază în mod avantajos de concurenți, în care acest lucru nu se întâmplă practic.

Având în vedere "interiorul" unui instrument eșuat, puteți observa adesea acest lucru colectorul a dispărut. Uneori se pare că nu există pur și simplu nici un motiv pentru o defalcare atât de gravă. Adesea, un astfel de rezultat duce la prea multă căldură, care provine de la aprinderea periilor. Acest lucru este adesea obținut în cazul în care există defecte în arbore. În plus față de perii, datorită acelorași defecte, titularii lor devin de asemenea inutili. Stabilirea cauzei în acest caz este destul de simplă, deoarece este puțin probabil ca service-ul sculelor electrice să fie necesar, deoarece înlocuirea periilor cu mâinile tale nu va fi dificilă.

Diagnosticarea sculelor electriceDacă atingeți problema motorului, atunci, de regulă, cauzele defecțiunilor sunt diferite defecțiuni ale înfășurărilor statorului. De obicei există închideri între ele, ceea ce aproape că dăunează unealta electrică. Repararea în această situație va consta în înlocuirea motorului, deoarece este destul de dificil să se angajeze în auto-înfășurare.

Cum să utilizați corect scula electrică

Acum să vorbim, cum să utilizați scula electrică, astfel încât el să poată servi cât mai mult timp și mai eficient posibil. Pentru a face acest lucru, să luăm în considerare cauzele defalcărilor standard și metodele de prevenire a acestora, vom înțelege garanția fabricii și alte probleme de actualitate.

Căsătoria din fabrică: câteva cuvinte despre garanție

Cu cât consumatorii folosesc mai mult unelte electrice, cu atât apar mai multe situații controversate atunci când instrumentul este nefuncțional.

Cu toate acestea, nu există nici o îndoială că în perioada de garanție, întreaga responsabilitate pentru instrument poartă în mod clar producătorul. Recent, a crescut numărul apelurilor cetățenilor la diferite instanțe, unde au fost audiate apeluri civile privind politica inadecvată a ASC și rea-credința din partea producătorilor. Este bine ca un fenomen atât de răspândit ca și reducerea artificială a datei de expirare în sfera fabricării sculelor să nu fi fost încă observat.

Reguli de funcționare a instrumentuluiDacă dispozitivul nu reușește în timpul perioadei de garanție, în orice caz, reparația trebuie efectuată fără plată! Cu toate acestea, există o serie de limitări pe care utilizatorii rareori le iau în considerare și în zadar, deoarece vizează garantarea faptului că producătorii sunt responsabili numai pentru asamblarea instrumentelor și defectele materialelor - adică pentru o căsătorie de producție. Bineînțeles, niciunul dintre ei nu va da o garanție pentru manipularea și detaliile care se uzează rapid:

 • platformă;
 • stocurile;
 • curele;
 • pînzele.

Motivul motivat pentru refuzul de reparație și întreținere poate fi:

 • utilizarea unui lubrifiant necorespunzător sau lipsa acestuia;
 • dovezi de auto-reparare (fără sigiliu);
 • amestec combustibil de calitate scăzută;
 • defectele mecanice ale înfășurărilor armăturii și statorului;
 • mecanisme de fixare cu fixare rapidă;
 • curele de rupere;
 • ventilator aspirat deteriorat;
 • deformarea axului;
 • urme de lichide;
 • poluare severă;
 • pensule utilizate sau deteriorate;
 • unelte uzate;
 • rugina.

Repararea mașinilor electrice de găuritÎn mod corect, subliniem că companiile de producție populare caută toate cazurile controversate luați în considerare în favoarea consumatorului. Multe dintre ele au fost eliminate gratuit, chiar dacă au apărut după expirarea garanției.

Producători cunoscuți în garanție pentru a elimina ruperea, indiferent de locul de cumpărare al instrumentului. Explicația pentru aceasta este că pierderile de imagine sunt ori mai mari decât beneficiile imediate din falsul "caz negarantat". În acest sens, se efectuează sondaje directe privind consumatorii, se organizează linii fierbinți, iar centrele de servicii sunt monitorizate în diferite moduri. Cu toate acestea, este, de asemenea, neprofitabil să creați precedente care să determine un utilizator iresponsabil să abuzeze de serviciu.

Cum să evitați refuzul reparării

Achiziționați echipamente de la producători renumiți și recunoscuți, care oferă această garanție și au propriile ACS.

 1. Solicitarea de la vânzător a umplerii absolute a tuturor grafurilor certificatului de garanție (corespondența numerelor și a indiciilor, prezența ștampilei mărcii și data achiziției).
 2. Cum să evitați repararea aparatelor electriceCardul de garanție nu trebuie separat de pașaportul mărfurilor.
 3. Toate inscripțiile din ziare trebuie să fie lizibile.
 4. Citiți manualul de utilizare. Respectați cu strictețe toate recomandările producătorului.
 5. Discutați cu centrul de service despre regulile de funcționare. Astfel, veți avea ocazia să obțineți cele mai exacte informații.
 6. Păstrați cardul de garanție și chitanța de numerar.

Supraîncărcarea cu scule lungi

Motivele supraîncărcării sculei electrice pot fi mai multe:

 • aplicarea instrumentului în alte scopuri;
 • presiunea excesivă asupra sculei (aceasta duce la distrugerea carcasei, defecțiunea mecanicii și a motorului);
 • abateri de la norma indicatorilor de alimentare cu energie electrică

Supraîncălzirea dispozitivului este considerată a fi semnul principal al supraîncărcării. În cazul în care cauza supraîncălzirii nu este rectificată în timp, se declanșează procesul de distrugere a izolației înfășurărilor motorului, ceea ce dă o închidere scurtă de interferență, iar aceasta, la rândul său, duce la o defecțiune ireversibilă a centralei electrice.

profilaxie

Aici puteți selecta mai multe elemente:

 • Cum să utilizați aparatele electriceAlegem o mașină pentru nevoile noastre.
 • Utilizăm instrumentul în mod strict în conformitate cu scopul propus (rigidizarea cu normă întreagă, modul de operare, tipul de lucru).
 • Realizați opririle recomandate pentru instrument.
 • Eliminați presiunea excesivă asupra sculei.
 • Evitați blocarea și frânarea.
 • Utilizăm extensii cu o secțiune transversală de cel puțin o jumătate de metri pătrați. mm.
 • Controlăm indicatorii rețelei - în cazuri extreme este permisă recurgerea la un generator sau stabilizator.
 • Respectați cu atenție starea unității de lucru (temperatură, viteză, lubrifiant, etc.).
 • Dacă este necesar, lăsați dispozitivul să se răcească. Este de dorit să conduceți puțin motorul la ralanti (pentru a vă asigura ventilația).
 • Dacă apar complicații (scânteiere, miros, fum, zgomot, lubrifiere, vibrații), este necesar să opriți lucrul și să contactați centrul de service cât mai curând posibil.

Cultura muncii cu scule electrice

De regulă, după ce a descoperit o funcționare defectuoasă a instrumentului, operatorul continuă să funcționeze până când "moare" în cele din urmă. Cu toate acestea, după cum se dovedește mai târziu, problema a fost de fapt scuipa.

Pentru o performanță optimă, veți avea nevoie de:

 • Nu supraîncărcați scula.
 • Nu schimbați modurile în timpul funcționării burghiului, altfel ambreiajul va ieși din acțiune rapid.
 • Funcționarea corectă a dispozitivelorNu demontați capacele și accesoriile, cum ar fi (cuțite, platforme, tălpi, etc.), în caz contrar blocajele din material și transmisia începe să se deterioreze.
 • Protejați instrumentul de deteriorări mecanice (nu puneți șurubelnița pe unitatea verticală, nu bateți uscătorul și lăsați-o să se răcească înainte de deconectare, țineți cablul de alimentare în spatele acestuia).
 • Scoateți cablul de la priza doar prin ștecher, nu purtați mașina ținându-l de cablul de alimentare.
 • Începeți să lucrați numai atunci când echipamentul a câștigat viteza maximă.
 • Nu lăsați dispozitivul afară din mâini, dacă nu ați oprit complet mișcarea elementelor.
 • Nu puneți scula pe o suprafață aspră - gunoiul intră în interior, este posibil ca echipamentul să fie afectat pe obiect.
 • Controlați starea periilor.
 • La semnele inițiale ale defecțiunilor de lucru pentru a opri, transportați dispozitivul în reparație.

Adesea, la prima vedere, o mică defalcare, în care puteți continua să lucrați, este o condiție prealabilă pentru reparații costisitoare.

Repararea sculelor electrice de către mâinile lor
Repararea sculelor electriceCum să reparați o mașină de cafeaCum să remediați singur un instrumentRepararea auto-puncheruluiCum să vă reparați singuri aparatele electrice
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum este repararea radiatorului de răcire a motoruluiCum este repararea radiatorului de răcire a motorului
Cum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantajeCum sa alegi un trimmer pentru iarba: tipuri, avantaje si dezavantaje
Distincția condensatoarelor de pornire la 220v de la lucruDistincția condensatoarelor de pornire la 220v de la lucru
Repararea frigiderului prin mâinile propriiRepararea frigiderului prin mâinile proprii
Repararea generatoarelor de benzină cu mâinile lorRepararea generatoarelor de benzină cu mâinile lor
Dispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile propriiDispozitivul de strunjire cu lanț și repararea sculelor de către mâinile proprii
Reglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezeștiReglarea carburatorului cu lanț și instrumente chinezești
Caracteristicile partenerului cu lanț 350Caracteristicile partenerului cu lanț 350
Caracteristicile tehnice ale lanțului de filamente Ural 2T electronCaracteristicile tehnice ale lanțului de filamente Ural 2T electron
Caracteristicile de auto-reparare a cultivatorilorCaracteristicile de auto-reparare a cultivatorilor
» » Repararea sculelor electrice: prevenirea defecțiunilor
© 2021 amigdas.com