amigdas.com

Dispozitivul unei conducte de apă din polipropilenă pe mâini

Cum este conducta de apăFontajele și țevile din metal au fost de mult timp un lucru din trecut. Modernizarea aprovizionării cu apă din polipropilenă înseamnă alimentarea cu apă a casei fără probleme asociate cu scurgerile, coroziunea conductelor, apa galbenă rugină și umezeala constantă.

Din ce în ce, conductele de apă sunt realizate din polipropilenă, care au consum de înaltă calitate și colectate într-un sistem coordonat este foarte simplu, permițându-vă pentru a monta piesa pentru alimentarea cu apă, cu mâinile lor.

Despre materialul polipropilenă

Producția de țevi din polipropilenă a crescut semnificativ în ultimii ani și a depășit astfel de tipuri de materiale precum clorura de polivinil și polietilenă. Acest material modern este un polimer sintetizat din clasa de poliolefine. Polipropilena este creată ca urmare a polimerizării sub acțiunea catalizatorilor, la ieșire primiți un material dur, care nu trece umiditate și electricitate.

Polipropilena nu reacționează la acțiunea acizilor, bazelor și sărurilor, poate fi dizolvată la temperaturi foarte ridicate numai în eter sau benzen.

Țevile din acest material au găsit aplicații nu numai pentru o conductă de apă, de la ele la podele calde și de încălzire, deoarece sunt capabile să susțină un curent de apă fierbinte la 95º. În plus, ele sunt realizate dintr-un cadru de lumină și mobilier durabil pentru cabane și zone de grădină. În țara noastră, apa din sistemul centralizat de alimentare cu apă are indicatori de temperatură medie, ceea ce face posibilă estimarea duratei maxime de viață a unui astfel de sistem în 55-65 de ani.

Este important ca consumatorii moderni să dorească conducte de înaltă calitate la cele mai mici preturi. Acest lucru a devenit posibil, datorită apariției pe piața sanitară a acestei minunate polipropilene.

De la țevi de apă din polipropilenă la propriile lor case, birouri publice, acestea pot fi în pereți în siguranță și nu se tem de deteriorare. Accesoriile speciale fac posibilă crearea unui singur sistem fără scurgeri. În spațiul interior al țevii, datorită proprietăților excepționale ale materialului din polipropilenă, congestia și stratificarea sărurilor nu se poate forma niciodată. Acest lucru va permite ani de zile să aibă un cap bun de apă.

Pro-uri de aprovizionare cu apă din polipropilenă

 • Avantajele țevilor din polipropilenăȚevile au un prag ridicat de rezistență la îngheț, în timp ce decongelarea păstrează proprietățile neschimbate.
 • O tehnologie bine considerată de îmbinare a țevilor permite crearea unei îmbinări fără pătrunderea umezelii.
 • Datorită rezistenței sale la radiațiile ultraviolete, conducta de apă propilenă este montată la soare, aceasta nu-și va schimba performanța.
 • În comparație cu alte sisteme, fitingurile au un cost mult mai mic.
 • Acest material rezistent la uzură timp de mulți ani nu se descompune în timp și nu emite substanțe nocive în aer. Apa, care intră în țevi, nu absoarbe impuritățile dăunătoare.
 • Păstrează forma și duritatea cu modificări rapide ale temperaturii.

contra

 • Țevile au o grosime suficientă și atunci când sunt încorporate în pereți necesită un strat gros de mortar. Acest lucru nu este groaznic, însă centimetrele foarte valoroase sunt furate în băi.
 • Necesitatea unei sudări speciale pentru conectare.
 • Țeava nu se îndoaie. Toate unghiurile sunt conectate la fitinguri.
 • Conexiunea completă este întotdeauna una.

Diferența dintre conducte prin marcare

Care este diferența dintre țeviPentru a selecta corect țevile și piesele pentru construirea unei conducte de apă cu propriile mâini, aveți nevoie determină condițiile de funcționare ale sistemului. Principalii indicatori care trebuie luați în considerare sunt temperatura debitului de apă și presiunea din sistemul de alimentare cu apă.

 • PN 10 - se transportă numai apă rece.
 • PN 16 - proiectat pentru trecerea fluxurilor de apă caldă și rece.
 • PN 16 - aranjează sisteme de încălzire, iar apa caldă este furnizată, armată cu fibră de sticlă.
 • PN 25 - destinat numai sistemelor de încălzire, pereții conțin un cadru din fibră de sticlă și folie.

Pentru conducta de apă, se folosesc de obicei primele două soiuri. Utilizarea a două alte mărci este permisă, însă va exista o depășire a costului materialului.

Cum de a proiecta un sistem cu mâinile tale

Numai pentru punerea în funcțiune a rețelei de apă este necesară studierea tuturor caracteristicilor sistemului.

Principiul de bază și pregătirea layout-circuit este în loc cu garnitura, astfel încât circuitul de apă conținute coturi ca mici, intersecții și se transformă, și a fost mai mică măsură. Diagrama corectă de conectare va face alimentarea cu apă fiabilă și ergonomică.

Instalarea parcelelor prin mâinile lor poate fi închisă în perete sau în formă cu o cablare deschisă. Prima opțiune va necesita perforarea canalelor pe suprafața pereților, dacă intenționați să așezați țigla. La terminarea cu plastic Este suficient să ascundeți țevile din spațiul de montare pentru grosimea șinei sau profilului.

A doua opțiune este mai simplă datorită accesului constant la țevi și conexiuni. Dar este prea devreme pentru a planifica astfel încât cea mai mare parte să fie ascunsă în spatele băii, la toaletă sau la mobilier. Va fi corect să se aranjeze secțiuni verticale în colțurile camerei și să fie orizontală pentru a efectua la nivelul podelei.

Opțiuni de cablare pentru alimentarea cu apă proprie

Cum să puneți țeviO versiune serială a sistemului transferă apa de la linia principală spre diferite puncte de consum. Pe răsărit macaraua este instalată și două ieșiri de apă. Punctul de alimentare indică punctele folosind teuri încorporate.

Un astfel de sistem are dezavantaje și avantaje. Bună în cablarea coerentă este rentabilă, folosind o cantitate mică de material și accesorii. Simplitatea designului vă va permite să o realizați cu propriile mâini.

Dezavantajele includ dependența tuturor consumatorilor de la funcționarea defectuoasă a unui punct, pentru reparație este necesar să se acopere întregul traseu de căi navigabile. Dar pentru a evita astfel de inconveniente este posibil, având în vedere stabilirea dispozitivelor de blocare pe fiecare ramură a unei distribuții. Utilizarea unui număr mare de teuri nu este convenabilă din cauza masivității lor, este necesar să se adapteze un loc pentru ei. Un număr mare de consumatori consecutivi, cu utilizare simultană, scade presiunea apei în principiu, iar ultimele puncte vor suferi.

Colectorul sau spălarea paralelă implică instalarea unui colector. Acesta este un dispozitiv cu o singură intrare de pe autostradă și mai multe ieșiri către ramuri diferite, numărul cărora corespunde numărului de puncte de consum.

Avantajul unui astfel de sistem de conectare este acela că un singur consumator va suferi în timpul lucrărilor de reparații. Toate punctele vor avea aceeași presiune a apei. Comenzile sunt concentrate într-un singur loc și permit întreținerea în același timp. Condițiile pentru o astfel de conexiune permit instalarea separată a dispozitivelor de lungime individuală pe fiecare ramură.

Dezavantajele includ un cost semnificativ de cablare datorită lungimii mari a țevilor și a unui număr considerabil de accesorii pentru ele.

Cum să instalați o conductă de apă cu propriile mâini

distribuirea de conducteProdusele tubulare din polipropilenă își asumă tăiere în dimensiune cu ajutorul foarfecelor speciale. În cazul maeștrilor lipsiți de experiență, se obțin secțiuni neperpendiculare la sfârșit. Pentru a elimina neregularitățile, există un gyrocnife.

Unii instalatori cu experiență, atunci când sunt verificați cu schema, au tăiat imediat toate secțiunile de țevi în dimensiune. Dar pentru persoana care adună primul sistem cu propriile mâini, se aplică principiul verificării cu atenție a dimensiunilor și tăierea acestora după cum este necesar.

Pentru a trece de la o secțiune la alt diametru și pentru îmbinarea țevilor de îmbinare, Pentru a îndoi colțurile de utilizare ale țevilor, eludarea obstacolului va ajuta la ocolirea. Pentru a activa mai multe direcții, aveți nevoie de teuri și treceri, iar la capătul secțiunii orb puneți dopurile. Toate fitingurile și țevile trebuie să cumpere diametrul necesar, pentru aceasta este de dorit să studiezi cu atenție planul înainte de a cumpăra.

Țevile sunt atașate la perete prin intermediul unor cleme. Distanța dintre ele este de unu și jumătate până la doi metri pe secțiunile longitudinale drepte. Fixarea pe perete a tuturor punctelor de conectare și a colțurilor este supusă. Fixarea a două țevi paralele este realizată prin prindere dublă. Pantele verticale sunt fixate cu cleme metalice prin garnituri de cauciuc.

Pentru a conecta cele două țevi tăiate, îmbinările sunt tratate prealabil cu o soluție de alcool. În caz contrar, pot apărea locuri mici, care nu sunt supuse sudurii, ceea ce va duce la scurgeri.

Pentru îmbinarea conductelor metoda de sudare cu un fier de lipit cu un regulator de temperatură. Pentru polipropilenă, o temperatură de 260 ° C este considerată potrivită. Înainte de lucrări, marcați zona de sudare la capetele țevii. Pentru o țeavă de 25 mm, această cifră este de 16 mm, respectiv 20 mm-14 mm. Sudarea poate începe când indicatorul luminos al indicatorului se stinge.

Țevile sunt introduse în dispozitiv până când se oprește, iar după o anumită perioadă de timp sunt îndepărtate. Nu este recomandat să le slăbiți și să le întoarceți în timpul sudării. Timpul pentru conductele 25 și 20 mm este de 7 și respectiv 6 secunde. Dacă prima conexiune eșuează, este decupată și un nou site este instalat pe fitinguri.

Anumite dificultăți așteaptă maestrul în cazul în care se alătură tevilor la locul lor. Pentru a face acest lucru, vă recomandăm ajutorul unui partener, altfel este posibil să nu funcționeze. Pentru o perioadă de timp, piesele sunt în stare de înmuiere, trebuie să le țineți într-o clemă puternică înainte de răcire din cauza pericolului de perturbare a axei drepte a conductei comune.

Dacă ajungeți culoarea verde a polipropilenei, acesta este un produs al producătorilor germani. Ele sunt cele mai elastice și rezistente la înghețuri severe fără depresurizare. Acestea sunt recomandate pentru utilizarea pe secțiunile exterioare ale conductei. Ele sunt mai scumpe, dar calitatea se va arăta la prima înghețare.

A alerga pentru prima dată o schemă de apă curgătoare în jurul casei cu mâinile tale este simplă, dar trebuie să iei în considerare toate detaliile și nuanțele. Este mai bine să solicitați sfatul unui specialist cu experiență.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Lipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuriLipirea țevilor de polipropilenă de către sine: sfaturi și videoclipuri
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Parametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenăParametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenă
Domenii de aplicare ale conductelor realizate dintr-un material cum ar fi polipropilena reticulatăDomenii de aplicare ale conductelor realizate dintr-un material cum ar fi polipropilena reticulată
Montarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și videoMontarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și video
Cum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâiniCum să lipiți corect conductele de polipropilenă cu propriile mâini
Metode de montaj a țevilor din polipropilenă, videoMetode de montaj a țevilor din polipropilenă, video
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
Instalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și videoInstalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și video
Cum se face o conducta de apa din polipropilenaCum se face o conducta de apa din polipropilena
» » Dispozitivul unei conducte de apă din polipropilenă pe mâini
© 2021 amigdas.com