amigdas.com

Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu

Cel mai scump acvariu pentru interior privatDacă ați cumpărat un acvariu și locuitorii săi, dar spațiul din interiorul rezervorului cu apă pare plictisitor și complet gol? Uneori chiar pietre simple, îngropate pe fundul rezervorului, pot fi complet schimba atmosfera

, care se vor bucura de pește. Pentru a aranja o casă viitoare pentru un animal de companie, plăcut pentru ochi, trebuie doar să includeți imaginația și să stocați materialele necesare.

Efectuarea unui acvariu nu este o sarcină ușoară, dar este nevoie de puțin efort. Pentru a decora frumos locuința pentru pești, puteți folosi detalii artificiale și naturale. Dacă vă apropiați de decorarea unei locuințe de pește cu mare responsabilitate, puteți obține un rezultat incredibil.

Acorduri de decorare acvariu

Acvariu - o casă pentru animale de companie. Ca orice loc de reședință, chiar și un recipient cu apă necesită respectare unele reguli de înregistrare. Detaliile pe care trebuie să le acordați atenție sunt:

1. Mișcarea peștelui.

Exemple interesante de design al acvariuluiÎnainte de a decora casa unui animal de companie, acestea trebuie mutate într-un mediu acvatic spațiu suficient și apă. Pentru a face acest lucru, puteți pune cu exactitate peștele într-o capacitate temporară. Jumătate din apa din acvariu ar trebui să fie turnată într-o locuință nouă, la urma urmei, astfel încât peștele se va simți mai confortabil. Apa în care așteaptă animalele de companie trebuie, de asemenea, să fie returnată în locul lor original. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli.

2. Mijloace sigure pentru spălarea acvariului.

Nu utilizați substanțe chimice și detergenți care pot fi toxice pentru animalele de companie. Cel mai bine este să spălați pereții vasului cu apă cu o cantitate mică de oțet.

3. Prelucrarea elementelor decorative.

Înainte de plasarea decorului în acvariu, acesta trebuie tratat cu soluție acetică. Utilizați cel mai bun oțet de 5%. Pentru a verifica dacă elementul decorativ este potrivit pentru decorarea unei case mici de pesti, Este bine să utilizați o soluție apoasă cu un conținut ridicat de oțet. O picătură este suficientă pentru a determina dacă obiectul este potrivit pentru plasarea acestuia într-o casă de pește. Dacă, atunci când adăugați o soluție de oțet a șușit și a început să spume, obiectul este mai bine să refuze.

Respectând cele mai simple reguli, puteți nu numai să decorați frumos acvariul, ci și să vă protejați viața animalelor de companie.

Materiale utilizate pentru decorarea acvariului

Există mai multe moduri de a decora acvariul. Proprietarul de pește poate veni cu o mulțime de noi opțiuni de design, dar mai des în decorarea unei case transparente sunt folosite următoarele materiale:

 • Înregistrarea unui acvariu Exemple interesante de designpărți naturale (plante, alge, pietre);
 • piese artificiale (pietre de sticlă colorate, algele din plastic);
 • iluminat (lămpi);
 • sol;
 • diverse vase de lut;
 • fundal - tapet;
 • Film de protecție, care se suprapune în fundal și îl protejează de apă;
 • elemente din lemn, etc.

Pentru a face elementele să pară armonioase și frumoase, ar trebui să faceți o schiță a locației obiectelor în avans. Puteți face acest lucru cu simplu creion și hârtie. Deci, un element inutil poate fi șters de un radieră sau mutat într-un alt loc în figură. După schiță, puteți continua proiectarea acvariului.

Cum să decorezi un acvariu

Există multe stiluri de locuințe pentru pești. Lista de mai jos prezintă și descrie unele dintre ele.

1. Asimetria.

Cel mai comun echipament pentru acvariuPlantele de jos inferior, plantele de diferite dimensiuni, situate haotic - acestea sunt principalele caracteristici distinctive stil asimetric. Pentru a spori efectul fundului neuniform, puteți folosi un farfurie obișnuit și plasați-l în locul dorit. Deci, după ce ați adormit în acvariu, placa va da un volum, creând inegal efect de fund. Algele ar trebui plantate haotic. Plantele lungi arata mai bine pe laturile unui container dreptunghiular, iar cele mici sunt mai aproape de mijloc. Acest aranjament este cel mai convenabil pentru animalele de companie.

2. Recif.

Mini-rocile reprezintă o alegere interesantă pentru decorarea acvariului acasă. Stâncile dau impresia că există o bucată de ocean în paralelipipedul de sticlă. Acest efect va evidenția perfect evidențiarea. Raze ar trebui să se prăbușească în acvariu, creând efectul razelor soarelui care cad pe valuri. Este posibil să se plaseze stele marine făcute cu mâini din plastic (pot fi de asemenea cumpărate într-un magazin de animale de companie), coji, pietre colorate și alge de diferite mărimi și culori.

Excelent în acest stil se va potrivi o navă de lemn. Este important să se acorde atenție materialului din care se face nava: stejarul nu va face. Este stejarul care emite o enzimă care pătrunde în apă și o face toxică pentru a pescui. Asadar, acvariul va arata cat mai interesant si original. În magazin de jucarii puteți cumpăra un piept de comori frumos și locul lângă o navă scufundată. O astfel de înregistrare atrage în mod necesar atenția oaspeților și a membrilor gospodăriei.

3. Stilul japonez.

Principala caracteristică a acestui stil este minimalismul. Pentru a proiecta un acvariu in stil japonez, nu trebuie sa cumparati multe elemente de decor, doar cateva pietre mari. Dacă sunt plasate corespunzător într-un acvariu, vor fi arata bine si armonizeaza cu fundal comun. Pentru acest stil poti cumpara tapet special care va decora peretele din spate al containerului. Un film special pentru a proteja tapetul de apă poate fi achiziționat la un magazin de animale de companie. În acvariu trebuie să aranjați trei sau patru pietre mari. Locația lor corectă este decorarea principală a acvariului și baza pentru succes.

4. Motivele grecesti.

Vasele ceramice, vasele mici și coloanele sunt perfecte pentru o astfel de decorare. Acest stil este destul de popular. Pentru a decora acvariul în stil grecesc, trebuie să folosiți obiecte mari cu modele.

Sfaturi pentru crearea unui acvariu

Decorarea unei case de pește cu elemente naturale este necesară pentru a adera la mai multe reguli și principii:

1. Alegerea vecinilor potriviți.

Peștii sunt foarte sensibili la mediul înconjurător, iar interacțiunea cu speciile care nu se potrivesc cu peștii ca vecini poate duce la consecințe dezastruoase. Înainte de a cumpăra alge și plante, ar trebui să verificați dacă o anumită specie este potrivită pentru peștii dumneavoastră.

2. Localizarea obiectelor.

La decorarea cabanei unui animal de companie, atenția trebuie acordată volumului realizat prin aranjarea corectă a elementelor. Pentru a alege corect locația unui obiect, trebuie să urmați regulile general acceptate de înregistrare:

 • Acvariul în apartamentPentru o compoziție convexă, în centru ar trebui plasate obiecte volumetrice mari;
 • Pentru un efect concav, plasați obiecte mari în lateral și mici în centru;
 • pentru rectangulară Selectați plantele și obiectele de aceeași înălțime și plasați-le pe toată lungimea perimetrului recipientului cu apă;
 • pentru o compoziție triunghiulară aranjați obiectele care formează un triunghi.

3. Fixarea obiectelor.

Pentru a menține lucrurile ferme în acvariu și nu te mișca, ar trebui să le rezolvi. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o linie de pescuit convențională sau un fir de bumbac. Aceste materiale vor ajuta la fixarea sigură a elementelor decorului. Pestii, care trec printr-un ornament, nu vor fi atinși și nu o vor lovi. Deci, nu trebuie să corectați în mod constant peisajul și să curățați acvariul.

4. Frumusețea naturală.

Uneori elementele de decor care sunt vândute în magazinul de animale de companie arata prea luminos și fals. Înlocuiește algele strălucitoare verde sau strălucitoare, iar pietrele pot fi peisaje reale. Că acvariul arăta naturale și frumoase, Utilizați obiecte reale găsite pe malul unui lac, mare sau ocean. Șuvițele și pietricelele, pe care le-ați găsit pe cont propriu, vor da acvariului un aspect natural și o frumusețe specială. Elementele pe care le-ați găsit trebuie fierte timp de 5-10 minute. Deci distrugeți toate bacteriile care se află pe suprafața obiectelor.

5. Utilizarea obiectelor netede.

Este interzisă utilizarea obiectelor ascuțite în acvariu, deoarece peștii se pot răni. Nu puneți un acvariu obiecte de sticlă fragile, care sunt ușor de rupt. Șorțurile, sticla sau vasele răsturnate nu ar trebui, de asemenea, folosite pentru a decora o cabană pentru animale de companie. Este mai bine să folosiți obiecte netede: pietre, vase întregi, perle.

Realizarea unui acvariu este o activitate interesantă și interesantă. Proprietarul poate gândi independent prin toate elementele de design, alege fundalul și iluminatul adecvat, precum și componentele de design suplimentare. Pentru ca acvariul să evoke emoții pozitive, trebuie să fie curățat și spălat în timp util. pentru schimbare completă Aspectul cabanei pentru pește poate să rearanjeze pur și simplu unele elemente de decor sau să adauge altele noi prin îndepărtarea celor vechi. Acest lucru nu numai că va schimba aspectul acvariului, ci vă va mulțumi și gospodăria și oaspeții.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasaCum sa dati un acvariu pentru o broasca testoasa
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Cum de a face o lovitură pentru acvariu cu propriile mâini?Cum de a face o lovitură pentru acvariu cu propriile mâini?
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Care sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivităCare sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivită
Ce arata un acvariu cu peste: interpretare de visCe arata un acvariu cu peste: interpretare de vis
» » Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
© 2021 amigdas.com