amigdas.com

Cum să faceți o cutie de instrumente de calitate cu propriile mâini

Cum se face o cutie de instrumente convenabilăFiecare om va fi de acord că un set de instrumente de înaltă calitate și multifuncțional este practic un lucru de neînlocuit în gospodărie. Mulți maeștri preferă să cumpere casete gata făcute la cel mai apropiat magazin, unde este prezentată o gamă largă de produse. Dar o astfel de adaptare se poate face independent, în conformitate cu dorințele personale. În plus, procesul de producție în sine nu este considerat dificil, deci chiar și un începător poate face față acestei sarcini.

Clasificarea cutiilor de scule

Există mai multe criterii cheie care fac ca produsele multifuncționale să fie împărțite în mai multe grupuri principale.

În funcție de materialul din care este făcut corpul:

 • de lemn. Lemn natural este considerat cel mai accesibil material pentru fabricarea cutiilor pentru scule. Pentru auto-fabricare este mai bine să folosiți un placaj puternic pentru 10, 16 sau 18 mm.
 • Din ce puteți face o cutie de sculeplastic. Astfel de cazuri sunt mai ușoare în greutate, convenabile și practice atât în ​​viața de zi cu zi, cât și pentru transportul la distanțe mai mari.
 • metal. Aceste cutii sunt ușor mai grele decât cele din plastic, dar în același timp mai durabile, stabile și durabile. Ele au un design mai rigid și nu pot fi mari datorită gravității metalului.
 • Metalul galvanizat. Acest tip de set de instrumente este mai spațios și durabil. Sunt adecvate pentru depozitarea și transportul sculelor de uz casnic și profesional. Dar, în plus față de toate avantajele, ar trebui să ia în considerare prețul lor - acesta poate fi 500 $ și chiar mai mult.

După tipul de instrumente stocate:

 • Instrumente neprofesionale. Aceste produse sunt prezentate sub formă de cutii cu o mulțime de compartimente spațioase și nișe. Adesea ele sunt realizate sub formă de cazuri și pungi de diferite mărimi.
 • Ce instrumente pot fi stocate într-o cutie de casăUnelte electrice. Acestea sunt cazuri originale, ale căror funcționalități sunt destinate să stocheze și să transfere anumite scule electrice. De cele mai multe ori au un compartiment principal pentru unitatea principală și câteva caneluri mici pentru echipamente auxiliare.
 • Instrumente profesionales. Mulți specialiști folosesc acest tip de cutii, deoarece au scaune speciale pentru anumite tipuri de echipamente. Ele sunt rezistente la căderi și la impactul negativ al mediului.
 • Organizatorii universali. Aceste cutii au fost inițial concepute pentru a stoca un număr mare de instrumente diferite. Au multe compartimente. O atenție deosebită ar trebui acordată modelelor multifuncționale cu partiții modulare, care, în funcție de nevoile utilizatorului, pot fi mutate în lateral.

Construcția de cutii moderne

Referindu-ne la proiectarea unor astfel de cutii, nu avem în vedere forma lor, ci modul de deschidere și prezența secțiunilor auxiliare. Următoarele sunt considerate standard pentru ziua de azi:

 • staționar. Acest concept este relativ, deoarece o asemenea cutie nu este acceptată să fie purtată la locul de reparare. Poate fi mutat cu ușurință numai în cadrul aceluiași atelier. În cutie nu există elemente de fixare pentru scule, dar ele pot fi extinse în compartimente speciale, care sunt împărțite în anumite grupuri.
 • Cum să dotești cutii confortabile pentru unelte într-un apartamentportabil. În această casetă este plasat un număr mare de instrumente, care sunt deseori destinate unui anumit tip de activitate. Cutia portabilă trebuie să fie dotată cu o blocare puternică, astfel încât să nu se deschidă accidental la momentul transportului. În timpul mișcării, sculele nu trebuie să fie libere, pentru fiecare dispozitiv există o nișă cu un dispozitiv de fixare.
 • specializate. Spre deosebire de primele două opțiuni, această casetă este concepută pentru un anumit grup de instrumente. De exemplu: pentru chei, burghie, clește. Pe lângă uneltele de bază, aceste cutii sunt, de obicei, echipate și cu materiale de întreținere.

Fabricarea unei cutii din placaj

Pentru a face o cutie de unelte cu mâinile tale din placaj, vei avea nevoie de unelte și materiale:

 • Daltă.
 • Bomfaier.
 • Masina de gaurit.
 • Ferăstrău circular.
 • Cum se face o cutie de scule din placajȘuruburi.
 • Clips.
 • Ruleta.
 • Placă de placaj.
 • Pixul terminat.
 • Adeziv de lipire.
 • Mel.
 • Velcro-ul adeziv.
 • MDF.
 • Fâșii subțiri de cauciuc necesare pentru șapă.
 • Mel.

Înainte de a începe să faceți, trebuie să studiați cu atenție proiectul viitorului produs (desenul se poate face pe un computer sau pe hârtie simplă). Sunt efectuate calculele necesare, dimensiunile principale fiind fixate. După asta toate etichetele trebuie transferate pe o foaie de placaj. Puteți face acest lucru cu un regulator regulat, ruleta, marker sau chiar un creion. Toate semnele pentru cutia viitoare se taie de-a lungul liniilor planificate. De asemenea, este necesar să notați toate canelurile și să le tăiați pe piesa de prelucrat. Formate în procesul de lucru neregularitățile pot fi tratate cu daltă. Este datorită canelurilor că designul final al cutiei va fi mai puternic și mai durabil.

În etapa următoare, întreaga structură este asamblată. Pentru lipirea pieselor mici, folosiți un adeziv de calitate. Lamele principale ale casetei sunt, de asemenea, lipite împreună. Pentru a îmbunătăți rezultatul, trebuie să fie presați strâns unul împotriva celuilalt. Este recomandat să folosiți o bandă specială de cauciuc în acest scop. Nu îndepărtați-o până când adezivul nu este complet uscat. Pe ușile de care aveți nevoie să rotunji colțurile.

Cum să colectați o cutie de lemn cu mâinile taleUn mâner convenabil pentru box cu scule poate fi făcut din MDF. Inițial, aspectul este tras direct pe lemn și apoi tăiat. Când mânerul este gata, suprafața trebuie tratată. Este fixat cu lipici și șuruburi pentru tâmplărie. Dacă nu există dorința de a crea un mâner independent, atunci acesta poate fi achiziționat la un magazin de construcții. Principalul criteriu pentru alegerea corectă este rezistența ridicată și fiabilitatea. Acum trebuie să atașați capacul exterior al sertarului și al ușii. Toate detaliile sunt aplicate în locurile lor, iar apoi punctele creionului sunt marcate cu un creion.

Pentru a organiza ordinea în cutie puteți face compartimente mici. Toate componentele sunt tăiate pe același principiu ca și cutia. Groabele sunt făcute și lipite împreună. Pe o parte a cutiei puteți crea un compartiment special pentru depozitarea șurubelnițelor. Cea mai convenabilă opțiune este ca această funcție să fie realizată prin inserții speciale cu sloturi din placaj. Stick Velcro în cealaltă parte a cutiei pentru a stoca cablurile și cablurile prelungitoare.

Tehnologia de fabricare a unei cutii de lemn

Această opțiune este considerată o dulgherie clasică. Desenele acestui depozit portabil au fost tipărite în reviste cu 50 de ani în urmă. Pentru producție Aveți nevoie de o placă de calitate cu o grosime de 10-20 mm, și un ferăstrău pentru lemn. Datorită tehnologiei simple de fabricare, mulți maeștri aleg această opțiune.

Cum se face o cutie de sculeÎn designul clasic, nu există compartimente separate sau dispozitive multifuncționale speciale. Produsul final va arăta ca o cutie elegantă, cu un mâner confortabil de-a lungul întregii lungimi. Această formă de mâner are un scop practic. La urma urmei, dacă greutatea sculelor folosite este distribuită neuniform, puteți găsi întotdeauna punctul central al greutății.

O secțiune plug-in cu propriul mâner, a cărui înălțime ocupă 50% din întreaga cutie, poate servi drept o adăugare practică. Această inserție poate fi folosit pentru unelte mici (șurubelnițe, chei mici), precum și consumabile (biți pentru șurubelnițe, bandă, burghie). Pentru fabricarea sa, puteți folosi orice fel de lemn.

Cutie universală din cutie de plastic

Dacă doriți să faceți o cutie pentru unelte cu propriile mâini, dar nu există o foaie de placaj, atunci puteți folosi o cutie de plastic convențională. Pentru muncă aveți nevoie de:

 • Bomfaier.
 • Containere din plastic.
 • Elemente de fixare.

Canisterul folosit trebuie să aibă o formă dreptunghiulară, cu o aderență confortabilă, care trebuie amplasată central. În plus, ar trebui să fie echipat cu un capac pivotant, care va fi folosit ca o încuietoare.

Cutie cu unelte din plastic realizate pe mâini propriiProcesul de a face o cutie este destul de simplu. Folosind un ferăstrău cu ferăstrău, este necesar să se taie în cutie. Prima tăiere ar trebui să se potrivească pe centrul gâtului și pe mânerul recipientului, plutonul este cel mai bine îndepărtat, și peretele de sus până la propilit prin. Al doilea tăietor se execută exclusiv în direcția orizontală. Cel mai bine este dacă se află în partea superioară a cutiei, pe părțile laterale. Containerul din plastic trebuie să fie tăiat din peretele superior la o distanță de 4 cm, iar pe laturile cu 3 cm.

Când toate tăieturile sunt făcute, recipientul poate fi deschis. Pentru aceasta, este necesar să se îndoaie toate părțile laterale ale capacului superior cu jumătățile mânerului. În această cutie puteți stoca diverse materiale pentru dispozitivele de fixare: cuie, șuruburi, șuruburi, piulițe. Partea superioară trebuie închisă prin plierea mânerelor împreună. Un astfel de dispozitiv este fixat cu un capac de răsucire.

Pentru a face caseta cât mai durabilă posibil, pe pereții de capăt este necesar să se realizeze un spațiu suplimentar. În capacul însuși sau în pereți, sunt găurite mici găuri în care sunt introduse cârlige, precum și șuruburi cu piulițe.

Cutie metalică pentru scule

Cum se face o cutie de scule din metalAceastă opțiune este cea mai potrivită pentru lăcătușii cu experiență care dispun de echipamentele și materialele necesare. Dulapurile din metal pentru scule sunt fabricate din tipuri ușoare de metal, cum ar fi aluminiu. Ca urmare, produsul este la fel de ușor și durabil cu putință. Dar acasă, lucrul cu aluminiu este mult mai dificil.

Această versiune a cutiei metalice va fi capabilă să facă chiar și un începător. La urma urmei, din metal se va face cea mai comună cutie și partiții speciale. Inițial, trebuie să pregătiți materialul principal - oțel galvanizat (grosime de 0,4 mm). Din unelte este necesar să se pregătească:

 • Marcajul etrierului.
 • Pătratul este făcut din metal.
 • Linie.
 • Ciocan.
 • Cleste combinate.
 • Fișier.
 • Miez sau indicator marcat.
 • Anvil.

Apoi desenul și marcarea se fac. Marcați numai acele locuri pe care doriți să le ștergeți mai târziu. Acum puteți începe tăierea cu foarfece metalice. După decupare, toate suprafețele trebuie să fie un fel de formă geometrică (dreptunghi înaripat).

Apoi trebuie să utilizați o nicovală. Apucând ciocanul, îndoiți treptat marginile piesei de prelucrat. Este mai bine să nu lucrați într-un mod haotic, toate acțiunile trebuie să fie coerente. Mai întâi, un perete lateral se înclină, și apoi altul. Pentru a înfășura părțile proeminente, sunt folosite clești.

După aceste manipulări, trebuie să mergeți cu ciocanul de-a lungul întregii structuri pentru al alinia. În acest caz, veți primi o cutie metalică mică pentru stocarea instrumentelor. În viitor, puteți experimenta nu numai cu dimensiunile, ci și cu formele acestor cutii.

Practic fiecare casă are aceste sau alte instrumente. Când devin prea multe, puteți face independent o cutie multifuncțională pentru stocarea lor. Maeștrii experimentați consideră că o astfel de casetă este considerată un atribut indispensabil pentru stocarea diverselor dispozitive. Astfel de cutii pot fi depozitate în atelier și chiar luate împreună cu ele într-o călătorie lungă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Clădiri de zgură în casă: sfaturi și videoclipuriClădiri de zgură în casă: sfaturi și videoclipuri
Dulapuri de pescuit vară și de iarnăDulapuri de pescuit vară și de iarnă
Desene și scheme pentru mobilier din placajDesene și scheme pentru mobilier din placaj
Cum sa faci o placa vibratoare cu un motor electric cu mainile taleCum sa faci o placa vibratoare cu un motor electric cu mainile tale
Masă și dulap: bucătărie din plăci de mobilă cu mâinile propriiMasă și dulap: bucătărie din plăci de mobilă cu mâinile proprii
Cum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile taleCum sa faci o casa pentru un hamster cu mainile tale
Făcând alimentatoare originale de păsări cu mâinile taleFăcând alimentatoare originale de păsări cu mâinile tale
Cum să faci un scaun cu propriile tale mâini: fotografie din lemnCum să faci un scaun cu propriile tale mâini: fotografie din lemn
Cum se face un cuțit dintr-un fișier cu mâinile taleCum se face un cuțit dintr-un fișier cu mâinile tale
Cutie pentru pescuitul de iarnă: tipuri și fabricarea de mâini propriiCutie pentru pescuitul de iarnă: tipuri și fabricarea de mâini proprii
» » Cum să faceți o cutie de instrumente de calitate cu propriile mâini
© 2021 amigdas.com