amigdas.com

Crearea unei uși de garaj cu un mecanism de ridicare de către propriile mâini

Ridicați ușile de garaj cu propriile mâiniTehnologiile nu se opresc, ceea ce afectează în mod direct multe modele. Această afirmație este valabilă pentru uși de garaj. O dată opțiunea cea mai comună a fost porțile swing, dar treptat, în loc de ei au început să utilizeze recul, care după un timp a schimbat modelele de ridicare. Vorbind despre ultima versiune a ușilor de garaj, trebuie remarcat fiabilitatea lor ridicată, datorită căreia devin o barieră impregnabilă pentru hoți.

Crearea și instalarea cadruluiO caracteristică importantă a porților este că nu au nevoie de spațiu suplimentar atunci când se utilizează garajul. Aceasta permite proprietarului să aibă mai multă libertate de manevră atunci când are nevoie să meargă în garaj. În ciuda faptului că ușile de garaj de ridicare sunt oferite de multe companii, fiecare proprietar de mașini este capabil să producă independent această structură. Este suficient doar să pregătești instrumentul necesar, să ai grijă de asistenți și să te familiarizezi cu tehnologia muncii.

Tipuri de porți de ridicare

Toate ușile de garaj ale tipului de ridicare prezentate până în prezent pot fi împărțite în două tipuri:

 • rotative;
 • Intermediară.

Instalarea porților în sus și în jos pare a fi soluția cea mai rezonabilă într-o situație în care:

 • nivelul de plasare a cărămizii deschiderii garajului este prea subevaluat sau în general este absent;
 • proprietarul se confruntă cu sarcina de a furniza desene poarta cu fiabilitate sporită;
 • proprietarul a dorit să-și echipeze garajul cu unul mai modern în ceea ce privește proiectarea opțiunii de poartă.

Este rezonabil să se gândească la instalarea ușilor secționale atunci când există suficient spațiu în garaj pentru a muta structura de la o poziție verticală la una orizontală. Potrivit tehnologiei de instalare, acestea sunt similare celor rotative: partea interioară a deschiderii acționează ca loc de plasare a acestora. Baza de proiectare a poarta formează mai multe secțiuni, care rețin mobilitatea unul față de celălalt. Atunci când se utilizează o structură similară, accesul la garaj se deschide prin mutarea secțiunilor în sus de-a lungul ghidajelor instalate pe pereții și pe tavanul garajului.

Cum se fac porti de auto-nivelare?

Materialele pentru ridicarea și rotirea ușilor de garaj trebuie să fie selectate în funcție de mecanism și de frunza de frână utilizatăPrima etapă a lucrării este dezvoltarea desenului. acest schița este standard, pentru că îl puteți găsi cu ușurință în rețea.

Referindu-se la desenul de exemplu, puteți începe măsurarea pentru a obține datele necesare pentru a crea schița proprie. Pentru asta avem nevoie de un creion și de un conducător. În timpul măsurătorilor, este necesar să se determine următorii parametri:

 • înălțimea deschiderii;
 • lățimea deschiderii;
 • înălțimea pragului (referindu-se la distanța care începe de la vârful deschiderii și se termină la nivelul montajului tavanului pe perete);
 • Distanța până la care este îndepărtată deschiderea din peretele lateral;
 • adâncimea garajului.

Când desenul este creat, puteți continua să creați un cadru. Ca bază pentru ea poate servi ca un cadru de la poarta veche. De asemenea, puteți face altfel - pentru a crea singur cadrul, folosind grinzi de lemn ca material.

Construcția de cadre

Versiunea standard presupune următoarele componente:

 • Unelte și articole pentru crearea ușilor de garajșine de șine orizontale;
 • ghidaj feroviar;
 • ușa casetei este orizontală;
 • suportul cutiei este vertical;
 • usa cadru cadru;
 • suport pentru fixarea arcului;
 • balamaua colțului;
 • primăvară;
 • pârghie a mecanismului de ridicare;
 • brațul pârghiei.

Pentru a face o cutie de lemn, trebuie să aveți grijă de disponibilitatea următoarelor materiale:

 • un fascicul având o lungime de 2,3 metri și o secțiune de 120 x 80 mm - 2 bucăți;
 • bar, având o lungime de 2,75 metri și o secțiune similară, ca în primul - 1 buc.

Pentru conectarea barelor utilizați colțurile metalice, care pot fi înlocuite cu plăci.

Uși de garaj de ridicare și rotație - fabricate de mâini propriiCa bază pentru cadrul panourilor ușii, poate fi folosit un colț de 35 x 35 mm. Interiorul unui astfel de cadru este acoperit din interior de bord, iar din interior - de o foaie de oțel. La determinarea dimensiunilor cadrului ar trebui să se concentreze pe dimensiuni, care are o deschidere pentru garaj. Cel mai adesea, pânza are următoarele dimensiuni: 2.5X 2.1 metri.

Canalul nr. 8 este utilizat pentru a crea suportul de primăvară. Acest element trebuie să aibă o lungime de 70 mm.

Pentru producția șinei de ghidare pot fi utilizate mai multe colțuri de 40 x 40 mm. Este foarte important ca șina de-a lungul lungimii să corespundă exact lățimii foii de ușă. Un capăt al acestuia ar trebui să aibă o placă, prin intermediul căreia șina va fi instalată pe fasciculul orizontal al cutiei. După ce sa retras din celălalt capăt de 12 cm, o bucată de canal, a cărei lungime ar trebui să fie de 100 mm, începe să fie fixată prin sudură. Montarea șinei pe grinda plafonului se realizează prin raftul superior al canalului, pentru fixarea care utilizează o conexiune cu șurub.

Nodul balamalelor este realizat dintr-un colț. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți o gaură de 9 mm în diametru. Apoi, este fixat pe cadru, după care, folosind sudură, instalați o placă care are o gaură similară. Plăcuța utilizată trebuie făcută cu următoarele dimensiuni: 50 x 40 x 5 mm.

Aceasta este lucrarea de bază care trebuie făcută atunci când fabricați porțile de ridicare și înclinare cu propriile mâini. mare Nu va fi nici o dificultate aici, Cu toate acestea, vă va fi mai ușor să efectuați operațiuni dacă aveți un asistent.

Instalare ușă secțională

Fabricarea porților de ridicare a garajelor de către mâinile propriiDacă aveți o idee de a face complet ușile secționate cu mâinile proprii de la bun început, atunci vă recomandăm să renunțați la această idee. Ele se disting prin prezența unui design complex și, prin urmare, este puțin probabil să puteți produce aceste porți, dacă este necesar, în conformitate cu tehnologia. Va fi mult mai ușor pentru dvs. dacă cumpărați porți gata făcute de orice proprietar se pot instala. Pentru a evita problemele în timpul executării acestei lucrări, amintiți-vă câteva puncte importante:

 • Lucrările de instalare trebuie efectuate cu ajutorul consumabilelor din fabrică. Utilizarea analogilor mai ieftini de calitate necunoscută poate afecta negativ calitatea instalației;
 • în timpul instalării ar trebui să se concentreze pe desenele originale producătorul;
 • asigurați-vă că toate elementele sunt în locul lor. Erori în plasarea lor pot afecta funcționarea porții instalate.

Procesul de instalare ușă secțională

Montarea porților de ridicare și de rotire a garajului cu mâinile lorÎncepeți lucrul cu pregătirea deschiderii, respectând cerințele producătorilor de uși secționale. Trebuie să ne amintim că, potrivit asigurărilor lor, au cumpărat de la ei produsele vor demonstra o funcționare fără probleme cu condiția ca zăbrelele și jantele umărului să fie situate exact în același plan. În acest caz, nu este permisă răsucirea verticală și orizontală a elementelor specificate, care trebuie să formeze dreptunghiul corect. Pentru a face mai ușor îndeplinirea cerinței perpendicularității și paralelismului, trebuie utilizat un nivel de măsurare.

Este necesar să vă asigurați că în garaj, cu deschiderea completă a deschiderii, va fi suficient spațiu pentru instalarea panoului. O astfel de verificare ar trebui efectuată chiar și atunci când sunteți determinat cu varianta de proiectare.

Adâncimea garajului trebuie să se potrivească cu înălțimea porții. Este permisă o toleranță de 500 mm în cazul în care nu intenționați să echipați poarta cu un mecanism de deschidere automată. Dacă doriți să adăugați automatizări la proiectare, va trebui să creșteți înălțimea porții cu 1000 mm.

De asemenea, este important să ne amintim că poarta cu greutatea sa va exercita presiune asupra tavanului și a căptușelii. Din acest motiv, materialele cu rezistență mai mare trebuie utilizate pentru fabricarea lor. Aceeași proprietate ar trebui să aibă materialul curelelor de umăr, deoarece acestea vor acționa ca un loc pentru instalarea ghidajelor de poartă.

Mecanismul porțilorVeți face față cu ușurință instalarea porților automate cu propriile mâini, dacă aveți experiență în lucrul cu echipamente electrice. Dacă nu ai avut timp să faci un garaj pe lotul tău, atunci Ca o alternativă, puteți lua în considerare porțile glisante, care poate fi de asemenea echipat cu o unitate automată.

După terminarea lucrărilor de pregătire a deschiderii, puteți alege un loc pentru fixarea și ghidarea elementelor.

Este foarte important să asamblați corect secțiunea. Primul panou trebuie instalat. Încercați să faceți totul cât mai atent posibil, acordând o atenție deosebită distorsiunilor și lacunelor dintre elementele individuale ale construcției, care ar trebui să fie absente. Este interzisă eliminarea acestora cu ajutorul mijloacelor improvizate sub formă de spumă de montaj sau scânduri.

încerca urmați exact cerințele din instrucțiunile de montaj, ca în cazul în care încălcarea crește probabilitatea ca la un moment dat în funcționarea porții să apară o defecțiune.

Apoi puteți trece la plasarea pânzei în locul ei. Acordați o atenție deosebită faptului că este cât mai aproape de bază. Aceasta se face prin schimbarea poziției brațelor de reglare.

Porturile de ridicare și balansare sunt o astfel de construcție în care o singură clapă se ridică atunci când se deschide sub tavanVersiunea standard a construcției ușilor secționale de ridicare asigură prezența sigiliilor, care pot fi realizate pe bază de cauciuc și cauciuc polimeric. Locul de instalare a etanșării din cauciuc va fi partea laterală a panoului, adiacentă podelei. În ceea ce privește elementul de cauciuc, acesta trebuie atașat în partea superioară și laterală.

După finalizarea lucrărilor de instalare a porții, este posibilă fixarea mânerelor, încuietorilor, șuruburilor, precum și a altor elemente și a sistemului de automatizare.

Nu uitați că procedeul de auto-asamblare a ușilor de ridicare și rotative și secționate are propriile caracteristici. Pentru a alege cea mai potrivită opțiune, procedați nu numai din propriile dvs. preferințe, ci și din dimensiunile garajului dvs.

Rafinări minore și sfaturi

Acordați o atenție deosebită materialului din care se vor face ghidurile. Acesta ar trebui să fie un metal de grosime suficientă, atunci elementele vor putea să facă față greutății foii de ușă. mare Foaia de ușă trebuie de asemenea să fie fiabilă, Cu toate acestea, dacă doriți, puteți decora partea exterioară cu plastic. Datorită unei soluții similare, îi oferiți un aspect modern care va face ca și opțiunea din fabrică.

În timpul deschiderii porții, manetele de ridicare și mecanismul roleiAveți grijă deosebită cu rolele, deoarece printre elementele de design sunt mai puțin protejate decât altele. În timpul instalării, asigurați-vă că acestea sunt fixate cât mai sigur posibil. Cu toate acestea, ar trebui mai întâi să determinați versiunea corespunzătoare a videoclipurilor. Având în vedere acest lucru ele acționează ca un element în mișcare al structurii porților, caracteristicile lor de rezistență vor fi cele mai scăzute.

Majoritatea proprietarilor se limitează cel mai adesea la instalarea unuia sau a două clipuri. Este mai bine dacă alegeți un sistem de role care constă din mai multe elemente. În acest fel, puteți conta pe fiabilitatea ridicată a acestora, iar dacă o rolă se va rupe, nu va afecta activitatea întregii structuri. Porțile vor funcționa fără modificări vizibile și veți putea găsi un înlocuitor potrivit.

Instalarea porților de ridicare cu propriile mâini este o soluție eficientă la problema protecției garajului, care, printre altele, vă va oferi confort atunci când le folosiți. Rulați această activitate în starea oricărui proprietar. Dar aici, ca și în orice altă afacere, este important să acordăm o atenție deosebită nuanțelor. După ce ați hotărât să construiți porți de garaj cu un tip de ridicare cu mâinile proprii, abordați cu atenție alegerea materialelor care trebuie să aibă caracteristici de înaltă rezistență.

de asemenea este important să se respecte exact tehnologia de instalare, luând în considerare caracteristicile garajului. Sub rezerva implementării tuturor recomandărilor, vă puteți aștepta ca noile uși de garaj să funcționeze mult timp, fără a necesita o atenție sporită la întreținerea acestora.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege o lampă pentru un garaj?Cum de a alege o lampă pentru un garaj?
Cum să faci o poartă de garaj pentru tineCum să faci o poartă de garaj pentru tine
Cum de a construi un garaj de unul singur ieftinCum de a construi un garaj de unul singur ieftin
Garaj de panouri sandwich cu mâinile lorGaraj de panouri sandwich cu mâinile lor
Poarta pentru o casă privată: design și modelePoarta pentru o casă privată: design și modele
Autospeciale de ridicare foarfece pentru autoturisme cu mâinile lorAutospeciale de ridicare foarfece pentru autoturisme cu mâinile lor
Construirea unui garaj de panouri sandwich cu mâinile lorConstruirea unui garaj de panouri sandwich cu mâinile lor
Construirea unui garaj din carton ondulat cu mâinile taleConstruirea unui garaj din carton ondulat cu mâinile tale
Porți la garaj cu mâinile lorPorți la garaj cu mâinile lor
Cum sa faci un banc de lucru intr-un garaj cu mainile taleCum sa faci un banc de lucru intr-un garaj cu mainile tale
» » Crearea unei uși de garaj cu un mecanism de ridicare de către propriile mâini
© 2021 amigdas.com